Σχολή Ναυτιλίας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Καλώς ορίσατε στη Σχολή που δημιουργεί τους πρωτοπόρους της ναυτιλίας!

Η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ένα από τα µεγαλύτερα κέντρα Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στη Νότια Ευρώπη, προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Ναυτιλιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Τα προγράμματα σπουδών καλύπτουν όλο το εύρος εκπαίδευσης και κατάρτισης για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, είτε αυτά αφορούν καριέρα στην ξηρά, είτε στη θάλασσα.

Αποστολή της Σχολής Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών ικανών να σταδιοδρομήσουν στη, διεθνώς, ραγδαία αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Μέσα από εργασίες και ερευνητικά projects που εξετάζουν πραγματικές συνθήκες και επιχειρησιακά ζητήματα, οι φοιτητές εμπεδώνουν τη γνώση, αναπτύσσοντας, παράλληλα, τα προαπαιτούμενα για μια επιτυχημένη πορεία στη διεθνή ναυτιλία: ερευνητικές δεξιότητες, επιχειρηματική ευφυΐα, ομαδικό πνεύμα και επικοινωνιακή δεινότητα.

Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας παρέχονται σε συνεργασία με το Solent University (Southampton), παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας, και συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων προγραμμάτων ναυτιλιακής εκπαίδευσης στον κόσμο. Περιλαμβάνουν σύγχρονα μαθήματα, που καλύπτουν όλους τους τομείς της διοίκησης ναυτιλιακών επιχειρήσεων και λιμένων (επιχειρηματικότητα, νομικό πλαίσιο, ναυλώσεις, διεθνές εμπόριο, διοίκηση, εφοδιαστική αλυσίδα, μάρκετινγκ, χρηματοοικονομικά κ.ά.).

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ο μοναδικός πάροχος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα που φέρει τόσο εξέχουσες πιστοποιήσεις ποιότητας στις σπουδές ναυτιλίας. Είναι ταυτόχρονα διαπιστευμένο από τους δύο πιο διακεκριμένους επαγγελματικούς συλλόγους του κλάδου παγκοσμίως: το Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) και το Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT).

Επιπλέον, η Σχολή Ναυτιλίας είναι άνευ όρων πιστοποιημένη ως Maritime Training Provider από τον κορυφαίο νηογνώμονα παγκοσμίως DNV-GL, καθώς και από την Ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου-MCA.
Παράλληλα, είναι Μέλος στις, διεθνώς, μεγαλύτερες ναυτιλιακές ενώσεις: INTERCARGO, IMarEST, IAMI, BIMCO, INTERTANCO και HΕLMEPA.

Η βιομηχανία της Ναυτιλίας ανθεί και, καθώς αντιπροσωπεύει το 90% του διεθνούς εμπορίου, αποτελεί βασικό πυλώνα της διεθνούς οικονομίας. Σαν αποτέλεσμα, προσφέρει πλήθος επαγγελματικών ευκαιριών στους αποφοίτους της Σχολής Ναυτιλίας, τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

περισσότερα +

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Πιστοποιήσεις από διακεκριμένους φορείς

1

To μοναδικό Κολλέγιο που είναι ταυτόχρονα διαπιστευμένο από το Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) και το Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT).

Πιστοποίηση DNV GL

2

Το μοναδικό Κολλέγιο που έχει πιστοποιηθεί ως Maritime Training Provider (DNVGL-ST-0029) από τον κορυφαίο παγκοσμίως Νηογνώμονα DNV GL.

Πιστοποίηση MCA

3

Η Ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου (Maritime & Costguard Agency) αποτελεί μια από τις ισχυρότερες λιμενικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ηγετικές συνεργασίες

4

Πλήρες Μέλος στις, διεθνώς, μεγαλύτερες ναυτιλιακές ενώσεις: INTERCARGO, IMarEST, IAMI, BIMCO, INTERTANCO και HΕLMEPA.

Θεσμός Shipping Leaders in Residence

5

Σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις από εξέχοντα στελέχη του ναυτιλιακού κλάδου.

Υπερσύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια

6

Ιδιόκτητα εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

Διεθνείς ευκαιρίες καριέρας

7

Πρακτική άσκηση και επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Νίκη Μυλωνά

Απόφοιτη BSc (Hons) Maritime Business

«Το πρόγραμμα σπουδών ήταν αρκετά απαιτητικό, αλλά χάρη στη σωστή καθοδήγηση και βοήθεια που είχα από τους καθηγητές μου, η επιτυχία ήταν μονόδρομος! Το Campus, δε, είναι μια εμπειρία από μόνο του!».

Σπύρος Ραγκούσης

Φοιτητής ΒSc (Hons) Maritime Business

«Επέλεξα να σπουδάσω στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο γιατί οι καθηγητές είναι άρτια καταρτισμένοι και η διδασκαλία γίνεται με μεθόδους που συμπεριλαμβάνουν και εμάς τους φοιτητές. Ταυτόχρονα τα σεμινάρια που διοργανώνονται μας παρέχουν μία ακόμα πιο πλήρη εικόνα του κλάδου. Ακόμα και την περίοδο των online μαθημάτων, το επίπεδο σπουδών παρέμεινε υψηλό. Το ίδιο και το ενδιαφέρον μας!».

Κυριάκος Νικολαΐδης


Φοιτητής MSc International Shipping and Logistics

«Οι καθηγητές του μεταπτυχιακού είναι όλοι γνωστά ονόματα του κλάδου, με πολλή όρεξη να κάνουν τη δουλειά τους και ο τίτλος σπουδών απονέμεται απευθείας από το Solent University. Οι σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο με κάνουν να αισθάνομαι σίγουρος για το μέλλον μου».

Παντελής Δημητρίου


Φοιτητής ΒSc (Hons) Maritime Business

«Το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Solent University μού δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια. Οι πληροφορίες και οι γνώσεις που λαμβάνω, καθώς και η συνεχής υποστήριξη από τους καθηγητές είναι το πιο ισχυρό κίνητρο».

Αγάπη Χατζηπαναγιώτου

Φοιτήτρια MSc International Maritime Business

«Οι σπουδές Ναυτιλιακών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι εξαιρετικές. Όλοι οι καθηγητές είναι έμπειροι, το πτυχίο απονέμεται από το Solent University, ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου στις ναυτιλιακές σπουδές, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε από πριν πώς είναι να εργάζεσαι στη Ναυτιλία».

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ