Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Καλώς ορίσατε στη Σχολή που προετοιμάζει τους προπονητές του αύριο!

Η Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί την πληρέστερη ιδιωτική Σχολή Επιστημών Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής στην Ελλάδα και είναι μια ιδανική αφετηρία για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν το ταλέντο ή την κλίση τους στον συγκεκριμένο τομέα και να σταδιοδρομήσουν σε νέες ειδικότητες που εστιάζουν στην προώθηση των αξιών του αθλητισμού σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Η ραγδαία ανάπτυξη της επαγγελματικής αθλητικής βιομηχανίας δημιουργεί την ανάγκη για την εκπαίδευση εξειδικευμένων προπονητών και στελεχών που θα είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μια επιχειρηματική δραστηριότητας με τεράστιο όγκο επενδύσεων, εσόδων και κερδών.

Με στόχο την εκπαίδευση νέων προπονητών και επαγγελματιών του αθλητισμού, η Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει προγράμματα σπουδών- Bachelors και Masters- σε συνεργασία με τα διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια Oxford Brookes University, Solent University και University of East London, τα οποία καλύπτουν εξειδικεύσεις όπως Προπονητική & Φυσική Αγωγή και Αθλητική Διατροφή.

Το αθλητικό προϊόν δεν περιορίζεται, πλέον, στις γραμμές του γηπέδου, αλλά επεκτείνεται σε τομείς όπως ο τουρισμός, η αναψυχή, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η υγεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και η ψυχαγωγία. Με γνώμονα το παραπάνω, βασικό χαρακτηριστικό των προγραμμάτων σπουδών είναι η ολιστική προσέγγιση της αθλητικής βιομηχανίας.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μπορούν να απασχοληθούν σε μία πληθώρα κλάδων που σχετίζονται με την προπονητική διαδικασία, την αθλητική διατροφή, αλλά και τη διοίκηση αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων, την οργάνωση αθλητικών γεγονότων, τη διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων.

περισσότερα +

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ισχυρές Συνεργασίες

1

Συνεργασία με τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς.

Αθλητικές Εγκαταστάσεις

2

Μαθήματα σε εργαστήρια-εγκαταστάσεις αθλητισμού με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Πρακτική Άσκηση

3

Εκπαίδευση στην πράξη στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων αθλητικών οργανισμών & ομάδων.

Επαγγελματική Δικτύωση

4

Παράλληλη παρακολούθηση πλήθους εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Διεθνείς Ευκαιρίες Καριέρας

5

Επαγγελματικές προοπτικές άμεσης αποκατάστασης σε θέσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον αθλητισμό.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Μαρία-Ελένη Αργυρίου

Φοιτήτρια BSc (Hons) Sports Coaching & Physical Education

«Αναζητώντας κάποια Σχολή που να προσφέρει σπουδές στον Αθλητισμό, στην πόλη της Ρόδου, βρήκα το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το πρόγραμμα σπουδών στην Προπονητική είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Τα μαθήματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Το ίδιο και η φοίτηση στις εγκαταστάσεις του Campus!».

Μαρία Βουτυράκη

Φοιτήτρια BSc (Hons) Sports Coaching & Physical Education

«Βασικό στοιχείo της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πρόγραμμα σπουδών μου είναι η κριτική σκέψη. Κάθε ένας από τους καθηγητές προσδίδει κάτι διαφορετικό. Επίσης, οι υπεύθυνοι του Campus (από τη γραμματεία μέχρι τον διευθυντή) είναι κάτι παραπάνω από εξυπηρετικοί! Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο!».

Έλενα Καψαλού- Δέδε

Φοιτήτρια BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education

«Χάρη στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ήρθα σε επαφή με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Α.με.Α όπου μπόρεσα να βοηθήσω εθελοντικά στη διοργάνωση μεγάλων αγωνιστικών διοργανώσεων. Οι σπουδές μου με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρο μου και ο εθελοντισμός με βοηθά να γίνομαι καλύτερη».

Νίκος Λεπούρης

Απόφοιτος BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education

«Στα παράλληλα σεμινάρια και δραστηριότητες που διοργάνωνε η Σχολή Αθλητισμού, πήρα γνώσεις που θα κρατήσω για πάντα αφού μού έδειξαν πώς να έχω καλύτερη αντίληψη των αναγκών των αθλούμενων ως γυμναστής και προπονητής».

Γιάννης Ηλιάδης

Φοιτητής BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education

«Επέλεξα να σπουδάσω Προπονητική στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο για να εκπληρώσω τον στόχο της ζωής μου: να γίνω ο πρώτος άντρας προπονητής ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα».

Νικόλας Δαμιανόπουλος

Απόφοιτος BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education

«Εκτός από τα αθλήματα που αποτελούν βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης, με κέρδισε και το ακαδημαϊκό κομμάτι των σπουδών. Πλέον γνωρίζουμε την αξία της έρευνας και τον τρόπο να δομήσουμε τα ευρήματά μας σε μια εργασία. Γίναμε μικροί επιστήμονες!».

Θεόκριτος Φούκας

Φοιτητής BSc (Hons) Sports Coaching & Physical Education

«Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαφέρει από τα υπόλοιπα Κολλέγια και, κυρίως, από τα δημόσια πανεπιστήμια. Εκτιμώ την άμεση ανταπόκριση και την ευελιξία των καθηγητών που σου επιτρέπει να αποδώσεις πολύ καλά στα μαθήματα».

Ευαγγελία- Μαρία Παϊτάρη

Φοιτήτρια BSc (Hons) Sports Coaching & Physical Education

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το πρόγραμμα σπουδών μου, αλλά και από τους ανθρώπους. Τόσο οι καθηγητές, όσο και το προσωπικό του Κολλεγίου είναι πάντα πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστούμε».

Γιάννης Παπαχρήστου

Φοιτητής BSc (Hons) Sports Coaching & Physical Education

«Η φοίτηση μου στο πρόγραμμα σπουδών Προπονητικής & Φυσικής Αγωγής, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με βοηθά να φτάσω στον στόχο μου. Οι καθηγητές μας είναι πρόθυμοι, συνεργάσιμοι και με τεράστια θέληση να μας μεταδώσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να μας βοηθήσουν, στον μέγιστο βαθμό, με ό,τι μέσο διαθέτουν».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ