LLM Commercial Law & International Trade
Μεταπτυχιακό Νομικής στο Εμπορικό Δίκαιο & Διεθνές Εμπόριο

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πτυχίο από κορυφαίο Διεθνές Πανεπιστήμιο

1

Τίτλος Σπουδών LLM (Master of Laws) από το Oxford Brookes University το οποίο συγκαταλέγεται στα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Χρήση καινοτόμων διδακτικών μεθόδων

2

Διαδραστική Εκπαίδευση με στόχο την ανάπτυξη ολοκληρωμένων πρακτικών δεξιοτήτων.

Έμφαση στη σύγχρονη νομική πραγματικότητα

3

Εμβάθυνση στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου με εις βάθος κατανόηση της σημασίας των νομικών κανόνων όπως εφαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο.

Εξειδικευμένα σεμινάρια

4

Ενίσχυση γνώσεων με σεμινάρια από εξειδικευμένους νομικούς επιστήμονες και επαγγελματίες με στόχο την παρουσίαση και εμβάθυνση στη νομική πραγματικότητα στους τομείς ειδίκευσης.

Ανάπτυξη soft skills

5

Το μεταπτυχιακό στοχεύει και στην ενίσχυση οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills) απαραίτητων για τον σύγχρονο επαγγελματία νομικής όπως η διορατικότητα.

Αναγνώριση από την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα

6

Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε επίπεδο Διδακτορικού Διπλώματος σε εγνωσμένου κύρους Πανεπιστήμια (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, ΕΕ κλπ.)

Διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές

7

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν ως ειδικευμένοι νομικοί επαγγελματίες (Δικηγόροι, Νομικοί Σύμβουλοι, Στελέχη Επιχειρήσεων κλπ), τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Διδασκαλία από κορυφαίους επιστήμονες

8

Η ακαδημαϊκή ομάδα του μεταπτυχιακού αποτελείται από πρώην και νυν επαγγελματίες του χώρου, καθώς και από ακαδημαϊκούς και ερευνητές που επικεντρώνονται στη νομική πρακτική, όχι μόνο στη θεωρία.

Ελληνόφωνο Πρόγραμμα Σπουδών

9

Δυνατότητα φοίτησης στα Ελληνικά

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
(FULL-TIME)
1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
(PART-TIME)
2
ΓΛΩΣΣΑ
gr

Το Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) στο Εμπορικό Δίκαιο και Διεθνές Εμπόριο που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων νομικών δεξιοτήτων, που είναι περιζήτητες στην εμπορική και νομική πρακτική.

Το LLM στο Εμπορικό Δίκαιο και Διεθνές Εμπόριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και θεωριών, από το διεθνές έως το συγκριτικό ιδιωτικό δίκαιο και από τα θεμελιώδη πλαίσια έως τις νέες τεχνολογίες.

Η διδακτική ομάδα αποτελείται από καθηγητές με ισχυρό (διεθνές) ακαδημαϊκό υπόβαθρο, καθώς και επαγγελματίες νομικούς με πλούσια εμπειρία στην εμπορική και νομική πρακτική.

Μέσα από σύγχρονες μεθόδους και μέσα διδασκαλίας προετοιμάζουν τους φοιτητές κατάλληλα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στην πολυπλοκότητα των νόμων του παγκόσμιου εμπορίου. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στην καλλιέργεια ερευνητικού πνεύματος.

Οι απόφοιτοι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για διερεύνηση της νομολογίας, προετοιμασία και παραγωγή εκτεταμένης νομικής γραφής, αλλά και παρουσίαση μιας νομικής πρότασης μπροστά σε κοινό.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα του μεταπτυχιακού αποτελούν οι στοχευμένες εκδηλώσεις και σεμινάρια, που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω των οποίων οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ισχυρούς επαγγελματίες του κλάδου, να συνομιλήσουν μαζί τους και να αναπτύξουν το δικό τους δίκτυο επαφών.

Ανάμεσα στα προνόμια των φοιτητών του μεταπτυχιακού στο Εμπορικό Δίκαιο είναι η εξατομικευμένη καθοδήγηση, με βάση τους στόχους και τις επαγγελματικές επιδιώξεις του καθενός.

περισσότερα +

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ

1
 • Μέθοδοι Νομικής Έρευνας Ανωτέρου Επιπέδου
 • Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο
 • Διεθνές Δίκαιο Εμπορικών Συναλλαγών
 • Διεθνής Εταιρική Διακυβέρνηση
2
 • Διεθνές Δίκαιο Επενδύσεων
 • Διεθνής Εμπορική Διαμεσολάβηση
 • Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο
 • Διπλωματική

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το μεταπτυχιακό (LLM) στο Διεθνές Δίκαιο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει σχεδιαστεί για πτυχιούχους πανεπιστημίου που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα του διεθνούς εμπορικού δικαίου (δικηγορικά γραφεία, εταιρικά νομικά τμήματα, κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ή ερευνητικά ιδρύματα). Επιπλέον, είναι ιδανικό για νομικούς, αλλά και στελέχη που επιθυμούν αν διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα του διεθνούς εμπορικού δικαίου. Οι συμμετέχοντες αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις και μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 • διεθνείς εμπορικές εταιρίες
 • δικηγορικά γραφεία
 • ναυτιλιακές εταιρίες
 • εταιρίες εμπορίου και ναυτιλιακής ασφάλισης
 • στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 • στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
2

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το μεταπτυχιακό (LLM) στο Διεθνές Δίκαιο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου απευθύνεται τόσο σε απόφοιτους νομικών σχολών ελληνικών πανεπιστημίων, όσο σε και σε αποφοίτους της αλλοδαπής, που επιθυμούν να εξελίξουν τις νομικές γνώσεις τους και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε ευρωπαϊκό/διεθνές επίπεδο.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πτυχίο Πανεπιστημίου Νομικής Σχολής (με ελάχιστο βαθμό 6.5 ή 2:2 για τους κατόχους πτυχίου Βρετανικών Πανεπιστημίων)
 • Απολυτήριο Λυκείου (με Γ.Μ.Ο. 16+)
 • Συστατικές Επιστολές
 • Άλλοι τίτλοι Σπουδών (αν υπάρχουν)
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Αίτηση Εγγραφής Μητροπολιτικού Κολλεγίου
 • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας*

*Αν και η γνώση αγγλικών δεν είναι προαπαιτούμενο για την εγγραφή στο πρόγραμμα σπουδών LLM, η καλή γνώση Αγγλικών θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ