BA Culinary Arts and Food Service Development
Επισιτιστικές Τέχνες και Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναγνωρισμένες σπουδές

1

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, βάσει των κείμενων διατάξεων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.

Πτυχίο από κορυφαίο Διεθνές Πανεπιστήμιο

2

Τίτλος σπουδών Bachelor of Arts από το Queen Margaret University, ένα από τα κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια στις σπουδές φιλοξενίας και γαστρονομίας.

Καινοτόμο πρόγραμμα

3

Το πρώτο στην Ελλάδα πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών για Chef.

Πλήθος διακρίσεων

4

Η Σχολή Τουρισμού έχει Βραβευθεί 5 φορές ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider), στα Greek Hospitality Awards [2016, 2017, 2018, 2019 και 2020] και Gold Βραβείο στα Tourism Awards 2021.

Μέλος UNWTO

5

Το μοναδικό κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) – εξειδικευμένο Όργανο του ΟΗΕ.

Μέλος ΣΕΤΕ

6

Μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Μέλος EURHODIP

7

Μέλος της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP).

Global Academic Partner AHLEI

8

Ο μοναδικός Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI) στην Ελλάδα.

Υπερσύγχρονα εργαστήρια

9

Πλήρως και πολυτελώς εξοπλισμένα εργαστήρια που προσομοιάζουν την πραγματική λειτουργία ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές

10

Ο επισιτισμός αποτελεί βιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, με διαρκή διεύρυνση ευκαιριών καριέρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
3
ΓΛΩΣΣΑ
gr

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα 3ετές Πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών στις Επισιτιστικές Τέχνες και την Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης, BA Culinary Arts and Food Service Development. Αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα προγράμματα σπουδών μαγειρικής διεθνώς, δίνει έμφαση στην εργαστηριακή εκπαίδευση και περιλαμβάνει μαθήματα που λαμβάνουν υπόψη τις τελευταίες τάσεις και τις πραγματικές ανάγκες της παγκόσμιας επισιτιστικής βιομηχανίας.

Η επισιτιστική βιομηχανία σήμερα κατακλύζεται από νέες τάσεις και στηρίζεται όλο και περισσότερο στην παραγωγή υψηλού όγκου, το catering, τις μονάδες ταχείας εξυπηρέτησης και ταυτόχρονα στην εξειδίκευση, την υψηλή αισθητική, τη θεωρία και πρακτική της γεύσης, τη δημιουργικότητα και την υψηλή τεχνογνωσία. Πρόκειται για βιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, με διαρκή διεύρυνση ευκαιριών καριέρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα σπουδών βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των βασικών θεματικών του επαγγέλματος και καλλιεργεί δεξιότητες επιχειρηματικότητας, διοίκησης και προηγμένης τεχνικής, εισάγοντάς τους στο «εδώ και τώρα» του διεθνούς επισιτισμού!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

1
  • Λειτουργίες Διαχείρισης Τροφίμων και Ποτών
  • Βασικές δεξιότητες και μέθοδοι μαγειρικής
  • Βασικές δεξιότητες και μέθοδοι αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής
  • Εισαγωγή στη περιβάλλον των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
  • Οικονομικά του κλάδου της Εστίασης
  • Εισαγωγή στην Μαγειρική Τεχνολογία
2
  • Υγιεινή & Ασφάλεια στον κλάδο της εστίασης
  • Προηγμένες δεξιότητες και μέθοδοι στη μαγειρική
  • Προηγμένες δεξιότητες και μέθοδοι στην αρτοποιία-ζαχαροπλαστική
  • Η επιστήμη του φαγητού και η ανθρώπινη διατροφή στον κλάδο της φιλοξενίας
  • Πρακτική άσκηση στον κλάδο της εστίασης
3
  • Προηγμένες Δεξιότητες Επιχειρηματικότητας και Διοίκησης για τη Βιομηχανία του Επισιτισμού
  • Catering, Διοργάνωση Συμποσίων και Επισιτιστικές Υπηρεσίες Υψηλού Όγκου
  • Επικοινωνία του φαγητού
  • Ανάπτυξη και Παραγωγή Επισιτιστικού Project
  • Γευσιγνωσία: Θεωρία και Πρακτική
  • Διοίκηση Μονάδων Ταχείας Εξυπηρέτησης
  • Υψηλή Γαστρονομία

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

Επαγγελματικές Προοπτικές

Η επισιτιστική βιομηχανία είναι από τις πλέον δυναμικές, και ταχύτερα διευρυνόμενες και αναπτυσσόμενες κάθε χρόνο. Η ανάπτυξη αυτή δημιουργεί πλειάδα επαγγελματικών ευκαιριών για στελέχη με τα κατάλληλα εφόδια. Το πρόγραμμα ΒΑ Culinary Arts and Food Service Development προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά σε όλο το εύρος της επισιτιστικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να:

  • Ανέλθουν γρήγορα στην ιεραρχία της επαγγελματικής μαγειρικής, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων.
  • Εξειδικευθούν ως chefs συμποσίων.
  • Αναδειχθούν ως σχεδιαστές προϊόντων catering.
  • Διοικήσουν μονάδες μεγάλης παραγωγής.
  • Διοικήσουν μονάδες ταχείας σίτισης.
  • Εργαστούν σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Διεκδικήσουν καριέρα συγγραφέα-κειμενογράφου στον επισιτισμό.
  • Ασχοληθούν με τη συμβουλευτική επισιτιστικών επιχειρήσεων.
  • Αναδειχθούν ως σύμβουλοι γεύσης.
  • Δημιουργήσουν το δικό τους franchise.
2

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο ΙΕΚ
  • Επαγγελματική Εμπειρία (εάν υπάρχει)
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Φωτογραφίες ταυτότητας
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ