17.03.2022
ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Επίσκεψη του Τμήματος Ψυχολογίας του Campus Λάρισας στο ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ

Φοιτητές Ψυχολογίας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε μία από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δομές έγκαιρης παρέμβασης.

Με στόχο τη δικτύωση και την επαφή των φοιτητών Ψυχολογίας με κοινωνικές δομές υποστήριξης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε για τους φοιτητές του Campus στη Λάρισα επίσκεψη στη Δομή Έγκαιρης Παρέμβασης – ΚΕΘΕΑ Πιλότος, στον Βόλο.

Υπό την καθοδήγηση του κ. Σελπεσάκη Ξενοφώντα, Υπεύθυνου Τμήματος Εκπαίδευσης – Έρευνας του ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ, του κ. Γιαννουσά Κώστα, Ψυχολόγου, και της κας Λάμπρου Νάνσυ, Κοινωνικής Λειτουργού, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και το έργο της δομής, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχαν και σε μια διαδραστική παρουσίαση σχετικά με τις δράσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης, καθώς και για τα αίτια, τα στάδια και τον κύκλο αλλαγής των εξαρτητικών συμπεριφορών.

Η συνάντηση κύλησε επιτυχώς, σε εξαιρετικό κλίμα με τους φοιτητές να εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για το κοινωνικό έργο της δομής, πραγματοποιώντας ερωτήσεις και συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση.

Την επίσκεψη συντόνισε η κα. Καλαμπαλίκη Ολυμπία, Ψυχολόγος PhD(c) και Clinical Coordinator για το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology στο Campus Λάρισας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δεσμεύεται να αναπτύξει επιπλέον παρόμοιες δράσεις στο μέλλον, διευρύνοντας περαιτέρω τη συνεργασία του με το ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ. Πρωτοβουλίες σαν κι αυτές ενισχύουν τις δεξιότητες των φοιτητών Ψυχολογίας του Κολλεγίου, συμβάλλοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση και την εξοικείωσή τους με τα είδη και τα χαρακτηριστικά των εξαρτητικών συμπεριφορών, αλλά και επιφέρουν θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λάρισας.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ