Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Τουρισμού απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους. Στην πλειοψηφία τους κατέχουν θέσεις μεσαίων και ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων και μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες διοικητικές πρακτικές που ακολουθούνται στον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην πράξη.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ριαβόλγου Βασίλειος

Ο Βασίλειος Ριαβόγλου είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη, στο προπτυχιακό πρόγραμμα BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management (Τουρισμός και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις). Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Λάρισας και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, είναι κάτοχος PGD (Postgraduate Diploma) από το Business Hotel Management School της Λουκέρνης και κάτοχος MBA (Master in Business Administration) από το Πανεπιστήμιο City του Seattle. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ελβετία και είναι Διευθυντής Ανάπτυξης της OTA Insight για την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Έχει εργαστεί για διακεκριμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όπως το Porto Carras και το ξενοδοχείο Nikopolis. Έχει διατελέσει προϊστάμενος τμήματος στη Sani και στέλεχος πωλήσεων, marketing & eCommerce στον όμιλο Ledra Hotels & Villas, δουλεύοντας σε διεθνείς συνεργασίες με την Thomas Cook & τη Marriott International. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Λουκέρνης της Ελβετίας.

Μιχαλοπούλου Αμάντα

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 1966. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και δημοσιογραφία στο Παρίσι. Αρθρογραφούσε επί χρόνια στην εφημερίδα “Καθημερινή” (1990-2008). Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού “Ρεύματα” και τη συλλογή διηγημάτων “Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη”(1994). Έχει γράψει οχτώ μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων, με πιο πρόσφατο το μυθιστόρημα “Μπαρόκ” (2018). Τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω για το “Γιάντες “(1996), το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και το Liberis Liber των Ανεξάρτητων Καταλανών Εκδοτών για το “Θα ήθελα” (2005) καθώς και το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για τη “Λαμπερή Μέρα” (2012). Έργα της έχουν ανέβει στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες. Διδάσκει δημιουργική γραφή στην ΠΥΡΝΑ και στην ARTENS κι έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο “Το μυστικό”, με έργα μαθητών της.

Συράκης Γιάννης

Ο Γιάννης Συράκης είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στη Σχολή Τουρισμού. Είναι επαγγελματίας στον κλάδο του Τουρισμού για πάνω από 20 χρόνια και δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων σε θέματα online Πωλήσεων και Προώθησης. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο “Σχεδιασμό, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού” και διαθέτει ερευνητική δραστηριότητα στο πεδίο του Destination Management. Εργάστηκε σε διεθνείς και ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως Intercontinental και Aldemar Hotels και ειδικεύτηκε σε θέματα online πωλήσεων έως το 2010, όπου και συνέχισε την καριέρα του στην εταιρεία Booking.com για συνολικά 9 έτη, ως Account Manager και στη συνέχεια ως Team Leader σε ομάδες όπου διαχειρίστηκαν την ανάπτυξη περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο. Διαθέτει εκπαιδευτική εμπειρία στον εργασιακό χώρο, σε θέματα Τουρισμού, Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Πωλήσεων αλλά και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και πλέον παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες online πωλήσεων με την Reload Hotel Sales.

Καρανικόλας Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Καρανικόλας είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στη Σχολή Τουρισμού. Αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Συμπλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού (MBA) στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης (MSc). Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Α.Π.Θ αποφοιτώντας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Αποτέλεσε εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος της οργανωτικής επιτροπής των δύο συνεδρίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2015 και το 2016. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Μαρτάκης Νότης

Ο Νότης Μαρτάκης είναι πρόεδρος MTC GROUP. Σπούδασε Οικονομικά (Bachelor of Arts), Βιομηχανικές Σχέσεις (Diploma) και Κοινωνική Φιλοσοφία (Diploma) στο Sussex College of Technology του Λονδίνου, Management (Associated) στο Maryland University (ΗΠΑ) και Δημόσιες Σχέσεις στην Αθήνα. Υπηρέτησε στον ΕΟΤ ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου από το 1975 έως το 1985 και από το 1987 έως το 1989 οπότε κατέλαβε τη πρωτοδημιουργηθείσα θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Οργανισμού. Στη θέση αυτή παρέμεινε ως τον Οκτώβριο του 1990 οπότε ορίσθηκε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εργάστηκε ως τουριστικός συντάκτης της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» και ως Ειδικός Σύμβουλος της εφημερίδας «Απογευματινή» Επίσης ήταν Τακτικός Εισηγητής στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο του Προγράμματος ΜΒΑ – Τουριστικό Management στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει λάβει πληθώρα τιμητικών διακρίσεων όπως ο Ιππότης του Τάγματος του Μεγάλου Κωνσταντίνου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και εταιρικό μέλος της Ενώσεως Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ενώ συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Στεριάδης Σπύρος

Γεννήθηκε το 1975 στην Κέρκυρα. Έχει σπουδάσει Performing Arts στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου και είναι κάτοχος διπλώματος Δημοσιογραφίας και Σκηνοθεσίας. Από το 1997 έως σήμερα, εργάζεται ως maître και captain σε εστιατόρια στην Αθήνα. Ανάμεσα σε αυτά η βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin, Σπονδή. Από το 2014 έως και σήμερα είναι ο maître του πολυβραβευμένου εστιατορίου Cookoοvaya.

Σεφ Παυλίδης Σπύρος

Ο σεφ Σπύρος Παυλίδης εργάζεται σε επαγγελματικές κουζίνες για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας αποκτήσει ανεκτίμητη γνώση και μία μαγειρική σοφία. Η μαγειρική του φιλοσοφία εμπνευσμένη από την μέντορά του κ. Εύη Βουτσινά τον καθοδήγησε έτσι ώστε κάθε γαστρονομικό του ταξίδι–δημιουργία να είναι πάντοτε βασισμένο σε φρέσκα και εποχιακά υλικά. Ο Σπύρος Παυλίδης είναι ο Chef De Cuisine στο φημισμένο εστιατόριο Cookoovaya, όπου είχε την ευκαιρία να επεκτείνει το σύγχρονο ελληνικό στιλ μαγειρέματος. Χάρη στις δεξιότητές του, οι οποίες εξευγενίστηκαν στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, Funky Gourmet, το Hilton Βυζαντινό εστιατόριο, το Πεντάστερο ορεινό θέρετρο Monopatia και την πολύχρονη εμπειρία του έχει εξελιχθεί ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Private Chef.

Σεφ Κλεομένης Ζουρνατζής

Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Τελειώνοντας τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου και έκανε πρακτική σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπως το «Χανδρής» και το «Πεντελικόν», στο οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια. Διανύοντας μία δεκαετία σε νευραλγικές θέσεις ελληνικών εστιατορίων όπως τα «Multi Culti», «Nammos» και «Coo» στη Μύκονο, ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στο private cheffing. Το 2007 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το εστιατόριο “LUTTER UND WEGNER” στο Βερολίνο και ένα χρόνο αργότερα δούλεψε στην κουζίνα του, βραβευμένου με αστέρι Michelin, εστιατορίου “RENGER PATZSCH”. Το 2009 επέστρεψε στην Αθήνα και άνοιξε το «Cucina Povera», το πρώτο του εστιατόριο, μαζί με τον sommelier Γιάννη Καϋμενάκη. Το 2014 άνοιξε το εστιατόριο «Cookoοvaya», στην περιοχή του Χίλτον, ως συνιδιοκτήτης με άλλους 5 chef. Με την ίδια ομάδα, 4 χρόνια αργότερα, δημιούργησαν ένα μαγαζί γρήγορου φαγητού το «Hoocut».

Στρατηγός Γιάννης

Ο Γιάννης Στρατηγός, γεννημένος στο νησί της Λέσβου, σε περιβάλλον προερχόμενο από τον επισιτισμό, σπούδασε μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη, με μεταπτυχιακό στα ξενοδοχειακά και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο Λονδίνο και στην Ελβετία, στα ξενοδοχεία Dorchester Collection και Hilton hotels and resorts. Έχει ενισχύσει την εκπαίδευσή του δουλεύοντας σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια όπως το John Campbell’s restaurant (με 2 αστέρια Michelin) και Fat Duck Restaurant (3 αστέρια Michelin). Επιπλέον, έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ελλάδα και εξωτερικό (Coworth Park – Ascot UK, Anassa – Cyprus, Hilton World wide, Katikies Resort and club, Neptune convection and spa). Έχει διακριθεί με βραβεία από παγκόσμιους διαγωνισμούς γαστρονομίας, αλλά και ελληνικούς γαστρονομικούς θεσμούς (FNL GUIDE για τα εστιατόρια των Katikies resort and Club Mikrasia ως executive Chef).Τα τελευταία χρόνια συμβουλεύει και επιμελείται εστιατόρια ανά την Ελλάδα (υπήρξε εξωτερικός τεχνικός συνεργάτης στην εταιρία AGROVIM S.A). Παράλληλα διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και είναι Private Chef στην μεγαλύτερη ελληνική εταιρία Yachting, Atalanta Golden Yachts.

Παναγιωτοπούλου Πολύμνια

Η Πολύμνια Παναγιωτοπούλου είναι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και κάτοχος του μεταπτυχιακού «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το 2012 αποφοίτησε με άριστα από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και συγκεκριμένα από το ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στον χώρο του τουρισμού και των εστιατορίων και από το 2010 διδάσκει σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Κολλέγια, σε τουριστικές και επισιτιστικές ειδικότητες. Από το 2018 είναι η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της ταξιδιωτικής εταιρίας που ίδρυσε μαζί με μία παρέα φίλων. Συχνά αρθρογραφεί για τον τουρισμό, τα ταξίδια και το φαγητό σε περιοδικά, sites και blogs. Μιλά αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Βασιλείου Δημήτρης

O Δημήτρης Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός (Διοίκηση Παραγωγής) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και απέκτησε Master in Management Science από το Cranfield University (UK), με εξειδίκευση στις ολοκληρωμένες μεθοδολογίες ανάπτυξης προϊόντων (QFD). Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα συμμετείχε σε project στην Αγγλία και το Ουζμπεκιστάν, όπου εργάστηκε σε σημαντικές εταιρίες συμβούλων σε διαχείριση Προγραμμάτων και σε ολοκληρωμένα έργα επιχειρηματικής ανάπτυξης (Business & Marketing Plans). Στην ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ (θυγατρική ΕΟΤ), ήταν υπεύθυνος Ιδιωτικών Έργων και εκπαιδεύτηκε στις ειδικές μορφές τουρισμού και υλοποίησε μεγάλα περιφερειακά προγράμματα γαστροτουριστικής ανάπτυξης, ενώ ακολούθως συνεργάστηκε με μεγάλη εταιρία Τηλεπικοινωνιών ως Εμπορικός Δ/ντής. Συμμετείχε για πολλά χρόνια ως στέλεχος και εταίρος σε εταιρίες Συμβούλων Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Συνεδρίων, όπου ανέλαβε σημαντικά έργα για εταιρίες Τροφίμων και Τουρισμού. Με αυτή την εμπειρία δημιούργησε την “ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ”, τη μοναδική εταιρία ολοκληρωμένης ανάπτυξης και εμπορίας τοπικών προϊόντων ενιαίου brand σε συνεργασία με τον Τουρισμό. Παράλληλα, είναι δημιουργός του συνεργαζόμενου Newsletter “ΦΡΑΣΗ της ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ” με θέματα Προσωπικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Τουρισμού και συγγραφέας 2 βιβλίων. Έχει διατελέσει υπεύθυνος ύλης του Europroject Report, έχει διδάξει σε ΚΕΚ, ΙΕΚ και Κολλέγια σε πλήθος σεμιναρίων, αρθρογραφεί συχνά στο banks.com.gr και η βιογραφία του έχει φιλοξενηθεί στον κατάλογο του Ελληνικού WHOisWHO.

Μαράντου Αστερία

Η Αστερία Μαράντου είναι πιστοποιημένη Project Manager (PMP® #2014705) από τον διεθνή οργανισμό Project Management Institute (PMI) καθώς και Oικονομολόγος- απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (1997). Έχει MSc με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τίτλο «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» (2000). Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση έργων, έχει εργαστεί σε μεγάλους οργανισμούς στους τομείς της Εκπαίδευσης (e-learning και inclass) και έχει διαχειριστεί πολλά έργα ανάπτυξης ψηφιακών πλατφορμών και εφαρμογών. Έχει πολυετή εκπαιδευτική διδακτική εμπειρία, από το 2001, ως διδάσκων στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων (εργαστηριακός συνεργάτης) του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) Αθηνών, σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια και σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ. Επιπλέον, διδάσκει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήματα Τουρισμού (International Hospitality, Spa Management, Αεροπορικές Μεταφορές). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στους παρακάτω τομείς: νέες τεχνολογίες, digital technology, digital transformation, gamification, video games and learning, wellness tourism, e-learning, e-tourism, customer experience, customer loyalty, tourism marketing.

Αντάρας Αθανάσιος

O Αντάρας Αθανάσιος είναι απόφοιτος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Λάρισας ενώ το 2017 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση επιχειρήσεων (M.B.A.). Τα τελευταία 17 έτη έχει εργαστεί σε αρκετές θέσεις στον τομέα του Τουρισμού, με έμφαση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Από το 2018 έως και σήμερα, είναι υπεύθυνος υποδοχής στο GRAND HYATT 5*Athens. Από το 2018 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο μεταφέροντας στους φοιτητές πολύτιμα μαθήματα από την εργασιακή του εμπειρία.

Δρ. Σουλιώτης Ανδρέας

Ο Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης είναι Υπεύθυνός Διασφάλισης Ποιότητας στην αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης ΟΚ! ΑΝΥΤΙΜΕ ΜΑRKETS Α.Ε. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, έχει μεταπτυχιακό ΜSc in Quality Management του πανεπιστημίου West of Scotland και διδακτορικό στο food safety benchmarking στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής. Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής από το IRCA συστημάτων EN ISO 22000:2005 & ISO 9001:2015 και επιθεωρητής των GFSI προτύπων IFS, BRC, FSSC στον φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS. Εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων και στο Μητρώο Εκπαιδευτών Συναρμόδιων Φορέων και Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Ανήκει στην επιστημονική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.), έχει 8 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 9 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Τζαννής Χάρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και σπούδασε ειδικός ψηφιακών εφαρμογών με πολυμέσα ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακό στο Παρίσι για την παραγωγή και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου. Συνεργάστηκε με σημαντικές εταιρείες παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου σε διάφορους τομείς ενώ συνδύασε επαγγελματικά την τεχνολογία με την γαστρονομία και τον πολιτισμό. Έτσι, το 2003 ίδρυσε την Άσπρη λέξη της ημέρας, εκδίδοντας παράλληλα γλωσσολογικά λεξικά, ενώ το 2011 σε συνεργασία με την Μαριάννα Καβρουλάκη εξέδωσε το πρώτο ελληνικό γαστρονομικό λεξικό με τίτλο Η γλώσσα της γεύσης. To 2012 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο portal Pathfinder.gr, όπου ξεκίνησε την παραγωγή διαδικτυακών γαστρονομικών εκπομπών για την ιστορία των τροφών. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε συνεργασία με τον γαστρονομικό οδηγό The Food and Leisure Guide [FNL-guide] όπου σχεδίασε και παρουσίασε μια σειρά διαδικτυακών εκπομπών όπως τις The Chefs, The Bartenders και The cocktails που προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Το 2016 συνδυάζει την γαστρονομία και το τουρισμό λανσάροντας το YelloAthens, πλατφόρμα γαστρονομικών εμπειριών με επίκεντρο την Αθήνα, ενώ το 2017 λανσάρει το Productoftheday, δηλαδή την καθημερινή παρουσίαση ελληνικών προϊόντων στο Internet και παράλληλα συνεργάζεται με το Αθηνόραμα Umami. Σήμερα, εκτός από το «YelloAthens» και το «Product Of The Day» συνεχίζει ως ειδικός συνεργάτης εταιρειών στον τομέα των ελληνικών προϊόντων, ενώ μελετά και παρουσιάζει μοντέλα ανάπτυξης που στηρίζονται στην γαστρονομία και τον τουρισμό.

Αρκουμάνης Φώτης

Ο Φώτης Αρκουμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία, όπου και ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές. Σπούδασε την τέχνη της Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας και έκανε πληθώρα σεμιναρίων . Μετά το τέλος των σπουδών του εργάσθηκε ως ζαχαροπλάστης σε διάφορα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια και συνεργάστηκε με έλληνες και ξένους σεφ. Επίσης, διετέλεσε υπεύθυνος παραγωγής στο ζαχαροπλαστείο “Fresh Pastry Shops”.

Μοσχοβάκης Κώστας

O chef Κώστας Μοσχοβάκης είναι απόφοιτος σχολής μαγειρικής τέχνης και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων. Έχει εργαστεί σε πληθώρα ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία σε διαφορετικά είδη κουζίνας. Η θητεία του δίπλα στους βραβευμένους με αστέρι Michelin, chef Denio Bruchi, και Herve Pronzato τον εφοδίασε με γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες υψηλών προδιαγραφών τις οποίες μεταφέρει στους σπουδαστές του μέσα από τα εργαστηριακά μαθήματα.

Σαρανταένας Θέμης

Ο Θέμης Σαρανταένας είναι εκπαιδευμένος Business & Personal Coach, μέλος του HCA (Hellenic Coaching Association), του EMCC (European Mentoring & Coaching Council) & του ICF (International Coaching Federation) και Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ, ενταγμένος στα μητρώα του με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στη L’ Oreal Hellas σε θέσεις επικοινωνιακού (marketing) και εμπορικού μαρκετινγκ (Trade Marketing). Είναι πιστοποιημένος από το Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), την Ελληνική Εταιρεία Συμβούλων Μάνατζμεντ (ΕΛΕΣΜΑ) και τον Οργανισμό Πιστοποίησης DQS Hellas με το Σχήμα Πιστοποίησης Συμβούλων Επιχειρήσεων, ως Senior Consultant. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος (pre-qualified) σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD). Παράλληλα, επιμελείται και παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή “Marketing in Practice” με θέμα το μάρκετινγκ για 4 τηλεοπτικές σεζόν (2014-2015, 2015-2016, 2017-2018, 2018- ), παραγωγής του μοναδικού οικονομικού καναλιού της Ελλάδας το SBC και προβάλλεται από το Attica TV, καθώς και τη ραδιοφωνική εκπομπή “Marketing on the GO”. Είναι συγγραφέας και εκδότης 5 βιβλίων. Το 2019 έλαβε το Βραβείο Best Marketing Consultant 2019 για την προσφορά του στον κλάδο του Franchise και την υποστήριξή του στον θεσμό των βραβείων. Συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Γρηγορέα Δήμητρα

Η Δήμητρα Γρηγορέα έχει σπουδάσει Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή Ράμπα. Έλαβε υποτροφίες από το Μέγαρο Μουσικής και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής τραπέζης και σπούδασε στο Λονδίνο Διεύθυνση Σκηνής και Οργάνωση Παραγωγής (Events and Stage Management) στο Λονδίνο σε μεταπτυχιακό επίπεδο , όπου και εργάστηκε ως stage manager. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την οργάνωση εκδηλώσεων – αρχικά καλλιτεχνικών (Εθνική Λυρική Σκηνή, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, τηλεοπτικές σειρές και ελεύθερο θέατρο,) πολύ σύντομα εταιρικών (ιατρικά συνέδρια) και αργότερα κοινωνικών (γάμοι, βαπτίσεις, ιδιωτικά πάρτι). Εδώ και πολλά χρόνια, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί πολυάριθμες εκδηλώσεις ενώ παράλληλα αναλαμβάνει και συμβουλευτικό ρόλο σε εταιρίες και ιδιώτες που επιθυμούν να στήσουν τμήματα αντίστοιχης θεματικής. Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Δήμας Χρήστος

Ο Χρήστος Δήμας σπούδασε Marketing και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Απέκτησε Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την ΕΕΔΕ. Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται στον τουριστικό κλάδο. Από το 1993 ως το 1999 εργάστηκε στον όμιλο της «Accor» και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία της NOVOTEL στην Αθήνα, το Μπέρμινχαμ και το Παρίσι. Από το 1999 ως το 2006 εργάστηκε στον όμιλο «Grecotel» και στα ξενοδοχεία «Athens Acropol» και «Omonia Grand» ως Food & Beverage Manager και αναπληρωτής διευθυντής. Εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής από το 2007, αναλαμβάνοντας τη Γενική Διεύθυνση των επιχειρήσεων της «Star Hotel» (VolosPalace, Xenia Πορταριάς και Café Veranda) στη Μαγνησία. Από το 2008 έως και το 2016 διετέλεσε Διευθυντής του Radisson Blu Park Hotel Athens. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής ήταν στο Athens Tiare Hotel.Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Καββαδία Μαρία

Η Μαρία Καββαδία έχει 35 χρόνια εμπειρίας στο Τουριστικό Management. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σε διακεκριμένους Tour Operators (MANOS TRAVEL, NOUVELLES FRONTIERES), ενώ, από το 2002, είναι συνιδιοκτήτρια της Τουριστικής Επιχείρησης COSMORAMA LTD. Από το 2015 είναι αντιπρόεδρος του World Association of Travel Agents, του παλαιότερου οργανισμού Ταξιδιωτικών Πρακτόρων που ιδρύθηκε το 1949 στη Γενεύη. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μεταφρασεολογία και Ειδική Πιστοποίηση από το ΕΚΠΑ στο Management Ταξιδιωτικών Πρακτορείων & Tour Operators. Έχει συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς φορείς ως ομιλήτρια για θέματα Καινοτόμων Μεθόδων στο Τουριστικό Marketing ενώ, από το 2016, συνεργάζεται σε σεμιναριακά μαθήματα προ πτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Λιγνού Σίσσυ

Η Σίσσυ Λιγνού είναι μέτοχος στην εταιρία AFEA S.A Travel & Congress Services, που επί 42 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα του Συνεδριακού και Επαγγελματικού Τουρισμού- Business Travel, Congresses & Events, MICE. Ασχολήθηκε ως στέλεχος στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, Εκδηλώσεων και Πολιτισμού στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 (Οκτώβριος 2001 – Μάιος 2004), και στη συνέχεια ως Διευθύντρια Τμήματος Επικοινωνίας Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Χωριού υπό τη Γενική Δ/νση Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Επιτροπής (Ιούνιος 2004-Οκτώβριος 2004). Από τον Οκτώβριο του 2004 εντάχθηκε στο στελεχιακό δυναμικό της AFEA στο Τμήμα Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, για να αναδειχθεί στην θέση της Διεύθυνσης του ίδιου τμήματος μέχρι έως και το καλοκαίρι του 2018, όπου ανέλαβε τη θέση της CEO, Operations & Development, PCO Services της εταιρίας. Τον Μάρτιο του 2007 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers), όπου της ανατέθηκε ο ρόλος της Ειδικής Γραμματέως, τον οποίο και υπηρέτησε ενεργά. Στις αρχές Μαρτίου 2010, επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, αυτή την φορά αναλαμβάνοντας τη θέση της Γενικής Γραμματέως, έως και σήμερα για 5 συνεχείς θητείες. Τον Μάιο του 2009, ανέλαβε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της EFAPCO (European Association of Professional Congress Organizers), θέση που κράτησε έως και το Δεκέμβριο του 2018. Συμμετέχει ενεργά σε επιτροπές και δράσεις του Διεθνούς Φορέα Οργάνωσης Συνεδρίων IAPCO, εκπροσωπώντας το Δ.Σ του Φορέα σε πολλές δράσεις ανά τον κόσμο. Είναι μέλος Advisory Boards σε διάφορους οργανισμούς του διεθνούς Κλάδου MICE. Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Γνωρίζει άπταιστα Γερμανικά, Αγγλικά, και έχει βασική γνώση των Ισπανικών. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον αγωνιστικό χορό.

Γενιατάκης Γιώργος

Ο Γιώργος Γενιατάκης, γεννήθηκε στη Κρήτη και σπούδασε International Hospitality and Tourism Management στο University of Surrey, Hospitality Marketing και Hospitality Revenue Management στο Cornell University. Αρχικά συμμετείχε στο opening του Minos Imperial και ανέλαβε λειτουργικούς ρόλους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και εμπορικούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εκπροσωπώντας το ξενοδοχείο σε διεθνείς εκθέσεις (IFTM TOPRESA PARIS – WTM LONDON – ILTM CANNES – ITB BERLIN – MITT MOSCOW κ.α). Η παγκόσμια οικονομική κρίση τον ωθεί επαγγελματικά να στραφεί στην Ασία και συγκεκριμένα στην Ταϊλανδή σε ένα All Suite Resort (μέλος των Small Luxury Hotels of the World) χτισμένο σε ένα ιδιωτικό νησί προτού μετακομίσει στο Phuket αναλαμβάνοντας στρατηγικό ρόλο στο Sales and Marketing και συγκεκριμένα στο Revenue Management του υπερπολυτελούς Banyan Tree. Αξιοποιώντας το ότι βρίσκεται στη Ταϊλάνδη, ταξιδεύει μέχρι τη Bangkok για να μελετήσει Spa Development & Spa Management στην Chiva Som Academy, την τότε καλύτερη σχολή στο κόσμο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Minos Imperial για μια σειρά ετών και έπειτα το Rebranding του σε Radisson Blu Beach Resort, Milatos Crete, έχοντας διπλή ευθύνη. Αυτή της Γενικής Διεύθυνσης αλλά και των Πωλήσεων. Ο στόχος του για συνεχή ανάπτυξη των συνεργατών του, τον ωθεί σε μια διαρκή προσωπική ανάπτυξη σε θέματα επικοινωνίας και ανθρώπινης συμπεριφοράς, μεταξύ άλλων, σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Μέχρι σήμερα είναι Hogan Assessment και NLP Practitioner certified. Πρόσφατα του προτάθηκε κι έγινε μέλος του European Hotel Managers Association και παράλληλα ίδρυσε τη Noima Hospitality Consulting. Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Κουτσόπουλος Χρήστος

Με 30 χρόνια εμπειρία στην Διοίκηση Ξενοδοχειακών μονάδων και κατέχοντας θέσεις όπως Γενικός Διευθυντής ξενοδοχείων και Επικεφαλής Ξενοδοχειακού τομέα οργανισμών ηγείται επιχειρήσεων με πλήρη ευθύνη και εστίαση σε όλα τα τμήματα λειτουργίας των ξενοδοχειακών οργανισμών και στον προγραμματισμό, οργάνωση και λειτουργία αυτών για τα καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα. Εκτεταμένη γνώση σε όλα τμήματα όπως Οικονομικής Διεύθυνσης, Λειτουργίας, Επισιτιστικών τμημάτων, Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, Διεύθυνση Ανθρωπίνων πόρων κ.α. δημιουργεί την βασική προϋπόθεση άψογης επικοινωνίας και καθοδήγησης όλων των ομάδων δημιουργώντας την αξία για την επίτευξη των στόχων. Ηγέτης με βαθύ το αίσθημα της ομαδικότητας, αποτελεσματικός, πρακτικός και καινοτόμος διασφαλίζει τα υψηλά επίπεδα λειτουργίας των οργανισμών μεταφέροντας όλες τις απαραίτητες γνώσεις σε κάθε ομάδα και διαμορφώνοντας παράλληλα ένα πολύ καλό περιβάλλον που διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των προσδοκιών τόσο του οργανισμού όσο και των πελατών σε υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης και ποιότητας. Άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, κατέχει πτυχίο Ξενοδοχειακών σπουδών πλήθος πιστοποιημένων σεμιναρίων που διασφαλίζουν την ολική γνώση του Ξενοδοχειακού αντικειμένου. Λάτρης της διαρκής επιμόρφωσης σε σειρά τομέων Ηγεσίας και Management παρακολουθεί τρέχοντα προγράμματα με αντικείμενο την Θετική Ψυχολογία καθώς και Νευρογλωσσικό προγραμματισμό. Επιπρόσθετες ικανότητες του περιλαμβάνουν άριστες δεξιότητες στην χρήση υπολογιστών και λογισμικών προγραμμάτων, CRM συστημάτων, branding προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και μεγάλη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πολυετής διευθυντική του πορεία συνοδεύεται από παράλληλη εκπαιδευτική εμπειρία ως εισηγητής σεμιναρίων, λέκτορας, καθηγητής τουριστικών εκπαιδευτικών οργανισμών και φορέων διακρίνοντας και προάγοντας νέα ταλέντα στο τουριστικό κλάδο κάτι που αποτελεί πρωταρχική του προτεραιότητα.

Σείζης Χρήστος

Ο Χρήστος Σεϊζης διαθέτει εμπειρία είκοσι χρόνων στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ξεκίνησε από σέρβις σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και σε stand alone εστιατόρια και μπαρ και, σταδιακά, κατάφερε να ανελιχθεί στην ιεραρχία καταλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις ως Restaurant και F&B Manager σε εταιρίες όπως Costa Navarino, Aloft London Excel by Starwood, Ikos, Myconian Collection, Domes Resorts κ.α. Συμμετείχε ως μέλος ομάδων ή και ως leader σε νέα project των εταιριών για τις οποίες εργαζόταν. Παράλληλα, εξασκούσε και το πάθος του για εκπαίδευση, αναλαμβάνοντας την επιμόρφωση και ανάπτυξη της ομάδας του και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό, τον οδήγησε στο να εκπαιδευτεί πάνω στην επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων στην CIPD (Chartered Institute of Personnel & Development), για να αποκτήσει το Certificate in Learning & Development. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Starwood Hotels & Resorts, και σήμερα εργάζεται ως Hotel Manager για τον όμιλο Santikos Collection. Παράλληλα, συνεχίζει την εκπαιδευτική του δράση με γνώμονα την ανάδειξη της σπουδαιότητας της επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης των ανθρώπων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του τουριστικού τομέα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ