Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Διαθέτουν τόσο τη θεωρητική κατάρτιση, όσο και την πρακτική εμπειρία ώστε να προάγουν τη γνώση στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού. Επιπλέον, διαθέτουν ένα ανεπτυγμένο δίκτυο συνεργασιών στη διοίκηση αθλητισμού.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Γκάρος Αλφρέδος - Παντελής

Ο Αλφρέδος – Παντελής Γκάρος είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εφαρμοσμένη Στατιστική από το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ειδίκευση στην εφαρμογή Στατιστικών Μεθόδων στον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό και τα Χρηματοοικονομικά και απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διαθέτει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον τομέα των ποσοτικών ερευνών καθώς επί σειρά ετών υπηρέτησε στον ιδιωτικό τομέα ως μέλος ερευνητικών ομάδων και ως στατιστικός αναλυτής. Έχει αρθρογραφήσει σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει «Μεθόδους έρευνας και ποσοτικής ανάλυσης» σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα τόσο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όσο και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Γκιουζέλης Ζαννής

O κ. Γκιουζέλης Ζαννής είναι πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος. Κατέχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μεταπτυχιακό τίτλο στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Στρατηγική (The London School of Economics and Political Science -LSE). Έχει δεκαετή διδακτική εμπειρία στις ανθρωπιστικές επιστήμες, με έμφαση σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων από το 2002 και σύμβουλος σε ζητήματα πολιτικού σχεδιασμού και κοινοβουλευτικής τεκμηρίωσης. Από το 1998 συνεργάζεται με τη European Press ως αναλυτής πολιτικής επικαιρότητας και ανταποκριτής με χώρο ευθύνης τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων με αντικείμενο τη ναυτιλία, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας, των ναυτεργατικών σωματείων, των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών και έχει εκπονήσει έρευνα για το θεσμό των Ναυτιλιακών Εταιρειών Λαϊκής Βάσης.

Δρ. Αγγελακόπουλος Γιώργος

Ο Δρ. Γιώργος Αγγελακόπουλος κατέχει μεταδιδακτορικό τίτλο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει κάνει τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του στο Department of Exercise and Sport Science του Manchester Metropolitan University. Τα μαθήματα που διδάσκει εστιάζουν στην αθλητική ψυχολογία, αλλά και σε κοινωνιολογικά θέματα που σχετίζονται με τον κλάδο του αθλητισμού. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν παιδαγωγικές προσεγγίσεις στη φυσική αγωγή, στην κινητή μάθηση και στην αθλητική νευροψυχολογία.

Δρ. Αλεξίου Βασίλης

Ο Βασίλης Αλεξίου είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στον τομέα Βιολογικής Χημείας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Φυσική Αγωγή στον τομέα της Προπονητικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε έγκριτα περιοδικά της ημεδαπής και έχει προσκληθεί ως κύριος ομιλητής σε ημερίδες και συνέδρια σχετικά με τη φυσική προετοιμασία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Έχει εργασθεί σαν καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει μεγάλη προπονητική εμπειρία καθώς έχει υπάρξει προπονητής φυσικής κατάστασης σε πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου της Superleague.

Δρ. Γιαννουλάκης Χρυσόστομος

O Δρ. Χρυσόστομος Γιαννουλάκης κατέχει διδακτορικό τίτλο στην Αθλητική Διοίκηση από το University of Northern Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και πληθώρα δημοσιεύσεων (π.χ. Journal of Sport Management, Sport Management Review, European Sport Management Quarterly) στον τομέα του αθλητισμού όσον αφορά στην ανάπτυξη (sport-for-development) και στα ψυχομετρικά χαρακτηριστικά των εθελοντών σε αθλητικές διοργανώσεις. Επίσης, διαθέτει εκτενή εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων τόσο από τη δράση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), αλλά και από τη θέση του Τομεάρχη Υγρού Στίβου στα Special Olympics World Summer Games της Αθήνας (2011).

Δρ. Γκόλτση Βίκυ

Η Δρ. Βίκυ Γκόλτση είναι Chartered Psychologist (CPsychol) και μέλος του European Association for Sport Psychology (FEPSAC). Είναι Υποδιευθύντρια Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο Campus του Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Διαθέτει πολυετή διδακτική & διοικητική εμπειρία ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη (Programme Leader) σε προγράμματα franchised ψυχολογίας και ως επικεφαλής (Head) των προγραμμάτων Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την ανάπτυξη προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD) σε τομείς όπως η ψυχολογία, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Αθλητική Ψυχολογία (Northumbria University, UK), με αντικείμενο την κοινωνική ταυτότητα στο ποδόσφαιρο και τις ψυχολογικές επιδράσεις της ταύτισης με την ομάδα. Επιπλέον, διαθέτει μεταπτυχιακό (MSc) στην Οργανωσιακή Ψυχολογία (Goldsmiths University of London, UK) όπου εξειδικεύτηκε στην Επιλογή, Αξιολόγηση, Εκπαίδευση & Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και έχει την ιδιότητα του BPS Occupational Testing accredited. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα (συστήματα επιλογής ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογική επίδραση στους υποψηφίους) σε οργανισμούς στη Μ. Βρετανία (The Post Office Group & the London Fire & Civil Defense Authority) και ως HR consultant σε ελληνικές εταιρίες (στο χώρο της Υγείας). Ερευνητικά δραστηριοποιείται στον χώρο της ευημερίας σε επίπεδο ατόμου, ομάδων και κοινότητας, στην κοινωνική ταυτότητα στον αθλητισμό και τους οργανισμούς, καθώς και στην εξελικτική κοινωνική ψυχολογία, με σχετικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει Μεθοδολογία Έρευνας, Αθλητική Ψυχολογία, Θετική Ψυχολογία και Εξελικτική Ψυχολογία σε προγράμματα σπουδών της Σχολής Ψυχολογίας και της Σχολής Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής. Ταυτόχρονα, είναι Honorary Recognised Teacher σταonline προγράμματα σπουδών του University of Liverpool.

Δρ. Δαρόγλου Φιλιώ

Η Δρ. Φιλιώ Δαρόγλου έχει διδακτορικό στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία και διαθέτει εκτενή εμπειρία στο τομέα της αθλητικής επιστήμης και φυσικής αγωγής που, πλέον, αποτελεί το αντικείμενο της, τόσο σε διδακτικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Η Δρ. Δαρόγλου διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο από το 2015 σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε μαθήματα που αφορούν την έρευνα στη φυσική αγωγή, τον αθλητισμό και την αθλητική ψυχολογία. Επίσης, έχει επιβλέψει πληθώρα πτυχιακών εργασιών με θέμα την επιστήμη του αθλητισμού.

Δρ. Καμινάκης Κωνσταντίνος

Ο Δρ. Καμινάκης είναι Διδάκτωρ Μάρκετινγκ. Έχει πολλά έτη διδακτικής εμπειρίας, αλλά και εμπειρία από τον χώρο των επιχειρήσεων όπου δραστηριοποιείται ως Marketing Manager ιδιοκτήτης εταιρείας. Έχει επίσης αναλάβει την εκτέλεση πολλαπλών Projects στον χώρο του Marketing και της επιχειρηματικότητας. Συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο βασικός τομέας έρευνας του είναι το Services Marketing, Organizational Βehavior και το Multilevel Modeling. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε Διεθνή Συνέδρια όπως στο American Marketing Association, Academy of Marketing Science, European Marketing Academy κ.α. αλλά και σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών.

Δρ. Μάνθου Ειρήνη

Η Ειρήνη Μάνθου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος στην «Ανθρώπινη Διατροφή» με επέκταση στην «Αθλητική Διατροφή, Άσκηση και Υγεία» από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Έλαβε το πρώτο της πτυχίο στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαθέτει ευρεία διδακτική και ερευνητική εμπειρία έχοντας διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην Ακαδημία Αξιωματικών της Αστυνομίας και στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι Υπεύθυνη του Προγράμματος “MSc in Applied Sport and Exercise Nutrition” το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το Oxford Brookes University και, παράλληλα, διδάσκει στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Προπονητική και Φυσική Αγωγή, σε συνεργασία με το University of East London. Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντος της έρευνάς της είναι η διατροφή και η άσκηση στην υγεία/ ασθένεια, η αθλητική διατροφή, η διαχείριση βάρους, τα λειτουργικά τρόφιμα, η βιοχημεία της άσκησης και η διατροφή υψηλής απόδοσης. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και δρα ως κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της άσκησης και της διατροφής. Είναι μέλος του Nutrition Society του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την προώθηση της σωματικής άσκησης για την ενίσχυση της υγείας (HEPA) και της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καψής Αλέξανδρος

Ο κ. Καψής Αλέξανδρος είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών. Διαθέτει MSc στη Μεγιστοποίηση Aθλητικής Απόδοσης και MScR στην Προπονητική- αμφότερα από το Πανεπιστήμιο Leeds Beckett University της Μ.Βρετανίας. Έχει διαγράψει μακρά επαγγελματική πορεία στον κλάδο του Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα έχει ασχοληθεί με την εκγύμναση επαγγελματιών αθλητών ποδοσφαίρισης. Το 2018-2019 ήταν ένα από τα μέλη του προπονητικού επιτελείου της F.C Leeds United, υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης προπονητή Marcelo Bielsa. Πλέον, εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως Programme Leader του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών BSc (Hons) Προπονητική και Φυσική Αγωγή.

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος

Ο κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος εκπονεί το διδακτορικό του στο Αθλητικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Μεταπτυχιακό στο Sport Management από το Loughborough University της Αγγλίας. Διαθέτει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση επιχειρήσεων στον κλάδο του αθλητισμού και της αναψυχής καθώς και στον τουρισμό. Από το 2018 διδάσκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μέλος της Διεθνής Ένωσης Αθλητικού Δικαίου (IASL), της Βρετανικής Ένωσης Αθλητικού Δικαίου (BASL), του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας Αθλητικού Δικαίου (ΕΚΕΑΔ) του Chartered Institute for Management of Sport and Physical Activity (CIMSPA), του Ελληνικού Επιστημονικού Συνδέσμου για τη Διαχείριση Αθλητισμού και Αναψυχής (HSASMR) καθώς και συνεργάτης του Εργαστηρίου Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε το 1983 στα Ιωάννινα. Μεγάλωσε στη Γερμανία και αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα την Προπονητική μπάσκετ και το Sports Management. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, στην ηλικία των 19 ετών, σε ακαδημίες μπάσκετ και έχει συνολικά 17 χρόνια εμπειρίας στο χώρο. Από το 2014 έως και σήμερα είναι βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού.

Πατσίκα Γλυκερία

Η Πατσίκα Γλυκερία είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στην Κινησιολογία και Διδακτορικού (PhD) στην Εμβιομηχανική του ίδιου τμήματος (Σέρρες). Υπήρξε υπότροφος Αριστείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2015 υπήρξε μια από τους 10 που επέλεξε η Vodafone στα πλαίσια του προγράμματος World of Difference να εργαστεί για έξι μήνες στον κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους και να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, εργάστηκε στο Εργαστήριο Ανάλυσης Βάδισης της ΕΛΕΠΑΠ με σκοπό την ανάπτυξη ενός καινοτόμου πρωτοκόλλου αξιολόγησης και διάγνωσης προβλημάτων σταθεροποίησης του κορμού βρέφη με υπόνοια εμφάνισης κινητικών δυσλειτουργιών. Επιπλέον, είναι μέλος του Εργαστηρίου Εμβιομηχανικής του ΤΕΦΑΑ Σερρών, του Εργαστηρίου Μάθησης και Ελέγχου της Κίνησης του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, καθώς και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στο χώρο των ιατρικών μηχανημάτων, ενώ από το 2017 διδάσκει στον Τομέα της Προπονητικής στο Μητροπολιτικό Κολέγιο, στα campuses Αμαρουσίου και Πειραιά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη  μυϊκή δραστηριότητα και μηχανική των αρθρώσεων, ενώ έχει δημοσιεύει το έργο της σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά του χώρου με σημαντικό δείκτη απήχησης (IF).

Ρωξάνας Παναγιώτης

Ο κ. Ρωξάνας Παναγιώτης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc στην Φυσιολογία της Άσκησης από το Loughborough University της Μεγάλης Βρετανίας, με ειδικότητα την νευρομυϊκή λειτουργία. Eίναι πιστοποιημένος Strength & Conditioning Specialist από διάφορους επαγγελματικούς οργανισμούς στην Αμερική. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως Teaching/ Research Assistant στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin στις Η.Π.Α. όπου διετέλεσε και προπονητής στίβου και ενδυνάμωσης φυσικής κατάστασης κατακτώντας διακρίσεις το Κολλεγιακό Πρωτάθλημα NCAA. Επιπλέον, έχει εργαστεί με επαγγελματίες αθλητές και ομάδες στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα μερικοί από τους οποίους έχουν διαγράψει λαμπρή καριέρα. Σήμερα, είναι προπονητής ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης και αθλητικός επιστήμονας στα Τμήματα Πετοσφαίρισης γυναικών, νεανίδων και κορασίδων του Αθλητικού Ομίλου Μαρκόπουλου. Παράλληλα, διδάσκει το μάθημα «Προπονητικά Προγράμματα για Αθλητές και Ασκούμενους» στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Σκαμάγκη Αναστασία

Η κ. Σκαμάγκη Αναστασία είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Sport Management (Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων) του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διαθέτει εκτεταμένη εργασιακή και διδακτική εμπειρία στον τομέα του αθλητισμού και ειδικότερα στον χώρο του fitness συνεργαζόμενη επί σειρά ετών με ηγέτιδες εταιρείες της αθλητικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια εμπλέκεται με τη Διοίκηση Αθλητισμού στο δημόσιο τομέα, έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για τη βελτίωση του αθλητισμού στην Ελλάδα και έχει διατελέσει πρόεδρος ή μέλος Επιτροπών Διοίκησης σε Σχολές Προπονητών της ΓΓΑ.

Χαντζή Αγγελική

Η κ. Χαντζή Αγγελική είναι απόφοιτος της σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό της στο πρόγραμμα Αθλητικών Σπουδών: Κοινωνιολογία, Ιστορία και Ανθρωπολογία από το ΕΑΠ. Έχει 10 και πλέον έτη προπονητικής εμπειρίας στην πετοσφαίριση (Βόλεϊ) και υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας. Τα τελευταία 7 έτη διδάσκει μαθήματα στο τομέα της προπονητικής, ενώ επί σειρά ετών, διατηρούσε συνεργασία με Δημόσιους Αθλητικούς Οργανισμούς, με αθλητικές Ομοσπονδίες, ιδιωτικούς συλλόγους και σωματεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ