MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology
Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καινοτόμο μεταπτυχιακό

1

Το πρώτο και μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται στην Ελλάδα σε συνδυασμό Θετικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας Coaching.

Πτυχίο από κορυφαίο Διεθνές Πανεπιστήμιο

2

Τίτλος σπουδών Master of Science από το University of East London, το 1o πανεπιστήμιο στο κόσμο που προσφέρει Master με τον συνδυασμό θετικής ψυχολογίας και ψυχολογίας του coaching.

Πιστοποιημένο από EMCC

3

Το πρόγραμμα MSc Applied Positive Psychology & Coaching Psychology είναι πιστοποιημένο στο επίπεδο Master Practitioner από το European Mentoring and Coaching Council (EMCC).

Εφαρμοσμένο μεταπτυχιακό

4

Δίνει έμφαση στην βιωματική μάθηση ώστε να αποκτήσουν οι φοιτητές αυτό-επίγνωση και ικανότητα εφαρμογής πρακτικών δεξιοτήτων.

Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

5

Οι απόφοιτοι θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων ειδικών θετικής ψυχολογίας στην Ευρώπη και οι πρώτοι με την εξειδίκευση θετικής ψυχολογίας και coaching psychology.

Ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών

6

Δυνατότητα φοίτησης πλήρως στα ελληνικά.

Υψηλή απασχολησιμότητα

7

Το πρόγραμμα ενισχύει την απασχολησιμότητα των coaches, θετικών ψυχολόγων, συμβούλων, ειδικών εκπαίδευσης και ανάπτυξης, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, επαγγελματιών υγείας και διοικητικών στελεχών.

Αναγνωρισμένες σπουδές

8

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, βάσει των κείμενων διατάξεων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
1
ΓΛΩΣΣΑ
gr

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το πρώτο πανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τον συνδυασμό Θετικής ψυχολογίας και Ψυχολογίας του Coaching, MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, σχεδιασμένο από πρωτοπόρους στον τομέα της θετικής ψυχολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, για όσους επιθυμούν να προωθήσουν την ψυχολογική ευημερία σε διάφορα εργασιακά και κοινωνικά πλαίσια.

Η σύνθεση των δύο αυτών προσεγγίσεων δημιουργεί ένα ενδιαφέρον μείγμα: από τη θετική ψυχολογία, το πρόγραμμα υιοθετεί μια ισχυρή βάση σύγχρονης έρευνας και θεωρίας σχετικά με την ψυχολογική ευημερία, ενώ από το coaching, το πρόγραμμα εκπαιδεύει σε υψηλό επίπεδο τους φοιτητές, ώστε να μπορούν να εργάζονται με πελάτες και ομάδες. Και οι δύο τομείς μοιράζονται μια ανθρωπιστική παράδοση και οι δύο εμβαθύνουν στις δυνατότητες. Και οι δύο αποτελούν το διαφορετικό και εναλλακτικό στο ‘ιατρικό μοντέλο’ που συχνά κυριαρχεί στη ψυχολογία. Γενικά, το πρόγραμμα υποστηρίζει την κουλτούρα του πολυδιάστατου επαγγελματία που κατέχει τις δεξιότητες και τη γνώση για να βελτιώσει και να προωθήσει άτομα ή/και οργανισμούς/επιχειρησιακά πλαίσια.

Το πρόγραμμα κάνει χρήση ποικίλων διδακτικών μεθόδων και μεθόδων μάθησης, ώστε να αναπτύξουν οι φοιτητές τεχνικές ενεργητικής ακρόασης, αναστοχασμού και απόκτησης των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και να αναπτύξουν νέες παρεμβάσεις στον τομέα της θετικής ψυχολογίας, ενώ ενθαρρύνεται η βιωματική μάθηση ώστε να γίνουν περισσότερο αναστοχαστικοί, με αυτό-επίγωση και με δυνατότητα εφαρμογής πρακτικών δεξιοτήτων.

Το MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology είναι ιδανικό για πιστοποιημένους κλινικούς ψυχολόγους, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, ιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και κοινωνικούς λειτουργούς που επιθυμούν να εφαρμόσουν τη θεωρία και τις τεχνικές της θετικής ψυχολογίας.

περισσότερα +

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

1
 • Διαστάσεις της προσωπικής ευημερίας (Mental Wealth)
 • Θεωρία και πρακτική εφαρμογή του Coaching
 • Το ανθίζειν στους οργανισμούς
 • Ερευνα στη Θετική Ψυχολογία και την Ψυχολογία Coaching 1
 • Ερευνα στη Θετική Ψυχολογία και την Ψυχολογία Coaching 2
 • Θετική Ηγεσία και Επαγγελματικό Coaching

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

Επαγγελματικές Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology εργάζονται συνήθως ως:

 • Σύμβουλοι επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην αλλαγή και την μεταμόρφωση οργανισμών και επιχειρήσεων.
 • Επαγγελματίες στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και μάνατζερς, οι οποίοι μπορούν μέσω του προγράμματος να ενισχύσουν τις προοπτικές καριέρας τους.
 • Σύμβουλοι life και career coaching.
 • Εξειδικευμένο προσωπικό σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ΜΚΟ.

Επιπλέον, το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για:

 • Πιστοποιημένους κλινικούς ψυχολόγους, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, ιατρούς και νοσηλευτές που επιθυμούν να εφαρμόσουν τη θεωρία και τις τεχνικές της θετικής ψυχολογίας στην εργασία τους.
 • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.
 • Κοινωνικούς Λειτουργούς.
2

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρεία γκάμα πτυχιούχων και επαγγελματιών πλήθους ειδικοτήτων (ψυχολογία, κοινωνιολογία, κοινωνική εργασία, κοινωνική πολιτική, εκπαίδευση, διοίκηση επιχειρήσεων, διοίκηση ανθρώπινων πόρων, ιατρική, νοσηλευτική κ.ά.) που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στο χώρο της Θετικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας του Coaching.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού (στις προαναφερόμενες ή συναφείς ειδικότητες)
 • Συστατικές Επιστολές
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ