Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους. Στην πλειοψηφία τους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε δομές, φορείς, κλινικά πλαίσια, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία ΜΚΟ, εταιρείες κ.λπ. ως ψυχολόγοι, βρεφονηπιοκόμοι, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α. και διαθέτουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα τους, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τους τις μεθόδους εφαρμογής της θεωρίας στην πράξη.
Καθηγητές Σχολής Ψυχολογίας
Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Ψυχολογίας απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Αγαπάκη Μαρία
Η Μαρία Αγαπάκη σπούδασε στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εγκέφαλος και Νους” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επιπλέον, παρακολούθησε τα μετεκπαιδευτικά προγράμματα Κλινική Ψυχοπαθολογία “Παναγιώτης Ουλής” από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και Νευρο-Επείγοντα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια Ψυχολογίας, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά στους τομείς της Ψυχολογίας και της Ιατρικής. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στους κλάδους της Αναπτυξιακής και Κλινικής Νευροεπιστήμης και, συγκεκριμένα, εστιάζουν στους τομείς: νευροπλαστικότητα και μουσική, μουσική και ανάπτυξη του εγκεφάλου των πρόωρων βρεφών, πρώιμη διάγνωση και θεραπεία των νευροαναπτυξιακών διαταραχών (αυτισμός, ΔΕΠΥ).
Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο εργάζεται ως Module Leader και Year Tutor στο online πρόγραμμα Ψυχολογίας που προσφέρει το Κολλεγίο, σε συνεργασία με το Oxford Brookes University. Επιπλέον, είναι επόπτρια τριτοετών φοιτητών Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το University of East London. Επίσης, απασχολείται ως ερευνητικός συνεργάτης στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας για ερευνητικά θέματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η μουσική επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των βρεφών.
Αναστασόπουλος Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές κλινικής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας (Πανεπιστήμιο Μπορντώ ΙΙ) και ψυχανάλυσης (Πανεπιστήμιο Παρίσι V). Είναι υποψήφιος διδάκτορας κλινικής ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Σορβόννης & ΕΚΠΑ).
Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει αναλάβει τη διδασκαλία των εξής μαθημάτων: «Μεθοδολογία ποιοτικής έρευνας», «Ψυχική υγεία στον ενήλικο πληθυσμό», «Ατομικές διαφορές και προσωπικότητα». Είναι συντονιστής πρακτικής άσκησης στο Campus της Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Πάτρα.
Ανδρουτσέλλη Ευγενία
Η Ανδρουτσέλλη Ευγενία είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών και κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία του Coaching από το University of East London. Ακόμη, έχει ασχοληθεί με επιμορφωτικές εκπαιδεύσεις όπως “Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία: Θεωρία και Κλινική Πράξη” και “Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης” από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα “Οι κρίσεις ως ευκαιρία επανασχεδιασμού της ζωής μας” από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει εργαστεί σε γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και, από το 2022, διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο προπτυχιακό τμήμα ψυχολογίας στο Campus της Πάτρας.
Βενιανάκη Βανέσα
Η Βανέσα Βενιανάκη είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος Ψυχολογίας από το University of East London (BSc Psychology), με πρώτες σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε Μμεταπτυχιακές Σπουδές στο τριετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας του University of East London, στο οποίο εκπαιδεύτηκε στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας.
Στα πλαίσια του σπουδών της ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση σε διάφορα πλαίσια, όπως στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου και στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, παρέχοντας συνεδρίες συμβουλευτικής εστιασμένες στο Συνθετικό Μοντέλο, παράλληλα με ομαδική και ατομική εποπτεία, αλλά και στην Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Rodicare” όπου προσέφερε ψυχολογική υποστήριξη στην αποκατάσταση ατόμων τρίτης ηλικίας με νευρολογική πάθηση, εκφυλιστική ασθένεια ή μετά από ατύχημα/ επέμβαση και εφαρμόζοντας προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης.
Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας. Ταυτόχρονα εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αμαρουσίου ως Καθηγήτρια στο BSc Psychology, αλλά και ως Ακαδημαϊκή Σύμβουλος σε φοιτητές ψυχολογίας του University of East London (UEL) αλλά και του Oxford Brooks University (OBU). Τέλος, συνεχίζει την εκπαίδευση της στη Συστημική Προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), ενώ παράλληλα αποτελεί μέλος της συντονιστική ομάδας του Διετούς Επαιδευτικού Σεμιναρίου του ΑΚΜΑ.
Βογοπούλου Μαριμπέλλα
Η Μαριμπέλλα Βογοπούλου είναι κλινικός ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αττικής και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας (Université Paris-8, Γαλλία), με μεταπτυχιακά στη Κλινική Ψυχολογία και τις Ψυχοθεραπείες (Université Paris-8, Γαλλία), την Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Université Paris-8, Γαλλία) και την Διδακτική (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ελλάδα). Είναι πιστοποιημένη παιγνιοθεραπεύτρια (Play Therapy International) και Practitioner στη LEGO®- Based Therapy (Bricks for Autism UK).
Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και σπουδές στη Συμβουλευτική (Benefit Career Studies). Επίσης είναι εκπαιδευτικός, πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πιστοποιημένη πτυχιούχος μεταφράστρια (Université de Strasbourg, Γαλλία).
Έχει πολυετή εμπειρία τόσο σε κλινικό πλαίσιο (Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας, Θάλπος – Ψυχική Υγεία), όσο και σε εκπαιδευτικό (στο παρόν, διδάσκει σε προγράμματα ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα, συντονίζει και διδάσκει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Παιγνιοθεραπείας και Sandplay Therapy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ενώ στο παρελθόν, εκπαίδευε επαγγελματίες ψυχικής υγείας στην Παιγνιοθεραπεία και τη Sandplay Therapy στο Psychopedia. Διαθέτει επίσης πολυετή διδακτική εμπειρία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
Περαιτέρω εκπαιδεύσεις που έχει κάνει αφορούν στην χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων, σε θέματα κλινικής ψυχοπαθολογίας και ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης (Sand Therapy, CBT, Τrauma). Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια ως εισηγήτρια.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Play Therapy International (PTI) και της Bricks for Autism UK. Έχει άριστη γνώση της γαλλικής, αγγλικής, ιταλικής και της ιαπωνικής γλώσσας.
Γαλανού Χριστίνα
Η Χριστίνα Γαλανού είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγής της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Ψυχολογία στην Ανάπτυξη του Παιδιού» από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire του Ην. Βασιλείου.
Είναι υποψήφια διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ασχολείται με την ανάπτυξη του παιδιού και τις διαταραχές γύρω από αυτήν, διδάσκοντας τα μαθήματα της αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας και γνωστικής ανάπτυξης.
Γεωργακόπουλος Γρηγόρης
Ο Γρηγόρης Γεωργακόπουλος είναι κλινικός και κοινοτικός ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Έχει λάβει με Άριστα πτυχίο Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως επίσης έχει λάβει με Άριστα (First Class Honours) και δεύτερο πτυχίο στην Επιστήμη της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Canterbury της Αγγλίας. Έχει ολοκληρώσει επίσης με Άριστα (Distinction) τις μεταπτυχιακές του σπουδές, λαμβάνοντας πτυχίο Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας από το University of East London.
Έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική του εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy) στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Αθηνών και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος στον Πύργο Ηλείας. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της ψυχικής υγείας και έχει εργαστεί και ως εθελοντής σε διάφορους οργανισμούς και νοσοκομεία. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πάνω από 100 σεμινάρια και συνέδρια πάνω σε θέματα Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας και Ψυχιατρικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τα ελλείμματα της Θεωρίας του Νου σε άτομα με αυτισμό και σχιζοφρένεια, τους δυνητικά τροποποιήσιμους δείκτες ψυχικής και σωματικής υγείας στην πρόληψη της άνοιας, όπως επίσης και τις γνωσιακές και συμπεριφορικές παρεμβάσεις στην Διπολική Συναισθηματική Διαταραχή.
Δέα Αναστασία
Η Αναστασία Δέα είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Επί του παρόντος, εκπονεί το διδακτορικό της στην Κοινωνική Ψυχολογία στο ίδιο ίδρυμα, εστιάζοντας τη διατριβή της στις κοινωνικές αναπαραστάσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι διδακτορικές της σπουδές επιβλέπονται από κοινού από το London School of Economics και το Universidade Federal de Uberlândia. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά στη διδασκαλία υποχρεωτικών μαθημάτων στο πλαίσιο του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας.
Οι ερευνητικές της δραστηριότητες επεκτείνονται σε συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, υπηρετεί ως Year Tutor για το πρόγραμμα BSc Psychology στο campus της Αθήνας και για τα προγράμματα MSc Psychology, MSc Clinical and Community Psychology και MSc Business Psychology. Σε αυτά τα μεταπτυχιακά προγράμματα, απασχολείται ως καθηγήτρια σε μαθήματα ερευνητικής μεθοδολογίας και στατιστικής, ενώ παράλληλα επιβλέπει πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες.
Δήμα Αναστασία
Η Αναστασία Δήμα είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πάνω στις Γνωστικές Νευροεπιστήμες (Research MSc Brain and Cognitive Sciences) από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά projects σχετικά με την Συμπεριφορική Νευροβιολογία και την Κλινική Νευροεπιστήμη, στο Karolinska Institute (Emotion Lab), το Netherlands Institute for Neuroscience (Social Brain Lab) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erasmus του Ρότερνταμ.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στους κοινωνικούς μηχανισμούς των συναισθημάτων και ανταμοιβής, και την εφαρμογή τους σε παρεμβάσεις ψυχικής υγείας. Διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μαθήματα που άπτονται στο αντικείμενο της Βιοψυχολογίας και της Γνωστικής Ψυχολογίας, και αναλαμβάνει καθήκοντα ως Year Tutor του 2ου έτους στο Campus του Πειραιά.
Δούμου Κυριακή
Η Κυριακή Δούμου είναι ψυχολόγος και υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Από τις προπτυχιακές σπουδές ασχολείται με ζητήματα που άπτονται της Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος και υπεύθυνη ομάδων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς και δημόσιους φορείς με βασικές αρμοδιότητες την παιδική προστασία, ζητήματα έμφυλης βίας, κακοποίησης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ψυχοκοινωνικής ενίσχυσης. Ακόμη, έχει εργαστεί, επί σειρά ετών, και ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών επαγγελματιών και ως ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Τα ερευνητικά της αντικείμενα αφορούν τις διομαδικές σχέσεις, τον πολιτισμό και τον ρατσισμό, έχοντας συμμετάσχει σε ανάλογα ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικά συνέδρια. Τα τελευταία χρόνια ασκεί και διδακτικό έργο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως διδάσκουσα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας.
Εμμανουηλίδης Παναγιώτης
Ο Εμμανουηλίδης Παναγιώτης είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία και ειδίκευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt. Το ενδιαφέρον του για την ψυχική υγεία και η εμπειρία του στο χώρο της προσωπικής ανάπτυξης τον έκαναν να αφοσιωθεί στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Μετεκπαιδεύθηκε ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία (M.Sc. Ψυχολογίας, University of East London).
Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt και στη Συμβουλευτική Ανάπτυξη Επιχειρήσεων (Gestalt Practitioner in Organizations) στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation Αθήνας. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί ως Συντονιστής Ομάδων Σχολών Γονέων στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων με το μοντέλο της Μαρίας Χουρδάκη.
Στο γραφείο του στην Νέα Ιωνία ασκεί την Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Gestalt, με τη βοήθεια πιστοποιημένου σκύλου θεραπείας (G.A.A.T.) και διενεργεί συνεδρίες Coaching σε εργαζόμενους, εταιρείες και οργανισμούς (G.P.O.). Επίσης, συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις στη «ΦΛΟΓΑ» και το «Χαμόγελο του παιδιού» με τη βοήθεια πιστοποιημένου σκύλου θεραπείας (A.A.T.). Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συμβουλευτικής.
Ταυτόχρονα εργάζεται ως καθηγητής σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Ψυχολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια και κέντρα δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων.
Στο ιδιωτικό του γραφείο παρέχει συνεδρίες Συμβουλευτικής Ψυχοθεραπείας ενηλίκων, εφήβων και ζευγαριών, συμβουλευτική οικογενειών και ομάδες γονέων. Συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Παρέχει coaching εργαζομένων, ομάδες εποπτείας και σεμινάρια εργαζομένων. Επιπρόσθετα, ασκεί συμβουλευτική ως εξωτερικός συνεργάτης σε εταιρείες για θέματα όπως ψυχολογική υποστήριξη εργαζομένων, well being εργαζομένων (work life balance), χτίσιμο δυναμικής ομάδων καθώς και βελτιστοποίηση απόδοσης τμημάτων.
Δρ. Βαδόλας Αντώνης
Ο Δρ. Βαδόλας σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κοινοτική Περίθαλψη ατόμων με αναπτυξιακές δυσκολίες στο MA Community Care,Keele University. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στην Ψυχανάλυση στο Brunel University, όπου διδάσκει από το 2007 ως σήμερα στο MA in Psychoanalysis and Contemporary Society & είναι υπεύθυνος δυο μαθημάτων, ενώ συνεργάζεται με την εποπτεύουσα επιτροπή του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Freud Museum. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & Ψυχοπαθολογία στο Birckbeck College & στη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία στο BA Psychosocial Studies, Goldsmiths College. Εκπαιδεύτηκε κλινικά στην Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Φροϋδικής Ανάλυσης & Έρευνας στο Λονδίνο, όπου έχει εργαστεί επίσης ως θεραπευτής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Perversions of Fascism (2009) και έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά & διεθνή περιοδικά.
Δρ. Γιαννακάκης Ερρίκος
Ο Δρ. Ερρίκος Γιαννακάκης είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (BSc in Psychology, University of Lincoln), μεταπτυχιακού στην Κοινωνική & Εφαρμοσμένη Ψυχολογία (MSc in Social and Applied Psychology, University of Kent) & διδακτορικού στην Κοινωνική Ψυχολογία (PhD in Social Psychology, University of Plymouth), με πολυετή εμπειρία διδασκαλίας σε βρετανικά πανεπιστήμια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επιρροή του υπαρξιακού φόβου στην ανθρώπινη συμπεριφορά, τους κοινωνικούς παράγοντες αυτοεκτίμησης, τις ενδο-ομαδικές διεργασίες & τις διομαδικές σχέσεις, με σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά & παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια Ψυχολογίας.
Δρ. Γιαννοπούλου Χρυσούλα
Η Δρ. Χρυσούλα Γιαννοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology, University of Bath, UK) & Επαγγελματικού Διδακτορικού στην Ψυχολογία της Υγείας (Professional Doctorate in Health Psychology, Queen Margaret University-Edinburgh, UK). Τα κύρια ερευνητικά και κλινικά της ενδιαφέροντα είναι η διαχείριση του χρόνιου πόνου και των χρόνιων ασθενειών. Έχει εκτεταμένη κλινική & ακαδημαϊκή εργασιακή εμπειρία σε διάφορές δομές, νοσοκομεία, πανεπιστήμια & οργανισμούς στην Μ. Βρετανία & στην Ελλάδα.
Δρ. Γκλιάτη Αλεξάνδρα
Η Δρ. Αλεξάνδρα Γκλιάτη είναι Διδάκτωρ Εργασιακής Ψυχολογίας του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο The University of Nottingham (MSc Work and Organisational Psychology). Επιπροσθέτως, διαθέτει πιστοποίηση από το British Psychological Society για την χορήγηση και την ερμηνεία ερωτηματολογίων ικανοτήτων και προσωπικότητας στον εργασιακό χώρο. Είναι μεταδιδάκτωρ του τμήματος αγωγής και φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εργάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ιδιωτικό φορέα, είναι επιστημονική συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, διαθέτει εργασιακή εμπειρία δέκα ετών σε εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την εργασιακή ψυχολογία και οργανωσιακή συμπεριφορά και συγκεκριμένα εστιάζουν στην εργασιακή ικανοποίηση, την εργασιακή δέσμευση, επαγγελματική εξουθένωση, κοινωνικούς οργανισμούς και το χώρο της υγείας.
Δρ. Γκόλτση Βίκυ
Η Δρ. Βίκυ Γκόλτση είναι η Dean της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Campus Αμαρουσίου. Είναι Chartered Psychologist (Cpsychol), Associate Fellow (ΑFBPsS) του British Psychological Society και Senior Fellow (SFΗEA) στο Advance HE. Eίναι μέλος Treasurer του Division of Sport & Exercise Psychology του BPS.
Όσον αφορά στις σπουδές της, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ψυχολογία (PhD) από το University of Northumbria at Newcastle, UK, Master of Science στην Ψυχολογία από το Goldsmiths College, University of London και απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εχει εξειδικευτεί στην ψυχολογική ευημερία και την ψυχική υγεία αθλητών και ασκούμενων και ασχολείται με την προαγωγή της ψυχολογικής ευημερίας μέσω της άσκησης και του αθλητισμού.
Είναι κάτοχος διπλώματος (certificate) in Meaning & Purpose καθώς και διπλωματος (certificate) in Resilience. Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες Βοήθειες στη Ψυχική Υγεία στο Higher Education (ΜHFA, Champion). Είναι εθελόντρια στο Action for Happiness και τακτικό μέλος στο Exercise is Medicine – Greece.
Δρ. Δαουλτζής Κωνσταντίνος
Ο Δαουλτζής Κωνσταντίνος Χρήστος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής και διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΕΛΨΕ) και της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA). Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στη Γνωστική Νευροψυχολογία (MSc) από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και Πτυχίο Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα με αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Από το 2018 διδάσκει τα γνωστικά αντικείμενα της Κοινωνικής Ψυχολογίας και της Έρευνας και Στατιστικής και έχει εποπτεύσει πλήθος πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς.
Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Τμήματος Ψυχολογίας καθώς και του μεταπτυχιακού Γνωστικής Νευροψυχολογίας στο Campus Πειραιά. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται θέματα σεξουαλικής ταυτότητας και έκφρασης φύλου, αρρενωπότητας και υιοθέτησης κοινωνικών ρόλων φύλου. Το έργο του ειδικά στον τομέα της «Σύγκρουσης Ρόλων Φύλου» (Gender Role Conflict) έχει αναγνωριστεί από τον Καθηγητή Ψυχολογίας και εμπνευστή της θεωρίας της Σύγκρουσης, Dr. James O’ Neil.
Δρ. Δήσου Γεωργία
Η Δρ. Γεωργία Δήσου σπούδασε και έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει λάβει το μεταπτυχιακό της στην Έρευνα και Μεθοδολογία στις Κοινωνικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Middlesex, University of London και το Διδακτορικό της, με τίτλο «Ο ρόλος της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στον Εργασιακό Χώρο», από το Institute of Education, University College of London (UCL).
Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και του Δουβλίνου και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον έχει εργαστεί ως Σύμβουλος έρευνας και επιχειρήσεων στο Λονδίνο, στις ΗΠΑ, στο Μεξικό και στο Βιετνάμ, και έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Μεξικού.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι Εργασιακή Ψυχολογία ή Ψυχολογία των επιχειρήσεων, η Ψυχομετρία και η Θετική Ψυχολογία.
Δρ. Ζαρκάδη Ντόρα
Η Δρ. Ντόρα Ζαρκάδη είναι η Associate Dean της Σχολής Ψυχολογίας και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος BSc (Hons) Psychology στο Campus της Αθήνας. Επίσης, είναι μέλος της Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας του Κολλεγίου.
Η Δρ Ζαρκάδη έχει πτυχίο στην Ψυχολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University of Munich της Γερμανίας και διδακτορικό δίπλωμα από το University of Warwick της Αγγλίας. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Emotion and Embodied Cognition Laboratory στο University of Cambridge και ως λέκτορας σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου (University of Cambridge, University of Bedfordshire & Anglia Ruskin University).
Η έρευνά της εστιάζεται στα αίτια που οδηγούν στην καταδίκη αθώων ανθρώπων και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη & την Αμερική με πολλές διακρίσεις. Η έρευνά της έχει καλυφθεί από το διεθνή τύπο (π.χ., New Scientist, Daily Mail, Times Higher Education, CNBC, Times of India) και έχει χρηματοδοτηθεί από βρετανικά Πανεπιστήμια και το Economic and Social Research Council (ESRC).
Δρ. Θαλασσινός Σταύρος
Ο Δρ. Σταύρος Θαλασσινός είναι Δικαστικός Ψυχολόγος (BPS Chartered Forensic Psychologist) και μέλος του International Association for Correctional and Forensic Psychology (IACFP) με εξειδίκευση στην Κλινική Δικαστική Ψυχολογία. Είναι διδάκτωρ Δικαστικής Ψυχολογίας (ForenPsyD) του Πανεπιστημίου του Nottingham και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στη Δικαστική Ψυχολογία (University of Roehampton, UK), με αντικείμενο την κλινική αξιολόγηση κινδύνου στους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων και των κατάλληλων θεραπευτικών παρεμβάσεων εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και νοσοκομείων ασφαλείας. Είναι, επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Κλινική Ψυχολογία και απόφοιτος του Tμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Manchester. Έχει συνεργαστεί με σωφρονιστικά ιδρύματα της Μ. Βρετανίας, με κύριο αντικείμενο μελέτης τα κίνητρα σεξουαλικών δολοφονιών και τη διερεύνηση εργαλείων για τη μέτρηση του ποσοστού υποτροπής σε δράστες (HM Prison and Probation Service). Κλινικά έχει εργαστεί τόσο με ανήλικους όσο και με ενήλικους παραβάτες στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ερευνητικά συμμετέχει ενεργά στο Κέντρο Δικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL Centre for the Forensic Sciences), με ευρύ φάσμα ερευνητικών μελετών και σχετικών δημοσιεύσεων, όπως τα εγκλήματα σαδισμού και διερεύνησης της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας. Στο παρελθόν έχει επίσης εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης με φορείς για την μείωση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στους πρόσφατα αποφυλακισθέντες (The Corbett Centre,UK; Β’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ ‘Αττικόν’). Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει Δικαστική Ψυχολογία ενώ είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος των Μεταπτυχιακών προγραμμάτων Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας και Δικαστικής Ψυχολογίας.
Δρ. Θεοδοσοπούλου Δανάη
Η Δανάη Θεοδοσοπούλου σπούδασε Κοινωνική Εργασία [BSc, (Hons)] στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι Διδάκτορας (Doctor of Philosophy) του Πανεπιστημίου East Anglia, κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στο διιδρυματικό πρόγραμμα «Εγκέφαλος και Νους» του Πανεπιστημίου της Κρήτης.
Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη μνήμη και στις γνωστικές διεργασίες, στις νευροκφυλιστικές νόσους και στον υγιή ηλικιωμένο πληθυσμό, στην ανάπτυξη και αξιολόγηση πολυεπίπεδων παρεμβάσεων σε νοσοκομειακές δομές για ασθενείς με άνοια, στις μη -φαρμακευτικές παρεμβάσεις μέσω της τέχνης και στην εμπλοκή των ασθενών και του κοινού στην έρευνα (Patient and Public Involvement, PPI).
Ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, εργάζεται στην ανάπτυξη και αξιολόγηση προσωποκεντρικών παρεμβάσεων σε δομές υγείας για ασθενείς με άνοια.Έχει διδακτική εμπειρία στη Μεθοδολογία έρευνας.
Στο Μητροπολιτικό Κολέγιο διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας BSc (Hons) Psychology (στα μαθήματα «Εισαγωγή στη Γνωστική Ψυχολογία« και «Γνωστική Νευροψυχολογία», στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας (MSc Psychology) και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γνωστικής Νευροψυχολογίας (MSc Cognitive Neuropsychology). Παράλληλα, είναι επιβλέπων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών.
Δρ. Καλπακίδου Αναστασία
Η Δρ. Καλπακίδου είναι νευροεπιστήμονας με σημαντική διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πανεπιστήμια υψηλής κατάταξης, όπως το King’s College London (KCL) και το University College London (UCL), με τα οποία συνεργάζεται το 2010.
Στη διάρκεια της διδακτορικής της διατριβή στις Νευροεπιστήμες (KCL) ήταν υπεύθυνη για την εκπαίδευση μεταπτυχιακών φοιτητών σε νευροαπεικονιστικές μεθόδους, για την επίβλεψη μεταπτυχιακών διατριβών και για τη διεξαγωγή διαλέξεων που επικεντρώθηκαν σε μια ποικιλία νευροεπιστήμονικών θεμάτων, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ψυχιατρική, την ψυχολογία και τη νευρολογία. Αυτά περιλάμβαναν γνωστική νευροεπιστήμη, νευροεκφυλισμό, καθώς και νευροαπεικόνιση που διερευνά τη λειτουργία και τη δυσλειτουργία του εγκεφάλου.
Κατά τη διάρκεια της 7ετούς μεταδιδακτορικής της έρευνας, ανέπτυξε επίσης διδακτικό υλικό για τη διεξαγωγή διδακτικών συνεδριών στο Σχεδιασμό Μελετών και στη Μεθοδολογία της Έρευνας, στη Στατιστική και στην Ηθική & Δεοντολογία σε μελέτες που αφορούν σε υγιείς πληθυσμούς και πληθυσμούς που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες. Παρόλο που έκανε μια μετάβαση από τον ακαδημαϊκό χώρο στη φαρμακευτική βιομηχανία από το 2019, όπου διαχειριζόταν Κλινικές Μελέτες και Προγράμματα Διαχειριζόμενης Πρόσβασης, εξακολουθεί να συνεργάζεται με το UCL ως Επίτιμος Ερευνητής, συνεχίζοντας εν μέρη τα διδακτικά της καθήκοντα και τη συμμετοχή της σε ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις.
Η διδακτορική της διατριβή και η μεταδιδακτορική της έρευνα επικεντρώθηκαν στους τομείς της γνωστικής νευροψυχολογίας, των κλινικών μελετών στην ψύχωση και στη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και της πρόγνωσης στον προχωρημένο καρκίνο. Έχει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό μελετών, στη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων και στην ερμηνεία και διάδοση ερευνητικών ευρημάτων μέσω ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια.
Δρ. Κανέλλας Γιώργος
Ο Δρ. Γιώργος Κανέλλας είναι Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τομέα Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και έρευνας σχολικών εγχειριδίων. Είναι παιδαγωγός και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Παιδαγωγική, με εξειδίκευση στην Εκπαίδευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών.
Στην παρούσα χρονική στιγμή εκπονεί τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πεδίο της έρευνας των σχολικών εγχειριδίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται ζητήματα θεωρίας και έρευνας Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνών οργανισμών), θεωρίας και έρευνας σχολικών εγχειριδίων και προγραμμάτων σπουδών, Συγκριτικής Παιδαγωγικής/Διεθνούς Εκπαίδευσης, Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Μεθοδολογίας (εκπαιδευτικής και κοινωνικής) Έρευνας.
Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων κα ερευνητικών μονάδων και έχει αποτελέσει, επίσης, μέλος της επιτροπής κριτών συνεδρίων και περιοδικών. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος Προσχολικής Αγωγής στο Campus Λάρισας, διδάσκων στα προγράμματα BA (Hons) Early Childhood Education, BSc (Hons) Psychology, καθώς, επίσης, και επιβλέπων πτυχιακών εργασιών σε προ- και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Δρ. Καραβέλλα Μαργαρίτα
Η Δρ. Καραβέλλα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ομαδική ανάλυση. Κατά τη παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία, εργάστηκε σε πολυάριθμους οργανισμούς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος, διετέλεσε συντονίστρια του τμήματος Young Persons Counselling Project του οργανισμού Family Welfare Association στο Battersea & επί τριετίας εργάστηκε στη Συμβουλευτική Υπηρεσία Παιδιού & Οικογένειας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Essex. Από το 2010 η Δρ. Καραβέλλα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου στην Ελλάδα & συνεργάστηκε με μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις & κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά κι εφήβους. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται σε κέντρο ημέρας για τη ψυχική υγεία των μεταναστών & συμμετέχει σε έρευνα πάνω στη προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης στην πρώτη παιδική ηλικία. Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα & την Αγγλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (Chartered Counselling Psychologist) & του Health Professions Council.
Δρ. Καραγιάννη Ελένη
Η Ελένη Καραγιάννη είναι απόφοιτος ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και εργάζεται ως μόνιμη Σχολική Ψυχολόγος στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, με βαθμό «Άριστα». Οι μεταπτυχιακές σπουδές της είναι πάνω στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία-MSc Educational Psychology, University of Neapolis, Pafos (βαθμός «Άριστα») και στην Εξελικτική Ψυχολογία- MRes in Developmental Psychology, Oxford Brookes University.
Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και βαθμολόγηση των ψυχομετρικών εργαλείων WISC και Αθηνά τεστ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούσαν την «Ψυχοπαθολογία-Ψυχιατρική Παιδιών και Ενηλίκων» (Α’ ψυχιατρική κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και τη «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων» (ΕΚΠΑ).
Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία στα ΔΙΕΚ Ρόδου και στην ΑΣΠΑΙΤΕ Ρόδου και έχει διδάξει μαθήματα Ειδικής Αγωγής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Υπήρξε επιμορφώτρια σε προγράμματα δια βίου μάθησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.
Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες που διοργανώθηκαν από τη συντονίστρια ειδικής αγωγής και από το 1ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου, για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς και σε ενδοσχολικές επιμορφώσεις. Στο πλαίσιο της εργασίας της ως εκπαιδευτική ψυχολόγος, έχει πραγματοποιήσει σχολές γονέων, καθώς και άλλες επιμορφωτικές δράσεις και ομιλίες, παρέχοντας συμβουλευτική σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.
Από το 2021, εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο Campus Ρόδου έχοντας αναλάβει τη διδασκαλία μαθημάτων Ακαδημαϊκής Γραφής, Ερευνητικής Εργασίας στην Ψυχολογία, ενώ -παράλληλα- είναι υπεύθυνη ακαδημαϊκής γραφής στο Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης.
Δρ. Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος
Ο Δρ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού τίτλου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου δίδαξε σε Βρετανικά Πανεπιστήμια και εργάστηκε ως σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες για πάνω από μια δεκαετία. Σπούδασε σε προγράμματα Θετικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching του University of East London.
Επίσης, έχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στο Personal Coaching και στο Business/Executive Coaching από το ΕΚΠΑ και είναι μέλος του Association for Coaching (AC) της Βρετανίας και του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching (HIC) στο επίπεδο του Senior Professional Coach, ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευτής, με εμπειρία διδασκαλίας σε πιστοποιημένα προγράμματα Coaching του ΕΚΠΑ.
Δρ. Λογοθέτης Σπύρος
Ο Δρ. Σπύρος Λογοθέτης είναι Ψυχολόγος, με πολυετή καριέρα στον ακαδημαϊκό χώρο. Διαθέτει Διδακτορικό στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει ερευνητική εμπειρία στη διεξαγωγή εθνογραφίας χρησιμοποιώντας παρατήρηση συμμετεχόντων και ποιοτική ανάλυση δεδομένων χρησιμοποιώντας ημιδομημένες συνεντεύξεις και συζητήσεις σε ομάδες εστιασμένης συζήτησης.
Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology, μαθήματα όπως «Μεθοδολογία έρευνας και στατιστική» και «Κοινωνική Ψυχολογία». Επιπλέον, είναι επόπτης πτυχιακών εργασιών και συντονίζει την ερευνητική ομάδα του προγράμματος.
Δρ. Λοΐζου Δωροθέα
Η Δρ. Δωροθέα Λοΐζου είναι Ψυχολόγος και διδάκτωρ συμβουλευτικής ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (Manchester Metropolitan University) και απόφοιτος ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εργάζεται ως Ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αθηνών σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. «Αθηνά Εργάνη», ως συγγραφέας και εκπαιδεύτρια στο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα του ΕΚΠΑ «Εφαρμογές της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση, τα Παιδιά και τους Εφήβους» και διδάσκει σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα Ψυχολογίας. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει στο Διδακτορικό Πρόγραμμα στην Ψυχολογία με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, καθώς και στο Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Έχει συμμετάσχει, ως επιστημονική συνεργάτιδα, σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων με ιδιαίτερη εστίαση στην πρόληψη της εξάρτησης και την προαγωγή της ψυχικής υγείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- Daphne III για την ενδοοικογενειακή βία. Έχει τελέσει μέλος του δικτύου επιτροπείας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Μ.Κ.Ο. «Μετάδραση, Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη» ενώ εργάστηκε ως Ψυχολόγος και στην Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 του «Χαμόγελου του Παιδιού». Υπήρξε εκπαιδεύτρια του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα εξαρτήσεων στον Ο.Κ.Α.Ν.Α. καθώς επίσης και στις Σχολές Γονέων στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Επιπλέον, συντονίζει σεμινάρια και ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις μαθητών, ενηλίκων και φοιτητών με θεματολογίες όπως: πρόληψη εξαρτήσεων, δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας, αυτογνωσία, διαχείριση συναισθημάτων, συμβουλευτική ομηλίκων, αρχές εθελοντισμού κ.α. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πλήθος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. Είναι μέλος του Κλάδου της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) και ιδρυτικό μέλος και Γ.Γ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ομηλίκων (ΕΣΥΟΜ).
Δρ. Μπακιρλή Εριφύλη
Η Εριφύλη Μπακιρλή είναι διδάκτωρ Εγκληματολογίας του Παντείου Παν/μίου. Διδάσκει επί σειρά ετών το μάθημα της Εγκληματολογίας στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και την Πυροσβεστική Ακαδημία. Είναι μέλος ΣΕΠ (Συνεργαζόμενου Επιστημονικού Προσωπικού) στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Παν/μίου με τίτλο «Ποινικές και Εγκληματολογικές προσεγγίσεις της Διαφθοράς, του Οικονομικού και του Οργανωμένου εγκλήματος». Διδάσκει, επίσης, το σεμινάριο με τίτλο «Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία: Στο μυαλό ενός δράστη» και το σεμινάριο με τίτλο «Οικονομική Εγκληματικότητα: το Έγκλημα πίσω από το Έγκλημα» στα αντίστοιχα επιμορφωτικά προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντείου Παν/μίου. Τέλος, διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Campus Αθήνας) το μάθημα με τίτλο «Δικαστική Ψυχολογία».
Έχει υπάρξει κριτής στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό, ποινικού και εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, Punishment & Society. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια/ημερίδες, είναι συγγραφέας δύο μονογραφιών, ενώ μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, τόσο στην ελληνική γλώσσα, όσο και την αγγλική. Είναι, ανάμεσα σε άλλα, Ειδική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας. Στα άμεσα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται ο έλεγχος του εγκλήματος, η διακυβέρνηση της ασφάλειας, μορφές κοινοτικής και ιδιωτικής αστυνόμευσης, η σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική, οι τεχνολογίες μαζικής επιτήρησης, η δικαστική ψυχολογία, η οικονομική εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα.
Δρ. Μπάρδα Έλενα
H Δρ Έλενα Μπάρδα είναι κοινωνικός επιστήμονας, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Ε.Κ.Π.Α. στο πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και επανένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επιπλέον, είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στο ίδιο πεδίο από το Ε.Κ.Π.Α. Άρθρα και εισηγήσεις της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν περιληφθεί σε συλλογικούς τόμους καθώς και μονογραφές. Είναι ενεργό µέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας. Εργάστηκε ως επαγγελματικό Στέλεχος και Σύμβουλος σε οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και δομές Ψυχικής Υγείας, στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΦΕΑΣ» ν. Λάρισας του ΟΚΑΝΑ. Έχει συμβάλλει στην ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.
Δρ. Χρήστος Μπιμπίτσος
Ο Δρ. Χρήστος Κ. Μπιμπίτσος είναι Συμβουλευτικός Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής ενηλίκων και δημόσιος υπάλληλος. Eχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Open University (UΚ), πτυχίο στις Επιστήμες του Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία (ΑΠΘ), στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (The Nottingham Trent University, Πανεπιστήμιο Πειραιώς), καθώς και στην Εφαρμοσμένη Γνωστική Ψυχολογία (ΑΠΘ).
Το διδακτορικό του είναι στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΑΠΘ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Θετικής Ψυχολογίας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Είναι Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Πέλλας και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Κοινωνικού Οργανισμού «Το Πορτοκαλί Λεωφορείο», Ινστιτούτο Συμβουλευτικής, Δημιουργικής Επικοινωνίας & Έκφρασης + Ψυχομετρίας.Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών συγγραμμάτων και άρθρων, ανακοινώσεων σε συνέδρια, εκλαϊκευμένων βιβλίων ψυχολογίας και οργάνωσης και διοίκησης, καθώς και λογοτεχνικών κειμένων.
Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και την Ηγεσία.
Δρ. Πλιάκου Ναταλία
Η Δρ. Ναταλία Πλιάκου είναι Επίκ. Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Διδακτορικού Προγράμματος στην Ψυχολογία με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Είναι διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας απο το University of Surrey (UK), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Συμπεριφορικές Νευροεπιστήμες απο το Boston College (USA) και απόφοιτος Ψυχολογίας από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει προηγουμένως εργαστεί ως Λέκτορας και Βοηθός Διευθυντή στο PsychD Practitioner Doctorate in Psychotherapeutic & Counselling Psychology του University of Surrey, ενώ έχει διδάξει πληθώρα μαθημάτων στην Ψυχολογία, Συμβουλευτική Ψυχολογία και Νευροεπιστήμες. Παράλληλα, διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος (HCPC) και πιστοποιημένη κλινική επόπτρια (BPS) σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές της Μεγ. Βρετανίας και της Ελλάδας. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και κλινικής εποπτείας. Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο τραύμα, στη σχεσιακή ψυχανάλυση, στη διαμόρφωση της θηλυκής ταυτότητας, στον ρόλο του πατέρα, στη νευροεπιστήμη της ψυχοθεραπείας και στους βιοψυχολογικούς μηχανισμούς της μητρικής συμπεριφοράς.
Δρ. Σταμογιάννου Ηλιάνα
Η Δρ. Ηλιάνα Σταμογιάννου είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει Μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία της Υγείας από το King’s College London & Διδακτορικό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Surrey. Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος & μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS) & της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ). Έχει εργαστεί για 11 χρόνια ως ψυχολόγος με εφήβους & ενήλικες, με ψυχολογικές – ψυχιατρικές δυσκολίες & σωματικές ασθένειες, σε κρατικά & ιδιωτικά κέντρα υγείας στην Αγγλία & την Ελλάδα. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2010, όπου εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια & κλινική επόπτρια.
Δρ. Τσαχουρίδη Ειρήνη
Η Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει με άριστα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration-MBA- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Δρ. Τσαχουρίδη διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Οργανωσιακή Συμπεριφορά, τη Θετική Οργανωσιακή Παιδεία, την Επικοινωνία και τη Μεθοδολογία Έρευνας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά και επικεντρώνονται στη θετική οργανωσιακή παιδεία, στη θεωρία κοινωνικής ανταλλαγής, στη θεωρία κοινωνικής ταυτότητας, στο ψυχολογικό συμβόλαιο και τις κοινωνικές συγκρίσεις στον εργασιακό χώρο. Έρευνές της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Επιπλέον, έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια (Academy of Management Conference, British Academy of Management Conference, European Academy of Management Conference, European Congress of Work and Organizational Psychology (EAWOP), European Group for Organizational Studies (EGOS) Colloquium).
Δρ. Χελιδόνη Όλγα
H Όλγα Χελιδόνη ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές (BSc) στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) στην Ψυχολογία της Υγείας στο University of Surrey (UK).
Εκπόνησε τις διδακτορικές της σπουδές (Ph.D) στο ίδιο πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Οργανωσιακή Ψυχολογία της Υγείας όπου και ασχολήθηκε με την μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού (HRV). Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών συνεργάστηκε με start up εταιρία με έδρα το Λονδίνο όπου και ασχολήθηκε με την αποτελεσματικότητα της βιοανάδρασης (biofeedback) ώς μέσο άμεσης ανακούφισης του στρεs σε εργαζομένους μέσω εφαρμογής (mobile app). Μετά το πέρας των διδακτορικών της σπουδών εργάστηκε για δύο χρόνια ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο University of Sussex (UK) και έχει συνεργαστεί σε ερευνητικό project με το Brighton and Sussex Medical School (UK).
Τα ενδιαφεροντά της εστιάζονται στην ευεξία εργαζομένων, την ενσυνειδητότητα, τον μυρηκαστικό τρόπο σκέψης σχετικά με την εργασία και τον τομέα του mhealth. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει εργασίες της σε ευρωπαικά συνέδρια, έχει δουλέψει σε ιδιωτική δικαστική-ψυχιατρική κλινική του HB και διαθέτει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Ζηκούλη Αργυρώ
Η Αργυρώ Ζηκούλη είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Πειραματική και Γνωστική Ψυχολογία, επίσης με άριστα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται του χώρου των αντιληπτικο-κινητικών δεξιοτήτων (με εξειδίκευση τις γραφο-κινητικές δεξιότητες), της προτίμησης χεριού-ματιού, καθώς και της γήρανσης. Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα, με εστίαση στη συλλογή και ανάλυση ποσοτικών δεδομένων, ενώ έχει δημοσιεύσει ερευνητικά της ευρήματα σε αγγλόφωνα και ελληνόφωνα επιστημονικά περιοδικά (ενδεικτικά: στο Journal of the International Neuropsychological Society, το Movement Disorders, το International Journal of Neuroscience, το Journal of Developmental and Intellectual Disability). Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει πολλές παρουσιάσεις τόσο σε διεθνή όσο και σε ελληνόφωνα συνέδρια. Έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, διδάσκοντας εργαστηριακά μαθήματα (Κινητικός Έλεγχος, Κινητική Συμπεριφορά, Εργαστηριακή Αθλητική Ψυχολογία). Είναι Chartered Psychologist στον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS). Τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται στον χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με Βρετανικά και Αμερικάνικα Πανεπιστήμια. Κατέχει τη θέση της Progrmamme Leader στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
Ζήση Κατερίνα
Η Κατερίνα Ζήση αποφοίτησε το 2005 από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκτοτε έχει καταρτιστεί μεταξύ άλλων στη διάγνωση και αποκατάσταση Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος και Μαθησιακών Δυσκολιών, στη διάγνωση και αποκατάσταση Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών (στην οποία έχει πιστοποιηθεί και πανευρωπαϊκά), στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στην Εγκληματολογία.
Διατηρεί ιδιωτικό κέντρο ειδικών θεραπειών και είναι μέλος της EFTA και της ESSM. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει στη Σχολή Ψυχολογίας του Campus Ηρακλείου Κρήτης.
Θεάκος Γιάννης
Ο Γιάννης Θεάκος είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ειδίκευση στην Εργονομία και το Δίκαιο Υγείας και Ασφάλειας της εργασίας. Στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων στο Salford University της Μεγάλης Βρετανίας, εστιάζοντας στην οργανωσιακή συμπεριφορά, τις χαοτικές θεωρίες στο μάνατζμεντ και τη χρήση των λεκτικών μεταφορών στη διαδικασία της νοηματοδοτικής αλλαγής και την καινοτόμα δράση.
Τα τελευταία 24 χρόνια ασχολείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Εκπαιδευτής και Coach με την Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων, την Υγεία και Ασφάλεια της εργασίας και τη Βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ενώ κατείχε τη θέση του επιστημονικού συμβούλου στο Υπουργείο Εργασίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Ελληνικό Ινστιτούτου Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο τον οδήγησε στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching από το University of East London, ενώ στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθεί το πρόγραμμα Συνθετικής Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συγχρόνως, είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Εκπαιδευτής Ενσυνειδητότητας.
Παράλληλα, σήμερα ασχολείται με την Συμβουλευτική Ευημερίας καθώς και το Life & Business Coaching τόσο σε ατομικό όσο και σε οργανωσιακό επίπεδο, ενώ είναι πιστοποιημένος Senior Coach/Mentor από το Ευρωπαϊκό Σύλλογο EMCC και ενεργό μέλος του EMCC Ελλάδας. Τέλος, διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα Οργανωσιακής και Θετικής Ψυχολογίας, έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 800 ώρες διδασκαλίας.
Ιακωβίδου Κατερίνα
Η Κατερίνα Ιακωβίδου είναι εκπαιδευμένη θεραπεύτρια Gestalt και Εργασιακή Ψυχολόγος. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (BSc (Hons) Psychology) από το οποίο αποφοίτησε τo 2001. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, στην Εργασιακή Ψυχολογία (MSc Occupational Psychology). Αξιοποιώντας τις γνώσεις της στο Βusiness Psychology, εργάστηκε σε ρόλους HR για περισσότερα από 10 χρόνια.
Το 2014 αποφάσισε να αλλάξει πορεία στην καριέρα της, μετά την ολοκλήρωση της 4ετους εκπαίδευσής της στην Θεραπεία Gestalt. Πλέον εργάζεται για πάνω από 10 χρόνια ως θεραπεύτρια σε θέματα ψυχολογικού τραύματος, πόνου, πένθους και άγχους με τους θεραπεύομενούς της, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και με ομάδες και ζευγάρια. Είναι μέλος του προσωπικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από τον Οκτώβριο του 2023. Τον Ιανουάριο του 2024 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στην Εποπτεία Gestalt.
Κακουδάκη Αλεξάνδρα
Η Αλεξάνδρα Κακουδάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ολοκλήρωσε το ετήσιο πρόγραμμα κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου του Αιγαίου (PGDip in Special Education) ενώ το πρώτο της μεταπτυχιακό είναι στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (MSc Health Care Management). Συνέχισε τις σπουδές της εστιάζοντας στην Ψυχοθεραπεία και ολοκλήρωσε την τετραετή εκπαίδευσή της στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, στην ΑμΚΕ Αλληλεπίδρασις, Associate Member της EFTA (European Family Therapy Association).
Απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό με τίτλο “MSc Psychology of Child Development” από το πανεπιστήμιο του Central Lancashire στο Preston της Μεγάλης Βρετανίας και έχει εκπαιδευτεί από την Play Therapy Greece (PTGr), στις τεχνικές, τη θεωρία και τα υλικά του Θεραπευτικού Παιχνιδιού (PGCert in Therapeutic Play Skills).
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, εκπαιδεύσεων και συνεδρίων όπως το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην δομημένη μέθοδο TEACCH – Autism Program του The University of North Carolina, το συνέδριο The Greenspan Floortime Approach ™, τις “SOCIAL STORIES™ 10.2 | Κοινωνικές Ιστορίες” της Carol Gray και άλλα.
Το 2013 ξεκίνησε το διαδικτυακό portal autismosirakleio.gr, δημιουργώντας την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook “Αυτισμός – Autism”, η οποία σήμερα αποτελεί μία κοινότητα με πάνω από 25.000 ακόλουθους.
Από το 2014 προσφέρει θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, έφηβες, ενήλικους, ενήλικες και οικογένειες τηρώντας τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος της Ψυχολόγου και τα standards του επαγγέλματος της Ψυχοθεραπευτριας, με συνεχείς ατομικές και ομαδικές εποπτείες και συνεχόμενη προσωπική ψυχική ανάπτυξη και θεραπεία. Στο Μητροπολιτικό Κολέγιο βρίσκεται από το 2020.
Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, εργάστηκε για δύο χρόνια στη θέση της Programme Leader στο Campus Κρήτης στο πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology και της Module Leader στα μαθήματα Αναπτυξιακής και Γνωστικής Ψυχολογίας και, πλέον, έχει εστιάσει μόνο στη διδασκαλία σε μαθήματα Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Ερευνητικού Σχεδιασμού, στα προγράμματα BSc (Hons) Psychology και BA (hons) Early Childhood Education.
Καλαμπαλίκη Ολυμπία
Η Ολυμπία Καλαμπαλίκη διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, είναι επόπτρια σε πτυχιακές εργασίες τριτοετών φοιτητών, ενώ την περίοδο 2021-2022 ήταν clinical coordinator του Τμήματος Ψυχολογίας στο Campus της Λάρισας.
Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Ψυχική Υγεία» και υποψήφια διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ εκπαιδεύεται στην Οικογενειακή – Συστημική Θεραπεία, στο Ινστιτούτο Οικογενειακής και Συστημικής θεραπείας της Έλενας Καρκαζή. Είναι ειδικευμένη στη διαχείριση πόνου από την Ελληνική Εταιρία Αλγολογίας (Ελληνικό τμήμα IASP & EFIC), στην ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες στην αγορά εργασίας (Training and Development Center, Liverpool-England) και έχει μετεκπαιδευτεί στις «Βασικές Αρχές Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής» στη Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Ά Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία». Έχει ευρύ φάσμα εργασιακής προϋπηρεσίας σε ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, Ιατρεία Πόνου, κέντρα λογοθεραπείας και ειδικής αγωγής, ενώ υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή. Από τον Μάρτιο του 2023 είναι υπεύθυνη ψυχολόγος και συντονίστρια της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων «ΕΝΟΡΑΜΑ» του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις εντός και εκτός Ελλάδας και αποτέλεσε κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδες και κύκλους σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ήταν υπεύθυνη διεξαγωγής ερευνών και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε μελέτες και επιστημονικές εργασίες.
Καπώνη Κωνσταντίνα
Η Κωνσταντίνα Καπώνη είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε κλινική εμπειρία σε ποικίλες δομές, όπως το 1ο Ειδικό Σχολείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Αττικής, το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου (στο τμήμα ενηλίκων) και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βύρωνα-Καισαριανής (στο τμήμα παιδιών και εφήβων). Στη συνέχεια εργάστηκε στο «Περιβολάκι» του Ελληνικού Κέντρου για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας και στον Ξενώνα «Μελία» για παιδιά με γονείς που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα, της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε).
Από το 2010 είναι επιστημονικά υπεύθυνη του θεραπευτικού κέντρου παιδιών και ενηλίκων «Φροντίζω», που εδρεύει στις περιοχές του Ζωγράφου και των Μελισσίων, στην Αθήνα. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο εργάζεται ως καθηγήτρια και διδάσκει μαθήματα που σχετίζονται με την κλινική ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Καραγιαννοπούλου Αναστασία
Η Αναστασία Καραγιαννοπούλου είναι Νευροψυχολόγος, κάτοχος MSc Γνωστικής Νευροψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και BSc Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ολοκλήρωσε την κλινική της άσκηση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε την κλινική της άσκηση στο Νευροψυχολογικό Εργαστήριο του Αιγινητείου Νοσοκομείου, στην Α’ Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών. Έπειτα, απέκτησε μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στην κλινική μελέτη διαταραχών ύπνου στο Toronto Western Hospital, Sleep and Alertness Clinic, University Health Network στο Τορόντο, όπου διεξήγαγε κλινική έρευνα για την εύρεση βιοδεικτών ύπνου σε ασθενείς με φαρμακοανθεκτική κατάθλιψη.
Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην κλινική Νευροφυσιολογίας στο Temerty Centre for Therapeutic Brain Intervention, Centre of Addiction and Mental Health στο Τορόντο, όπου εφήρμοσε εγκεφαλική θεραπευτική παρέμβαση με τη χορήγηση Διακρανιακής Μαγνητικής Διέγερσης (TMS) σε ασθενείς με χρόνια φαρμακοανθεκτική κατάθλιψη. Ειδικεύεται στις διαταραχές ύπνου, στη νευροψυχολογική εκτίμηση, στην έρευνα νευροπλαστικότητας και στην οικογενειακή θεραπεία μέσω Art Therapy. Αποτελεί μέλος του British Psychological Society, Hellenic Neuropsychological Society (ΕΝΨΕ), Uniquedoc Healthcare και Psychosomatic Medicine (ICPM). Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο εργάζεται ως καθηγήτρια Νευροψυχολογίας, Αναπτυξιακής και Γνωστικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Campus Αμαρουσίου.
Καραμάνος Γιώργος
Ο Γιώργος Καραμάνος σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εγκληματολογία (MRes Criminology) από την Νομική Σχολή του University of Manchester. Σε επαγγελματικό επίπεδο, έχει εργαστεί στον κλάδο των ΜΚΟ ως κοινωνικός επιστήμονας/εγκληματολόγος με εξειδίκευση στην εξιχνίαση υποθέσεων εξαφανισθέντων ατόμων, στην επίλυση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους εγχώριους, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς. Επίσης, έχει διατελέσει υπεύθυνος έργου και συντονιστής έρευνας σε ερευνητικά projects οργανισμών όπως το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) και το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε), ενώ το ερευνητικό του έργο έχει φιλοξενηθεί και παρουσιαστεί από την Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ).
Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, οι τομείς ενδιαφέροντός του περιλαμβάνουν την κριτική εγκληματολογία, την αναπαράσταση του εγκληματικού φαινομένου από τα ΜΜΕ, τη μαζική βία και το οικονομικό έγκλημα. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας (ΕΕΕ) και τακτικός επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε). Έχει δημοσιεύσει άρθρο σε αγγλόφωνο επιστημονικό περιοδικό και έχει συμμετάσχει, ως εισηγητής, σε ευρωπαϊκά συνέδρια. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο εργάζεται ως καθηγητής Δικαστικής Ψυχολογίας και επόπτης πτυχιακών εργασιών.
Κίτσος Ευάγγελος
Ο Ευάγγελος Κίτσος ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο Warwick Manufacturing Group του πανεπιστημίου του Warwick, όπου δίδαξε επίσης για μερικά χρόνια. Μετά τα πρώτα ακαδημαϊκά του βήματα, επέστρεψε στην αγορά ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, βοηθά τις εταιρείες να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους για αριστεία ξεκινώντας ένα ταξίδι συνεχούς βελτίωσης διαδικασιών και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Παράλληλα, συνεχίζει την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία διδάσκοντας και επιβλέποντας φοιτητές στους τομείς της λήψης αποφάσεων, της εφαρμοσμένης στατιστικής, της επιχειρηματικής αριστείας και της βελτίωσης των διαδικασιών.
Κοτσιόπουλος Μιχάλης
Ο Μιχάλης Κοτσιόπουλος είναι παιδαγωγός, απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση στις Πολιτισμικές Διαφορές και Κοινωνικές Ανισότητες από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι κύριοι τομείς ερευνητικού ενδιαφέροντος του είναι η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, η Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι διδάσκων στα προγράμματα BSc (Hons) Psychology και BA (Hons) Early Childhood Education στο Campus της Λάρισας. Παράλληλα, από το 2022, εργάζεται ως εκπαιδευτικός μη τυπικής εκπαίδευσης σε Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων.
Λαζανάκη Βέρα
Η Βέρα Λαζανάκη είναι υποψήφια διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Συμπεριφοράς στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ψυχολόγος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, διδάσκει μαθήματα Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και σε μαθήματα e-learning στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στις συγκρούσεις στην εργασία, στις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και στα συναισθήματα του εργαζόμενου. Είναι team coordinator στην εθελοντική ομάδα Job-Pairs. Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά.
Λάζαρη Ηλέκτρα
Η Ηλέκτρα Λάζαρη είναι πολιτικός επιστήμονας και υποψήφια Διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ειδίκευση στις Διεθνείς σχέσεις και τους οργανισμούς και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος “Κράτος και δημόσια πολιτική” του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν θέματα δημόσιων πολιτικών, κοινωνικής πολιτικής και ανισοτήτων καθώς και εργασιακές σχέσεις και συγκρούσεις. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, ενώ εργάζεται στον ακαδημαϊκό χώρο δέκα συναπτά έτη. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει σε προγράμματα σπουδών της Σχολής Ψυχολογίας, της Σχολής Υγείας αλλά και της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και επιβλέπει διπλωματικές εργασίες.
Λιβανός Χάρης
Ο Χάρης Λιβανός eίναι κάτοχος προπτυχιακού τίτλου στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές ενώ διαθέτει δυο μεταπτυχιακούς τίτλους στις Διεθνείς Σχέσεις και στη Βιομηχανική Ψυχολογία & Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι στέλεχος επιχειρήσεων με πάνω από 5 χρόνια ενεργούς προυπηρεσίας στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, κυρίως σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου. Το 2024 αναδείχθηκε ανάμεσα στα 20 πιο ανερχόμενα στελέχη του HR στην Ελλάδα για ηλικίες κάτω των 40 ετών. Βασικοί πυλώνες της εργασίας του αποτελούν οι ενδυνάμωση και διοίκηση εργαζόμενων αλλά και η αξιολόγηση υποψηφίων παράλληλα με το κομμάτι των προσλήψεων.Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί δυναμικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση ως Operations Manager.
Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο εργάζεται ως λέκτορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Business Psychology όπου διδάσκει τα μαθήματα «Ηγεσία», «Αξιολόγηση Οργανωσιακών και Ατομικών Αναγκών» και «Υγεία & Ευημερία των Εργαζόμενων».
Λυμπεροπούλου Βασιλική
Η Λυμπεροπούλου Βασιλική είναι ψυχολόγος και απόφοιτος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY in NY). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διπλωματική εργασία που εστίαζε στη μελέτη των μεταγνωστικών δεξιοτήτων. Έχει λάβει δίπλωμα ειδίκευσης στην Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει εργαστεί, για δέκα χρόνια, σε κέντρα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών και από το 2016 εργάζεται ως ψυχολόγος στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, αξιολογώντας μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Έχει συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο ως εισηγήτρια και έχει παρακολουθήσει πληθώρα διεθνών και ελληνικών συνεδρίων σχετικά με την ειδική αγωγή, την ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων καθώς και τη συμβουλευτική γονέων. Επίσης είναι ενεργό μέλος του ΝASP (National Association of School Psychologists). Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αμαρουσίου εργάζεται ως υπεύθυνη του Κέντρου Μαθησιακών Δυσκολιών, αλλά και ως καθηγήτρια στον Τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Τμήμα της Προσχολικής Αγωγής και της Ψυχολογίας.
Μερμηγκούσης Μανώλης
Ο Μανώλης Μερμηγκούσης είναι Στατιστικολόγος από το 2010. Είναι απόφοιτος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Ρόδου. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και διαθέτει πολλή καλή γνώση στατιστικών εφαρμογών ανάλυσης δεδομένων. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε μαθητές Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και σε έρευνες εταιρείας δημοσκοπήσεων. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλές δημοσιευμένες διπλωματικές ερευνητικές εργασίες. Από το 2021 είναι καθηγητής ποσοτικής έρευνας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ρόδου.
Μιχαλάκη Μαριάνα
Η Μαριάνα Μιχαλάκη σπούδασε ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, στην «Επιστήμη του Αθλητισμού και της Άσκησης» και στον τομέα της «Ψυχολογίας της Υγείας». Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και είναι πιστοποιημένη Συντονίστρια Σχολών Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων-Μαρία Χουρδάκη). Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη σύμβουλος στη χρήση του “Άριστον Τεστ” επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά γυμνασίου, λυκείου καθώς και φοιτητές και ενήλικες. Έχει παρακολουθήσει διετή σεμινάρια στη Συστημική Ψυχοθεραπεία (οικογενειακή, ομαδική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους), και, έως και σήμερα, συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα, σε πλαίσια στήριξης ατόμων με χρόνιες παθήσεις και σε ψυχιατρικές κλινικές, καθώς και σε προγράμματα πρόληψης για το κάπνισμα, τη χρήση ουσιών και τη σεξουαλική υγεία των εφήβων. Έχει εργαστεί με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχει πραγματοποιήσει ομάδες ψυχοκοινωνικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής. Καθ’ όλη αυτή την περίοδο, έχει γράψει άρθρα σε τοπικά περιοδικά και έχει συνεργαστεί στη συγγραφή άρθρων για το περιοδικό “Psychologies”. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα Αποκατάστασης Λόγου και Μάθησης όπου δουλεύει με παιδιά και εφήβους μεψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και με γονείς. Είναι εξωτερικός συνεργάτης ιδιωτικών παιδικών σταθμών, όπου προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, και διοργανώνει σεμινάρια για τους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Συνεργάζεται με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπου παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές. Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια επιμορφωτικά και προσωπικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό αλλά και για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων όπως εργαζόμενους, γονείς και φοιτητές. Είναι επόπτρια διπλωματικών εργασιών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και υπεύθυνη μαθήματος στο προπτυχιακό τμήμα της Ειδικής Αγωγής και των Προσχολικών Σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.
Μαυρομάτη Φωτεινή
Η κα Μαυρομάτη είναι συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια συνθετικής προσέγγισης. Σπούδασε Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας) & στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε δυο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών (Πανεπιστήμιο Roehampton Surrey) & εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική & γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Είναι έγκριτο μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS) με άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα & την Αγγλία. Κατά τη διαμονή της στη Μεγάλη Βρετανία δούλεψε θεραπευτικά για τρία χρόνια σε διαφορετικά κέντρα ψυχοθεραπείας του Λονδίνου (Highbury Counselling Centre, Faces in Focus, Equilibrium) & στη συνέχεια εξάσκησε ιδιωτικά το επάγγελμα της στο Ρέθυμνο. Το διάστημα 2010-2013 συνεργάστηκε με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων-Αγλαΐα Κυριακού. Ήταν μέλος της βασικής ερευνητικής ομάδας του προγράμματος EU NET ADB που είχε σαν στόχο την μελέτη των συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο σε Ευρωπαίους εφήβους, ενώ παράλληλα δούλεψε θεραπευτικά με εφήβους με προβλήματα διατροφής & συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο. Έχει ατομικές & ομαδικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων & συνεχίζει να παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια & εργαστήρια. Από το 2010 εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε εφήβους & ενήλικες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, διαπροσωπικές & συμπεριφορικές δυσκολίες, ενώ από το 2013 είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Ψ-Δικτύου.
Ξένου Tατιάνα
Η Tατιάνα Ξένου είναι Ψυχολόγος υγείας. Είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, μεταπτυχιακού τίτλου στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology) από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (City University of London, Μεγάλη Βρετανία) και έγκριτο μέλος (chartered psychologist) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, αλλά και μεταγενέστερα, εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), στην αξιολόγηση και διαχείριση ασθενών με χρόνια ασθένεια σε κλινικά πλαίσια και στις στρατηγικές διαχείρισης του στρες. Από το 2005 εργάζεται σε κλινικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές δομές (Αθηναϊκή κλινική και Ευρωκλινική) και σε μη-κυβερνητικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Παράλληλα με το κλινικό της έργο, από το 2007, διδάσκει ως λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και στη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού κολλεγίου. Το διάστημα 2012-2017 διετέλεσε ακαδημαϊκή υπεύθυνη προγραμμάτων Ψυχολογίας (HND psychology, BSc Psychology, Msc Clinical Community Psychology, MSc Psychology, Msc Business/organizational psychology). Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιότητα ζωής σε άτομα με χρόνια ασθένεια, η υγεία των γυναικών, η υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας, η πρόληψη, η διαχείριση στρες & η επικοινωνία μεταξύ επαγγελματία υγείας – ασθενή.
Παναγιώτου Λεωνίδας
Ο Λεωνίδας Παναγιώτου [(BA, MSc, MA, FndCert, MBACP (Accred)] είναι ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και καθηγητής του Προπτυχιακού Προγράμματος BSc (Hons) Psychology του Μητροπολιτικού Κολλέγιου, στο Μαρούσι. Έχει εκπαιδευτεί στο Λονδίνο και, τα τελευταία 8 χρόνια, έχει εργαστεί σε διάφορες κλινικές ως Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής, προσανατολισμένος στο Συνθετικό Μοντέλο. Σπούδασε Ψυχολογία στο University of Hertfordshire και συνέχισε τις σπουδές του στην Ψυχοθεραπεία στο Regent’s University of London όπου και αποφοίτησε με Foundation Certificate in Integrative Counselling and Psychotherapy και εν συνεχεία με Master of Arts in Integrative Counselling and Psychotherapy. Διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία και είναι έγκριτο μέλος του British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).
Παντελής Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Παντελής ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ψυχολογία στο York της Αγγλίας όπου έλαβε και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Συνθετικό Μοντέλο). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της Νευροψυχολογίας, της Γνωστικής Ψυχολογίας και της Ποιότητας Ζωής, ενώ είναι σε επιστημονική συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά στους τομείς της Ψυχολογίας και της Ιατρικής. Είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διδάσκοντας σε προπτυχιακό επίπεδο στα τμήματα Ψυχολογίας. Επί σειρά ετών έχει εργαστεί ως επιστημονικά υπεύθυνος σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στους τομείς της Ψυχογηριατρικής και των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην πόλη της Λάρισας.
Παπαδημητρίου Άννα
Η Άννα Παπαδημητρίου σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Business Psychology στο University of East London, εκπονώντας τη διπλωματική της εργασία πάνω στο θέμα της εναρμόνισης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην κλινική ψυχοπαθολογία, τις δεξιότητες συμβουλευτικής, την κατάρτιση στελεχών ανθρωπιστικών οργανώσεων και την εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων και έχει εργαστεί εθελοντικά σε πανελλήνιες έρευνες σε σχολικό πληθυσμό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της Οργανωσιακής και Κλινικής Ψυχολογίας. Σήμερα, ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Από το 2017 αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού δυναμικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Διδάσκει Academic Writing στο πρόγραμμα της Ψυχολογίας, εποπτεύει πτυχιακές εργασίες σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι Year Tutor και προσωπική ακαδημαϊκή σύμβουλος στο προπτυχιακό τμήμα της Ψυχολογίας.
Πλατιά Παρασκευή-Χριστίνα
Η Παρασκευή-Χριστίνα Πλατιά είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη και διδάσκουσα του προγράμματος BSc (Hons) Psychology στο campus Λάρισας. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο “MSc Health and Medical Psychology”από το Leiden University στην Ολλανδία. Είναι εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια της Γνωστικής-Συμπεριφορικής θεραπείας στην Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (πιστοποιημένη από την EABCT).
Στην ερευνητική της δραστηριότητα εντάσσονται οι ψυχονευροβιολογικοί παράγοντες στην υγεία και την ασθένεια, η αναπηρία, η ψυχολογία υγείας παιδιών και εφήβων και οι ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, συμμετέχει στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας με στόχο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και το γενικό πληθυσμό.
Έχει εργαστεί ως εξωτερική συνεργάτιδα στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ενώ επί σειρά ετών εργαζόταν σε δομή αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Λάρισα. Από το 2020 εργάζεται ως ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ροπόκη Γιώτα
Η Γιώτα Ροπόκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση την Πολιτική Φιλοσοφία και Κοινωνική Θεωρία. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώθηκαν στον φιλελευθερισμό και τις θεωρίες της δημοκρατίας, εστιάζοντας στην κριτική αποτίμηση των σύγχρονων θεωρητικών μοντέλων του πλουραλιστικού ελιτισμού. Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και δραστηριοποιείται ερευνητικά στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της ταυτότητας. Οι εργασίες της αφορούν τις κοινωνικές αναπαραστάσεις, την κοινωνική μνήμη και λήθη και την πολιτική ταυτότητα και μέρος αυτών έχει παρουσιάσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Από το 2017 αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού δυναμικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, διδάσκοντας «Κοινωνική Ψυχολογία», στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ψυχολογίας και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Σαλαβού Βαρβάρα
Η Βαρβάρα Σαλαβού, MSc, MBPsS, EuroPsy, είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος που εργάζεται από το 2010 στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” με οικογένειες, γονείς & εφήβους. Τα κύρια ενδιαφέροντά της είναι οι διαταραχές διατροφής, η ψυχοσωματική νόσος, η οικογενειακή θεραπεία & η ψυχική κατάρρευση στην εφηβεία, καθώς & ο σχεδιασμός & η εφαρμογή εξειδικευμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων. Έχει ζήσει, εκπαιδευτεί & εργαστεί στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας για εφτά χρόνια. Η εκπαίδευσή της είναι στην ψυχανάλυση & τη συστημική θεραπεία. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε εφήβους στο Κέντρο του Brent για Νεαρούς Ενήλικες. Έχει εργαστεί για έξι χρόνια ως Yπεύθυνη της Ομάδας Διάγνωσης & Υποστήριξης στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία & Θεραπεία του Παιδιού & της Oικογένειας. Είναι εκπαιδευμένη Οικογενειακή Θεραπεύτρια από το 2016. Είναι ενεργό μέλος του Βρετανικού & του Ελληνικού Συλλόγου Ψυχολόγων. Κατέχει την πιστοποίηση για άσκηση επαγγέλματος σε όλη την Ευρώπη (EuroPsy).
Σίμχα Τομερ (Tomer Simha)
O Τόμερ Σίμχα είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Stirling University της Σκωτίας. Απέκτησε το conversion master of psychology και είναι εγγεγραμμένος στο BPS. Κατά την διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε μαθήματα πάνω στο CBT σε ενήλικες. Στο παρελθόν, σπούδασε στο Tel Aviv University και απέκτησε τον τίτλο του PHD candidate in neurodevelopmental disorders for young population. Στα πλαίσια των σπουδών του αποτέλεσε manager του πανευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ΕΜΤΙCS του Ισραήλ για 3 χρόνια. Επίσης, απέκτησε το πρώτο του μεταπτυχιακό στο τμήμα της ιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών στις νεοπλασματικές νόσους όπου αποφοίτησε με Άριστα. Τέλος, Ο Τομερ Σιμχα είναι απόφοιτος του Τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού του πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδίκευση στη Προσαρμοσμένη Κινητική αγωγή. Ο Τομερ Σιμχα έχει πολυετή εμπειρία εργασίας στο τομέα της ειδικής αγωγής με έμφαση στην υποστήριξη ατόμων με αναπηρία κατάθλιψη , αγχώδεις διαταραχές και OCD. Στο παρελθόν έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά Ελληνικά και ξένα όπως στο Paediatric Neurology με θέμα Moderating Role of Depression on the Association of Tic Severity With Functional Impairment in Children. Σήμερα, Αποτελεί μέρος του διδακτικού προσωπικού του Μητροπολιτικού κολλεγίου στους τομείς της ψυχολογίας και του Sports Coaching and Physical Education του UEL, Λέκτορας του παραρτήματος Oxford Brooks University μέσω GBS στο Λονδίνο του τμήματος Health and Social Sciences καθώς και Λέκτορας του Open University του Τελ Αβίβ. Τέλος, ο Τόμερ Σιμχα γνωρίζει την Ελληνική νοηματική γλώσσα καθώς και είναι κάτοχος του QTS.
Στεφάνου Γεώργιος
Ο Γιώργος Στεφάνου είναι Πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (PGD, MSc, PGDP) στο Πανεπιστήμιο Roehampton του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευόμενος Συμβουλευτικός Ψυχολόγος σε δημόσιες & ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας & παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Λονδίνο & στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας. Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης απασχολείται από το 2010, στην κατάρτιση, ανάπτυξη & διδασκαλία, ως βασικός εισηγητής, μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής, ενώ έχει προσφέρει υπηρεσίες παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά.
Τεχνίτης Μάνος PhD (c)
O Μάνος Τεχνίτης είναι δικηγόρος – εγκληματολόγος. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εγκληματολογία (ΔΠΘ) και στο Διεθνές & Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο (ΔιΠΑΕ). Παράλληλα, είναι υποψήφιος διδάκτορας Νομικής Σχολής ΔΠΘ. Είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, συντονιστής έκδοσης του ηλ. Περιοδικού εγκληματολογίας Crimetimes.gr καθώς και επιστημονικός υπεύθυνος και παρουσιαστής του podcast εκλαϊκευμένης εγκληματολογίας “Crime Cast”.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του περιοδικού theartofcrime.gr του ΕΚΠΑ, μέλος του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Παν/μιου Αθηνών, καθώς και συντονιστής ομάδας στο Εργαστήριο Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Επίσης, είναι επικεφαλής έρευνας στο Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων και συνιδρυτής της εταιρίας Dingo Phygital Agency. Από το 2019 είναι καθηγητής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Campus Ρόδου.
Τσώνη Ευδοκία
Η Ευδοκία Τσώνη (BA Hons, MBA, MSc) είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έλαβε πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Caledonian της Γλασκόβης (Η. Βασίλειο). Είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Η. Βασίλειο) και MSc στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επίσης της έχουν απονεμηθεί πολλά πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της Διαχείρισης των Ανθρωπίνων Πόρων, στην Προσέλκυση και Επιλογή Προσωπικού, της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει διδάξει πληθώρα μαθήματων (Μεθοδολογία Έρευνας, Οργανωσιακή Ανάλυση, Διεθνές Management, κ.α.) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και εξ αποστάσεως ενώ, παράλληλα, έχει επιβλέψει εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών. Η κα Τσώνη έχει εκτενή εργασιακή εμπειρία σε εταιρείες λογισμικού και πληροφορικής, πετρελαιοχημικών και φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά και ως ερευνητής και σύμβουλος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πολλά επαγγελματικά σεμινάρια. Έχει συγγράψει κεφάλαια βιβλίων και έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια Η έρευνα της έχει δημοσιευθεί σε πληθώρα επαγγελματικών και ακαδημαϊκών εκδόσεων.
Χριστοπούλου Μαρία Λουΐζα
Η Μαρία Λουΐζα Χριστοπούλου είναι απόφοιτη Ψυχολογίας του University of East London και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ίδιου Παν/μίου με τίτλο «Clinical & Community Psychology», στη διάρκεια του οποίου εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για εφήβους και ενήλικες από την Evalion και έχει πιστοποιηθεί ως Σύμβουλος χορήγησης του αντίστοιχου πακέτου ψυχομετρικών εργαλείων. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο εξωτερικό Νευρολογικό ιατρείο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και στις ομάδες του Κέντρου Νοητικής Ενδυνάμωσης του νοσοκομείου, καθώς και στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, όπου εκπαιδεύτηκε στη χορήγηση νευροψυχολογικών δοκιμασιών και συμμετείχε σε ομαδικά προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και πρόληψης. Από το 2019 αποτελεί μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του τμήματος Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και διδάσκει το μάθημα της «Ακαδημαϊκή Γραφή».
Δρ. Αγάς Κωνσταντίνος
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αγάς είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, με διδακτορικό τίτλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Στατιστική. Διδάσκει Μεθόδους Έρευνας και Εφαρμοσμένης Στατιστικής για περισσότερο από 15 χρόνια. Υπήρξε διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ συμμετείχε και σε ερευνητικά προγράμματα επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Δρ. Αγάς έχει δημοσιεύσεις σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και βραβείο καλύτερου ερευνητικού έργου σε επιστημονικό συνέδριο του Λονδίνου. Πλέον διδάσκει μαθήματα βασικής και προχωρημένης στατιστικής σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.
Δρ. Ποθουλάκη Μαρία
Η Μαρία Ποθουλάκη είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Glasgow Caledonian University της Γλασκώβης και Υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, πιστοποιημένο μέλος (CPsychol, AFBPsS) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων και εγγεγραμμένη στο μητρώο ψυχολόγων EuroPsy της EFPA. Διαθέτει εκτενή ερευνητική εμπειρία με έμφαση στην ποιοτική μεθοδολογία. Η εργασιακή της εμπειρία είναι πολύπλευρη και επικεντρώνεται στον ερευνητικό τομέα, την κλινική πρακτική, την εκπαίδευση και σε κοινωνικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις υγείας για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για επαγγελματίες υγείας και ερευνητές και έχει λάβει μέρος σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, και έχει κληθεί να κρίνει επιστημονικά άρθρα προς δημοσίευση. Τομείς επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν την εφαρμοσμένη ψυχολογία, ψυχολογία της υγείας και δημόσια υγεία, και κοινωνική ψυχολογία με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν ψυχοκοινωνικούς παράγοντες στην υγεία και την ασθένεια, χρόνιες ασθένειες, συμπληρωματικές θεραπείες, μουσική και ψυχολογία, παρεμβάσεις που σχετίζονται με την δημόσια υγεία, κοινωνικές παρεμβάσεις και κοινωνική καινοτομία. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην διαχείριση και υλοποίηση ευρωπαϊκών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και έχει συνεργαστεί με φορείς δημοσίου, τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια, πριν αναλάβει καθήκοντα Programme Leader στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Glasgow Caledonian University στη Γλασκώβη, σε ερευνητικό εθνικό πρόγραμμα δημόσιας υγείας χρηματοδοτούμενο από το National Institute for Health Research (NIHR), με στόχο την πρόληψη σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Δρ. Παπακίτσου Βάνα
Η Δρ.Βάνα Παπακίτσου είναι Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, στον Τομέα Κοινωνιολογίας, στο αντικείμενο της Εγκληματολογίας. Είναι ψυχολόγος και κοινωνιολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εγκληματολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν σύγχρονα εγκληματολογικά ζητήματα, όπως η συντροφική βία εφήβων, ζητήματα σχολικού εκφοβισμού, η παιδική κακοποίηση, η ενδοοικογενειακή βία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού και άλλα κοινωνιολογικά ζητήματα όπως η έννοια και η μελέτη των συναισθημάτων με σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μονογραφίες, ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και εγκληματολογίας. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας σε προπτυχιακό επίπεδο. Από το 2018 εργάζεται επίσης ως διδακτικό προσωπικό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Κοινωνιολογίας.
Δρ. Ρεμούνδου Μαριέττα
Η Δρ. Μαριέττα Ρεμούνδου σπούδασε Ψυχολογία (BA) στο DEREE Αμερικάνικο κολλέγιο στην Ελλάδα. Είναι Διδάκτορας (MPhil/PhD) του Πανεπιστημίου του Birmingham της Αγγλίας της Σχολής Ψυχολογίας, με κατεύθυνση στη Γνωστική Νευροψυχολογία. Ως Μεταδιδακτορική ερευνήτρια εργάστηκε σε έρευνες αξιολόγησης ασθενών με αγγειακή βλάβη συνεισφέροντας στην δημιουργία της σταθμισμένης συστοιχίας νευροψυχολογικής αξιολόγησης Birmingham Cognitive Screen. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται σε ζητήματα διερεύνησης της νοητικής λειτουργίας και των επιμέρους γνωστικών διεργασιών με ιδιαίτερη έμφαση στην μνήμη και τις εκτελεστικές λειτουργίες όπως και για πρωτόκολλα νευροαποκατάστασης με έμφαση στην χρήση νέων τεχνολογιών όπως Εικονικής Πραγματικότητας (VR). έχει συμμετάσχει με προφορικές παρουσιάσεις και ομιλίες σε ανάλογα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια κι εργαστήρια ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του τομέα. Στα πλαίσια της συνεχούς επαγγελματικής της ανάπτυξης εκπαιδεύτηκε στην Συμπεριφορική Θεραπεία των Αγχωδών Διαταραχών στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (2008) όπως και στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία. Ιδιωτεύει ως ψυχολόγος και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και νευροψυχολογικής αξιολόγησης. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα (Αρ. 2448/2009) και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων- BPS (CPsychol 206138).
Δρ. Ψύλλου Αγορίτσα
Η Δρ. Αγορίτσα Ψύλλου είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Τομέα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, του τμήματος Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Είναι παιδαγωγός και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία από το τμήμα Ψυχολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (με διάκριση) . Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη δημιουργία και εφαρμογή παρεμβατικών προγραμμάτων για τη συναισθηματική και κοινωνική ευεξία των παιδιών του δημοτικού σχολείου, στη μελέτη και καλλιέργεια της ανθεκτικότητας σε παιδιά και εφήβους, στη δημιουργία προγραμμάτων για μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακών δυσκολιών στο χώρο του σχολείου, σε θέματα συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών στο χώρο του σχολείου, θέματα της εκπαιδευτικής ψυχολογίας και σε θέματα αναπτυξιακής ψυχολογίας. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του τομέα Αναπτυξιακής και Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Είναι λέκτορας του τομέα Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο. Έχει εργαστεί επίσης ως εργαστηριακός συνεργάτης σε προπτυχιακά μαθήματα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ως Διδάσκουσα στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Καρακίτσου Μαρία
Η Καρακίτσου Μαρία σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Bologna Ιταλίας, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1999. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια Συστημικής Ψυχοθεραπείας, Ψυχανάλυσης, Δραματοθεραπείας και Συμβουλευτικής Επαγγελματικού προσανατολισμού.
Από το 2000 μέχρι και σήμερα ιδιωτεύει ως Ψυχολόγος –Σύμβουλος ενηλίκων & εφήβων. Συνεργάζεται με Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων και άλλων Φορέων της Θεσσαλονίκης προσφέροντας Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη & Συμβουλευτική σε Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες (μετανάστες, πρόσφυγες, ΡΟΜΑ, πρώην χρήστες ουσιών, Άτομα με αναπηρία, θύματα κακοποίησης, θύματα trafficking κτλ), καθώς και Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης σε ανέργους, κυρίως ευάλωτων ομάδων και εργαζόμενους. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε Σχολικές Κοινότητες 2βάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Είναι πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ως Σύμβουλος Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών. Συντονίζει και υλοποιεί ομάδες αυτογνωσίας και εκπαιδευτικά σεμινάρια σύμφωνα με τις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής ψυχολογίας, με θεματικές όπως: Διαχείριση άγχους, Διαχείριση συγκρούσεων, Δεξιότητες Επικοινωνίας, Σχέσεις στην οικογένεια, Συμβουλευτική, Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος και Συνοδευτικής επιστολής, συνέντευξη επιλογής προσωπικού, Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Τεχνικές αντιμετώπισης άγχους στον εργασιακό και κοινωνικό χώρο, ανάδειξη δεξιοτήτων κτλ. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Ψυχολογίας και Φυσικοθεραπείας.
Κακουδάκη Αλεξάνδρα
Η Αλεξάνδρα Κακουδάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα μεταπτυχιακά της είναι στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Ψυχολογία της Ανάπτυξης του Παιδιού στο University of Central Lancashire. Ολοκλήρωσε τις 4ετής σπουδές της στην Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στην ΑμΚΕ Αλληλεπίδρασις και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου στην Αμμουδάρα Ηράκλειου, όπου βοηθά οικογένειες, παιδιά και εφήβους. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει το μαθήματα της Αναπτυξιακής και Γνωστικής Ψυχολογίας και έχει την θέση της Programme Leader στο Campus της Κρήτης.
Κωνστάντζου Μαρία
Η Μαρία Κωνστάντζου είναι κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια απ’ το 1994. Έχει κάνει τις προπτυχιακές σπουδές της στην Ψυχολογία (ΒΑ Ψυχολογίας) στο Kent State University των ΗΠΑ και τις μεταπτυχιακές σπουδές (MSc Κλινικής Ψυχολογίας) στο Middlesex University της Αγγλίας. Έχει εργαστεί σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για παιδιά με εγκεφαλοπάθεια και ασθενείς με ψυχωτικές διαταραχές, σε προγράμματα του Υπουργείου Υγείας και Ευρωπαϊκά Επιχειρησιακά Προγράμματα καταπολέμησης κοινωνικού αποκλεισμού ΑΜεΑ καθώς και σε προγράμματα απεξάρτησης από ναρκωτικά. Συμμετείχε με ερευνητικές εργασίες σε πολλά διεθνή συνέδρια κι έχει αρθρογραφήσει σχετικά.
Έχει διοργανώσει εργαστήρια Σχολών Γονέων σε δημόσια και ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τέλεσε υπεύθυνη Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Κέντρο Στήριξης και Προώθησης στην Απασχόληση του Δήμου Ροδίων «Καλλιπάτειρα» όπου συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και προγραμμάτων Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών προς ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, προγράμματα δια βίου μάθησης και προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι υπεύθυνη του Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Συνεπιλέγω» και ιδρυτικό μέλος στην ΚοινΣΕπ «Ασκληπειάδες». Από το 2019, εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο όπου έχει αναλάβει Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών BSc (Hons) Psychology στο Campus Ρόδου, στο οποίο παράλληλα διδάσκει.
Λούη Σοφία
H Σοφία Λούη είναι πτυχιούχος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του York (Ηνωμένο Βασίλειο). Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης, του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το οποίο συνεργάστηκε και για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αναπαράσταση και επεξεργασία των λέξεων στο νοητικό λεξικό, την ανάπτυξη της αναγνωστικής ικανότητας και τις διαταραχές της ανάγνωσης. Έχει διδακτική εμπειρία στη δημόσια και ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση σε γνωστικά αντικείμενα, όπως Γνωστική Ψυχολογία, Πειραματική Γλωσσολογία, Ψυχογλωσσολογία, Μεθοδολογία της έρευνας, Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή. Συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο από το 2011. Παράλληλα, εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός σε γενικά και ειδικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μεταλλινού Αλίκη
Η Αλίκη Μεταλλινού είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας και κατέχει δυο μεταπτυχιακούς τίτλους (MSc) Psychology (conversion) (distinction) και Clinical & Community Psychology (distinction) από το University of East London. Είναι επίσης ποιοτική ερευνήτρια, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια του εξωτερικού όπου έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο και έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σχετικές με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα.
Στο Μητροπολιτικό κολέγιο είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του εξ αποστάσεως τριετούς προπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας του Oxford Brookes University. Από το 2017 διδάσκει στο BSc (Hons) Psychology σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα τμήματα, είναι module leader αλλά και επόπτρια ποιοτικών πτυχιακών εργασιών των τριτοετών φοιτητών ψυχολογίας.
Σε ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και συνεχίζει την επιμόρφωση της στην Συνθετική Προσέγγιση στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία αλλά και στις Αφηγηματικές, Διαλογικές και Σχεσιακές Προσεγγίσεις στην Μετανεωτερικότητα στο πλαίσιο της συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας από το ΕΚΠΑ. Ως πτυχιούχος καθηγήτρια, μεταφράστρια και διερμηνέας της Αγγλικής γλώσσας, εργάζεται επίσης ως επιμελήτρια και διορθωτής ερευνητικών δοκιμίων προς δημοσίευση. Τέλος, τραγουδά και συνθέτει, μουσικά και στιχουργικά, διατηρώντας το δικό της μουσικό σχήμα.
Μητροπούλου Μαρία-Ανδριανή
Η Μαρία-Ανδριανή Μητροπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια Συστημικής Προσέγγισης, στο κέντρο δια βίου μάθησης – ΝΗΜΑ. Τέλος, είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πεδίο της Ψυχολογίας Υγείας.
Έχει εργαστεί σε ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής γονέων, παιδιών και εφήβων και συντονίζοντας ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες παιδιών κι εφήβων. Aπό το 2020 έως σήμερα, εργάζεται ως ψυχολόγος σε γενικά σχολεία και δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και υλοποιώντας προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την ψυχολογία υγείας, την ποιότητα ζωής ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα και τις συναισθηματικές δυσκολίες παιδιών-εφήβων. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε πανελλήνια συνέδρια υγείας και εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά.
Μπικέ Μαρία
Η Μαρία Μπικέ (Maria Biquet) είναι έμπειρη Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Executive Coach και Λέκτορας με τεράστια εμπειρία από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες και τράπεζες σε ανώτερους ρόλους μάρκετινγκ. Έχει σχεδιάσει και εισαγάγει νέες τράπεζες στην ελληνική αγορά.
Εργάζεται ως Executive Coach και Consultant με ανώτερα στελέχη και ομάδες από διαφορετικές χώρες για την ανάπτυξη ανθρώπων και έργα για την αξιολόγηση και την αλλαγή κουλτούρας και είναι πιστοποιημένη σε μια σειρά εργαλείων αξιολόγησης. Επιπλέον, διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στα προγράμματα σπουδών του University of East London (Αθήνα), είναι Coach Supervisor και Trainer.
Είναι κάτοχος MBA-International Marketing από το Sunderland University – UK, BA in Literature and Linguistics από το Πανεπιστήμιο Αθηνών – GR και Diploma in Coaching από το Coaching Institute – UK, και έχει προηγμένη πιστοποίηση ως Neuro-coach από το NeuroBusinessGroup στις ΗΠΑ και Certified Master Coach από το CAC (Centre for Advanced Coaching) στις ΗΠΑ. Είναι διαπιστευμένη EMCC Senior Practitioner Coach και Ερευνήτρια στα θέματα Ethics. Στην παρούσα φάση, κάνει το μεταπτυχιακό της (MSc) στη Γνωστική Νευροψυχολογία.
Μουστάκα Ελευθερία
Η Ελευθερία Μελ. Μουστάκα είναι Κλινικός Ψυχολόγος MSc, μετεκπαιδευμένη στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, την Κλινική Βιοθυμική Υπνοθεραπεία και τις Ψυχολογικές Παρεμβάσεις στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Αθήνας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Swansea στο Ηνωμένο Βασίλειο από όπου αποφοίτησε με Άριστα και εξειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής- Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Α’ Ψυχιατρική Κλινική) και συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Θετική Ψυχολογία.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει μετεκπαιδευθεί στο νοσοκομείο Central Clinic του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ουαλίας (NHS Wales) στις αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές.
Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Μέγαρα Αττικής. Διεξάγει ομιλίες πάνω στη διαχείριση του άγχους, του θυμού, της κατάθλιψης και της προσωπικής βελτίωσης.
Μουτσούλας Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Μουτσούλας (BSc, MSc) είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (MSc University of East London). Έχει εξειδικευτεί στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και έχει τελειώσει το τετραετές πρόγραμμα της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας. Έχει λάβει πιστοποίηση (Endorsed Externship) στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (EFT) για θεραπεία ζεύγους. Επιπροσθέτως, έχει λάβει πιστοποιήσεις σχετικά με την αθλητική ψυχολογία και την υποστήριξη του προπονητή καθώς και την μεγιστοποίηση απόδοσης των αθλητών.
Παράλληλα με τις εκπαιδεύσεις του, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε κέντρα εξειδικευμένων θεραπειών, σε ψυχιατρική κλινική καθώς και σε πλαίσιο παιδικής προστασίας. Από το 2020 αποτελεί μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του τμήματος Ψυχολογίας και της σχολής Επιστημών Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής. Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Σήμερα διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο ως ψυχοθεραπευτής πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συνεδρίες ζεύγους.
Νίκου Κατερίνα
Η Νίκου είναι ψυχολόγος με ειδίκευση στην συστημική οικογενειακή θεραπεία. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη συμβουλευτική ψυχολογία του πανεπιστημίου του Sheffield. Από το 2009 εξασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά. Συγκεκριμένα, είναι εξωτερική συνεργάτης σε κέντρο λογοθεραπείας και παράλληλα είναι αναπληρώτρια ψυχολόγος σε δημόσια νηπιαγωγεία. Επιπλέον, διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο από τον Σεπτέμβριο στου 2020 σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Παλιότερα, έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια των σχολών γονέων των ΙΔΕΚΕ, ως εξωτερική συνεργάτης σε κέντρο αποκατάστασης ηλικιωμένων και ως ψυχολόγος σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης παλλινοστούντων και μεταναστών μαθητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης, έχει διδάξει από το 2010 έως το 2013 σε προπτυχιακό επίπεδο στο κολέγιο City το οποίο αποτελεί τμήμα του πανεπιστημίου Sheffield.
Πρασσά Κωνσταντίνα
Η Κωνσταντίνα Πρασσά είναι υποψήφια διδάκτωρ Θετικής Οργανωσιακής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής, η οποία πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Σταλίκα, διερευνά τον ρόλο των συναισθημάτων στις διαπραγματεύσεις. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το τμήμα Business Administration του Deree College-The American College of Greece, με ειδίκευση στο Marketing Management. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το University of Surrey. Από τότε έχει διατελέσει στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, κυρίως στον χώρο του εμπορίου και της ναυτιλίας. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται θέματα Οργανωσιακής, Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας. Έχει ειδικευτεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, έχει λάβει εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, τη Συστημική Ψυχοθεραπεία και το Life & Executive Coaching και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε πολλά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε συλλογικά έργα και έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το SUCCESS EU και το OVERCOME EU. Είναι μέλος του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.). Εντάχθηκε στο δυναμικό του τομέα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το 2018, όπου διδάσκει Οργανωσιακή και Θετική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Σαπουντζής Νίκος
Ο Νίκος Σαπουντζής είναι Human Resource Specialist, και εργάζεται επί σειρά ετών με επαγγελματίες, ζευγάρια, οικογένειες και νέους ανθρώπους. Έχοντας εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα στα σεμινάρια του γύρω από τις αποτελεσματικές δεξιότητες ζωής, είναι από τους πλέον επιφανείς life coaches. Αξιοποίησε την εκπαίδευση του στις συμπεριφορικές επιστήμες για να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους στο σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών ζωής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Είναι συγγραφέας, σύμβουλος και εκπαιδευτής σε εταιρίες όπως επίσης και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Επιπλέον, κατέχει τα πτυχία Life Skills Coaching Advanced Diploma, NCFE Life Skills Coaching Advanced Award, IAC – Coaching Masteries Certification I, πτυχίο Οικονομικών Επιστημών, Master in Business Administration, Master in Agricultural Marketing. Είναι πιστοποιημένος Certified Basic Ericksonian Hypnotist και NLP Trainer. Είναι μέλος των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών Life & Executive Coaching: The International Association of Coaching, (IAC), The International Coach Federation (ICF), Professional Coaches and Mentors Association (PCMA). Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα όπως επιλογή και εκπαίδευση προσωπικού, διαχείριση οργανωσιακής αλλαγής, ανάπτυξη τεχνικών αποτελεσματικής επικοινωνίας, διαχείριση ομάδων, διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων, ανάπτυξη δεξιοτήτων για την διαχείριση του εργασιακού άγχους .
Σιακαντάρη Νεφέλη
Η Νεφέλη Σιακαντάρη είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας απ΄το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille 3 στη Νότια Γαλλία. Διαπιστώνοντας τις απαιτήσεις της Κλινικής Άσκησης του επαγγέλματος ήδη απ΄τα πρώτα έτη της ακαδημαϊκής της πορείας, αποφασίζει να εργαστεί ως εθελοντής ψυχολόγος σε διάφορες κλινικές δομές προκειμένου να προσανατολιστεί ως προς την ειδίκευση της. Αφού ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές, υπέβαλε αίτηση και έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης στο Πανεπιστήμιο του Μονπελλιέ 3, όπου και ειδικεύτηκε στην Διαταραχή Εθισμού στο Διαδίκτυο και στην Ψυχική Υγεία των Εφήβων. Μέσα από την κλινική εμπειρία με εφήβους τόσο σε πλαίσια ψυχικής υγείας στην Γαλλία όσο και στην Ελλάδα διαπίστωσε την ανάγκη για πρόληψη ως το μέσον αντιμετώπισης των εθιστικών συμπεριφορών. Συνεχίζοντας το ερευνητικό της έργο στο ίδιο ερευνητικό ερώτημα πραγματοποίησε ακόμα δυο Master (Master Ψυχανάλυσης και Φιλοσοφίας) στο Πανεπιστήμιο του Μονπελλιέ 1. Από το 2018 διατηρεί το δικό της γραφείο όπως επίσης έχει συνεργασία με διάφορους ιδιωτικούς χώρους ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Παράλληλα το τελευταίο έτος διδάσκει Κοινωνική Ψυχολογία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
Σιδέρη Βικτωρία
Η Βικτωρία Σιδέρη είναι ατομικά πιστοποιημένη Personal & Executive Coach από τον EMCC (European Mentoring & Coaching Council) και καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε διάφορα μαθήματα μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο Campus του Αμαρουσίου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο MSc Business Psychology (Οργανωσιακή Ψυχολογία) μέσω του University of East London. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με τις έννοιες της συναισθηματικής νοημοσύνης και του στυλ ηγεσίας, αναζητώντας το πως αυτές οι δύο συνδέονται μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της ως Personal & Executive Coach στο Athens Coaching Institute. Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία, καθώς έχει συνεργαστεί με την Unesco Αμαρουσίου ως εισηγήτρια σεμιναρίων, ενώ ανήκε στην εκπαιδευτική ομάδα του Athens Coaching Institute για αρκετά χρόνια. Επίσης διαθέτει διοικητική εμπειρία στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους στο κλάδο των Logistics στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στις εργασιακές σχέσεις και τα κίνητρα συμπεριφοράς σε εργασιακό περιβάλλον, στην προσωπική ανάπτυξη μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής εξέλιξης του ατόμου, καθώς και στην επιλογή και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
Στεφανάκης Δημήτριος
Ο Δημήτριος Στεφανάκης είναι ψυχολόγος. Απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Κοινωνική – Κλινική Ψυχολογία. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Εργάστηκε για δέκα έτη ως ιδιώτης ψυχολόγος στη Ρόδο. Συνεργάζεται με το Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων Συγγενών και Φίλων Εξαρτημένων Ατόμων, ως επόπτης και συντονιστής ομάδων αυτοβοήθειας, για 15 έτη. Επιπλέον, έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου για 2 έτη. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο Campus Ρόδου, στο τμήμα Ψυχολογίας. Τέλος εργάζεται ως ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» του Δήμου Ρόδου.
Υδραίου Κατερίνα
Η κα Υδραίου είναι απόφοιτος του Α. Π. Θ. με κατεύθυνση στη Σχολική – Εξελικτική Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, του King’s College, στο Πανεπιστήμιου του Λονδίνου με έμφαση στην Παιδοψυχιατρική (PG Diploma in Child & Adolescent Psychiatry) ενώ το 2009 ολοκλήρωσε, στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, τη διετή κλινική εκπαίδευση της στη Συστημική & Οικογενειακή Θεραπεία (PG Certificate & MSc in Family Therapy). Τα κλινικά ενδιαφέροντά της εστιάζουν στη Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Σ.Ε.Ψ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) καθώς & του UKCP (UK Council for Psychotherapy). Από το 2006 εργάστηκε στη Μ. Βρετανία & στην Ελλάδα σε κοινοτικές δομές παιδοψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας ενώ έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών/δομών Ψυχικής Υγείας. Από το 2013 εργάζεται ως Ψυχολόγος – Συντονίστρια στο πρόγραμμα πρόληψης & πρώιμης παρέμβασης «Βήμα» για οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας (ΑΜΚΕ ένα παιδί, ένας κόσμος & Σωματείο ΕΛΙΖΑ).
Φτάκα Μαρία
Η Μαρία Φτάκα είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας (ΒΑ Ψυχολογίας) και του μεταπτυχιακού (ΜSc) στην Κοινωνική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Έχει εργαστεί στο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ρόδου. Συμμετείχε σε πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων (Α.Π. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και έχει διδακτική εμπειρία σε ΚΕΚ και προγράμματα δια βίου μάθησης. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος». Επίσης, είναι καθηγήτρια στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο Campus Ρόδου.