Σχολή Παιδαγωγικών

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ
Καλώς ήρθατε στη Σχολή που διαμορφώνει τους παιδαγωγούς του αύριο!

Η Σχολή Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών -Bachelors και Masters- σε εξειδικεύσεις που αφορούν την εκπαίδευση και αγωγή παιδιών προσχολικής ηλικίας και περιλαμβάνει τμήματα Προσχολικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και Παιδοψυχολογίας.

Αποστολή της Σχολής Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι να διαμορφώσει σύγχρονους παιδαγωγούς, με ευγένεια και μεταδοτικότητα, ικανούς να διαπλάσουν τις δεξιότητες, τη συμπεριφορά και τις γνωστικές ικανότητες των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London, χαρακτηρίζονται από έντονο ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο. Στηρίζονται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων, με τη χρήση εξελιγμένων εργαλείων στην εκπαίδευση και περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση και εθελοντισμό στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δομών, φορέων, νηπιαγωγείων και σχολείων ειδικής αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Παιδαγωγικών λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορούν να χαράξουν μια επιτυχημένη και γόνιμη επαγγελματική πορεία ως παιδαγωγοί και ειδικοί παιδαγωγοί, σε έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς για το μέλλον της χώρας: την εκπαίδευση των παιδιών.

περισσότερα +

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Δημιουργία χαρτοφυλακίου (portfolio)

1

Σχεδιασμός και εφαρμογή παιδαγωγικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια των σπουδών.

Πρακτική Άσκηση

2

Απόκτηση εμπειρίας στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και σχολείων του Κολλεγίου.

Πρωτοποριακά εργαστήρια

3

Ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια που προσομοιώνει τις πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Συνεργασία με Ευρωπαϊκούς φορείς

4

Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας (ΕΕΔ) και European Dyslexia Association (EDA).

Creativity Lab

5

Online εργαστήριο για την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης.

Αναγνωρισμένες Σπουδές

6

Δυνατότητα ένταξης στους Πίνακες Ειδικής Αγωγής.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Άννα Μιχαλιτσιάνου

Απόφοιτη BA (Hons) Early Childhood Education

Στις σπουδές μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ξεχωρίζω τις μεθόδους εκπαίδευσης. Οι εργασίες και η αμέριστη υποστήριξη των καθηγητών είναι βασικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων σπουδών που έχω παρακολουθήσει. Επίσης, η #πρακτική άσκηση σε σχολικό περιβάλλον από το 1ο κιόλας έτος, οι εκπαιδευτικές δράσεις και εκδρομές με βοήθησαν να συνδυάσω τη θεωρία με τη πράξη. Αποφοιτώντας από το BA (Hons) Early Childhood Studies επέλεξα να συνεχίσω τις σπουδές μου με το #μεταπτυχιακό MA Child Psychology for Education, προκειμένου να εμβαθύνω και να μάθω να διαχειρίζομαι καταστάσεις που αφορούν την παιδική #ψυχολογία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Αθηνά Κουτουλογένη

Απόφοιτη BA (Hons) Early Childhood Education

«Οι σπουδές μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ήταν μια υπέροχη εμπειρία και αυτό γιατί διαθέτει ένα άρτιο πρόγραμμα σπουδών στο οποίο, εκτός από τη δημιουργική ενασχόληση, μαθαίνεις την αξία της έρευνας».

Αγγελική Σταμοπούλου

Φοιτήτρια BA (Hons) Early Childhood Studies

«Το Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης, το υπέροχο παιδαγωγικό εργαστήρι, αλλά και η δυνατότητα πρακτικής από το 1ο κιόλας έτος είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που απολαμβάνω τη φοίτησή μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Είναι σημαντικό να έχουμε εμπειρία πριν ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε ως παιδαγωγοί».

Χριστίνα Καπέλλι


Φοιτήτρια BA (Hons) Special Education

«Το πρόγραμμα σπουδών είναι τόσο δομημένο που μου επιτρέπει να προσαρμόζω τον τρόπο και τον χρόνο του διαβάσματός μου. Από το 1ο έτος φοίτησης μάς δίνεται η ευκαιρία για πρακτική άσκηση, μια ασυναγώνιστα διαφωτιστική εμπειρία. Την προηγούμενη χρονιά βοήθησα εθελοντικά ένα άτομο με βαρηκοΐα, προσφέροντας καθοδήγηση όπου αντιμετώπιζε κάποια δυσκολία».

Μάνος Καλούδης

Απόφοιτος BA (Hons) Special Education

«Στη διάρκεια των σπουδών μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, οι ομαδικές εργασίες με βοήθησαν να δεθώ με τους συμφοιτητές μου και να γίνουμε μια δυνατή ομάδα. Σκοπεύω να ακολουθήσω το μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο».

Μαρίλια Παπαγεωργίου

Φοιτήτρια MA Special Educational Needs (SEN)

«Οι υπερσύγχρονες και ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις του Campus Πειραιά όπου φοιτώ, καθώς και οι καταρτισμένοι διδάσκοντες του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κάνουν τη φοιτητική μου ζωή εύκολη και μοναδική».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ