Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Ψυχολογίας απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους. Στην πλειοψηφία τους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε δομές, φορείς, κλινικά πλαίσια, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία ΜΚΟ, εταιρείες κ.λπ. ως ψυχολόγοι, βρεφονηπιοκόμοι, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α. και διαθέτουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα τους, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τους τις μεθόδους εφαρμογής της θεωρίας στην πράξη.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Βογοπούλου Μαριμπέλλα

Η Μαριμπέλλα Βογοπούλου είναι κλινικός ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αττικής. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας (Université Paris-8, Γαλλία), με μεταπτυχιακά στη Κλινική Ψυχολογία και τις Ψυχοθεραπείες (Université Paris-8, Γαλλία), την Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Université Paris-8, Γαλλία) και την Διδακτική (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ελλάδα). Είναι πιστοποιημένη παιγνιοθεραπεύτρια (Play Therapy International) και Practitioner στη LEGO®- Based Therapy (Bricks for Autism UK). Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου και σπουδές στη Συμβουλευτική (Benefit Career Studies). Επίσης είναι εκπαιδευτικός, πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), καθώς και πιστοποιημένη μεταφράστρια (Université de Strasbourg, Γαλλία). Έχει πολυετή εμπειρία τόσο σε κλινικό πλαίσιο (Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας), όσο και σε εκπαιδευτικό (είναι καθηγήτρια ψυχολογίας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα, συντονίστρια και διδάσκουσα του εκπαιδευτικού προγράμματος παιγνιοθεραπείας στο Psychopedia.gr και έχει 25ετή διδακτική εμπειρία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
Περαιτέρω εκπαιδεύσεις που έχει κάνει αφορούν στην κλινική αξιολόγηση και χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων, σε προσεγγίσεις ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης και θέματα κλινικής ψυχοπαθολογίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια ως εισηγήτρια. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Play Therapy International και της Bricks for Autism UK. Έχει άριστη γνώση της γαλλικής, αγγλικής, ιταλικής και της ιαπωνικής γλώσσας.

Γκαβανόζη Σύλια

Η Σύλια Γκαβανόζη είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Ψυχολογίας. Είναι ψυχολόγος και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Γνωστικές Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Maastricht, στην Ολλανδία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται ζητήματα της Βιοψυχολογίας και των τεχνικών ψυχοφυσιολογίας και στατιστικής ανάλυσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για εκείνη τα θέματα της ενσυναίσθησης, των πεποιθήσεων και των συστημάτων μνήμης όπου η ψυχολογία συναντά την έρευνα του εγκεφάλου. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια, καθώς και σε δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι υπεύθυνη του α’ έτους Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο. Έχει εργαστεί επίσης ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Netherlands Institute for Neuroscience, καθώς και ως λέκτορας σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University of Amsterdam (UvA). Τέλος, έχει οργανώσει και διδάξει ποικίλα μαθήματα για διδακτορικούς φοιτητές υπό την αιγίδα της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών της Ολλανδίας (KNAW), καθώς και ημερίδες με θέμα την θέση της γυναίκας στην επιστήμη.

Γκινόπουλος Θεόφιλος

O Θεόφιλος Γκινόπουλος είναι Κοινωνικός Ψυχολόγος-Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πιστοποιημένος Συνεργάτης (FHEA) της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε μαθήματα μεθοδολογίας έρευνας, ατομικών διαφορών, ψυχικής ανθεκτικότητας και κοινωνικής ψυχολογίας. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο στην Κοινωνική Πολιτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Surrey στη Μεγάλη Βρετανία, με γνωστικό αντικείμενο την συγκρότηση κοινωνικών ταυτοτήτων στις αναπαραστάσεις πολιτικών γεγονότων. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ερευνητικός συνεργάτης στο Κέντρο Μελέτης Ανισοτήτων του Πανεπιστημίου Greenwich της Μεγάλης Βρετανίας.
Παράλληλα, είναι μέλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων τα προγράμματα (1) COST Action Research Project: Comparative Analysis of Conspiracy Theories (COMPACT) University of Manchester UK, Eberard Karls Universitat, Tubingen, Germany, (2) Research Project: Narrative futuring to enhance flourishing in precarious and complex worlds, University of Twente, Enschede, Netherlands, (3) COST Action Research Project: Social Psychological Dynamics of Historical Representations in the Enlarged European Union (WG 1: The role of social cognitive processes in shaping lay representations of history), Université Libre de Bruxelles, Brussels. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά μεταξύ των οποίων: Political Psychology, Journal of Applied Social Psychology, Open Journal of Medical Psychology, International Journal of Social Psychology, European Review of Social Psychology, European Journal of Social Psychology.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις διομαδικές σχέσεις, ατομικές και κοινωνικές ταυτότητες, όπως αυτές διαμορφώνονται σε συνθήκες κρίσης, θυματοποίησης και ανομίας. Πρόσφατα, είναι μέλος ερευνητικών ομάδων για τη μελέτη των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων του COVID-19 σε θέματα ηθικής ψυχολογίας.

Δρ. Βαδόλας Αντώνης

Ο Δρ. Βαδόλας σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κοινοτική Περίθαλψη ατόμων με αναπτυξιακές δυσκολίες στο MA Community Care,Keele University. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στην Ψυχανάλυση στο Brunel University, όπου διδάσκει από το 2007 ως σήμερα στο MA in Psychoanalysis and Contemporary Society & είναι υπεύθυνος δυο μαθημάτων, ενώ συνεργάζεται με την εποπτεύουσα επιτροπή του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Freud Museum. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & Ψυχοπαθολογία στο Birckbeck College & στη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία στο BA Psychosocial Studies, Goldsmiths College. Εκπαιδεύτηκε κλινικά στην Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Φροϋδικής Ανάλυσης & Έρευνας στο Λονδίνο, όπου έχει εργαστεί επίσης ως θεραπευτής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Perversions of Fascism (2009) και έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά & διεθνή περιοδικά.

Δρ. Γιαννακάκης Ερρίκος

Ο Δρ. Ερρίκος Γιαννακάκης είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (BSc in Psychology, University of Lincoln), μεταπτυχιακού στην Κοινωνική & Εφαρμοσμένη Ψυχολογία (MSc in Social and Applied Psychology, University of Kent) & διδακτορικού στην Κοινωνική Ψυχολογία (PhD in Social Psychology, University of Plymouth), με πολυετή εμπειρία διδασκαλίας σε βρετανικά πανεπιστήμια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επιρροή του υπαρξιακού φόβου στην ανθρώπινη συμπεριφορά, τους κοινωνικούς παράγοντες αυτοεκτίμησης, τις ενδο-ομαδικές διεργασίες & τις διομαδικές σχέσεις, με σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά & παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια Ψυχολογίας.

Δρ. Γιαννοπούλου Χρυσούλα

Η Δρ. Χρυσούλα Γιαννοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology, University of Bath, UK) & Επαγγελματικού Διδακτορικού στην Ψυχολογία της Υγείας (Professional Doctorate in Health Psychology, Queen Margaret University-Edinburgh, UK). Τα κύρια ερευνητικά και κλινικά της ενδιαφέροντα είναι η διαχείριση του χρόνιου πόνου και των χρόνιων ασθενειών. Έχει εκτεταμένη κλινική & ακαδημαϊκή εργασιακή εμπειρία σε διάφορές δομές, νοσοκομεία, πανεπιστήμια & οργανισμούς στην Μ. Βρετανία & στην Ελλάδα.

Δρ. Γκλιάτη Αλεξάνδρα

Η Δρ. Αλεξάνδρα Γκλιάτη είναι Διδάκτωρ Εργασιακής Ψυχολογίας του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο The University of Nottingham (MSc Work & Organisational Psychology). Έχει υπάρξει ενεργό μέλος ερευνητικών ομάδων σε ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, έχει διδάξει φροντιστηριακά μαθήματα σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τους κλάδους της Εργασιακής Ψυχολογίας και της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και συγκεκριμένα εστιάζουν στους εξής τομείς: εργασιακή ικανοποίηση, εργασιακή δέσμευση, επαγγελματική εξουθένωση και χώρος της υγείας.

Δρ. Γκόλτση Βίκυ

Η Δρ. Βίκυ Γκόλτση είναι Chartered Psychologist (CPsychol) και μέλος του European Association for Sport Psychology (FEPSAC). Είναι Υποδιευθύντρια Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο Campus του Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Διαθέτει πολυετή διδακτική & διοικητική εμπειρία ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη (Programme Leader) σε προγράμματα franchised ψυχολογίας και ως επικεφαλής (Head) των προγραμμάτων Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την ανάπτυξη προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD) σε τομείς όπως η ψυχολογία, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Αθλητική Ψυχολογία (Northumbria University, UK), με αντικείμενο την κοινωνική ταυτότητα στο ποδόσφαιρο και τις ψυχολογικές επιδράσεις της ταύτισης με την ομάδα. Επιπλέον, διαθέτει μεταπτυχιακό (MSc) στην Οργανωσιακή Ψυχολογία (Goldsmiths University of London, UK) όπου εξειδικεύτηκε στην Επιλογή, Αξιολόγηση, Εκπαίδευση & Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και έχει την ιδιότητα του BPS Occupational Testing accredited. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα (συστήματα επιλογής ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογική επίδραση στους υποψηφίους) σε οργανισμούς στη Μ. Βρετανία (The Post Office Group & the London Fire & Civil Defense Authority) και ως HR consultant σε ελληνικές εταιρίες (στο χώρο της Υγείας). Ερευνητικά δραστηριοποιείται στον χώρο της ευημερίας σε επίπεδο ατόμου, ομάδων και κοινότητας, στην κοινωνική ταυτότητα στον αθλητισμό και τους οργανισμούς, καθώς και στην εξελικτική κοινωνική ψυχολογία, με σχετικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει Μεθοδολογία Έρευνας, Αθλητική Ψυχολογία, Θετική Ψυχολογία και Εξελικτική Ψυχολογία σε προγράμματα σπουδών της Σχολής Ψυχολογίας και της Σχολής Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής. Ταυτόχρονα, είναι Honorary Recognised Teacher σταonline προγράμματα σπουδών του University of Liverpool.

Δρ. Κανέλλας Γιώργος

Ο Δρ. Γιώργος Κανέλλας είναι Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τομέα Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και έρευνας σχολικών εγχειριδίων. Είναι παιδαγωγός και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Παιδαγωγική, με εξειδίκευση στην Εκπαίδευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών. Στην παρούσα χρονική στιγμή εκπονεί τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο ΠΤΔΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πεδίο της έρευνας των σχολικών εγχειριδίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται ζητήματα θεωρίας και έρευνας Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνών οργανισμών), θεωρίας και έρευνας σχολικών εγχειριδίων και προγραμμάτων σπουδών, Συγκριτικής Παιδαγωγικής/Διεθνούς Εκπαίδευσης, Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Μεθοδολογίας (εκπαιδευτικής και κοινωνικής) Έρευνας. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων κα ερευνητικών μονάδων και έχει αποτελέσει, επίσης, μέλος της επιτροπής κριτών συνεδρίων και περιοδικών. Είναι ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος Προσχολικής Αγωγής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Campus της Λάρισας, διδάσκων στα προγράμματα BA (Hons) Early Childhood Education, BSc (Hons) Psychology, BSc (Hons) Occupational Therapy καθώς, επίσης, και επιβλέπων πτυχιακών εργασιών σε προ- και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δρ. Μπάρδα Έλενα

H Δρ. Έλενα Μπάρδα είναι κοινωνικός επιστήμονας, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Ε.Κ.Π.Α. στο πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και επανένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επιπλέον, είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου πεδίο από το Ε.Κ.Π.Α., στο ίδιο πεδίο. Άρθρα και εισηγήσεις της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν περιληφθεί σε συλλογικούς τόμους καθώς και μονογραφές. Είναι ενεργό µέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας. Έχει εργαστεί ως επαγγελματικό Στέλεχος και Σύμβουλος σε οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και δομές Ψυχικής Υγείας, στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ καθώς και στην εκπαιδευτική ομάδα του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης ν. Λάρισας του ΟΚΑΝΑ. Έχει συμβάλει στην ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Δρ. Ζαρκάδη Ντόρα

Η Δρ. Ζαρκάδη σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μaster of Arts in Psychology of Excellence) από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου της Γερμανίας & έπειτα διδακτορικό δίπλωμα (PhD in Forensic Psychology) απο το University of Warwick της Αγγλίας. Μετά από δύο χρόνια μεταδιδακτορικής έρευνας στο University of Cambridge, δίδαξε ως Lecturer (& έπειτα ως Senior Lecturer ) σε Βρετανικά Πανεπιστήμια (University of Cambridge, University of Bedfordshire & Anglia Ruskin University). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ Ζαρκάδη αφορούν στα αίτια που οδηγούν στην καταδίκη αθώων ανθρώπων. Η έρευνά της έχει σχεδιαστεί σε στενή συνεργασία με Βρετανικές αστυνομικές δυνάμεις εστιάζοντας στη βελτίωση των διαδικασιών αναγνώρισης υπόπτων από αυτόπτες μάρτυρες. Η Δρ Ζαρκάδη έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά & πάνω από 20 συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη & την Αμερική με πολλές διακρίσεις. Η έρευνά της έχει καλυφθεί από το διεθνή τύπο (π.χ., New Scientist, Daily Mail, Times Higher Education, CNBC, Times of India) & έχει χρηματοδοτηθεί από Βρετανικά Πανεπιστήμια & το ESRC (Economic and Social Research Council). Έχει στενές συνεργασίες με ακαδημαϊκούς από Πανεπιστήμια της Βρετανίας, της Αμερικής & της Αυστραλίας.

Δρ. Καραβέλλα Μαργαρίτα

Η Δρ. Καραβέλλα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ομαδική ανάλυση. Κατά τη παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία, εργάστηκε σε πολυάριθμους οργανισμούς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος, διετέλεσε συντονίστρια του τμήματος Young Persons Counselling Project του οργανισμού Family Welfare Association στο Battersea & επί τριετίας εργάστηκε στη Συμβουλευτική Υπηρεσία Παιδιού & Οικογένειας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Essex. Από το 2010 η Δρ. Καραβέλλα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου στην Ελλάδα & συνεργάστηκε με μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις & κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά κι εφήβους. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται σε κέντρο ημέρας για τη ψυχική υγεία των μεταναστών & συμμετέχει σε έρευνα πάνω στη προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης στην πρώτη παιδική ηλικία. Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα & την Αγγλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (Chartered Counselling Psychologist) & του Health Professions Council.

Δρ. Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος

Ο Δρ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού τίτλου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου δίδαξε σε Βρετανικά Πανεπιστήμια και εργάστηκε ως σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες για πάνω από μια δεκαετία. Σπούδασε σε προγράμματα Θετικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching του University of East London.
Επίσης, έχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στο Personal Coaching και στο Business/Executive Coaching από το ΕΚΠΑ και είναι μέλος του Association for Coaching (AC) της Βρετανίας και του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching (HIC) στο επίπεδο του Senior Professional Coach, ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευτής, με εμπειρία διδασκαλίας σε πιστοποιημένα προγράμματα Coaching του ΕΚΠΑ.

Δρ. Πλιάκου Ναταλία

Η Δρ. Ναταλία Πλιάκου είναι Επίκ. Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Διδακτορικού Προγράμματος στην Ψυχολογία με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Είναι διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας απο το University of Surrey (UK), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Συμπεριφορικές Νευροεπιστήμες απο το Boston College (USA) και απόφοιτος Ψυχολογίας από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει προηγουμένως εργαστεί ως Λέκτορας και Βοηθός Διευθυντή στο PsychD Practitioner Doctorate in Psychotherapeutic & Counselling Psychology του University of Surrey, ενώ έχει διδάξει πληθώρα μαθημάτων στην Ψυχολογία, Συμβουλευτική Ψυχολογία και Νευροεπιστήμες. Παράλληλα, διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος (HCPC) και πιστοποιημένη κλινική επόπτρια (BPS) σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές της Μεγ. Βρετανίας και της Ελλάδας. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και κλινικής εποπτείας. Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο τραύμα, στη σχεσιακή ψυχανάλυση, στη διαμόρφωση της θηλυκής ταυτότητας, στον ρόλο του πατέρα, στη νευροεπιστήμη της ψυχοθεραπείας και στους βιοψυχολογικούς μηχανισμούς της μητρικής συμπεριφοράς.

Δρ. Σταμογιάννου Ηλιάνα

Η Δρ. Ηλιάνα Σταμογιάννου είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει Μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία της Υγείας από το King’s College London & Διδακτορικό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Surrey. Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος & μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS) & της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ). Έχει εργαστεί για 11 χρόνια ως ψυχολόγος με εφήβους & ενήλικες, με ψυχολογικές – ψυχιατρικές δυσκολίες & σωματικές ασθένειες, σε κρατικά & ιδιωτικά κέντρα υγείας στην Αγγλία & την Ελλάδα. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2010, όπου εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια & κλινική επόπτρια.

Δρ. Τσαχουρίδη Ειρήνη

Η Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει με άριστα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration-MBA- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Δρ. Τσαχουρίδη διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Οργανωσιακή Συμπεριφορά, τη Θετική Οργανωσιακή Παιδεία, την Επικοινωνία και τη Μεθοδολογία Έρευνας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά και επικεντρώνονται στη θετική οργανωσιακή παιδεία, στη θεωρία κοινωνικής ανταλλαγής, στη θεωρία κοινωνικής ταυτότητας, στο ψυχολογικό συμβόλαιο και τις κοινωνικές συγκρίσεις στον εργασιακό χώρο. Έρευνές της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Επιπλέον, έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια (Academy of Management Conference, British Academy of Management Conference, European Academy of Management Conference, European Congress of Work and Organizational Psychology (EAWOP), European Group for Organizational Studies (EGOS) Colloquium).

Δρ. Χελιδόνη Όλγα

H Όλγα Χελιδόνη ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές (BSc) στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) στην Ψυχολογία της Υγείας στο University of Surrey (UK).
Εκπόνησε τις διδακτορικές της σπουδές (Ph.D) στο ίδιο πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Οργανωσιακή Ψυχολογία της Υγείας όπου και ασχολήθηκε με την μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού (HRV). Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών συνεργάστηκε με start up εταιρία με έδρα το Λονδίνο όπου και ασχολήθηκε με την αποτελεσματικότητα της βιοανάδρασης (biofeedback) ώς μέσο άμεσης ανακούφισης του στρεs σε εργαζομένους μέσω εφαρμογής (mobile app). Μετά το πέρας των διδακτορικών της σπουδών εργάστηκε για δύο χρόνια ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο University of Sussex (UK) και έχει συνεργαστεί σε ερευνητικό project με το Brighton and Sussex Medical School (UK).
Τα ενδιαφεροντά της εστιάζονται στην ευεξία εργαζομένων, την ενσυνειδητότητα, τον μυρηκαστικό τρόπο σκέψης σχετικά με την εργασία και τον τομέα του mhealth. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει εργασίες της σε ευρωπαικά συνέδρια, έχει δουλέψει σε ιδιωτική δικαστική-ψυχιατρική κλινική του HB και διαθέτει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ζηκούλη Αργυρώ

Η Αργυρώ Ζηκούλη είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Πειραματική και Γνωστική Ψυχολογία, επίσης με άριστα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται του χώρου των αντιληπτικο-κινητικών δεξιοτήτων (με εξειδίκευση τις γραφο-κινητικές δεξιότητες), της προτίμησης χεριού-ματιού, καθώς και της γήρανσης. Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα, με εστίαση στη συλλογή και ανάλυση ποσοτικών δεδομένων, ενώ έχει δημοσιεύσει ερευνητικά της ευρήματα σε αγγλόφωνα και ελληνόφωνα επιστημονικά περιοδικά (ενδεικτικά: στο Journal of the International Neuropsychological Society, το Movement Disorders, το International Journal of Neuroscience, το Journal of Developmental and Intellectual Disability). Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει πολλές παρουσιάσεις τόσο σε διεθνή όσο και σε ελληνόφωνα συνέδρια. Έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, διδάσκοντας εργαστηριακά μαθήματα (Κινητικός Έλεγχος, Κινητική Συμπεριφορά, Εργαστηριακή Αθλητική Ψυχολογία). Είναι Chartered Psychologist στον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS). Τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται στον χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με Βρετανικά και Αμερικάνικα Πανεπιστήμια. Κατέχει τη θέση της Progrmamme Leader στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

Θαλασσινός Σταύρος 

Ο Σταύρος Θαλασσινός είναι Δικαστκός Ψυχολόγος (BPS Trainee Forensic Psychologist) και μέλος του International Association for Correctional and Forensic Psychology (IACFP). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στη Δικαστική Ψυχολογία (University of Roehampton, UK), με αντικείμενο την κλινική αξιολόγηση κινδύνου στους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων και των κατάλληλων θεραπευτικών παρεμβάσεων εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και νοσοκομείων ασφαλείας. Είναι απόφοιτος του Tμήματος Ψυχολογίας και υποψήφιος του Μεταπτυχιακού Κλινικής Ψυχολογίας του University of Derby . Έχει συνεργαστεί με σωφρονιστικά ιδρύματα της Μ. Βρετανίας, με κύριο αντικείμενο μελέτης τα κίνητρα σεξουαλικών δολοφονιών και τη διερεύνηση εργαλείων για τη μέτρηση του ποσοστού υποτροπής στους δράστες (HM Prison and Probation Service). Ερευνητικά συμμετέχει ενεργά στο Κέντρο Δικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL Centre for the Forensic Sciences), με ευρύ φάσμα ερευνητικών μελετών και σχετικών δημοσιεύσεων, όπως τα εγκλήματα σαδισμού και διερεύνησης της εγχώριας τρομοκρατίας. Στο παρελθόν έχει επίσης εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης με φορείς για την μείωση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στους πρόσφατα αποφυλακισθέντες (The Corbett Centre,UK; Β’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ ‘Αττικόν’). Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει Δικαστική Ψυχολογία, Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχολογική Ευημερία και Ψυχική Ανθεκτικότητα σε καταστάσεις συγκρούσεων και καταστροφών.

Θεάκος Γιάννης

Ο Γιάννης Θεάκος είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με ειδίκευση στην Εργονομία και το Δίκαιο Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας. Το 2001 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων στο Salford University της Μ.Βρετανίας, εστιάζοντας στην Οργανωσιακή Συμπεριφορική, στις χαοτικές θεωρίες στο μάνατζμεντ και στη χρήση των λεκτικών μεταφορών στη διαδικασία της νοηματοδοτικής αλλαγής που οδηγεί στην καινοτόμα δράση. Έχει μακρά επαγγελματική εμπειρία στη Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων και την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας καθώς, επί 18 χρόνια, κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις, σε πολυεθνικές εταιρίες ενώ, παράλληλα, έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος, στο Υπουργείο Εργασίας, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο Ελληνικό Ινστιτούτου Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας και στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ανάπτυξης, έχει ολοκληρώσει σπουδές στη Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων με περισσότερες από 500 ώρες εκπαίδευσης εργαζομένων και στελεχών επιχειρήσεων. Την τελευταία τριετία ασχολείται επαγγελματικά με τον κλάδο της Προπονητικής, ως πιστοποιημένος ACC(ICF) Coach, σε ατομικό και επαγγελματικό πλαίσιο. Τέλος, του έχει απονεμηθεί με αριστεία το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching του University of East London (σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο) και συνεργάζεται επιστημονικά στο πεδίο της Οργανωσιακής Αρετής με τη Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη.

Θεοδοσίου Θωμάς

Ο Θωμάς Θεοδοσίου είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία, αρίστευσε και αποφοίτησε πρώτος στην κατάταξη, στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εν συνεχεία, σπούδασε και αρίστευσε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κλινική Νευροψυχολογία-Νοητικές Νευροεπιστήμες» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το McGill University, Montreal Neurological Institute (Canada). Στο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης επέλεξε την κλινική κατεύθυνση (Κλινική Νευροψυχολογία). Επιπλέον, παρακολούθησε και αρίστευσε στο πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ με αντικείμενο «Ιατρική Ψυχολογία». Έχει συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια Νευροψυχολογίας, Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής. Έχει δημοσιεύσει σε ακαδημαϊκό συλλογικό τόμο δουλειά του σχετικά με τις κλινικές προεκτάσεις της Δραματοθεραπείας (“Creativity”, Gutenberg) ενώ αναμένονται και ερευνητικές του δημοσιεύσεις (ενδεικτικά: το νευροψυχολογικό προφίλ των ασθενών με Μυοτονική Δυστροφία Τύπου 2) σε διακεκριμένα επιστημονικά περιοδικά των ΗΠΑ. Έχει πλούσια κλινική εμπειρία στον τομέα της νευροψυχολογικής αποκατάστασης και εκτίμησης νευρολογικών και ψυχιατρικών ασθενών, ενώ είναι ενεργός ερευνητικά ως ερευνητής/Κλινικός Νευροψυχολόγος στο Νευροψυχολογικό Εργαστήριο της Α’ Νευρολογικής Κλινικής, Αιγινήτειο Νοσοκομείο – ΕΚΠΑ. Είναι Καθηγητής στο αγγλόφωνο και ελληνόφωνο πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου όπου διδάσκει τα μαθήματα Νευροψυχολογίας και Βιολογικής Ψυχολογίας.

Καλαμπαλίκη Ολυμπία

Η Ολυμπία Καλαμπαλίκη είναι κλινική συντονίστρια (clinical coordinator) του προγράμματος Ψυχολογίας καθώς και διδάσκουσα στα προγράμματα Ψυχολογίας και Προπονητικής και Φυσικής Αγωγής στο campus της Λάρισας. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Ψυχική Υγεία» και υποψήφια διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ είναι εκπαιδευόμενη στην Οικογενειακή – Συστημική Θεραπεία, στο Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας. Είναι ειδικευμένη στη διαχείριση πόνου από την Ελληνική Εταιρία Αλγολογίας (Ελληνικό τμήμα IASP & EFIC), στην ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες στην αγορά εργασίας (Training and Development Center, Liverpool-England) και έχει μετεκπαιδευτεί στις «Βασικές Αρχές Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής» στη Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Ά Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία». Έχει εργαστεί σε διάφορες δομές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία όπως ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, Ιατρεία Πόνου, κέντρα λογοθεραπείας και ειδικής αγωγής. Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων και σε ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις εντός και εκτός Ελλάδας και αποτέλεσε κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδες και κύκλους σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ήταν υπεύθυνη διεξαγωγής ερευνών και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε μελέτες και επιστημονικές εργασίες.

Καραγιάννη Ελένη-Μιχαλίτσα PhD

Η Ελένη-Μ. Καραγιάννη είναι απόφοιτος ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος σε εκπαιδευτικές δομές ειδικής και γενικής αγωγής τα τελευταία 8 χρόνια. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, με βαθμό «Άριστα». Οι μεταπτυχιακές σπουδές της είναι πάνω στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία-MSc Educational Psychology, University of Neapolis, Pafos (βαθμός «Άριστα») και στην Εξελικτική Ψυχολογία- MRes in Developmental Psychology, Oxford Brookes University.
Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και βαθμολόγηση των ψυχομετρικών εργαλείων WISC-III και Αθηνά τεστ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούσαν την «Ψυχοπαθολογία-Ψυχιατρική Παιδιών και Ενηλίκων» (Α’ ψυχιατρική κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και τη «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων» (ΕΚΠΑ). Τα τελευταία 8 χρόνια υπήρξε διδάσκουσα στα ΔΙΕΚ Ρόδου και στην ΑΣΠΑΙΤΕ Ρόδου. Υπήρξε επιμορφώτρια σε προγράμματα δια βίου μάθησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.
Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες που διοργανώθηκαν από τη συντονίστρια ειδικής αγωγής και από το 1ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου, για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς και σε ενδοσχολικές επιμορφώσεις. Στο πλαίσιο της εργασίας της ως εκπαιδευτική ψυχολόγος, έχει πραγματοποιήσει σχολές γονέων, καθώς και άλλες επιμορφωτικές δράσεις και ομιλίες, παρέχοντας συμβουλευτική σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα Συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Από το 2021 έχει αναλάβει τη διδασκαλία μαθημάτων ακαδημαϊκής γραφής και υπήρξε υπεύθυνη ακαδημαϊκής γραφής στο Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Ρόδου.

Καραγιαννοπούλου Αναστασία

Η Καραγιαννοπούλου Αναστασία είναι Νευροψυχολόγος, κάτοχος MSc Γνωστικής Νευροψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου και BSc Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε την κλινική της άσκηση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε την κλινική της άσκηση στο Νευροψυχολογικό Εργαστήριο του Αιγινητείου Νοσοκομείου, στην Α’ Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών. Έπειτα, απέκτησε μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στην κλινική μελέτη διαταραχών ύπνου στο Toronto Western Hospital, Sleep and Alertness Clinic, University Health Network στο Τορόντο, όπου διεξήγαγε κλινική έρευνα για την εύρεση βιοδεικτών ύπνου σε ασθενείς με φαρμακοανθεκτική κατάθλιψη. Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην κλινική Νευροφυσιολογίας στο Temerty Centre for Therapeutic Brain Intervention, Centre of Addiction and Mental Health στο Τορόντο, όπου εφήρμοσε εγκεφαλική θεραπευτική παρέμβαση με τη χορήγηση Διακρανιακής Μαγνητικής Διέγερσης (TMS) σε ασθενείς με χρόνια φαρμακοανθεκτική κατάθλιψη. Ειδικεύεται στις διαταραχές ύπνου, στη νευροψυχολογική εκτίμηση, στην έρευνα νευροπλαστικότητας και στην οικογενειακή θεραπεία μέσω Art Therapy. Αποτελεί μέλος του British Psychological Society, Hellenic Neuropsychological Society (ΕΝΨΕ), Uniquedoc Healthcare και Psychosomatic Medicine (ICPM). Είναι καθηγήτρια Νευροψυχολογίας, Αναπτυξιακής και Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο Μαρούσι.

Κίτσος Ευάγγελος

Ο Ευάγγελος Κίτσος ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο Warwick Manufacturing Group του πανεπιστημίου του Warwick, όπου δίδαξε επίσης για μερικά χρόνια. Μετά τα πρώτα ακαδημαϊκά του βήματα, επέστρεψε στην αγορά ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, βοηθά τις εταιρείες να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους για αριστεία ξεκινώντας ένα ταξίδι συνεχούς βελτίωσης διαδικασιών και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Παράλληλα, συνεχίζει την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία διδάσκοντας και επιβλέποντας φοιτητές στους τομείς της λήψης αποφάσεων, της εφαρμοσμένης στατιστικής, της επιχειρηματικής αριστείας και της βελτίωσης των διαδικασιών.

Λαζανάκη Βέρα

Η Βέρα Λαζανάκη είναι υποψήφια διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Συμπεριφοράς στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ψυχολόγος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, διδάσκει μαθήματα Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και σε μαθήματα e-learning στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στις συγκρούσεις στην εργασία, στις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και στα συναισθήματα του εργαζόμενου. Είναι team coordinator στην εθελοντική ομάδα Job-Pairs. Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά.

Λυμπεροπούλου Βασιλική

Η Λυμπεροπούλου Βασιλική είναι ψυχολόγος και απόφοιτος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY in NY). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διπλωματική εργασία που εστίαζε στη μελέτη των μεταγνωστικών δεξιοτήτων. Έχει λάβει δίπλωμα ειδίκευσης στην Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει εργαστεί, για δέκα χρόνια, σε κέντρα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών και από το 2016 εργάζεται ως ψυχολόγος στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, αξιολογώντας μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Έχει συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο ως εισηγήτρια και έχει παρακολουθήσει πληθώρα διεθνών και ελληνικών συνεδρίων σχετικά με την ειδική αγωγή, την ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων καθώς και τη συμβουλευτική γονέων. Επίσης είναι ενεργό μέλος του ΝASP (National Association of School Psychologists). Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αμαρουσίου εργάζεται ως υπεύθυνη του Κέντρου Μαθησιακών Δυσκολιών, αλλά και ως καθηγήτρια στον Τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Τμήμα της Προσχολικής Αγωγής και της Ψυχολογίας.

Μαργιώτη Ελένη

Η Ελένη Μαργιώτη είναι Κλινική Νευροψυχολόγος και υποψήφια διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου της Κλινικής Νευροψυχολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Health Sciences Center, University of Texas, USA. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Υποτροφιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στην Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών από το 2007 κι είναι επιστημονικά υπεύθυνη για τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Alzheimer Αμαρουσίου. Έχει διδακτική εμπειρία ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά κολέγια προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από το 2013. Επιπλέον, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα (Long Lasting Memories, Epidemiological Study of dementia in Greece – HELIAD) σε συνεργασία με την Α’ Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου από το 2009 μέχρι σήμερα. Το κλινικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στις νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (10031, 10/01/2007 Νομαρχία Φθιώτιδος) κι είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας.

Μερμηγκούσης Μανώλης

Ο Μανώλης Μερμηγκούσης είναι Στατιστικολόγος από το 2010. Είναι απόφοιτος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Ρόδου. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και διαθέτει πολλή καλή γνώση στατιστικών εφαρμογών ανάλυσης δεδομένων. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε μαθητές Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και σε έρευνες εταιρείας δημοσκοπήσεων. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλές δημοσιευμένες διπλωματικές ερευνητικές εργασίες. Από το 2021 είναι καθηγητής ποσοτικής έρευνας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ρόδου.

Μιχαλάκη Μαριάνα

Η Μαριάνα Μιχαλάκη σπούδασε ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, στην «Επιστήμη του Αθλητισμού και της Άσκησης» και στον τομέα της «Ψυχολογίας της Υγείας». Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και είναι πιστοποιημένη Συντονίστρια Σχολών Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων-Μαρία Χουρδάκη). Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη σύμβουλος στη χρήση του “Άριστον Τεστ” επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά γυμνασίου, λυκείου καθώς και φοιτητές και ενήλικες. Έχει παρακολουθήσει διετή σεμινάρια στη Συστημική Ψυχοθεραπεία (οικογενειακή, ομαδική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους), και, έως και σήμερα, συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα, σε πλαίσια στήριξης ατόμων με χρόνιες παθήσεις και σε ψυχιατρικές κλινικές, καθώς και σε προγράμματα πρόληψης για το κάπνισμα, τη χρήση ουσιών και τη σεξουαλική υγεία των εφήβων. Έχει εργαστεί με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχει πραγματοποιήσει ομάδες ψυχοκοινωνικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής. Καθ’ όλη αυτή την περίοδο, έχει γράψει άρθρα σε τοπικά περιοδικά και έχει συνεργαστεί στη συγγραφή άρθρων για το περιοδικό “Psychologies”. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα Αποκατάστασης Λόγου και Μάθησης όπου δουλεύει με παιδιά και εφήβους μεψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και με γονείς. Είναι εξωτερικός συνεργάτης ιδιωτικών παιδικών σταθμών, όπου προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, και διοργανώνει σεμινάρια για τους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Συνεργάζεται με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπου παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές. Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια επιμορφωτικά και προσωπικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό αλλά και για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων όπως εργαζόμενους, γονείς και φοιτητές. Είναι επόπτρια διπλωματικών εργασιών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και υπεύθυνη μαθήματος στο προπτυχιακό τμήμα της Ειδικής Αγωγής και των Προσχολικών Σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Μαυρομάτη Φωτεινή

Η κα Μαυρομάτη είναι συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια συνθετικής προσέγγισης. Σπούδασε Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας) & στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε δυο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών (Πανεπιστήμιο Roehampton Surrey) & εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική & γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Είναι έγκριτο μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS) με άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα & την Αγγλία. Κατά τη διαμονή της στη Μεγάλη Βρετανία δούλεψε θεραπευτικά για τρία χρόνια σε διαφορετικά κέντρα ψυχοθεραπείας του Λονδίνου (Highbury Counselling Centre, Faces in Focus, Equilibrium) & στη συνέχεια εξάσκησε ιδιωτικά το επάγγελμα της στο Ρέθυμνο. Το διάστημα 2010-2013 συνεργάστηκε με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων-Αγλαΐα Κυριακού. Ήταν μέλος της βασικής ερευνητικής ομάδας του προγράμματος EU NET ADB που είχε σαν στόχο την μελέτη των συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο σε Ευρωπαίους εφήβους, ενώ παράλληλα δούλεψε θεραπευτικά με εφήβους με προβλήματα διατροφής & συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο. Έχει ατομικές & ομαδικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων & συνεχίζει να παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια & εργαστήρια. Από το 2010 εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε εφήβους & ενήλικες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, διαπροσωπικές & συμπεριφορικές δυσκολίες, ενώ από το 2013 είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Ψ-Δικτύου.

Μπακιρλή Εριφύλη

Η Εριφύλη Μπακιρλή είναι απόφοιτη Κοινωνιολογίας του Παντείου Παν/μίου και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τομέα Εγκληματολογίας του ίδιου Παν/μίου με τίτλο: «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της». Το 2017 αναγορεύθηκε σε Διδάκτορα Εγκληματολογίας του Παντείου Παν/μίου, ενώ η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Σύγχρονη Διακυβέρνηση και Έλεγχος του Εγκλήματος» αξιολογήθηκε από την επταμελή επιτροπή με «Άριστα». Από το Νοέμβριο του 2008 έως και σήμερα, εργάζεται ως αναπληρωματική καθηγήτρια εγκληματολογίας στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και την Πυροσβεστική Ακαδημία. Στα άμεσα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: ο έλεγχος του εγκλήματος, μορφές κοινοτικής και ιδιωτικής αστυνόμευσης, η διακυβέρνηση της ασφάλειας, σύγχρονες μέθοδοι επιτήρησης στην αντεγκληματική πολιτική (βιομετρικές εφαρμογές, κάμερες ασφαλείας, «έξυπνες» κάρτες, ανάλυση DNA, κατ’ οίκον ηλεκτρονική επιτήρηση). Είναι συγγραφέας των μονογραφιών «Σύγχρονη Διακυβέρνηση και Έλεγχος του Εγκλήματος» (2018), εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, και «Σύγχρονη Τεχνολογία και Αντεγκληματική Πολιτική» (2019), εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα. Από τον Οκτώβριο του 2019 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (campuses Αμαρουσίου και Ακαδημίας) το μάθημα με τίτλο «Δικαστική Ψυχολογία. Η εγκληματική συμπεριφορά» (PY6304) και το αντίστοιχο μάθημα με τίτλο «Forensic Psychology. The Criminal Conduct» στο αγγλόφωνο τμήμα.

Ξένου Tατιάνα

Η Tατιάνα Ξένου είναι Ψυχολόγος υγείας. Είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, μεταπτυχιακού τίτλου στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology) από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (City University of London, Μεγάλη Βρετανία) και έγκριτο μέλος (chartered psychologist) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, αλλά και μεταγενέστερα, εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), στην αξιολόγηση και διαχείριση ασθενών με χρόνια ασθένεια σε κλινικά πλαίσια και στις στρατηγικές διαχείρισης του στρες. Από το 2005 εργάζεται σε κλινικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές δομές (Αθηναϊκή κλινική και Ευρωκλινική) και σε μη-κυβερνητικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Παράλληλα με το κλινικό της έργο, από το 2007, διδάσκει ως λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και στη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού κολλεγίου. Το διάστημα 2012-2017 διετέλεσε ακαδημαϊκή υπεύθυνη προγραμμάτων Ψυχολογίας (HND psychology, BSc Psychology, Msc Clinical Community Psychology, MSc Psychology, Msc Business/organizational psychology). Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιότητα ζωής σε άτομα με χρόνια ασθένεια, η υγεία των γυναικών, η υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας, η πρόληψη, η διαχείριση στρες & η επικοινωνία μεταξύ επαγγελματία υγείας – ασθενή.

Παναγιώτου Λεωνίδας

Ο Λεωνίδας Παναγιώτου [(BA, MSc, MA, FndCert, MBACP (Accred)] είναι ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και καθηγητής του Προπτυχιακού Προγράμματος BSc (Hons) Psychology του Μητροπολιτικού Κολλέγιου, στο Μαρούσι. Έχει εκπαιδευτεί στο Λονδίνο και, τα τελευταία 8 χρόνια, έχει εργαστεί σε διάφορες κλινικές ως Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής, προσανατολισμένος στο Συνθετικό Μοντέλο. Σπούδασε Ψυχολογία στο University of Hertfordshire και συνέχισε τις σπουδές του στην Ψυχοθεραπεία στο Regent’s University of London όπου και αποφοίτησε με Foundation Certificate in Integrative Counselling and Psychotherapy και εν συνεχεία με Master of Arts in Integrative Counselling and Psychotherapy. Διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία και είναι έγκριτο μέλος του British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).

Παντελής Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Παντελής ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ψυχολογία στο York της Αγγλίας όπου έλαβε και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Συνθετικό Μοντέλο). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της Νευροψυχολογίας, της Γνωστικής Ψυχολογίας και της Ποιότητας Ζωής, ενώ είναι σε επιστημονική συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά στους τομείς της Ψυχολογίας και της Ιατρικής. Είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διδάσκοντας σε προπτυχιακό επίπεδο στα τμήματα Ψυχολογίας. Επί σειρά ετών έχει εργαστεί ως επιστημονικά υπεύθυνος σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στους τομείς της Ψυχογηριατρικής και των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην πόλη της Λάρισας.

Παπαγεωργίου Βαΐα

H Βαΐα Παπαγεωργίου είναι απόφοιτος τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ψυχική Υγεία του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας. Εργάζεται ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε Δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το 2015 έως σήμερα, με αντικείμενο την αξιολόγηση, διάγνωση και υποστήριξη ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Επίσης, έχει εργαστεί σε θεραπευτικό κέντρο για παιδιά και οικογένειες. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων με εμπειρία σε Ι.Ε.Κ. και Σχολές Γονέων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εξειδικεύσεις με αντικείμενο την Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Ψυχολογία.

Παπαδημητρίου Άννα

Η Άννα Παπαδημητρίου σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Business Psychology στο University of East London, εκπονώντας τη διπλωματική της εργασία πάνω στο θέμα της εναρμόνισης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην κλινική ψυχοπαθολογία, τις δεξιότητες συμβουλευτικής, την κατάρτιση στελεχών ανθρωπιστικών οργανώσεων και την εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων και έχει εργαστεί εθελοντικά σε πανελλήνιες έρευνες σε σχολικό πληθυσμό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της Οργανωσιακής και Κλινικής Ψυχολογίας. Σήμερα, ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Από το 2017 αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού δυναμικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Διδάσκει Academic Writing στο πρόγραμμα της Ψυχολογίας, εποπτεύει πτυχιακές εργασίες σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι Year Tutor και προσωπική ακαδημαϊκή σύμβουλος στο προπτυχιακό τμήμα της Ψυχολογίας.

Πλατιά Παρασκευή-Χριστίνα

Η Παρασκευή-Χριστίνα Πλατιά είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη και διδάσκουσα του προγράμματος BSc (Hons) Psychology στο campus Λάρισας. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο “MSc Health and Medical Psychology”από το Leiden University στην Ολλανδία. Είναι εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια της Γνωστικής-Συμπεριφορικής θεραπείας στην Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (πιστοποιημένη από την EABCT).
Στην ερευνητική της δραστηριότητα εντάσσονται οι ψυχονευροβιολογικοί παράγοντες στην υγεία και την ασθένεια, η αναπηρία, η ψυχολογία υγείας παιδιών και εφήβων και οι ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, συμμετέχει στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας με στόχο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και το γενικό πληθυσμό.
Έχει εργαστεί ως εξωτερική συνεργάτιδα στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ενώ επί σειρά ετών εργαζόταν σε δομή αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Λάρισα. Από το 2020 εργάζεται ως ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ροπόκη Γιώτα

Η Γιώτα Ροπόκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση την Πολιτική Φιλοσοφία και Κοινωνική Θεωρία. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώθηκαν στον φιλελευθερισμό και τις θεωρίες της δημοκρατίας, εστιάζοντας στην κριτική αποτίμηση των σύγχρονων θεωρητικών μοντέλων του πλουραλιστικού ελιτισμού. Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και δραστηριοποιείται ερευνητικά στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της ταυτότητας. Οι εργασίες της αφορούν τις κοινωνικές αναπαραστάσεις, την κοινωνική μνήμη και λήθη και την πολιτική ταυτότητα και μέρος αυτών έχει παρουσιάσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Από το 2017 αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού δυναμικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, διδάσκοντας «Κοινωνική Ψυχολογία», στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ψυχολογίας και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Σαλαβού Βαρβάρα

Η Βαρβάρα Σαλαβού, MSc, MBPsS, EuroPsy, είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος που εργάζεται από το 2010 στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” με οικογένειες, γονείς & εφήβους. Τα κύρια ενδιαφέροντά της είναι οι διαταραχές διατροφής, η ψυχοσωματική νόσος, η οικογενειακή θεραπεία & η ψυχική κατάρρευση στην εφηβεία, καθώς & ο σχεδιασμός & η εφαρμογή εξειδικευμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων. Έχει ζήσει, εκπαιδευτεί & εργαστεί στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας για εφτά χρόνια. Η εκπαίδευσή της είναι στην ψυχανάλυση & τη συστημική θεραπεία. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε εφήβους στο Κέντρο του Brent για Νεαρούς Ενήλικες. Έχει εργαστεί για έξι χρόνια ως Yπεύθυνη της Ομάδας Διάγνωσης & Υποστήριξης στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία & Θεραπεία του Παιδιού & της Oικογένειας. Είναι εκπαιδευμένη Οικογενειακή Θεραπεύτρια από το 2016. Είναι ενεργό μέλος του Βρετανικού & του Ελληνικού Συλλόγου Ψυχολόγων. Κατέχει την πιστοποίηση για άσκηση επαγγέλματος σε όλη την Ευρώπη (EuroPsy).

Στεφάνου Γεώργιος

Πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (PGD, MSc, PGDP) στο Πανεπιστήμιο Roehampton του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευόμενος Συμβουλευτικός Ψυχολόγος σε δημόσιες & ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας & παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Λονδίνο & στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας. Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης απασχολείται από το 2010, στην κατάρτιση, ανάπτυξη & διδασκαλία, ως βασικός εισηγητής, μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής, ενώ έχει προσφέρει υπηρεσίες παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά.

Τεχνίτης Μάνος PhD (c)

O Μάνος Τεχνίτης είναι δικηγόρος – εγκληματολόγος. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εγκληματολογία (ΔΠΘ) και στο Διεθνές & Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο (ΔιΠΑΕ). Παράλληλα, είναι υποψήφιος διδάκτορας Νομικής Σχολής ΔΠΘ. Είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, συντονιστής έκδοσης του ηλ. Περιοδικού εγκληματολογίας Crimetimes.gr καθώς και επιστημονικός υπεύθυνος και παρουσιαστής του podcast εκλαϊκευμένης εγκληματολογίας “Crime Cast”.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του περιοδικού theartofcrime.gr του ΕΚΠΑ, μέλος του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Παν/μιου Αθηνών, καθώς και συντονιστής ομάδας στο Εργαστήριο Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Επίσης, είναι επικεφαλής έρευνας στο Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων και συνιδρυτής της εταιρίας Dingo Phygital Agency. Από το 2019 είναι καθηγητής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Campus Ρόδου.

Τσώνη Ευδοκία

Η Ευδοκία Τσώνη (BA Hons, MBA, MSc) είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έλαβε πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Caledonian της Γλασκόβης (Η. Βασίλειο). Είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Η. Βασίλειο) και MSc στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επίσης της έχουν απονεμηθεί πολλά πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της Διαχείρισης των Ανθρωπίνων Πόρων, στην Προσέλκυση και Επιλογή Προσωπικού, της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει διδάξει πληθώρα μαθήματων (Μεθοδολογία Έρευνας, Οργανωσιακή Ανάλυση, Διεθνές Management, κ.α.) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και εξ αποστάσεως ενώ, παράλληλα, έχει επιβλέψει εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών. Η κα Τσώνη έχει εκτενή εργασιακή εμπειρία σε εταιρείες λογισμικού και πληροφορικής, πετρελαιοχημικών και φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά και ως ερευνητής και σύμβουλος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πολλά επαγγελματικά σεμινάρια. Έχει συγγράψει κεφάλαια βιβλίων και έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια Η έρευνα της έχει δημοσιευθεί σε πληθώρα επαγγελματικών και ακαδημαϊκών εκδόσεων.

Χριστοπούλου Μαρία Λουΐζα

Η Μαρία Λουΐζα Χριστοπούλου είναι απόφοιτη Ψυχολογίας του University of East London και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ίδιου Παν/μίου με τίτλο «Clinical & Community Psychology», στη διάρκεια του οποίου εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για εφήβους και ενήλικες από την Evalion και έχει πιστοποιηθεί ως Σύμβουλος χορήγησης του αντίστοιχου πακέτου ψυχομετρικών εργαλείων. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο εξωτερικό Νευρολογικό ιατρείο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και στις ομάδες του Κέντρου Νοητικής Ενδυνάμωσης του νοσοκομείου, καθώς και στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, όπου εκπαιδεύτηκε στη χορήγηση νευροψυχολογικών δοκιμασιών και συμμετείχε σε ομαδικά προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και πρόληψης. Από το 2019 αποτελεί μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του τμήματος Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και διδάσκει το μάθημα της «Ακαδημαϊκή Γραφή».

Δρ. Αγάς Κωνσταντίνος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αγάς είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, με διδακτορικό τίτλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Στατιστική. Διδάσκει Μεθόδους Έρευνας και Εφαρμοσμένης Στατιστικής για περισσότερο από 15 χρόνια. Υπήρξε διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ συμμετείχε και σε ερευνητικά προγράμματα επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Δρ. Αγάς έχει δημοσιεύσεις σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και βραβείο καλύτερου ερευνητικού έργου σε επιστημονικό συνέδριο του Λονδίνου. Πλέον διδάσκει μαθήματα βασικής και προχωρημένης στατιστικής σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Δρ. Δημητρίου Πάνος

Ο Δρ. Πάνος Δημητρίου ξεκίνησε τις σπουδές του στο Manhattan της Νέας Υόρκης (BMCC, CUNY chain, NY, USA) με Associate’s Degree (Dean’s List) in Liberal Arts, σπούδασε Ψυχολογία με Νευροψυχολογία (BSc Hons) στο Bangor University της Ουαλίας και Human Cognitive Neuropsychology (MSc) στο University of Edinburgh της Σκωτίας. Διεξήγαγε πιλοτικές έρευνες στο μουσείο οπτικών ψευδαισθήσεων “Camera Obscura” του Εδιμβούργου με αντικείμενο έρευνας το αισθητικοκινητικό μας σύστημα. Εργάστηκε ως βοηθός έρευνας στο University of Edinburgh συνεισφέροντας στο Brain Atlas 3D project, τμηματοποιώντας περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Έπειτα εργάστηκε ως βοηθός έρευνας στο Heriot-Watt University του Εδιμβούργου στον τομέα της Ψυχολογίας, όπου συνέθεσε και λειτούργησε το εργαστήριο “Motor Control Lab” για αισθητικοκινητικά και ψυχοφυσικά πειράματα, ενσωματώνοντας μέσω γλώσσας MATlab ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών εργαλείων μέτρησης και χειρισμού και χρησιμοποιώντας τα σε μελέτες (electromagnetic motion tracker, infrared motion capture cameras, robotic force sensors, Plato goggles, 3D printer, VR κ.α.). Στο ίδιο αυτό εργαστήριο εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή (Ph.D in Psychology, Heriot-Watt, UK) επάνω στην επιρροή που ασκούν εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες στην σταθερότητα της λαβής των χεριών μας. Είναι ενεργός στην εφαρμοσμένη έρευνα με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του τμήματος Ψυχολογίας στο campus Πειραιά όπου διδάσκει Βιοψυχολογία και Μεθοδολογία Έρευνας.

Δρ. Κοντοβά Μαρία

Η Δρ. Μαρία Κοντοβά είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στις «Προδιαγραφές της Διδασκαλίας» και διδάκτορας Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη «Σχολική Παιδαγωγική και Παιδαγωγική της ειρήνης». Έχει λάβει διακρίσεις και υποτροφίες αριστείας από το «Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», από την «Επιτροπή Ερευνών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το «Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών». Έχει απασχοληθεί ως επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής αλλά και του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ αναλαμβάνοντας αυτοδύναμη διδασκαλία. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί σε έρευνες πανελλήνιας εμβέλειας με το «Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας» και με τη «Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας». Είναι ιδρυτικό μέλος και ερευνήτρια του «Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων», καθώς και ενεργό μέλος του παραρτήματος Μακεδονίας της «Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος». Από το 2017 απασχολείται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης διδάσκοντας ερευνητική μεθοδολογία στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Τομέα Ψυχολογίας αλλά και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του University of East London. Έχει μία μονογραφία και ποικίλες δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων με θεματικές που αφορούν στην Παιδαγωγική της ειρήνης, στην έρευνα των Προδιαγραφών της διδασκαλίας και στην Ποιοτική Μεθοδολογία στην έρευνα των κοινωνικών επιστημών.

Δρ. Ποθουλάκη Μαρία

Η Μαρία Ποθουλάκη είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Glasgow Caledonian University της Γλασκώβης και Υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, πιστοποιημένο μέλος (CPsychol, AFBPsS)  του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων και εγγεγραμμένη στο μητρώο ψυχολόγων EuroPsy της EFPA. Διαθέτει εκτενή ερευνητική εμπειρία με έμφαση στην ποιοτική μεθοδολογία. Η εργασιακή της εμπειρία είναι πολύπλευρη και επικεντρώνεται στον ερευνητικό τομέα, την κλινική πρακτική, την εκπαίδευση και σε κοινωνικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις υγείας για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για επαγγελματίες υγείας και ερευνητές και έχει λάβει μέρος σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, και έχει κληθεί να κρίνει επιστημονικά άρθρα προς δημοσίευση. Τομείς επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν την εφαρμοσμένη ψυχολογία, ψυχολογία της υγείας και δημόσια υγεία, και κοινωνική ψυχολογία με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν ψυχοκοινωνικούς παράγοντες στην υγεία και την ασθένεια, χρόνιες ασθένειες, συμπληρωματικές θεραπείες, μουσική και ψυχολογία, παρεμβάσεις που σχετίζονται με την δημόσια υγεία, κοινωνικές παρεμβάσεις και κοινωνική καινοτομία. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην διαχείριση και υλοποίηση ευρωπαϊκών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και έχει συνεργαστεί με φορείς δημοσίου, τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια, πριν αναλάβει καθήκοντα Programme Leader στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης  στο Glasgow Caledonian University στη Γλασκώβη, σε ερευνητικό εθνικό πρόγραμμα δημόσιας υγείας χρηματοδοτούμενο από το National Institute for Health Research (NIHR), με στόχο την πρόληψη σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Δρ. Ξενάκη Μαρία 

Η Μαρία Ξενάκη είναι Διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Surrey στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Eίναι κάτοχος ελληνικής και βρετανικής άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου και τακτικό μέλος (Chartered Member) της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως καθηγήτρια και διευθύντρια μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Surrey και ως συμβουλευτική ψυχολόγος και κλινική επόπτρια σε δομές ψυχικής υγείας ενηλικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: ποιοτική έρευνα και ψυχική υγεία ενηλίκων, γνωσιακή – συμπεριφορική θεραπεία, διαταραχές διάθεσης, πένθος και απώλεια, περιγεννητική ψυχική υγεία.

Δρ. Παπακίτσου Βάνα

Η Δρ.Βάνα Παπακίτσου είναι Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, στον Τομέα Κοινωνιολογίας, στο αντικείμενο της Εγκληματολογίας. Είναι ψυχολόγος και κοινωνιολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εγκληματολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν σύγχρονα εγκληματολογικά ζητήματα, όπως η συντροφική βία εφήβων, ζητήματα σχολικού εκφοβισμού, η παιδική κακοποίηση, η ενδοοικογενειακή βία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού και άλλα κοινωνιολογικά ζητήματα όπως η έννοια και η μελέτη των συναισθημάτων με σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μονογραφίες, ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και εγκληματολογίας. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας σε προπτυχιακό επίπεδο. Από το 2018 εργάζεται επίσης ως διδακτικό προσωπικό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Κοινωνιολογίας.

Δρ. Ρεμούνδου Μαριέττα

Η Δρ. Μαριέττα Ρεμούνδου σπούδασε Ψυχολογία (BA) στο DEREE Αμερικάνικο κολλέγιο στην Ελλάδα. Είναι Διδάκτορας (MPhil/PhD) του Πανεπιστημίου του Birmingham της Αγγλίας της Σχολής Ψυχολογίας, με κατεύθυνση στη Γνωστική Νευροψυχολογία. Ως Μεταδιδακτορική ερευνήτρια εργάστηκε σε έρευνες αξιολόγησης ασθενών με αγγειακή βλάβη συνεισφέροντας στην δημιουργία της σταθμισμένης συστοιχίας νευροψυχολογικής αξιολόγησης Birmingham Cognitive Screen. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται σε ζητήματα διερεύνησης της νοητικής λειτουργίας και των επιμέρους γνωστικών διεργασιών με ιδιαίτερη έμφαση στην μνήμη και τις εκτελεστικές λειτουργίες όπως και για πρωτόκολλα νευροαποκατάστασης με έμφαση στην χρήση νέων τεχνολογιών όπως Εικονικής Πραγματικότητας (VR). έχει συμμετάσχει με προφορικές παρουσιάσεις και ομιλίες σε ανάλογα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια κι εργαστήρια ενώ  έχει  δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του τομέα. Στα πλαίσια της συνεχούς επαγγελματικής της ανάπτυξης εκπαιδεύτηκε στην Συμπεριφορική Θεραπεία των Αγχωδών Διαταραχών στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (2008) όπως και στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία. Ιδιωτεύει ως ψυχολόγος και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και νευροψυχολογικής αξιολόγησης. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα (Αρ. 2448/2009) και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων- BPS (CPsychol 206138).

Δρ. Ψύλλου Αγορίτσα

Η Δρ. Αγορίτσα Ψύλλου είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Τομέα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, του τμήματος Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Είναι παιδαγωγός και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία από το τμήμα Ψυχολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (με διάκριση) . Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη δημιουργία και εφαρμογή παρεμβατικών προγραμμάτων για τη συναισθηματική και κοινωνική ευεξία των παιδιών του δημοτικού σχολείου, στη μελέτη και καλλιέργεια της ανθεκτικότητας σε παιδιά και εφήβους, στη δημιουργία προγραμμάτων για μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακών δυσκολιών στο χώρο του σχολείου, σε θέματα συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών στο χώρο του σχολείου, θέματα της εκπαιδευτικής ψυχολογίας και σε θέματα αναπτυξιακής ψυχολογίας. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του τομέα Αναπτυξιακής και Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Είναι λέκτορας του τομέα Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο. Έχει εργαστεί επίσης ως εργαστηριακός συνεργάτης σε προπτυχιακά μαθήματα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ως Διδάσκουσα στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

Καρακίτσου Μαρία

Η Καρακίτσου Μαρία σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Bologna Ιταλίας, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1999. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια Συστημικής Ψυχοθεραπείας, Ψυχανάλυσης, Δραματοθεραπείας και Συμβουλευτικής Επαγγελματικού προσανατολισμού.

Από το 2000 μέχρι και σήμερα ιδιωτεύει ως Ψυχολόγος –Σύμβουλος ενηλίκων & εφήβων. Συνεργάζεται με Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων και άλλων Φορέων της Θεσσαλονίκης προσφέροντας Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη & Συμβουλευτική σε Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες (μετανάστες, πρόσφυγες, ΡΟΜΑ, πρώην χρήστες ουσιών, Άτομα με αναπηρία, θύματα κακοποίησης, θύματα trafficking κτλ), καθώς και Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης σε ανέργους, κυρίως ευάλωτων ομάδων και εργαζόμενους.  Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε Σχολικές Κοινότητες 2βάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Είναι πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ως Σύμβουλος Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών. Συντονίζει και υλοποιεί ομάδες αυτογνωσίας και εκπαιδευτικά σεμινάρια σύμφωνα με τις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής ψυχολογίας, με θεματικές όπως: Διαχείριση άγχους, Διαχείριση συγκρούσεων, Δεξιότητες Επικοινωνίας, Σχέσεις στην οικογένεια, Συμβουλευτική, Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος και Συνοδευτικής επιστολής, συνέντευξη επιλογής προσωπικού, Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Τεχνικές αντιμετώπισης άγχους στον εργασιακό και κοινωνικό χώρο, ανάδειξη δεξιοτήτων κτλ. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Ψυχολογίας και Φυσικοθεραπείας.

Κακουδάκη Αλεξάνδρα 

Η Αλεξάνδρα Κακουδάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα μεταπτυχιακά της είναι στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Ψυχολογία της Ανάπτυξης του Παιδιού στο University of Central Lancashire. Ολοκλήρωσε τις 4ετής σπουδές της στην Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στην ΑμΚΕ Αλληλεπίδρασις και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου στην Αμμουδάρα Ηράκλειου, όπου βοηθά οικογένειες, παιδιά και εφήβους. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει το μαθήματα της Αναπτυξιακής και Γνωστικής Ψυχολογίας και έχει την θέση της Programme Leader στο Campus της Κρήτης.

Κωνστάντζου Μαρία

Η Μαρία Κωνστάντζου είναι κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια από το 1994. Έχει κάνει σπουδές ψυχολογίας (BA Ψυχολογίας) στο Kent State University στις ΗΠΑ και μεταπτυχιακές σπουδές (MSc Κλινικής Ψυχολογίας) στο Middlesex University στην Αγγλία. Έχει εργαστεί σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για παιδιά με εγκεφαλοπάθεια και χρόνια ψυχωσικούς ασθενείς, σε προγράμματα του Υπουργείου Υγείας και Ευρωπαϊκά Επιχειρησιακά Προγράμματα καταπολέμησης κοινωνικού αποκλεισμού ΑΜεΑ καθώς και σε προγράμματα απεξάρτησης τοξικομανών. Συμμετείχε με ερευνητικές εργασίες σε πολλά διεθνή συνέδρια κι έχει αρθρογραφήσει σχετικά. Έχει διοργανώσει εργαστήρια Σχολών Γονέων σε δημόσια και ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τέλεσε υπεύθυνη Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Κέντρο Στήριξης και Προώθησης στην Απασχόληση του Δήμου Ροδίων «Καλλιπάτειρα» όπου συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και προγραμμάτων Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών προς ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, προγράμματα δια βίου μάθησης και προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι υπεύθυνη του Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Συνεπιλέγω» και ιδρυτικό μέλος στις ΚοινΣΕπ «Ασκληπειάδες» και «Άρωμα Αιγαίου». Απ’ το 2019 είναι Programme Leader και καθηγήτρια στο πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Campus Ρόδου.

Λούη Σοφία 

H Σοφία Λούη είναι πτυχιούχος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του York (Ηνωμένο Βασίλειο). Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης, του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το οποίο συνεργάστηκε και για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αναπαράσταση και επεξεργασία των λέξεων στο νοητικό λεξικό, την ανάπτυξη της αναγνωστικής ικανότητας και τις διαταραχές της ανάγνωσης. Έχει διδακτική εμπειρία στη δημόσια και ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση σε γνωστικά αντικείμενα, όπως Γνωστική Ψυχολογία, Πειραματική Γλωσσολογία, Ψυχογλωσσολογία, Μεθοδολογία της έρευνας, Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή. Συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο από το 2011. Παράλληλα, εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός σε γενικά και ειδικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μεταλλινού Αλίκη 

Η Αλίκη Μεταλλινού έχει γεννηθεί στη Αθήνα, είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας και κατέχει δυο μεταπτυχιακούς τίτλους (MSc) σε Psychology (conversion) (distinction) και Clinical & Community Psychology (distinction) από το University of East London. Είναι επίσης ποιοτική ερευνήτρια και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια του εξωτερικού, παρουσιάζοντας τις έρευνες της ενώ έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σχετικές με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα. Σε ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο συνεχίζει την εκπαίδευση και πρακτική της ως CBT θεραπεύτρια. Ως πτυχιούχος καθηγήτρια, μεταφράστρια και διερμηνέας της Αγγλικής γλώσσας, έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σπουδαστές και φοιτητές ενώ εργάζεται και ως proofreader σε ερευνητικές εργασίες προς δημοσίευση. Τέλος είναι vocalist, στιχουργός και μουσικός διατηρώντας το δικό της μουσικό σχήμα. Στο Μητροπολιτικό κολέγιο διδάσκει στο BSc Psychology (Hons) σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα από το 2017 και είναι module leader ενώ έχει τα καθήκοντα της year tutor και εποπτεύει τριτοετείς φοιτητές ψυχολογίας σε πτυχιακές ποιοτικές έρευνες.

Μπακαρή Μαρία

Η Μαρία Μπακαρή είναι Οργανωσιακή Ψυχολόγος, παθιασμένη για την ενεργοποίηση της καταλυτικής δύναμης της συνέργειας σε ομάδες και οργανισμούς αλλά και μέσα μας, ως ένα σημείο αντίληψης, αλληλεξάρτησης και πρακτικής. Εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σε πλαίσια διεθνών συνεργασιών σε φορείς ανάπτυξης και εκπαίδευσης έχοντας παράλληλα μεγάλη εμπειρία στη συμβουλευτική ατόμων και ομάδων, οικογένειας, σχολείου και οργανισμών.

Έχει εργαστεί στο καινοτόμο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας στη Μ. Βρετανία National College for School Leadership ως Senior Coordinator στην ανάπτυξη προγραμμάτων Ηγεσίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ήταν Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Κέντρου Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου του ΙΔΕΚΕ όταν ιδρύθηκε στη Ρόδο το 2005, Υπεύθυνη του Τμήματος Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κολλεγίου Ρόδου (2007-2009) και Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2013-2018). Από το 2015 συνεργάζεται με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου όντας Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και συμμετέχοντας σε προγράμματα με αντικείμενα όπως η Εκπαίδευση Ενηλίκων και η Σχολική Ψυχολογία (με ειδική εστίαση στην Ομάδα και στη Συμβουλευτική στη σχολική κοινότητα αντίστοιχα).
Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στα πεδία της Ηγεσίας, της Ανάπτυξης Οργανισμών και Ομάδων καθώς και της Συστημικής Αλλαγής. Σχεδιάζει και εφαρμόζει έντεχνα διαδικασίες που δημιουργούν τις συνθήκες για την ανάδυση, ενίσχυση και ευημερία της συλλογικής δημιουργικότητας, της συνεργασίας και μετασχηματιστικής μάθησης. Η Μαρία είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος MSc στην Οργανωσιακή (Εργασιακή) Ψυχολογία με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Nottingham στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, οικογένειας και κοινότητας και ανάπτυξης ομάδων & οργανισμών καθώς και Warm Data Host από το Διεθνές Ινστιτούτο Bateson. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού (ΕΠΟΤ- Tourism ThinkTank), ιδρύτρια της Συνέργειας – Synergy Rhodes και συν-ιδρύτρια της διεθνούς πρωτοβουλίας Ηγετών & Πρωτοπόρων Οργανισμών, Next Stage World. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων, εργαστηρίων και σεμιναρίων τόσο ως εισηγήτρια / εκπαιδεύτρια όσο και ως σύνεδρος διεθνώς και στην Ελλάδα. Μέρος των πρακτικών ευρείας κλίμακας της συλλογικής ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης πολιτών είναι και η φιλοξενία (για πάνω από 12 χρόνια) της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ιστορίες της Νέας Γης» από το Ρ/Σ Λυχνάρι, όπου συνυφαίνονται ιστορίες καινοτομίας, συλλογικής δημιουργικότητας και ανθρωπιάς από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Από το φθινόπωρο του 2020 η Μαρία συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκοντας στο τμήμα Ψυχολογίας του Campus της Ρόδου στα γνωστικά αντικείμενα «Ατομικές Διαφορές» και «Γνωστική Ψυχολογία».

Μπικέ Μαρία

Η Μαρία Μπικέ είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Executive Coach επαγγελματιών από όλους τους τομείς των επιχειρήσεων, Mentor και Εκπαιδεύτρια, με διεθνή εμπειρία και αναγνωρισμένη για την έρευνά της στα Ηθικά διλήμματα στο Coaching. Είναι Πρόεδρος του EMCC Greece (European Mentoring & Coaching Council Ελλάδας). Επιπλέον, εργάζεται ως επόπτρια coaches και εκπαιδεύτρια νέων coaches σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του University of East London και ομιλήτρια σε συνέδρια για την Ηθική στο coaching στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Στο παρελθόν, έχει εργαστεί εκτενώς σε έργα Learning & Development και Culture Change, με ομάδες με συστημική προσέγγιση στην εργασία. Η εταιρική της εμπειρία περιλαμβάνει πολυετή καριέρα στον τραπεζικό κλάδο και στον κλάδο του αυτοκινήτου ως marketing manager και σύμβουλος διοίκησης. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει την εισαγωγή δύο πολυεθνικών τραπεζών στην ελληνική αγορά, για τις οποίες ανέπτυξε συστήματα, στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ, σειρές προϊόντων και προγράμματα εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους.

Πτυχιούχος φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, κάτοχος MBA – International Marketing από το Πανεπιστήμιο του Sunderland, ειδίκευση στο Neuro-coaching από το NBG Group, Harvard και Master Coach από το Centre for Advanced Coaching (Hendre Goetze, USA), διαπιστευμένη Senior Practitioner από το EMCC Global.

Νίκου Κατερίνα 

Η Νίκου είναι ψυχολόγος με ειδίκευση στην συστημική οικογενειακή θεραπεία. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη συμβουλευτική ψυχολογία του πανεπιστημίου του Sheffield. Από το 2009 εξασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά. Συγκεκριμένα, είναι εξωτερική συνεργάτης σε κέντρο λογοθεραπείας και παράλληλα είναι αναπληρώτρια ψυχολόγος σε δημόσια νηπιαγωγεία. Επιπλέον, διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο από τον Σεπτέμβριο στου 2020 σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Παλιότερα, έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια των σχολών γονέων των ΙΔΕΚΕ, ως εξωτερική συνεργάτης σε κέντρο αποκατάστασης ηλικιωμένων και ως ψυχολόγος σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης παλλινοστούντων και μεταναστών μαθητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης, έχει διδάξει από το 2010 έως το 2013 σε προπτυχιακό επίπεδο στο κολέγιο City το οποίο αποτελεί τμήμα του πανεπιστημίου Sheffield.

Νισυραίου Άννα 

Η Αννα Νισυραίου είναι Υποψήφια  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Τμήματος Εκπαιδευτική και Κοινωνική Πολιτική. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας στο Bangor University στην Μεγάλη Βρετάνια. Τα τελευταία χρονιά εργάζεται ως ψυχολόγος σε δομές ευπαθών ομάδων. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται ζητήματα της γνωστικής ψυχολογίας, κλινική ψυχολογία, ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις. Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Παπαβασιλείου Γιάννης 

Ο Γιάννης Παπαβασιλείου (BSc, MSc, CBT Advanced Diploma) είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία της υγείας (MSc University of Surrey). Είναι κάτοχος του advanced diploma στην γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής), διατηρώντας το γραφείο του στην Αθήνα. Μετά το πέρας των σπουδών του απέκτησε πείρα σε διάφορα κλινικά πλαίσια όπου εργάστηκε ως ψυχολόγος υγείας μαζί με άτομα που είχαν διάγνωση για καρκίνο (Royal Surrey County Hospital), ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη (Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός) και εθισμό σε ουσίες (Ο.ΚΑ.ΝΑ. – Μονάδα Εφήβων / Νέων Αθήνας «Ατραπός»). Έχει εργαστεί στη Μ.Κ.Ο. «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού», όπου συμμετείχε στην ανάπτυξη πληθώρας προγραμμάτων για κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, μετανάστες, θύματα έμφυλης βίας ή / και ρατσιστικών συμπεριφορών) και για την προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα ήταν υπεύθυνος για την ελληνική ηλεκτρονική πλατφόρμα και την προώθηση της πρωτοβουλίας «Live Without Bullying – Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό, όπου διοργάνωνε και συμμετείχε σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και ενημερώσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Αθήνας, όπως επίσης και σε εκπαιδευτικές δράσεις για την διεπιστημονική ομάδα του έργου.  Πλέον εργάζεται ιδιωτικά στο προσωπικό του γραφείο και είναι μέλος της ακαδημαϊκής διδακτικής ομάδας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από το 2020 τόσο στη σχολή Υγείας όσο και στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, σε προπτυχιακό επίπεδο αλλά και σε μεταπτυχιακό.

Πασχάλη Δέσποινα 

Η  Δέσποινα Πασχάλη, είναι Κλινικός Ψυχολόγος, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.  Ξεκίνησε της σπουδές της στην Ψυχολογία και Παιδαγωγικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο της Flinders, της Νοτίου Αυστραλίας (BBSc; Psychology and Education Studies). Στην πορεία κατέκτησε το Honours in Psychology από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας (BA Honours (Psychology)) όπου ερεύνησε την σχέση της προσωπικότητας και τον χρόνο ανταπόκρισης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο New Hampshire αποκτώντας τον τίτλο του Κλινικού Ψυχολόγου, (MSc Clinical Psychology) όπου και ερεύνησε την επίπτωση διαζυγίου των γονέων, στην ενήλικη ζωή, σε ελληνικό πληθυσμό. Eχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς, στην Λογικό-θυμική, γνωσιοσυμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Albert Ellis Institute) όπως και στο Mindfulness (Athens Mindfulness Center). Διατηρεί την ιδιωτική της πρακτική, με πολυετή εμπειρία στις στις αναπτυξιακές διαταραχές και  στην διαμόρφωση συμπεριφοράς και έχει δουλέψει με πληθώρα παιδιών και εφήβων. Έχει οργανώσει σχολές γονέων, ομιλίες για την υποστήριξη των δασκάλων σε θέματα συμπεριφοράς παιδιών, καθώς και έχει συνεργαστεί εθελοντικά με μη-κερδοσκοπικούς φορείς που ασχολούνται με την περιγεννητική ψυχική υγεία,(καθώς και Κέντρο Συμβουλευτικής Φοιτητών όπου άσκησε βραχυπρόθεσμη συμβουλευτική υποστήριξη σε φοιτητές. Διδάσκει το μάθημα της «Αναπτυξιακής Ψυχολογίας» στο Προπτυχιακό Πτυχίο Ψυχολογίας.

Πρασσά Κωνσταντίνα 

Η Κωνσταντίνα Πρασσά είναι υποψήφια διδάκτωρ Θετικής Οργανωσιακής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής, η οποία πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Σταλίκα, διερευνά τον ρόλο των συναισθημάτων στις διαπραγματεύσεις. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το τμήμα Business Administration του Deree College-The American College of Greece, με ειδίκευση στο Marketing Management. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το University of Surrey. Από τότε έχει διατελέσει στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, κυρίως στον χώρο του εμπορίου και της ναυτιλίας. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται θέματα Οργανωσιακής, Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας. Έχει ειδικευτεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, έχει λάβει εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, τη Συστημική Ψυχοθεραπεία και το Life & Executive Coaching και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε πολλά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε συλλογικά έργα και έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το SUCCESS EU και το OVERCOME EU. Είναι μέλος του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.). Εντάχθηκε στο δυναμικό του τομέα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το 2018, όπου διδάσκει Οργανωσιακή και Θετική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Σαπουντζής Νίκος 

Ο Νίκος Σαπουντζής είναι Human Resource Specialist, και εργάζεται επί σειρά ετών με επαγγελματίες, ζευγάρια, οικογένειες και νέους ανθρώπους. Έχοντας εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα στα σεμινάρια του γύρω από τις αποτελεσματικές δεξιότητες ζωής, είναι από τους πλέον επιφανείς life coaches. Αξιοποίησε την εκπαίδευση του στις συμπεριφορικές επιστήμες για να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους στο σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών ζωής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Είναι συγγραφέας, σύμβουλος και εκπαιδευτής σε εταιρίες όπως επίσης και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Επιπλέον, κατέχει τα πτυχία Life Skills Coaching Advanced Diploma, NCFE Life Skills Coaching Advanced Award, IAC – Coaching Masteries Certification I, πτυχίο Οικονομικών Επιστημών, Master in Business Administration, Master in Agricultural Marketing. Είναι πιστοποιημένος Certified Basic Ericksonian Hypnotist και NLP Trainer. Είναι μέλος των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών Life & Executive Coaching: The International Association of Coaching, (IAC), The International Coach Federation (ICF), Professional Coaches and Mentors Association (PCMA). Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα όπως επιλογή και εκπαίδευση προσωπικού, διαχείριση οργανωσιακής αλλαγής, ανάπτυξη τεχνικών αποτελεσματικής επικοινωνίας, διαχείριση ομάδων, διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων, ανάπτυξη δεξιοτήτων για την διαχείριση του εργασιακού άγχους
.

Σιακαντάρη Νεφέλη 

Η Νεφέλη Σιακαντάρη είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας απ΄το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille 3 στη Νότια Γαλλία. Διαπιστώνοντας τις απαιτήσεις της Κλινικής Άσκησης του επαγγέλματος ήδη απ΄τα πρώτα έτη της ακαδημαϊκής της πορείας, αποφασίζει να εργαστεί ως εθελοντής ψυχολόγος σε διάφορες κλινικές δομές  προκειμένου να προσανατολιστεί ως προς την ειδίκευση της. Αφού ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές, υπέβαλε αίτηση και έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης στο Πανεπιστήμιο του Μονπελλιέ 3, όπου και ειδικεύτηκε στην Διαταραχή Εθισμού στο Διαδίκτυο και στην Ψυχική Υγεία των Εφήβων. Μέσα από την κλινική εμπειρία με εφήβους τόσο σε πλαίσια ψυχικής υγείας στην Γαλλία όσο και στην Ελλάδα διαπίστωσε την ανάγκη για πρόληψη ως το μέσον αντιμετώπισης των εθιστικών συμπεριφορών. Συνεχίζοντας το ερευνητικό της έργο στο ίδιο ερευνητικό ερώτημα πραγματοποίησε ακόμα δυο Master (Master Ψυχανάλυσης και Φιλοσοφίας) στο Πανεπιστήμιο του Μονπελλιέ 1.  
Από το 2018 διατηρεί το δικό της γραφείο όπως επίσης έχει συνεργασία με διάφορους ιδιωτικούς χώρους ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Παράλληλα το τελευταίο έτος διδάσκει Κοινωνική Ψυχολογία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Σιδέρη Βικτωρία

Η Βικτωρία Σιδέρη είναι ατομικά πιστοποιημένη Personal & Executive Coach από τον EMCC (European Mentoring & Coaching Council) και καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε διάφορα μαθήματα μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο Campus του Αμαρουσίου.  Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο MSc Business Psychology (Οργανωσιακή Ψυχολογία) μέσω του University of East London. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με τις έννοιες της συναισθηματικής νοημοσύνης και του στυλ ηγεσίας, αναζητώντας το πως αυτές οι δύο συνδέονται μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της ως Personal & Executive Coach στο Athens Coaching Institute. Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία, καθώς έχει συνεργαστεί με την Unesco Αμαρουσίου ως εισηγήτρια σεμιναρίων, ενώ ανήκε στην εκπαιδευτική ομάδα του Athens Coaching Institute για αρκετά χρόνια. Επίσης διαθέτει διοικητική εμπειρία στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους στο κλάδο των Logistics στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στις εργασιακές σχέσεις και τα κίνητρα συμπεριφοράς σε εργασιακό περιβάλλον, στην προσωπική ανάπτυξη μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής εξέλιξης του ατόμου, καθώς και στην επιλογή και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Σιδηροπούλου Μελίνα

Η Μελίνα Σιδηροπούλου είναι Δικαστικός και Ανακριτικός Ψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Δικαστική και Ανακριτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Liverpool, και πραγματοποιεί τις Διδακτορικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Walden, σε ερευνητικό Ph.D. in Forensic Psychology (αναμενόμενη ολοκλήρωση, Ιούλιος 2022). Επαγγελματικά, ασχολείται από το 2012 με δικαστικές υποθέσεις, με έμφαση στην Δικαστική Αξιολόγηση και Ψυχομετρία. Εκπαιδευτικά, διδάσκει από το 2012, μαθήματα σχετικά με την Δικαστική Ψυχολογία, την Προσωπικότητα, την Ποιοτική Έρευνα, και συναφή αντικείμενα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 9 μεταφράσεις και σταθμίσεις ψυχομετρικών εργαλείων Δικαστικής, Ανακριτικής και Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στα Ελληνικά, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τα κοινωνικά φαινόμενα, αλλά και τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που οδηγούν σε παράτυπες και παράνομες συμπεριφορές. Συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως  εξωτερικός συνεργάτης και εκπαιδευτικός διαδικτυακής εκπαίδευσης από το 2015 με 2 Online προγράμματα, ενώ έχει συγγράψει και έναν εκπαιδευτικό πρακτικό οδηγό σχετικό με την ειδικότητά της και 4 εκπαιδευτικά εγχειρίδια.

Στεφανάκης Δημήτριος

Ο Δημήτριος Στεφανάκης είναι ψυχολόγος. Απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Κοινωνική – Κλινική Ψυχολογία. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Εργάστηκε για δέκα έτη ως ιδιώτης ψυχολόγος στη Ρόδο. Συνεργάζεται με το Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων Συγγενών και Φίλων Εξαρτημένων Ατόμων, ως επόπτης και συντονιστής ομάδων αυτοβοήθειας, για 15 έτη. Επιπλέον, έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου για 2 έτη. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο Campus Ρόδου, στο τμήμα Ψυχολογίας. Τέλος εργάζεται ως ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» του Δήμου Ρόδου.

Υδραίου Κατερίνα

Η κα Υδραίου είναι απόφοιτος του Α. Π. Θ. με κατεύθυνση στη Σχολική – Εξελικτική Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, του King’s College, στο Πανεπιστήμιου του Λονδίνου με έμφαση στην Παιδοψυχιατρική (PG Diploma in Child & Adolescent Psychiatry) ενώ το 2009 ολοκλήρωσε, στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, τη διετή κλινική εκπαίδευση της στη Συστημική & Οικογενειακή Θεραπεία (PG Certificate & MSc in Family Therapy). Τα κλινικά ενδιαφέροντά της εστιάζουν στη Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Σ.Ε.Ψ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) καθώς & του UKCP (UK Council for Psychotherapy). Από το 2006 εργάστηκε στη Μ. Βρετανία & στην Ελλάδα σε κοινοτικές δομές παιδοψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας ενώ έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών/δομών Ψυχικής Υγείας. Από το 2013 εργάζεται ως Ψυχολόγος – Συντονίστρια στο πρόγραμμα πρόληψης & πρώιμης παρέμβασης «Βήμα» για οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας (ΑΜΚΕ ένα παιδί, ένας κόσμος & Σωματείο ΕΛΙΖΑ).

Φτάκα Μαρία

Η Μαρία Φτάκα είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας (ΒΑ Ψυχολογίας) και του μεταπτυχιακού (ΜSc) στην Κοινωνική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Έχει εργαστεί στο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ρόδου. Συμμετείχε σε πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων (Α.Π. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και έχει διδακτική εμπειρία σε ΚΕΚ και προγράμματα δια βίου μάθησης. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος». Επίσης, είναι καθηγήτρια στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο Campus Ρόδου.

Χατζηλία Αναστασία

Η Χατζηλία Αναστασία είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Γνωστική Νευροεπιστήμη και Κλινική Νευροψυχολογία. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη Λογικοθυμική και Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία (RECBT) Παιδιών και Εφήβων καθώς και στην χορήγηση, βαθμολόγηση και επεξεργασία αποτελεσμάτων του MMPI-2. Έχει ολοκληρώσει την μετεκπαίδευση της στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας. Έχει εργαστεί ως Νευροψυχολόγος σε Ιδιωτική Νευρολογική Κλινική και Αποκατάστασης στην Ιταλία, κάνοντας αξιολόγηση και αποκατάσταση της Προσοχής, Μνήμης, Χωρίς και Οπτικής Αντίληψης, αλλά και ως βοηθός ερευνητή του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, σε ερευνητικά Πρότζεκτ (Συλλογή & Ανάλυση δεδομένων), χρήση EEG, fMRI κ PET. Εργάζεται ως εισηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ως Ψυχολόγος παιδιών και εφήβων με αναπτυξιακές διαταραχές.

Χριστοπούλου Μαίρη 

Η Μαίρη Χριστοπούλου είναι υποψήφια Διδάκτωρ στη Θετική και Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.  Είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το University of Hertfordshire (UK), και τη Θετική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εκπαιδευμένη στο Θετικό Coaching από την Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας.  Εργάζεται ως ερευνήτρια ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+. Τα τελευταία 11 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης, διδάσκοντας Μεθόδους Έρευνας και Στατιστική με τη χρήση SPSS και εποπτεύοντας πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα που προσφέρουν προγράμματα Ψυχολογίας ξένων Πανεπιστημίων. Από το 2017 εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, διδάσκοντας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.  Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη Θετική Ψυχολογία, την Οργανωσιακή Ψυχολογία και την Ευημερία των εργαζομένων, τη Θετική Εκπαίδευση, την Ψυχομετρία, κ.ά.  Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά συνέδρια, με ερευνητικές εργασίες των εποπτευόμενων φοιτητών της, και έχει δημοσιεύσει μια συστηματική ανασκόπηση για την έννοια του ψυχικού σθένους στην εκπαίδευση. Έχει εργαστεί επίσης ως βοηθός ερευνητή στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Έρευνας ESPAD (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs), σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ