LLB (Hons) Bachelor of Laws
Νομική

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πτυχίο από κορυφαίο Διεθνές Πανεπιστήμιο

1

Τίτλος σπουδών Bachelor of Laws από το Oxford Brookes University. Οι απόφοιτοι γίνονται μέλη ενός παγκόσμιου δικτύου δικηγόρων και δικαστών που ξεκίνησαν την καριέρα τους με πτυχίο Νομικής του Oxford Brookes University.

Έμφαση στην ανάπτυξη πρακτικών νομικών δεξιοτήτων

2

Εκτός από νομική σκέψη, επικοινωνιακή ευχέρεια και διαχείριση νομικών εργασιών, οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε σύνταξη νομικών εγγράφων και αιτήσεων, επαφή με την ελληνική νομοθεσία και δικηγορική πρακτική κ.α.

Συμμετοχή σε εικονική δίκη


3

Διαδραστική εκπαίδευση η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη και πρακτικών δεξιοτήτων.

Αναγνώριση από κορυφαίους διεθνείς φορείς Νομικής

4

Αναγνωρισμένο πτυχίο Νομικής (Qualifying Law Degree) από την Solicitors Regulation Authority της Μ. Βρετανίας και της Ουαλίας.

Ενίσχυση γνώσεων

5

Σεμινάρια από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων και δικηγόρους, με στόχο την με την πραγματικότητα του νομικού επαγγέλματος.

Διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές

6

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν τόσο στην Ελλάδα ως δικηγόροι ή νομικοί σύμβουλοι, όσο και στο εξωτερικό (π.χ. ως Barristers ή Solicitors στη Μ. Βρετανία).

Ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών

7

Δυνατότητα φοίτησης πλήρως στα ελληνικά.

Αναγνωρισμένες σπουδές

8

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, βάσει των κείμενων διατάξεων, όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
3
ΓΛΩΣΣΑ
gr

Το πρόγραμμα σπουδών Νομικής, LLB (Hons) Bachelor of Laws, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρεται σε συνεργασία με το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University (OBU International Programmes) και αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών στη Νομική επιστήμη.

Εφαρμόζοντας τη θεωρία στην πράξη, παρέχει στους φοιτητές τις νομικές δεξιότητες που θα τους προετοιμάσουν για τη μελλοντική τους ακαδημαϊκή καριέρα ή πρακτική άσκηση. Το πρόγραμμα σπουδών LLB (Hons) Bachelor of Laws έχει στόχο την ανάπτυξη θεμελιωδών δεξιοτήτων για το επάγγελμα του νομικού όπως τη νομική συνθετική σκέψη, την επικοινωνιακή ευχέρεια, τη διαχείριση νομικών εργασιών. Μαθήματα όπως «Μεθοδολογία του Δικαίου» και «Δεξιότητες Επικοινωνίας για Δικηγόρους» υπακούν στα παραπάνω κριτήρια.

Ένα ισχυρό πλεονέκτημα του προγράμματος σπουδών είναι ότι βασίζεται περισσότερο στη διαδραστική, συμμετοχική αλλά και πρακτική διδασκαλία, ώστε οι φοιτητές να αποκτούν γνώση του νόμου, όχι μόνο μέσω του κειμένου, αλλά κατανοώντας τις βαθύτερες πτυχές του. Προς αυτή την κατεύθυνση, το πρόγραμμα προσφέρει ρεαλιστικές εμπειρίες στους φοιτητές ώστε να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα των νομικών ζητημάτων και να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα του νομικού επαγγέλματος, στο Ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε εικονικές δίκες, να συντάσσουν νομικά έγγραφα και αιτήσεις, να έρχονται σε επαφή με την ελληνική νομοθεσία και δικηγορική πρακτική κ.α.

Στη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές εκπαιδεύονται στο Αγγλικό, Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Ελληνικό Δίκαιο. Ειδικά για το τελευταίο, οι φοιτητές το μελετούν μέσω αναφορών και συγκριτικής μελέτης με το δίκαιο το οποίο μελετάνε στο εκάστοτε μάθημα. Η εκπόνηση της πτυχιακής τους εργασίας δίνει τη δυνατότητα να εντρυφήσουν περαιτέρω, εμβαθύνοντας σε έναν κλάδο του Ελληνικού δικαίου.

Για την ανάπτυξη ερευνητικών δεξιοτήτων και την εκπόνηση εργασιών, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε μια πληθώρα εκπαιδευτικών πόρων όπως Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη και Ηλεκτρονικό περιβάλλον διδασκαλίας. Επιπλέον, στο πρόγραμμα σπουδών Νομικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, οι φοιτητές αποκτούν πολλές αναλυτικές τεχνικές και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξοικείωση τους με την ανάπτυξη ακλόνητων επιχειρημάτων.

Σχεδιασμένο να πληροί τις απαιτήσεις του Bar Standards Board’s, αναφορικά με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση των υποψήφιων, το πρόγραμμα σπουδών LLB (Hons) Bachelor of Laws προσφέρει σύγχρονη και επικαιροποιημένη γνώση. Η βιβλιογραφία και η ύλη των μαθημάτων ενημερώνεται και αναθεωρείται διαρκώς προκειμένου οι φοιτητές να εκπαιδεύονται με βάση τις σύγχρονες νομικές θεωρίες και αναλύσεις της νομοθεσίας και νομολογίας. Έτσι, εξασφαλίζεται η ανάπτυξη ικανοτήτων στην προσέγγιση σύγχρονων νομικών ζητημάτων.

Με γνώμονα την καλλιέργεια της ανεξάρτητης γνώσης και μάθησης, το πρόγραμμα σπουδών προωθεί τους φοιτητές να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να διαχειρίζονται τις μαθησιακές ανάγκες σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις απέναντι στις σπουδές τους. Τέλος, οι φοιτητές που στοχεύουν να ακολουθήσουν καριέρα στο εξωτερικό έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος στην αγγλική γλώσσα.

περισσότερα +

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

1
 • Ποινικό Δίκαιο
 • Δίκαιο Συμβάσεων
 • Δημόσιο Δίκαιο
 • Μεθοδολογία του Δικαίου
 • Δεξιότητες Επικοινωνίας για Δικηγόρους
2
 • Εργατικό Δίκαιο
 • Δίκαιο ακινήτων
 • Εμπορικό Δίκαιο
 • Δίκαιο Αδικοπραξίας
 • Διεθνές Δίκαιο
 • Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης
3
 • Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 • Εταιρικό Δίκαιο
 • Δίκαιο Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης
 • Δίκαιο Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου και Καταπιστευμάτων
 • Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο
 • Πτυχιακή Εργασία (δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένου κλάδου του Ελληνικού δικαίου)

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

Επαγγελματικές Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών Νομικής, LLB (Hons) Bachelor of Laws, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι άριστοι γνώστες του Αγγλικού, Ευρωπαϊκού, Διεθνούς και Ελληνικού Δικαίου και έχουν αναπτύξει τις απαραίτητες τεχνικές ώστε να είναι ικανοί να εργαστούν τόσο στην Ελλάδα ως δικηγόροι και νομικοί σύμβουλοι, όσο και στο εξωτερικό π.χ. ως Barristers ή Solicitors στη Μ. Βρετανία.

Επιπλέον, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το πρόγραμμα σπουδών Νομικής, LLB (Hons) Bachelor of Laws, απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή φοιτητές ή αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον χώρο της Νομικής επιστήμης ή/και σε όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο ανεξαρτήτως επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Απολυτήριο Λυκείου
 • Συστατικές Επιστολές από καθηγητές Λυκείου
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Φωτογραφίες ταυτότητας
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

3

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών Νομικής έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε σύγχρονα μεταπτυχιακά προγράμματα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, όπως το παρακάτω:

LLM International Law (Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο)

LLM Commercial Law & International Trade (Μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο & Διεθνές Εμπόριο)

MBA (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με 4 κατευθύνσεις: Project Management, FinTech Management, Business Analytics, International Business)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ