Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Διαθέτουν τόσο τη θεωρητική κατάρτιση, όσο και την πρακτική εμπειρία ώστε να προάγουν τη γνώση στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού. Επιπλέον, διαθέτουν ένα ανεπτυγμένο δίκτυο συνεργασιών στη διοίκηση αθλητισμού.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Δρ. Γκόλτση Βίκυ

Η Δρ. Βίκυ Γκόλτση είναι Chartered Psychologist (CPsychol) και μέλος του European Association for Sport Psychology (FEPSAC). Είναι Υποδιευθύντρια Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο Campus του Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Διαθέτει πολυετή διδακτική & διοικητική εμπειρία ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη (Programme Leader) σε προγράμματα franchised ψυχολογίας και ως επικεφαλής (Head) των προγραμμάτων Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την ανάπτυξη προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD) σε τομείς όπως η ψυχολογία, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Αθλητική Ψυχολογία (Northumbria University, UK), με αντικείμενο την κοινωνική ταυτότητα στο ποδόσφαιρο και τις ψυχολογικές επιδράσεις της ταύτισης με την ομάδα. Επιπλέον, διαθέτει μεταπτυχιακό (MSc) στην Οργανωσιακή Ψυχολογία (Goldsmiths University of London, UK) όπου εξειδικεύτηκε στην Επιλογή, Αξιολόγηση, Εκπαίδευση & Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και έχει την ιδιότητα του BPS Occupational Testing accredited. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα (συστήματα επιλογής ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογική επίδραση στους υποψηφίους) σε οργανισμούς στη Μ. Βρετανία (The Post Office Group & the London Fire & Civil Defense Authority) και ως HR consultant σε ελληνικές εταιρίες (στο χώρο της Υγείας). Ερευνητικά δραστηριοποιείται στον χώρο της ευημερίας σε επίπεδο ατόμου, ομάδων και κοινότητας, στην κοινωνική ταυτότητα στον αθλητισμό και τους οργανισμούς, καθώς και στην εξελικτική κοινωνική ψυχολογία, με σχετικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει Μεθοδολογία Έρευνας, Αθλητική Ψυχολογία, Θετική Ψυχολογία και Εξελικτική Ψυχολογία σε προγράμματα σπουδών της Σχολής Ψυχολογίας και της Σχολής Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής. Ταυτόχρονα, είναι Honorary Recognised Teacher σταonline προγράμματα σπουδών του University of Liverpool.

Δρ. Δαρόγλου Φιλιώ

Η Δρ. Φιλιώ Δαρόγλου έχει διδακτορικό στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία και διαθέτει εκτενή εμπειρία στο τομέα της αθλητικής επιστήμης και φυσικής αγωγής που, πλέον, αποτελεί το αντικείμενο της, τόσο σε διδακτικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Η Δρ. Δαρόγλου διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο από το 2015 σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε μαθήματα που αφορούν την έρευνα στη φυσική αγωγή, τον αθλητισμό και την αθλητική ψυχολογία. Επίσης, έχει επιβλέψει πληθώρα πτυχιακών εργασιών με θέμα την επιστήμη του αθλητισμού.

Δρ Καραγιώργος Θωμάς

Ο Δρ Θωμάς Καραγιώργος (MBA, PhD) είναι Λέκτορας στη Διοίκηση Αθλητισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διαθέτει εκτεταμένη διοικητική εμπειρία στον κλάδο του fitness και του αθλητικού τουρισμού. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στον τομέα της συμπεριφοράς των καταναλωτών στον αθλητισμό και τον τουρισμό. Επίσης, ενδιαφέρεται για τις στατιστικές μεθόδους και ειδικότερα στην πολυμεταβλητή στατιστική και τη μοντελοποίηση δομικών εξισώσεων. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, όπως τα European Sport Management Quarterly, Leisure Studies, Event Management και Managing Sport and leisure.

 

Δρ Κονταξάκης Ευάγγελος

Ο Δρ Ευάγγελος Κονταξάκης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ηγεσία στην Ανώτατη Εκπαίδευση από το Indiana State University, μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Αθλητισμού από το Indiana State University των ΗΠΑ και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί για την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004, ως ειδικός ερευνητής στο Indiana State University και σε ηγετικές θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα σε σχέση με τα Ακαδημαϊκά Θέματα, την Έρευνα και την Καινοτομία. Ο Δρ Κονταξάκης έχει παραδώσει μαθήματα σχετικά με την ανάπτυξη του αθλητισμού και τον αθλητισμό για ανάπτυξη, τον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία, την οργανωσιακή συμπεριφορά, τις μεθόδους έρευνας και τις στρατηγικές παρακολούθησης και αξιολόγησης.

 

Δρ. Μάνθου Ειρήνη

Η Ειρήνη Μάνθου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος στην «Ανθρώπινη Διατροφή» με επέκταση στην «Αθλητική Διατροφή, Άσκηση και Υγεία» από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Έλαβε το πρώτο της πτυχίο στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαθέτει ευρεία διδακτική και ερευνητική εμπειρία έχοντας διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην Ακαδημία Αξιωματικών της Αστυνομίας και στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι Υπεύθυνη του Προγράμματος “MSc in Applied Sport and Exercise Nutrition” το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το Oxford Brookes University και, παράλληλα, διδάσκει στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Προπονητική και Φυσική Αγωγή, σε συνεργασία με το University of East London. Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντος της έρευνάς της είναι η διατροφή και η άσκηση στην υγεία/ ασθένεια, η αθλητική διατροφή, η διαχείριση βάρους, τα λειτουργικά τρόφιμα, η βιοχημεία της άσκησης και η διατροφή υψηλής απόδοσης. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και δρα ως κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της άσκησης και της διατροφής. Είναι μέλος του Nutrition Society του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την προώθηση της σωματικής άσκησης για την ενίσχυση της υγείας (HEPA) και της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δρ Ντοβόλη Αποστολία

Η Δρ Αποστολία Ντοβόλη (MEd, MSc, PhD) έχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Το πρώτο στη Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής και το δεύτερο στη Διαχείριση Αθλητισμού, Αναψυχής και Αθλητικού Τουρισμού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ελλάδα. Η διδακτορική της διατριβή εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τη συμπεριφορά του αθλητικού καταναλωτή και την ποιότητα ζωής. Η Δρ Ντοβόλη είναι σήμερα Λέκτορας στη Διοίκηση Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Erasmus+ σχετικά με τον αθλητισμό, τις δρομικές εκδηλώσεις, την επιχειρηματικότητα και την ποιότητα ζωής. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον σχετίζεται με τη συμπεριφορά των καταναλωτών στον αθλητισμό, την αναψυχή και τον αθλητικό τουρισμό. Πρόσφατες δημοσιεύσεις της αφορούν τον αντίκτυπο του covid19 στις υπηρεσίες γυμναστικής και αθλητικού τουρισμού. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο της γυμναστικής. Η Δρ Ντοβόλη είναι μέλος του εργαστηρίου Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δρ. Παπαδοπούλου Φωτεινή

Η Δρ. Φωτεινή Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητες στην Πετοσφαίριση (Volleyball) και την Αντισφαίριση (Tennis). Πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια του Loughborough & του Canterbury Christ Church. Εργάστηκε σε διεθνή εκπαιδευτικά και ερευνητικά περιβάλλοντα και έχει εξειδικευτεί σε θέματα της Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας του Αθλητισμού, της Φυσικής Αγωγής και της Άσκησης, της Κοινωνιολογίας του Σώματος και της Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε σύγχρονα θέματα Κοινωνικής Μειονεξίας, Παραβατικότητας των Νέων και του Αθλητισμού.

Έχει εκτενή ερευνητική και διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι Εξειδικευμένη Σύμβουλος του Διεθνούς Οργανισμού ChildFund – Sport for Development και διδάσκει συναφή μαθήματα στο Τμήμα Προπονητικής και Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες και έχει συγγράψει 2 βιβλία: α. ‘Disaffected Youth, School Sport, PE teachers’ Professional Development. A Qualitative Approach’ (2016) και β. ‘Body Image, Profession and Social Class. A sociological study on how Profession and Social Class may affect a person’s body image’ (2011). Τα ερευνητικά και διδακτικά ενδιαφέροντα είναι πάντα στοχοπροσηλωμένα στον Άνθρωπο, τον Αθλητισμό, τη Φυσική Αγωγή και την Άσκηση-για-Όλους/ες ως μέσα διαχείρισης κρίσεων και βελτίωσης της κοινωνικής ζωής.

Δρ. Πατσίκα Γλυκερία

Η Γλυκερία Πατσίκα είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στην Κινησιολογία και Διδακτορικού (PhD) στην Εμβιομηχανική του ίδιου τμήματος.
Είναι υπότροφος Αριστείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2015 υπήρξε μια από τους 10 που επέλεξε η Vodafone στα πλαίσια του προγράμματος “World of Difference” να εργαστεί για έξι μήνες στον κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους και να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, εργάστηκε στο Εργαστήριο Ανάλυσης Βάδισης της ΕΛΕΠΑΠ με σκοπό την ανάπτυξη ενός καινοτόμου πρωτοκόλλου αξιολόγησης και διάγνωσης προβλημάτων σταθεροποίησης του κορμού βρέφη με υπόνοια εμφάνισης κινητικών δυσλειτουργιών.
Επιπλέον, είναι μέλος του Εργαστηρίου Εμβιομηχανικής του ΤΕΦΑΑ Σερρών, του Εργαστηρίου Μάθησης και Ελέγχου της Κίνησης του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, καθώς και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στο χώρο των ιατρικών μηχανημάτων, ενώ από το 2017 διδάσκει στο πρόγραμμα σπουδών στην Προπονητική, στο Μητροπολιτικό Κολέγιο, στα Campuses Αμαρουσίου και Πειραιά. Είναι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη  μυϊκή δραστηριότητα και μηχανική των αρθρώσεων, ενώ έχει δημοσιεύει το έργο της σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά του χώρου με σημαντικό δείκτη απήχησης (IF).

Δρ. Πίγκος Γεώργιος

Ο Γεώργιος Πίγκος είναι Ειδικός Επιστήμων και κάτοχος PhD στη Φυσική Αγωγή. Είναι Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με 25ετή εκπαιδευτική εμπειρία ως διδάσκων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, 30ετή εμπειρία στην Διοίκηση Οργανισμών/Δομών  και 10ετή εμπειρία στις επιμορφωτικές δράσεις του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), με εστίαση στον Στρατηγικό σχεδιασμό Αθλητικών Δράσεων, την Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Έχει 51δημοσιευμένες εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  Επιπλέον, είναι Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Επαγγελμάτων Αθλητισμού (EOSE), Αντιπρόεδρος (ως αιρετό μέλος) του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Άθλησης για Όλους» (FISpT), καθώς και Γενικός Γραμματέας της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής (UESpT) (αναγνωρισμένες από την ΔΟΕ).

Δρ. Σωτηρίδης Αλέξανδρος

O Δρ. Αλέξανδρος Σωτηρίδης είναι Διδάκτωρ Εργοφυσιολογίας (Jozef Stefan Institute, 2019), απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών (Ε.Μ.Π., 2012) και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Ε.Κ.Π.Α., 2016). Τα ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην μελέτη της καρδιοαναπνευστικής και θερμορυθμιστικής λειτουργίας του ανθρώπου και της αερόβιας του απόδοσης σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες. Από το ακαδημαϊκό έτος 21/22 έχει αναλάβει κρίσιμα μαθήματα ως module leader στο Μητροπολιτικό κολλέγιο.

Καραγιάννη Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Καραγιάννη είναι απόφοιτη της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (BSc) στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική. Υπότροφος μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδικότητα στην Προπονητική Κλασικού Αθλητισμού. Αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας του Σ.Ε.Φ.Α.Α., με ερευνητικό ενδιαφέρον την προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT-HIFT) – δημοσίευση ερευνητικού έργου σε επιστημονικό περιοδικό καθώς και παρουσίαση έρευνας στο Συνέδριο της Εταιρίας  Βιοχημείας και Φυσιολογίας της άσκησης 2019. Επίσης, είναι πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής με συμμετοχές σε πανελλήνιες γυμναστράδες. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην προπονητική πρωταθλητισμού και μαζικού αθλητισμού, κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Από το ακαδημαϊκό έτος 21/22 είναι υπεύθυνη της πρακτικής των φοιτητών της Σχολής Αθλητισμού στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καθώς και καθηγήτρια του μαθήματος “Indoor Activities”.

Καψής Αλέξανδρος

Ο κ. Καψής Αλέξανδρος είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών. Διαθέτει MSc στη Μεγιστοποίηση Aθλητικής Απόδοσης και MScR στην Προπονητική- αμφότερα από το Πανεπιστήμιο Leeds Beckett University της Μ.Βρετανίας. Έχει διαγράψει μακρά επαγγελματική πορεία στον κλάδο του Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα έχει ασχοληθεί με την εκγύμναση επαγγελματιών αθλητών ποδοσφαίρισης. Το 2018-2019 ήταν ένα από τα μέλη του προπονητικού επιτελείου της F.C Leeds United, υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης προπονητή Marcelo Bielsa. Πλέον, εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως Programme Leader του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών BSc (Hons) Προπονητική και Φυσική Αγωγή.

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος PhD( c )

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο Loughborough (UK), κάτοχος δίπλωματος στις Διαπραγματεύσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτοχος πτυχίου Bachelor στην Αθλητική Επιστήμη και την Φυσική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου σήμερα εκπονεί την διδακτορική του διατριβή στο Αθλητικό Δίκαιο και εργάζεται ως βοηθός καθηγητή στην κατεύθυνση της Αθλητικής Διοίκησης. Έχει μεγάλη επαγγελματική και εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων στον κλάδο του αθλητισμού και της αναψυχής καθώς και στο κομμάτι της φιλοξενίας. Υπήρξε μέλος ΔΣ αθλητικών οργανισμών και δημόσιων φορέων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο αθλητικό μάρκετινγκ, την αθλητική διοίκηση και τη αθλητικό δίκαιο. Είναι μέλος σε οργανισμούς όπως European Association for Sport Management (EASM), International Association of Sports Law (IASL), British Association for Sports Law (BASL), Chartered Institute for the Management of Sport and Physical Activity (CIMSPA) και της Ελληνικής Επιστημονικής Έταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α). Τα τελευταία χρόνια είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος των προγραμμάτων Διοίκησης Αθλητισμού στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 

Μητρούσης Ιωάννης PhD( c )

Ο Ιωάννης Μητρούσης είναι καθηγητής Φ.Α και Αθλητισμού. Είναι πτυχιούχος της Σ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με ειδικότητα στην ποδοσφαίριση. Επίσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Προπονητική Αθλοπαιδιών (Σ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με τη διατριβή του να πραγματεύεται την επίδραση της προπόνησης ισορροπίας στις τεχνικές δεξιότητες νεαρών ποδοσφαιριστών. Σήμερα, ως Υποψήφιος διδάκτωρ της Σ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών, μελετά την επίδραση της κόπωσης στις τεχνικές δεξιότητες στην ποδοσφαίριση και την χρήση εργογόνων συμπληρωμάτων προς ανάσχεση της. Μέρος της ερευνητικής του δραστηριότητας έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Διαθέτει δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου UEFA B ενώ είναι πιστοποιημένος αναλυτής αγώνων.  Έχει εργαστεί σε διάφορες ομάδες ποδοσφαίρου ως προπονητής ως Υπεύθυνος φυσικής κατάστασης, ενώ, για 4 έτη, υπήρξε Υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της προ-εθνικής ομάδας Νέων στην περιφέρεια της Αθήνας. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Μουτσούλας Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Μουτσούλας (BScMSc) είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (MSc University of East London). Έχει εξειδικευτεί στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία  και έχει τελειώσει το τετραετές πρόγραμμα της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας. Επιπλέον, έχει λάβει πιστοποιήσεις σχετικά με την αθλητική ψυχολογία και την υποστήριξη του προπονητή καθώς και την μεγιστοποίηση απόδοσης των αθλητών. Παράλληλα με τις εκπαιδεύσεις του, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε κέντρα εξειδικευμένων θεραπειών, σε ψυχιατρική κλινική καθώς και σε πλαίσιο παιδικής προστασίας. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια καθώς και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη δημιουργική γραφή, την παιδοψυχολογία και τις ψυχικές διαταραχές. Από το 2020 αποτελεί μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για τη Σχολή Ψυχολογίας και τη Σχολή Επιστημών Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής. Είναι υπεύθυνος για τα μαθήματα “Εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία” και “Ψυχολογικές Διαστάσεις του Αθλητισμού και της Άσκησης”,  στο Τμήμα της Προπονητικής και Φυσικής Αγωγής. Ομοίως, είναι υπεύθυνος των  μεταπτυχιακών μαθημάτων “Ατομικές Διαφορές”,  “Έρευνα Μεγάλων και Μικρών Δειγμάτων”, “Σκεπτόμενοι ως Ψυχολόγοι” και “Ερευνητική Μεθοδολογία” , της Σχολής Ψυχολογίας

Παταβούκας Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Παταβούκας ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ το 1979 στον «Αστέρα Εξαρχείων», σηματοδοτώντας την αρχή της εικοσαετούς αγωνιστικής διαδρομής του στον αθλητισμό. Στη διαδρομή αυτή έζησε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και της προσωπικής του σταδιοδρομίας. Έπαιξε για την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τη Virtus Bologna στη θέση του play mayker κερδίζοντας εθνικά πρωταθλήματα, κύπελλο Ελλάδας και κύπελλο Ιταλίας καθώς και κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης το 1996. Επίσης ως μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με 162 συμμετοχές συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες (Ατλάντα 1996), Παγκόσμια πρωταθλήματα (Αργεντινή 1990, Καναδάς 1994) και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 1989-1997. Το 2008, μαζί με τον Zeliko Obradovic (Coach of Partizan, Belgrade) και τον Δημήτρη Ιτούδη (Coach of FENERBACHE,TURKEY), συνίδρυσε μία από τις καλύτερες ακαδημίες basket στην Ελλάδα ,την Α.Ο. Ακαδημία Αθηνών (Basketball Academy Club), στην οποία ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής προπονητή. Το 2016, με την ομάδα των U16 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Από το ακαδημαϊκό έτος 2019 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο το μάθημα του μπάσκετ στους φοιτητές 3ου έτους.

Ρωξάνας Παναγιώτης

Ο κ. Ρωξάνας Παναγιώτης (MSc Exercise Physiology, CSCS, USAW, XFS, CISSN, 3DMAPS), είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc στην Φυσιολογία της Άσκησης από το Loughborough University της Μεγάλης Βρετανίας, με ειδικότητα την νευρομυϊκή λειτουργία. Eίναι πιστοποιημένος Strength & Conditioning Specialist από διάφορους επαγγελματικούς οργανισμούς στην Αμερική. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως Teaching/ Research Assistant στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin στις Η.Π.Α. όπου διετέλεσε και προπονητής στίβου και ενδυνάμωσης φυσικής κατάστασης κατακτώντας διακρίσεις το Κολλεγιακό Πρωτάθλημα NCAA. Επιπλέον, έχει εργαστεί με επαγγελματίες αθλητές και ομάδες στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα μερικοί από τους οποίους έχουν διαγράψει λαμπρή καριέρα. Σήμερα, είναι προπονητής ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης και αθλητικός επιστήμονας στα Τμήματα Πετοσφαίρισης γυναικών στον Αθλητικό Όμιλο Μαρκοπούλου και ανδρών στον Αθλητικό Σύλλογο Κέρκη Σάμου, καθώς και στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων (Κ19). Παράλληλα, διδάσκει μαθήματα σε όλα τα έτη σπουδών της Σχολής Αθλητισμού στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και επιβλέπει πτυχιακές εργασίες.

Ταμβάκης Λευτέρης

Ο Λευτέρης Ταμβάκης Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1979. Είναι τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής της Ρώμης “La Sapienza Medicina e Chirurgia” και απόφοιτος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Queen Margaret University , με εξειδίκευση στο Sports Exercise and Physiotherapy. Από τον Ιούλιο του 2019, είναι Υπεύθυνος του Τμήματος Αποκατάστασης της Ακαδημίας ΠΑΕ ΑΕΚ. Από το ακαδημαϊκό έτος 21/22 είναι module leader του μαθήματος Sports Physiotherapy στο πρόγραμμα σπουδών ΒSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και επιβλέπων καθηγητής πτυχιακών εργασιών.

Φερεντίνος Παναγιώτης PhD( c )

Ο Παναγιώτης Φερεντίνος εισήχθη 8ος στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και αποφοίτησε με την ειδικότητα της προπονητικής στίβου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) “Αθλητική Εργoφυσιολογία” από το Leeds Beckett University, όπου βραβεύτηκε με το “Carnegie Faculty School of Sport Prize 2015 for outstanding contribution in Sport and Exercise Physiology”. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ από το ίδιο Πανεπιστήμιο στην “Κλινική και Μοριακή Εργοφυσιολογία”. Την περίοδο 2019 – 2021 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο St.James Hospital, στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Leeds.

Από το 2016 μέχρι το 2021 ήταν αναπληρωτής Λέκτορας Φυσιολογίας της άσκησης στο Leeds Beckett University και δίδαξε τόσο σε προπτυχιακό με μεταπτυχιακό επίπεδο σε μαθήματα σχετικά με την ανατομία και φυσιολογία της άσκησης. Κατά την περίοδο 2020-2021 εργάστηκε ως ερευνητής στο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σε έρευνα με θέμα: “Η επίδραση της βιταμίνης-D στο ποσοστό ορoμετατροπής για τον SARSCoV2, τον ιό που είναι υπεύθυνος για την ασθένεια COVID-19. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει ως υπεύθυνος καθηγητής σε μαθήματα του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τμήματος αντίστοιχα.

Το επιστημονικό του ενδιαφέρον είναι η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων μέσω της άσκησης και της διατροφής. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της κλινικής εργοφυσιολογίας. Είναι μέλος της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΕΑ), της Βρετανικής Ένωσης Αθλητισμού και Επιστήμης της Άσκησης (BASES) και της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας Άσκησης και Αποκατάστασης (ΕΛΕΡΓΑ). Είναι εκπαιδευτής Βασικής Υποστήριξης της ζωής με τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED) στην Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ