Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Υγείας απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους. Στην πλειοψηφία τους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε κλινικά πλαίσια, νοσοκομεία, φορείς, εταιρείες κ.λπ. ως επαγγελματίες υγείας (φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, διαιτολόγοι, ιατροί κ.α.) και διαθέτουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην ειδικότητά τους, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τους τις μεθόδους εφαρμογής της θεωρίας στην πράξη.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αγάς Κωνσταντίνος

Ο Αγάς Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1969. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Γενικό Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στον τομέα Ανάλυσης Δεδομένων και Εφαρμοσμένη Στατιστική και Συμπερασματολογία. Είναι κάτοχος PhD στην εφαρμοσμένη Στατιστική και Ανάλυση δεδομένων . Έχει λάβει υποτροφίες για τις βασικές σπουδές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και για τη διδακτορική διατριβή από την επιτροπή ερευνών του ΑΠΘ . Από το 2000 διδάσκει ως  επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής καθώς και στο ΑΤΕΙΘ.  Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει συγγράψει και μεταφράσει βιβλία των εφαρμοσμένων μαθηματικών και της στατιστικής. Από το 2017 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στα μεταπτυχιακά προγράμματα  MSc Business Psychology. Δημοσιεύει σε Ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιείται στη Μεθοδολογία Έρευνας, Ποσοτική και Ποιοτική ανάλυση δεδομένων, Στατιστικά Μοντέλα πρόβλεψης και εφαρμοσμένα υπολογιστικά μαθηματικά.

Αγγελακόπουλος Γεώργιος

Ο Γεώργιος Θ. Αγγελακόπουλος γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1975. Σπούδασε Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Manchester Metropolitan University, Department of Exercise and Sport Science, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κάτοχος MSc στην Αθλητική Ψυχολογία (Sport Psychology) και PhD στην Κινητική Μάθηση (Motor Control). Έχει λάβει υποτροφίες για μεταδιδακτορικές διατριβές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ.  Διδάσκει στο εξωτερικό (Department of Exercise and Sport Science, Manchester Metropolitan University, UK, Frije Universiteit, Amsterdam, The Netherlands, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και στη Ελλάδα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2016 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης AMC, UEL, στον Τομέα της Ψυχολογίας και είναι διευθυντής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων (MSc Psychology – Conversion και MSc Business Psychology). Δημοσιεύει σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιείται ερευνητικά στην Αθλητική Ψυχολογία, Κινητική Μάθηση, Εξελικτική Ψυχολογία, Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, Σχέση αντίληψης – κίνησης, Ανάπτυξη στάσης και ισορροπίας του σώματος, Εκφοβισμό και Κυβερνοεκφοβισμό.

Αλεξανδρή Μίρκα

Η Μίρκα Αλεξανδρή γεννήθηκε το 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατέχει πτυχίο Φιλοσοφικής από το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, με κατεύθυνση «Θεωρία και Μεθοδολογία των Κοινωνικών Επιστημών». Η μεγάλη αγάπη της για την αγγλική γλώσσα την ώθησε στη διδασκαλία αυτής από το 2010 – με τη λήψη της απαραίτητης διδακτικής επάρκειας καθώς και άδειας διδασκαλίας – έως και σήμερα.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, διδάσκει την αγγλική γλώσσα σε μαθητές όλων των επιπέδων, ενώ από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα διδάσκει αγγλικά στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, των κατευθύνσεων που σχετίζονται με τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τα ξενοδοχειακά επαγγέλματα.
Παράλληλα, από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα διδάσκει αγγλικά στους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που παρακολουθούν τις κατευθύνσεις: Business, Marketing, Hospitality και Dietetics. Μιλάει καλά τη γερμανική γλώσσα και διαθέτει πολύ καλή γνώση χειρισμού του Microsoft Office καθώς και των εργαλείων του διαδικτύου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Βιβλίου Ηρακλείου στο πλαίσιο της λειτουργίας της οποίας συντονίζει, οργανώνει και επιτηρεί διαδικασίες που αφορούν στην ανάπτυξη και την εξέλιξή της.

Αναγνωστοπούλου Λυδία

Η κα Λυδία Αναγνωστοπούλου είναι διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας, Α.Π.Θ., με προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth της Αγγλίας. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα εξέλιξης οργανισμών, βιολογίας κυττάρου, βιοποικιλότητας, θαλάσσιας βιολογίας και οικολογίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μεταδιδάκτορας στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ερευνητικό έργο 10 και πλέον δημοσιεύσεων.

Απτελής Νικόλαος

Ο Απτεσλής Νικόλαος είναι διδάκτορας του τμήματος Ειδικής Αγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εξειδίκευση στον Αυτισμό και τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τον αυτισμό και την νοητική αναπηρία. Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως αποσπασμένος στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και σε μονάδες Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκης. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία με θέμα τον αυτισμό και έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια Ειδικής Αγωγής στη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ως εισηγητής αλλά και σαν μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επίτροπων. Την παρούσα χρονική στιγμή ασκεί τα καθήκοντα του Προϊσταμένου του Β ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης.

Αρβανιτάκης Μάνος

Ο Μάνος Αρβανιτάκης είναι Ποδίατρος- Ποδολόγος. Είναι απόφοιτος του Salford University της Αγγλίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Queen Margaret University στο Εδιμβρούργο. Εργάστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο στην Αθήνα ως υπεύθυνος στο Τμήμα Διαβητικού ποδιού. Παράλληλα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος πάνω στα προβλήματα και τις παθήσεις που αντιπμετωπίζουν οι αθλητές στα κάτω άκρα και μπορούν να επηρεάζουν τις επιδόσεις τους. To 2017 υπήρξε σταθμός στην καριέρα του καθώς και στην εξέλιξη της επιστήμης της Ποδιατρικής στην Ελλάδα, με τη δημιουργία τμήματος Ποδιατρικής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων – Ποδολόγων. Επιπλέον, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο TATOΪ Club, στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, στην ΠΑΕ ΑΕΚ και ιδρυτής της Αθλητιατρικής κλινικής Elite Clinic που εδρεύει στο ΟΑΚΑ.

Αργυροπούλου Μαριάννα

Η κα Αργυροπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Γλωσσολογίας /Ψυχολογίας από το University of Western Ontario, Καναδά καθώς και απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας από το Queen Margaret University, Edinburgh σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολέγιο. Έχει διδακτική εμπειρία 4 ετών και έχει τελέσει επόπτρια κλινικής πρακτικής  για τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές στο Μητροπολιτικό Κολέγιο. Επίσης, έχει κλινική εμπειρία σε εύρος  διαταραχών επικοινωνίας,  λόγου και ομιλίας κυρίως στον παιδιατρικό πληθυσμό, ενώ έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα επιμορφωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και συνέδρια σχετικά με αξιολογητικά εργαλεία και θεραπευτικές μεθόδους  για παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αρμαγανίδου Μελίνα

Η Μελίνα Σοφία Αρμαγανίδου είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις «Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας και Επικοινωνίας στο Σχολικό Πλαίσιο» (MSc in Speech, Language and Communication Needs: Advanced Practice) από τα Πανεπιστήμια City University και London University College London (UCL IOE). Επίσης, έχει εκπαιδευθεί στο Early Start Denver Model από το Mind Institute, University of California, Davis (Introductory Workshop). Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές παρέμβασης για παιδιά με δυσκολίες λόγου και ομιλίας (σχολεία, ιδιωτικά κέντρα κ.α.) σε Αθήνα (Ελλάδα) και Λονδίνο (Αγγλία). Το ειδικό ενδιαφέρον της εστιάζεται στις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στη λογοθεραπεία. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια Αυτισμού, παρουσιάζοντας τις εργασίες «Χρήση της εφαρμογής Picture AAC σε iPad ως Εναλλακτικό- Επαυξητικό Σύστημα Επικοινωνίας σε παιδί με Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος» και «Use of Kinect learning games (Kinems) to enhance speech and language development in autistic children- a multiple case study». Από το 2019, διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Speech and Language Therapy. Παράλληλα, εργάζεται στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου “Εξέλιξη”.

Αφαντενού Κατερίνα

Η Κατερίνα Αφαντενού είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιωαννίνων. Tο 2009, με υποτροφία του ΙΚΥ (Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών), κατόπιν γραπτών εξετάσεων, εκπόνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και απέκτησε τον τίτλο MSc in Inclusive and Special Education. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με έρευνα στη γνωστική παρέμβαση στην Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή. Έχει συμμετοχή σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, ενώ επίσης διαθέτει πολυετή εμπειρία σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας. Ασχολείται κλινικά με την αξιολόγηση και την παρέμβαση σε παιδιά με αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, διαταραχές επικοινωνίας, αυτισμό κ.ά. Επίσης, ασχολείται με την υποστήριξη νεαρών ενηλίκων και παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Στα πλαίσια δια βίου εκπαίδευσης έχει λάβει επιπρόσθετες πιστοποιήσεις και μετεκπαιδεύσεις σε μεθόδους αποκατάστασης στις διαταραχές ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας.

Βαλσαμή Μαρία

Η Μαρία Βαλσαμή είναι Ποδίατρος με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Brighton (University of Brighton). Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών (2015) απο το ‘International Diabetes Federation’ και ‘International Working Group for the Diabetic Foot’.  Παράλληλα εργάζεται ως Clinical coordinator για το πρόγραμμα σπουδών στην Ποδιατρική [BSc Hons) Podiatry] στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει εργαστεί στο NHS London (Εθνικό Συστημα Υγείας Μεγάλης Βρετανίας) για 5 χρόνια. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, το 2008, παράλληλα με την ελεύθερη εργασία της, συμμετείχε ως επιστημομική συνεργάτιδα σε ιατρεία διαβητικού ποδιού (ΓΝΑ Λαϊκό, ΓΝΑ Τζανειο). Διαθέτει πολυετη κλινική εμπειρία, καθως και ενεργή συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια ως ομιλήτρια. Επιπλέον, είναι ενεργό μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ποδιάτρων-Ποδολόγων Ελλάδας.

Βασιλειάδη Στελίνα

Η κα Στελίνα Βασιλειάδη φοίτησε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2006. Στα πλαίσια των σπουδών της πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Διαιτολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master), αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, με έπαινο, στην Ανθρώπινη Διατροφή με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης (UK). Στα πλαίσια έρευνας για την εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας εργάστηκε για 3 μήνες στο διαιτολογικό τμήμα της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Yorkhill» στη Γλασκόβη (UK). Από τον Ιανουάριο του 2009 εργάζεται ως διαιτολόγος και διατηρεί το προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο, με νόμιμη Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου. Επίσης είναι υπέυθυνη πρακτικής άσκησης (clinical coordinator) στον Τομέα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργάζεται και ως εκπαιδεύτρια Διαιτολογίας σε Δημόσια ΙΕΚ. Έχει παρακολουθήσει και συνεχώς ενημερώνεται με επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια και έχει παρουσιάσει μέρος της διατριβής της σε επιστημονικά συνέδρια. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και στο διαδίκτυο και είναι συνεργάτης της επιστημονικής ιστοσελίδαs nutriexpets. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

Βαϊτσίδου Ζουμπουλία

Η Ζουμπουλιά Βαϊτσίδου είναι Μοριακή Βιολόγος και Γενετίστρια απόφοιτος του ομόλογου Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ανοσολογία και τις Φλεγμονώδεις Ασθένειες στο  Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Έχει ερευνητική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε μεγάλα ιδρύματα όπως το Imperial College στο Λονδίνο και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη φλεγμονή και στα αυτοάνοσα νοσήματα. Από το 2019, διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στα προγράμματα σπουδών Βιοϊατρικής, Νοσηλευτικής και Διαιτολογίας.

Βέγκου Σωτηρία

Η κα Βέγκου είναι Εργοθεραπεύτρια απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Έρευνα (Master in Research in Health Sciences) από το University of  Liverpool, του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το 2002 εργάζεται με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους με αναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος,  ΔΕΠ-Υ, δυσπραξία, νοητική υστέρηση κ.α. Είναι εξειδικευμένη στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος έχοντας εκπαιδευτεί τόσο σε διαγνώστικά εργαλεία (ADOS-G), όσο και σε μεθόδους παρέμβασεις (Sensory Integration, TEACCH, PECS, Intensive Interaction, DIR Floor time, MarteMeo, κ.α). Η κλινική, ερευνητική και εκπαιδευτική της πρακτική  σχετίζεται με τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και τις Διαταραχές Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Έχει παρουσιάσει σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια θέματα σχετικά με την Πρώιμη Παρέμβαση  και τη θεραπεία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης στις ΔΑΦ. Από το 2013 διδάσκει στο τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Βογιατζόγλου Ελευθέριος

Ο Ελευθέριος Βογιατζόγλου είναι πτυχιούχος Ποδίατρος (BSc (hons) Podiatry) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εμβιομηχανική των κάτω άκρων (Clinical Biomechanics of the Lower Limb) στο University of Salford, Manchester UK. Έχει εργαστεί, για δύο χρόνια, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παράλληλα με την ελεύθερη εργασία του, αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος της ομάδας αντιμετώπισης επιπλοκών του διαβητικού ποδιού στο ΓΝ Αμαλία Φλέμινγκ, για διάστημα 15 ετών.
Διαθέτει πληθώρα δημοσιεύσεων τόσο σε ελληνικά, όσο και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, έχει ενεργή συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια είτε ως ομιλητής, είτε με ελεύθερες ανακοινώσεις και πόστερς. Είναι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ποδιάτρων Ποδολόγων Ελλάδος, μέλος της Διαβητολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, της Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών, καθώς και του HCPC (Health and Care Profession Council).

Βογοπούλου Μαριμπέλλα

Η Μαριμπέλλα Βογοπούλου είναι κλινικός ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αττικής. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας (Université Paris-8, Γαλλία), με μεταπτυχιακά στη Κλινική Ψυχολογία και τις Ψυχοθεραπείες (Université Paris-8, Γαλλία), την Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Université Paris-8, Γαλλία) και την Διδακτική (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ελλάδα). Είναι πιστοποιημένη παιγνιοθεραπεύτρια (Play Therapy International) και Practitioner στη LEGO®- Based Therapy (Bricks for Autism UK).
Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου και σπουδές στη Συμβουλευτική (Benefit Career Studies). Επιπλέον, είναι εκπαιδευτικός, πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), καθώς και πιστοποιημένη μεταφράστρια (Université de Strasbourg, Γαλλία).
Έχει πολυετή εμπειρία τόσο σε κλινικό πλαίσιο (Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας), όσο και σε εκπαιδευτικό (είναι καθηγήτρια ψυχολογίας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα, συντονίστρια και διδάσκουσα του εκπαιδευτικού προγράμματος παιγνιοθεραπείας στο Psychopedia και έχει 25ετή διδακτική εμπειρία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
Περαιτέρω εκπαιδεύσεις που έχει κάνει αφορούν στην χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων, σε θέματα κλινικής ψυχοπαθολογίας και ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης (Sand Therapy, CBT, trauma). Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια ως εισηγήτρια.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Play Therapy International και της Bricks for Autism UK. Έχει άριστη γνώση της γαλλικής, αγγλικής, ιταλικής και της ιαπωνικής γλώσσας.

Γερμπανά Ειρήνη

Η Ειρήνη Γερμπανά είναι πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στην Παθολογία Φωνής, στο University College του Λονδίνου. Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου), από το 2011. Έχει υπάρξει εισηγήτρια σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια με προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις, ενώ έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή, μετάφραση και επιμέλεια επιστημονικών βιβλίων στον τομέα της λογοπαθολογίας. Κατέχει δίπλωμα στη συμβουλευτική ψυχικής υγείας και είναι τελειόφοιτη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην ομαδική ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδας.

Γιακουμάκης Μάνος

Ο Μάνος Γιακουμάκης είναι Διαιτολόγος. Μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο. Πραγματοποίησε τις σπουδές του στην Διατροφή & Διαιτολογία στη Μ. Βρετανία, με βασικό Πτυχίο (BSc) από το Leeds Metropolitan University (Αγγλία, 2002), ενώ ακολούθως απέκτησε ένα Μεταπτυχιακό PgDip και ένα Μεταπτυχιακό MSc στην Αθλητική Διατροφή & Sports Studies (University of Aberdeen και LMU, αντίστοιχα).

Το 2004 εργάστηκε ως Διαιτολόγος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004». Από το 2008, διατηρεί ιδιόκτητο Διαιτολογικό Γραφείο, με περιστατικά όλων των κατηγοριών και αναρίθμητες συνεργασίες με Επαγγελματίες Υγείας, φορείς, ιδρύματα, γυμναστήρια, συλλόγους, εταιρείες, κλπ. Επιπλέον, συμμετέχει σε Επιστημονικές Ημερίδες & Συνέδρια, Οργανωτικές Επιτροπές, Ερευνητικά Προγράμματα, Σεμινάρια για το κοινό, τηλεοπτικές/ραδιοφωνικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εκπομπές ιατρικής θεματολογίας, και έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε πολλά ΜΜΕ.

Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ) από το 2011, ασχολείται ενεργά με τον Κλάδο & το Επάγγελμα του Διαιτολόγου και την προώθηση της Επιστήμης της Διατροφής. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του 1ου Περιφ.Τμήματος ΕΔΔΕ Κρήτης (2015), έχει υπάρξει Αντιπρόεδρος ΕΔΔΕ Κρήτης (2015-2018), Πρόεδρος ΕΔΔΕ Κρήτης (2018-σήμερα), Αντιπρόεδρος Κεντρ.ΔΣ ΕΔΔΕ (2019-2021) και επί του παρόντος Μέλος του Κεντρ.ΔΣ της ΕΔΔΕ.

Από το 2020, είναι ο Υπεύθυνος (Program Leader) για το Πανεπιστημιακό Προπτυχιακό 4ετές Πρόγραμμα BSc (Hons) Dietetics του Queen Margaret University (QMU) που προσφέρεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Γεωργίου Κωνσταντίνος

Ο κος Γεωργίου Κωνσταντίνος είναι πτυχιούχος Εργοθεραπευτής, διπλωματούχος μουσικός ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Μουσικοθεραπεία από το πανεπιστήμιο του Cardiff. Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου του Hertfordshire του Λονδίνου. Η διατριβή του αφορά στην κατανόηση του λόγου του θεραπευτή στην θεραπεία παιδιών με αυτισμό, ενώ έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σχετικά με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα. Εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές στον ιδιωτικό τομέα.

Γκοράκη Βίκη

Η κα Γκοράκη είναι Εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια κλινικής της δουλειάς είχαν προσανατολισμό στην ψυχική υγεία. Τα επόμενα 11 χρόνια, εξειδικεύτηκε και εργάστηκε με παιδιά προσχολικής ηλικίας με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, σε εξωτερική δομή Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου, ενώ την τελευταία 5ετία εργάζεται σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.  Επίσης, έχει διετή διδακτική εμπειρία ως εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Ε/Θ, στο ΤΕΙ Αθήνας. Εδώ και 18 έτη εποπτεύει φοιτητές Ε/Θ τόσο στην πρακτική τους άσκηση, όσο και στην κλινική άσκηση. Από το 2013 διδάσκει στο τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

Γκρίμας Γεώργιος

Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής από το ΤΕΙ Αθήνας (2007) και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Biomechanics of Gait & Posture» (2012) από το Liverpool John Moores University. Έχει εργαστεί ως Φυσικοθεραπευτής σε κέντρα αποκατάστασης, ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια και αθλητικούς συλλόγους. Η εξειδίκευσή του είναι στην ανάλυση, αξιολόγησηκαι αποκατάσταση της κίνησης, της βάδισης και της ισορροπίας με τη χρήση τρισδιάστατων καμερών και ειδικού εργαστηριακού εξοπλισμού μέσα σε Virtual Environment και στις αρχές τουVirtual Reality Rehabilitation. Έχει ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και οι ομιλίες του αφορούν κυρίως την Ανάλυση Βάδισης, Κίνησης & Ισορροπίας. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανάλυσης Κίνησης σε Ενήλικες και Παιδιά (ESMAC), της Ελληνικής Εταιρείας Εμβιομηχανικής (ΕΛΕΜΒΙΟ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Γλυκύ Έλενα

Η κα Γλυκύ είναι Εργοθεραπεύτρια. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Intercollege) από όπου πήρε Δίπλωμα Προ-Ιατρικής (Associate Degree) το 2000, και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο Brunel University του Λονδίνου, όπου κατέκτησε πτυχίο Εργοθεραπείας το 2003. Το 2002 & το 2003 βραβεύτηκε ως φοιτήτρια της χρονιάς λόγω των υψηλών επιδόσεων αλλά και του πολύ ενεργού ρόλου που είχε στα φοιτητικά δρώμενα στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2003 βραβεύτηκε και από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, για την προσφορά της στο Φοιτητικό Κίνημα σε πρωτοβάθμιο αλλά και δευτεροβάθμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα ζει και εργάζεται ως Εργοθεραπεύτρια παιδιών απο τον Σεπτέμβριο του 2003. Έχει εργαστεί σε Οργανισμούς ΜΚΟ, Ιδιωτικά Θεραπευτικά Κέντρα, Σχολεία κτλ. Είναι επόπτρια Προγραμμάτων Πρώιμης Παρέμβασης, και απο το 2007 διατηρεί το δικό της γραφείο Εργοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Έχει κάνει ανακοινώσεις σε συνέδρια σε θέματα που αφορούν την Εργοθεραπεία και τα παιδιά. Απο τον Σεπτέμβριο του 2013 είναι Υπεύθυνη Κλινικής Πρακτικής του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Γρηγοριάδου Ευμορφία

Η Γρηγοριάδου Ευμορφία είναι λογοπεδικός, πτυχιούχος της σχολής InstitutLibreMarieHaps, Βρυξελλών καθώς και πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας Του ΑΠΘ. Είναι επίσης κάτοχος του διπλώματος της ΑΣΠΑΙΤΕ για παιδαγωγική-διδακτική επάρκεια. Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια στο Β’ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης, τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχει επίσης εργαστεί για δεκαπέντε χρόνια στην Ειδική Αγωγή, στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και το Ειδικό Δημοτικό Κωφών-Βαρηκόων καθώς και ένα χρόνο στο Ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» για άτομα με αυτισμό και σοβαρή νοητική υστέρηση. Είναι μέλος του   Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών και την παρούσα στιγμή εκπονεί τη μεταπτυχιακή της διατριβή στο μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή «Γνωστική Ανάπτυξη» (Πανεπιστήμιο Φλώρινας, τμήμα νηπιαγωγών και ΑΠΘ, τμήμα φυσικής αγωγής).

Δάγκογλου Φαίδρα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, πάνω στην Τεχνολογία και την Ασφάλεια των Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Cardiff της Ουαλίας, της Μ. Βρετανίας (2008).Εργάστηκε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα διατροφής, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης. Από το 2011 έως τις αρχές του 2013 υπήρξε διαιτολόγος, προϊσταμένη τμήματος Διατροφής, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε διάφορα ΙΕΚ και σχολές μαθητείας (ΕΠΑΣ). Στις 02/12/2013 εντάχθηκε στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) με αριθμό μητρώου εκπαιδευτή 77815851390. Και από τον Σεπτέμβριο του 2015 πιστοποιήθηκε από τον ΕΟΠΠΕΠ ως εκπαιδευτής ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης.Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων με θέμα τη διατροφή και τα τρόφιμα. Το 2006 παρουσίασε τα αποτελέσματα της διπλωματικής της εργασίας με θέμα «Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη», στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας, καθώς και στο 6ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας. Τέλος, αρθρογραφεί στον ιντερνετικό τύπο για θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων και είναι διαχειρήστρια της ιστοσελίδας www.nutriexperts.gr.

Δαλαμήτρος Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Α. Δαλαμήτρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Κολύμβηση και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με υποτροφία στο Α’ εξάμηνο των Σπουδών, στο Διατμηματικό Πρόγραμμα των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Τρικάλων με Ειδίκευση στην Προπονητική Αθλοπαιδιών. Το 2014 αναγορεύτηκε Διδάκτορας Αθλητικών Επιστημών από τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε Σχολεία της Α’ & Β΄θμιας Εκπαίδευσης, ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Προπονητικής & Αθλητικής Απόδοσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. αλλά και σε αθλητικούς συλλόγους ως Προπονητής Κολύμβησης και Φυσικής Κατάστασης. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προπονητικής και συνεργάτης ιδιωτικής σχολή πιστοποιήσεων fitness. Έχει διδάξει στο Swimming Department του University of Porto, Portugal, καθώς και σε δημόσια ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα Προπονητής Αθλημάτων. Από το 2016 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης AMC, UEL, στον Τομέα της Προπονητικής, ενώ από το 2017 αποτελεί μόνιμο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του Τ.Ε.Φ.Α.Α. της Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει με πλήθος πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ αρκετές από αυτές έχουν δημοσιευτεί σε μερικά από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού στο χώρο της αθλητικής απόδοσης.

Δάρρας Νικόλαος

Ο κ. Δάρρας είναι εμβιομηχανικός MSc. Έχει εμπειρία 20 χρόνων στην Εμβιομηχανική έρευνα σε αθλητικές και κλινικές εφαρμογές. Το ερευνητικό του έργο μετρά 25 και πλέον ερευνητικές δημοσιεύσεις. Έχει αναπτύξει επίσης σειρά εφαρμογών Η/Υ που αφορούν την 2D και 3D καταγραφή και ανάλυση της ανθρώπινης κίνησης. Είναι υπεύθυνος στο Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ. Έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και courses. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Είναι επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Εμβιομηχανικής και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανάλυσης Κίνησης ESMAC

Δόση Ιφιγένεια

Η κυρία Ιφιγένεια Δόση είναι υποψήφια διδάκτωρ ψυχογλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Η διδακτορική της διατριβή σχετίζεται με τη διγλωσσία και τις γνωστικές ικανότητες (cognitiveabilities). Η διδακτορική της έρευνα εκπονείται στο πλαίσιο του προγράμματος Θαλής Διγλωσσία και δίγλωσση εκπαίδευση σε συνεργασία με το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στα εξής ερευνητικά προγράμματα Cognition, Literacy and Bilingualism in Greek-German-speaking children (CoLiBi), σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Κολωνίας και στο πρόγραμμα Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων, όπου και συμμετείχε στην ομάδα κατασκευής ενός σώματος κειμένων για τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα. Στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων έχει διεξάγει έρευνα σε Ευρώπη και Η.Π.Α. και τα αποτελέσματα της ερευνητικής της δραστηριότητας έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλα διεθνή συνέδρια σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Δραγάτση Ιώ

Η Ιώ Δραγάτση είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Λαμίας. Έχει εξειδικευτεί στον Πόνο (MSc in Pain), στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου, καθώς και στην Καρδιοαναπνευστική φυσικοθεραπεία στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Έχει εργαστεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Mediterraneo, και εξακολουθεί να εργάζεται κλινικά για την αντιμετώπιση του πόνου και την αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων. Έχει 8 έτη διδακτικής εμπειρίας, αρχικά ως εργαστηριακός συνεργάτης στα ΤΕΙ Λαμίας και κατόπιν ως καθηγήτρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, όπου διδάσκει Καρδιοαναπνευστική Φυσικοθεραπεία και Εφαρμοσμένες Νευροεπιστήμες. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη συντονισμού της κλινικής άσκησης των φοιτητών φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.  Έχει μεταφράσει μέρος του βιβλίου WATSON T., ‘ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ’, το οποίο κυκλοφόρησε από τις ιατρικές εκδόσεις Π.Χ. Πασχαλίδης, 2011.

Δρίτσα Μαρία

Η κα Δρίτσα είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας (MSc) με εξειδίκευση στην Αθλητική Αποκατάσταση και Αποφυγή Τραυματισμών (BSc) από τα TeessideUniversityκαι Middlesex University της Αγγλίας αντίστοιχα. Η διατριβή της ήταν πάνω στην οσφυϊκή σπονδυλολίσθηση και άσκηση οπού συνεχίζει να είναι και το ερευνητικό της ενδιαφέρον. Η κα Δρίτσα έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και συνέδρια στο εξωτερικό με κύριο θέμα την σπονδυλική στήλη αλλά και άλλα. Είναι ενεργό μέλος του Αγγλικού συλλόγου Φυσικοθεραπευτών καθώς και του συλλόγου Βελονισμού Φυσικοθεραπευτών. Έχει πολυετή εμπειρία στις μυοσκελετικές παθήσεις και έχει εργαστεί σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, και ποδοσφαιρικές ομάδες στην Αγγλία.

Δρουγκάκη Μαρία

Έχοντας ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές της στην πόλη του Ηρακλείου, η Μαρία Δρουγκάκη εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, από την οποία αποφοίτησε το 2018. Καθόλη τη διάρκεια των προπτυχιακών της χρόνων, ασχολήθηκε με τον τομέα της Θρέψης τόσο από από πλευράς βασικών επιστημών όσο και από κλινικής πλευράς, γεγονός που την ώθησε να στραφεί προς τον ευρύτερο τομέα της Γαστρεντερολογίας ως προς την ειδίκευση.
Για χρονικό διάστημα ενός έτους μετά την αποφοίτηση της, εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας. Η αγάπη και το ενδιαφέρον της για τον τομέα της Γαστρεντερολογίας, την έφερε εκ νέου στην πόλη του Ηρακλείου το 2019 όταν ξεκίνησε την άσκηση της στο προαπαιτούμενο αρχικό κομμάτι Εσωτερικής Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου εκτέθηκε σε μια ευρεία γκάμα ασθενών με πολυσύνθετα μεταβολικά νοσήματα – διαταραχές θρέψης, ισχυροποιώντας το αρχικό πάθος μου για το συγκεκριμένο τομέα.

Δρ. Βαθρακοκοίλης Κωνσταντίνος

Ο Δρ. Βαθρακοκοίλης Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. με ειδίκευση στην ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς (Orthopedic Manual Therapy). Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού διπλώματος «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» – ΑΠΘ στον τομέα ΄΄Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς΄΄ και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς και Ακαδημίες, όπως της Travell & Simon για την εφαρμογή της μεθόδου της ξηράς βελόνας και του Kinesiotaping Association International. Στο παρελθόν δίδαξε ως Λέκτορας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου E.U.C. και ως επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο αθλητικών κακώσεων του ΤΕΦΑΑ / ΑΠΘ έχει ασχοληθεί με την αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών. Είναι καθηγητής στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Παρουσιάζει έντονη συγγραφική δραστηριότητα σε επιστημονικά περιοδικά του εσωτερικού και του εξωτερικού με επιστημονικές παρουσιάσεις και διακρίσεις σε αθλητικά και ιατρικά συνέδρια. Από το 2010 είναι επίσημο μέλος της IFOMT. Από το 2012 ξεκίνησε τη μετεκπαίδευση του στην Οστεοπαθητική Ιατρική. Είναι υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος Φυσικοθεραπείας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

Δρ. Βάλαρη Όλγα

Η Δρ. Όλγα Βαλάρη απέκτησε το πτυχίο BSc with Honors in Biochemistry with Microbiology από το Πανεπιστήμιο Luton Bedfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου το 2000. Το χρονικό διάστημα 2000-2001 εκπόνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Westminster του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι σπουδές της ολοκληρώθηκαν με την κτίση του μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Applied Microbiology. Από το 2010 εως το 2013 εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον Τομέα Γυναικολογίας –Χειρουργικής. Στις 11 Ιουλίου του 2013 της  απενεμήθη το Διδακτορικό Δίπλωμα με βαθμό Άριστα.  Στο 6 Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης το 2010 και στο International Course in Colposcopy and Cervical Pathology 2011 απέσπασε το βραβείο της καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης με θέμα την διδακτορική της μελέτη. Έχει πέντε παγκόσμιες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με υψηλό impact factor καθώς και πάνω από 20 συμμετοχές σε συνέδρια με ερευνητικές εργασίες. Το υπόβαθρο της ακαδημαϊκής της καριέρας συμβαδίζει και με την εκτενή εργασιακή της εμπειρία. Έχει εργασθεί στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας ως υπεύθυνη του Βιοχημικού τμήματος καθώς επίσης σε φαρμακοβιομηχανίες και στο Κέντρο Μοριακού Ελέγχου Ηπατιτίδων και HIV  του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Δρ. Γαρεφαλάκη Μαρίνα - Έλενα

Η Δρ. Μαρίνα-Έλενα Γαρεφαλάκη είναι βιολόγος απόφοιτος και διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κύριο αντικείμενο μελέτης την αναπαραγωγική βιολογία και την εξέλιξη. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα κυτταρικής βιολογίας, μοριακής βιολογίας και γενετικής, βιοχημείας, φυσιολογίας και ανατομίας του ανθρώπου, ιστολογίας, και ζωολογίας. Ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ερευνητικό έργο 10 και πλέον δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, εστιάζει στην εκτίμηση της βιοδραστικής ικανότητας εκκριμάτων από χερσαία γαστερόποδα ως προς την ικανότητα επαγωγής του κυτταρικού πολλαπλασιασμού και της επούλωση τραυμάτων.

Δρ. Γιαννέλη Παναγιώτα

Η Δρ. Γιαννέλη είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, με θέμα διατριβής: «Σύγκριση γλωσσικού προφίλ ελληνόφωνου και αλλοδαπού νηπίου». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιστήμη της Εκπαίδευσης με ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες από το Northern Illinois University, (State University), ΗΠΑ. Απόφοιτος Φιλοσοφικής, Παν/μίου Αθηνών. Εδώ και 22 χρόνια, διδάσκει ως Καθηγήτρια Ελληνικών ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα στο Γαλλικό Δημοτικό της Αγίας Παρασκευής (Lycée FrancoHellenique Eugene Delacroix). Ταυτόχρονα διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών ως ειδική παιδαγωγός. Έχει διδάξει στο τμήμα Λογοθεραπείας (συνεργασία με Queen Margaret University) τα μαθήματα της Διγλωσσίας και κατάκτησης Ελληνικών ως Δεύτερη Γλώσσα, Ειδικής Αγωγής, των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της ψυχοπαιδαγωγικής επιστήμης. Διδάσκει επίσης στο Μεταπτυχιακό τμήμα Ειδικής Αγωγής το μάθημα «Supporting students with dyslexia» σε συνεργασία με το University of East London. Eίναι επίσης υπεύθυνη της κλινικής  πρακτικής των φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην αξιολόγηση και αποκατάσταση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Υπήρξε μέλος συγγραφικής ομάδας στο ΚΕΔΑ (Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής, Παν/μιο Αθηνών) που συνεργαζόταν στο πρόγραμμα για τους αλλοδαπούς νεοεισερχόμενους μαθητές στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολλαπλά συνέδρια (ελληνικά και διεθνή), βιωματικά σεμινάρια και ημερίδες απευθυνόμενα σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές με θέμα την ανίχνευση και αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην διγλωσσία, εκμάθηση και κατάκτηση πρώτης και δεύτερης γλώσσας, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, πρώιμη ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών, Διγλωσσία και γλωσσικές διαταραχές, σχολική ετοιμότητα, φωνολογική ενημερότητα, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, διαφοροποιημένη παιδαγωγική. Είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας. Eξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος.

Δρ. Γκούρβας Βίκτωρας

Ως εργαστηριακός ιατρός, η αγάπη του για το εργαστήριο υπήρχε από τα φοιτητικά του χρόνια. Ήταν μέλος του εργαστηρίου Μοριακής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 2002 και συμμετείχε ενεργά σε δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, καθώς και στη διοργάνωση των συνεδρίων World Congress on Advances in Oncology και International Symposium on Molecular Medicine επί συναπτά έτη. Επίσης εκπαιδεύτηκε το πρώτο εξάμηνο του 2006 στο εργαστήριο φυσιολογίας του Eberhard Karls Universität Tübingen. Πήρε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Παθολογοανατομίας το 2015 στη Θεσσαλονίκη, με κύριο σταθμό το Γ.Ν.Θ. “Γ.Γεννηματάς”. Επίσης θήτευσε στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο του “ΑΧΕΠΑ” και στο Κυτταρολογικό εργαστήριο του Α.Ν.”Θεαγενείου”. Από τον Απρίλιο του 2016, εργάζεται στο δικό του ιδιωτικό Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 διδάσκει τα μαθήματα εισαγωγής στη Φυσιολογία και Ανατομία του ανθρώπου σε τμήματα του Μητροπολιτικού Κολεγίου στη Θεσσαλονίκη.

Δρ. Δημητρίου Μαρία - Μελίνα

Η Μαρία (Μελίνα) Δημητρίου σπούδασε στο τμήμα «Επιστήμη της Διαιτολογίας-Διατροφής» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα. Υπήρξε υπότροφος του ιδίου Πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες ολοκλήρωσε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή. Είναι Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου και η διδακτορική της διατριβή αφορούσε στα διατροφικά πρότυπα και στη γενετική προδιάθεση στη στεφανιαία νόσο.Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στη γενετική πολυπαραγοντικών νοσημάτων, στη διατροφή και στις αλληλεπιδράσεις γονιδίων- διατροφής. Παράλληλα με την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής, εργάστηκε ως ερευνήτρια σε ερευνητικό πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια.Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης (διδακτικό προσωπικό) του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου ως εκπαιδεύτρια φοιτητών κατά την εκπόνηση της πρακτική τους άσκησης. Κύρια καθήκοντά της ήταν η εκπαίδευση τεταρτοετών φοιτητών, στην εντερική-παρεντερική σίτιση και στην αντιμετώπιση πνευμονολογικών νοσημάτων (π.χ. κυστική ίνωση, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια). Η διδακτική της εμπειρία ως ακαδημαϊκό προσωπικό σε κολλέγιο ξεκινά από το 2017 έως σήμερα. Επιπλέον, εργάστηκε σε φαρμακευτική εταιρεία ως εκπαιδεύτρια στη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ασκεί το επάγγελμα.

Δρ. Δομάγερ Φίλιππος-Ριχάρδος

Ο Δρ. Φίλιππος-Ριχάρδος Δομάγερ είναι, από το 2013, Μέλος Σ.Ε.Π. Διοίκησης Μονάδων Υγείας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.)  και Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ. στη Γενική/Οικογενειακή Ιατρική. Από το 2012 παρέχει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Ο κ. Δομάγερ είναι γιατρός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στη Γενική-Οικογενειακή Ιατρική. Έχει ολοκληρώσει 2 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: M.H.A. (Master of Health Administration) στη Διοίκηση της Υγείας (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και M.Sc. (Master of Science) στη Βιοστατιστική (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι Αριστούχος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ερευνητικό αντικείμενο της ποιότητας ζωής και ποιότητας υπηρεσιών υγείας.

Ο κ. Δομάγερ έχει διδάξει Διοίκηση της Υγείας, Γενική Ιατρική-Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Ανατομία, Φυσιολογία και άλλα συναφή αντικείμενα σε άνω των 1200 φοιτητών ιατρικής, νοσηλευτικής, επισκεπτριών υγείας, μαιών και λοιπών επαγγελματιών υγείας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο των: Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Δυτ. Αττικής (πρώην Τ.Ε.Ι. Αθηνών), Μητροπολιτικού Κολλεγίου (σε συνεργασία με το Queen Margaret University UK) και έχει επιβλέψει έως σήμερα άνω των 70 Διπλωματικών εργασιών μεταπτυχιακών φοιτητών Διοίκησης της Υγείας του Ε.Α.Π.

Διαθέτει 15 χρόνια κλινικής εμπειρίας ως Ιατρός του Ε.Σ.Υ. Έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Μαστού της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Κ.Υ. Βύρωνα και του Κ.Υ. Αρεόπολης. Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε πάνω από 60 ερευνητικές μελέτες (πλήρη άρθρα και περιλήψεις) που έχουν δημοσιευθεί σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά, και πάνω από 120 μελέτες που έχουν παρουσιαστεί σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο EASD (European Association for the Study of Diabetes) το 2019 καθώς και σε Πανελλήνια συνέδρια. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα και χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής τεσσάρων διεθνών επιστημονικών περιοδικών, προσκεκλημένος επικεφαλής συντάκτης του Journal of Oncology (IF: 2.206) και κριτής σε αρκετά άλλα διεθνή περιοδικά, και έχει συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή διεθνών και ελληνικών συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει στη μετάφραση ενός Αγγλόφωνου και ενός Γερμανόφωνου ιατρικού συγγράμματος στα Ελληνικά και έχει συγγράψει κεφάλαια σε τρία ακόμη. Έχει λάβει δώδεκα πανελλήνια βραβεία και επαίνους.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Γενική Ιατρική, ποιότητα ζωής, ποιότητα υπηρεσιών υγείας, διοίκηση της υγείας, σακχαρώδης διαβήτης, παθήσεις μαστού, βιοστατιστική.

Δρ. Δρακοπούλου Εκάτη

Η Δρ. Δρακοπούλου είναι Βιολόγος και διδάκτωρ Ανοσολογίας του Imperial College London της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει 8 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε ακαδημαικό επίπεδο, τόσο στο Imperial College London, όσο και στην Ελλάδα. Η ερευνητική της εμπειρία ξεπερνά τα 10 έτη, με συμμετοχές σε αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα και με 7 και πλέον δημοσιεύσεις σε ἐγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Ερευνητικά, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την γονιδιακή θεραπεία της β-μεσογειακής αναιμίας.

Δρ. Δροσοπούλου Γαρυφαλλιά

Η Δρ. Γαρυφαλιά Δροσοπούλου είναι Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Έχει σπουδάσει Κυτταρική Βιολογία (Cell Biology) στο University College, London, UK και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Αναπτυξιακή Βιολογία (Developmental Biology), από το Department of Anatomy and Developmental Biology, University College, London, UK. Αντικείμενό της είναι η μελέτη και κατανόηση των μηχανισμών που εμπλέκονται στην παθολογία χρόνιων ηλικιοεξαρτώμενων νοσημάτων, δηλαδή ασθενειών που εκδηλώνονται κατά κύριο λόγο στη μέση ηλικία και μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση. Συγκεκριμένα, διερευνά τον ρόλο συγκεκριμένων γονιδίων στην εκδήλωση και εξέλιξη της διαβητικής νεφροπάθειας, η οποία σχετίζεται με τον σακχαρώδη διαβήτη και στη χρήση βλαστικών κυττάρων ως πιθανή θεραπευτική προσέγγιση. Επιβλέπει την εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και είναι μέλος επιτροπών αξιολόγησης υποψηφίων διδακτόρων, καθώς και μέλος επιτροπών αξιολόγησης ερευνητικών έργων. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 70 διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.

Δρ. Ιτζίου Αικατερίνη

Η κα Αικατερίνη Ίτζίου είναι διδάκτωρ βιολογίας. ‘Έχει 13 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα κυτταρικής βιολογίας, μοριακής βιολογίας και βιοχημείας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης και ερευνητής στην Ελλάδα (αναθέσεις από Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας), με ερευνητικό έργο 14 και πλέον δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά του citation index και πολλών δημοσιεύσεων σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Επίσης, έχει εκδώσει 2 επιστημονικά συγγράμματα. Είναι μέλος της Society of Environmental Toxicology and Chemistry (SETAC), της American Chemical Society (ACS), της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), του Μητρώου Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και του Μητρώου Διδασκόντων σε Κολλέγια.

Δρ. Καρπόνη Γαρυφαλιά

Η Δρ. Γαρυφαλιά Καρπόνη είναι Μοριακή Βιολόγος-Γενετίστρια (Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και διδάκτωρ Ιατρικής Γενετικής (Τμήμα Ιατρικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Ασχολείται ερευνητικά από το 2005 με τη γονιδιακή θεραπεία, συμμετέχοντας ενεργά σε προκλινικές και κλινικές μελέτες και έχει μετεκπαιδευθεί σε διάσημα κέντρα των ΗΠΑ (University of Washington-Seattle, Fred Hutchinson Cancer Research Center-Seattle, Memorial Sloan Kettering Cancer Center-New York). Το ερευνητικό της έργο αριθμεί πάνω από 50 δημοσιεύσεις/ανακοινώσεις, πολλές από τις οποίες είναι δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά υψηλής απήχησης και βραβευμένες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα με το διδακτικό της έργο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (Βιοχημεία, Διατροφογενετική/ Διατροφογενωμική, Μικροβιολογία), είναι μεταδιδακτορική υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ.

Δρ. Κουτελιδάκης Αντώνιος

O Δρ. Αντώνιος Κουτελιδάκης αποφοίτησε το 2005 από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με κατεύθυνση τη Διατροφή του Ανθρώπου (2005-2007). Το 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με γνωστικό αντικείμενο τη Διατροφή Ανθρώπου. Για τη διδακτορική του διατριβή έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν ανακοινωθεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Από τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζήτη το επιστημονικό του βιβλίο με τίτλο «Λειτουργικά Τρόφιμα: Ο ρόλος τους στην προαγωγή της υγείας». Έχει παρακολουθήσει 10 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μελέτη των βιοδραστικών συστατικών των λειτουργικών τροφίμων και την επίδραση τους στην υγεία του ανθρώπου. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2011-2013 διατέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης διδάσκοντας μαθήματα Τροφίμων και Διατροφής, ενώ από το 2013 έως σήμερα είναι Λέκτορας επί συμβάσει ΠΔ 407/80 στη Διατροφή Ανθρώπου στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2015 έως σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολεγίου, πραγματοποιώντας διαλέξεις σε κάποια μαθήματα Τροφίμων και Διατροφής.

Δρ. Λαζάρου Λάζαρος

Ο Λάζαρος Λαζάρου είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη. Έχει μετεκπαιδευθεί στη μυοσκελετική και νευρολογική φυσικοθεραπεία στη Μ. Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Keele, από όπου έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (MSc). Είναι Διδάκτορας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εμφανίζει σημαντική συγγραφική δραστηριότητα και είναι κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Επιπρόσθετα, έχει περισσότερα από δέκα έτη διδακτικής εμπειρίας στη φυσικοθεραπεία. Είναι συχνά ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες φυσικοθεραπείας, φυσικής αγωγής και αθλητισμού, με διεθνή συμμετοχή, και συμμετέχει σε διεθνή σεμινάρια με ακαδημαϊκή – εκπαιδευτική θεματολογία. Επιπρόσθετα, έχει εργαστεί σε κέντρο αποκατάστασης. Εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ως καθηγητής Ανατομίας, Κινησιολογίας, Ηλεκτροθεραπείας και Έρευνας. Έχει διατελέσει συντονιστής κλινικής άσκησης των φοιτητών φυσικοθεραπείας. Τα τελευταία χρόνια είναι ακαδημαϊκός υπεύθυνος Φυσικοθεραπείας BSc (Hons), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο East London. Είναι εγγεγραμμένος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, και έχει υπάρξει μέλος του Συλλόγου Επαγγελμάτων Υγείας (HCPC) στη Μ. Βρετανία.

Δρ. Λεώνης Γιώργος

Ο Δρ. Λεώνης Γιώργος είναι Χημικός απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Θεωρητικής/Υπολογιστικής Χημείας του University of Florida, USA. Εξειδικεύεται στους τομείς της υπολογιστικής βιοφυσικής χημείας, του σχεδιασμού φαρμάκων, και της υπολογιστικής νανοεπιστήμης/νανοτοξικολογίας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Αμερική και στην Ελλάδα. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 30 δημοσιεύσεις

Δρ Ματθιοπούλου Γεωργία

Η Δρ Γεωργία Ματθιοπούλου γεννήθηκε στην Aθήνα και πλέον ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι Πτυχιούχος του Βιολογικού τμήματος της Σχολής θετικών επιστημών, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πλέον, είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Με εργαστηριακή εμπειρία σε εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε ως ερευνητικός συνεργάτης (1998–2001), αλλά και με επαγγελματική εμπειρία ως μόνιμη καθηγήτρια Βιολογίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηράκλειο Κρήτης (2001-2013).

Είναι Ιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με Ειδικότητα στην Εσωτερική Παθολογία, στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (ΒΓΝΗ), Επιμελήτρια Ιατρός Παθολογικού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΒΓΝΗ, με Εξειδίκευση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΒΓΝΗ (2013–2022) και Εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ, 2022).

Δρ. Μισαηλίδου Βικτωρία

H κ Δρ. Μισαηλίδου Βικτωρία είναι Φυσικοθεραπεύτρια και διδάκτωρ του τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στη φυσικοθεραπεία από το Northwestern University, Σικάγο, ΗΠΑ. Έχει 25 και πλέον έτη διδακτικής και επαγγελματικής εμπειρίας στην καρδιοαναπνευστική και μυοσκελετική φυσικοθεραπεία. Για 20 και πλέον έτη υπήρξε εργαστηριακή συνεργάτης στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με ανάθεση την διδασκαλία μαθημάτων όπως κινησιολογία, κινησιοθεραπεία, αναπνευστική φυσικοθεραπεία, φυσικοθεραπεία του μυοσκελετικού συστήματος, κλινική άσκηση, μεθοδολογία έρευνας κλπ. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία και Κέντρα Αποκατάστασης στο Σικάγο, ΗΠΑ καθώς και σε ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του τμήματος φυσικοθεραπείας και του γραφείου διασύνδεσης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καθώς και του τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Το ερευνητικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του American Physical Therapy Association. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φυσικοθεραπείας BSc (Hons) Physiotherapy σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου..

Δρ. Μιχαλοπούλου Βασιλική

Η Δρ Βασιλική Μιχαλοπούλου είναι Βιολόγος (MSc, PhD) με προπτυχιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2008-2013), μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Βιολογίας, Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Μοριακή Βιολογία & Βιοτεχνολογία Φυτών”, Εργαστήριο “Μοριακής Βιολογίας”, 2013-2016) και Διδακτορικό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Βιολογίας, Εργαστήριο “Μικροβιολογία & Βιοτεχνολογία φυτών”). Διαθέτει ερευνητική εμπειρία στη Μοριακή Βιολογία και στη Μοριακή Μικροβιολογία & φυτοπαθολογία. Ως καθηγήτρια έχει διδάξει μαθήματα όπως: Tutor of Microbiology, Human anatomy and physiology in BSc Dietetics, Tutor of Human physiology and anatomy, Molecular Biology and Genetics in BSc Biomedical Sciences.

Δρ. Μουρούτη Νίκη

Η Δρ. Νίκη Μουρούτη αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010. Ειδικεύτηκε στην Κλινική Διατροφή στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα της με «Άριστα» από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2015. Από το 2010 έως και το 2012 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πρόγραμμα με Τίτλο «Περιβάλλον, τρόπος ζωής και καρκίνος σε γυναίκες» που εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2014 εργάζεται ως Επιστημονική Συνεργάτης της Ογκολογικής Μονάδας της ‘Γ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία».

Δρ. Μπαλής Βασίλειος

O Δρ. Βασίλειος Μπαλής είναι Βιολόγος, απόφοιτος του πανεπιστημίου του Oxford Brookes, Oxford, U.K. και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει 15 και πλέον έτη ερευνητικής και διδακτικής εμπειρίας σε θέματα βιολογίας, μοριακής βιολογίας, ιολογίας, αντικαρκινικής έρευνας και βλαστοκυττάρων. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και έχει εργαστεί ως λέκτορας στα εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως ειδικός Βιοϊατρικών επιστημών και εφαρμογών στην Ελλάδα (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Κρήτης) με 10 και πλέον δημοσιεύσεις. Επίσης, έχει διατελέσει ερευνητικό έργο στην Ιατρική σχολή του University of California Los Angeles (U.C.L.A.), στις Η.Π.Α. και στο Cancer Research U.K. στο Ηνωμένο Βασίλειο και ασχολείται επί του παρόντος με ερευνητικές θεραπευτικές εφαρμογές βλαστοκυττάρων. Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών (Ε.Ε.Β.Ε.) και της Royal Society of Biology (R.S.B.).

Δρ. Μπίμπα Άντζι

Η Δρ Άντζι Μπίμπα σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις νευροεπιστήμες και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή το 2010 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της περιλαμβάνουν τις συγγενείς μυασθένειες καθώς και ασθένειες η παθογένεια των οποίων βρίσκεται σε αλληλεπιδράσεις γενετικών και αυτοάνοσων παραγόντων όπως η μυοσίτιδα με έγκλειστα. Η Άντζι Μπίμπα είναι ερευνήτρια στο εργαστήριο Νευροανοσολογίας του Τμήματος Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Δρ. Μπελενιώτη Μαρία

H Δρ. Μπελενιώτη Μαρία πραγματοποίησε τις προπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα ‘Αγροτική Ανάπτυξη και Οικονομία’ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος «Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα» από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2020 έγινε Διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του ΠΚ, ενώ στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής γίνεται κάτοχος υποτροφίας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Μέχρι και σήμερα είναι μέλος του Εργαστήριου Αναλυτικής Χημείας, όπου εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια. Παράλληλα, το 2020 δίδαξε ως Λέκτορας στο Τμήμα Χημείας, ΠΚ. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια.

Δρ. Νιργιανάκη Ελίνα

Η Δρ. Νιργιανάκη είναι διδάκτωρ γλωσσολογίας, με ειδίκευση στη φωνητική. ‘Έχει 6 και πλέον έτη διδακτικής  και  ερευνητικής  εμπειρίας  σε  θέματα  γλωσσολογίας και φωνητικής.  Έχει  εργαστεί  ως  επιστημονικός συνεργάτης στα  ΤΕΙ  Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και έχει  συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται ερευνητικά με το Εργαστήριο Φωνητικής και Υπολογιστικής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με  ερευνητικό  έργο  10 και  πλέον  δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Δρ. Νίνου Ελπινίκη

Η Δρ. Ελπινίκη Νίνου είναι βιολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Μοριακή Ιατρική από την Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και Διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Νευροβιολογία, τη Βιολογία του RNA και την Αναπτυξιακή Βιολογία. Έχει εργαστεί με ερευνητικές ομάδες στην Αθήνα (Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α.), στη Βαλένθια (ΙΑΤΑ-CSIC), στη Δρέσδη (DZD/PLID) και στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF). Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε αρκετά Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει βραβευτεί για τις παρουσιάσεις της σε συνέδρια από την Ελληνική Εταιρία Νευροεπιστημών και έχει λάβει υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. και το Ίδρυμα Fulbright κατά τη διάρκεια της διδακτορικής της διατριβής. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Νευροεπιστημών, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εταιριών Νευροεπιστημών και της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων.

Δρ. Ξιφαρά Σταυρούλα

Η Δρ. Ξιφαρά είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής, ειδικευμένη Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, με εξειδίκευση στην Ογκολογία. Έχει πολλές δημοσιεύσεις και συμμετοχές ως ομιλήτρια σε συνέδρια. Επίσης, έχει πλούσιο διδακτικό καθώς και εκπαιδευτικό έργο.

Δρ. Ουζουνίδης Νικόλαος

Ο Δρ. Ουζουνίδης Νικόλαος είναι χειρουργός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με βαθμό Άριστα και Διδακτορικού διπλώματος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με βαθμό Άριστα με διάκριση. Είναι μέλος πέντε επιστημονικών εταιρειών. Έχει συμμετοχές σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις αλλά και συμμετοχές σε στρόγγυλες τράπεζες. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Το 2003 υπήρξε υπότροφος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων. Από το 1996, πού ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στη γενική χειρουργική και μέχρι σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης χειρουργός στη Θεσσαλονίκη. Από το 2012 διδάσκει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Δρ. Παπαβαγγέλης Χρήστος

O Δρ Παπαβαγγέλης Χρήστος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Πήρε το πτυχίο Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το 2001 και από το 2003 εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως Κλινικός Διαιτολόγος (ΚΘΛ Λέρου, Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ερυθρός Σταυρός με παρούσα θέση στο  ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην εφαρμοσμένη διαιτολογία (κλινική κατεύθυνση) με διπλωματική εργασία στην διατροφή και το καρκίνο του μαστού. Μιλά  αγγλικά (Proficiency) και έχει εκπαιδευτεί σε σεμινάριο του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης για την χρήση Υπολογιστή. Έχει στο ενεργητικό του δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και πολυάριθμες ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια ανά την Ελλάδα.Είναι πιστοποιημένος κλινικός εκπαιδευτής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας) αλλά και των ΑΤΕΙ (Κρήτης και Καρδίτσας). Επίσης, έχει διδάξει σε ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Από το 2014 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Από το 2005 ανήκει και προεδρεύει στο Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσοκομειακών Διαιτολόγων.

Δρ. Πασχαλίδης Νικόλαος

Ο Δρ. Νίκος Πασχαλίδης σπούδασε Βιοχημεία (BSc) στο Πανεπιστήμιο του Kent , Ανοσολογία (MSc) στο Imperial College του Λονδίνου και εκπόνησε την Διδακτορική του Διατριβή στο Ινστιτούτο William Harvey του Queen Mary University του Λονδίνου το 2008 με υποτροφία από το Arthritis Research Campaign. Στο Μητροπολιτικό κολλέγιο εργάζεται από το 2014 και διδάσκει Ανοσολογία σε φοιτητές 2ου και 4ου έτους, στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Ηοns) Biomedical Sciences.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους μηχανισμούς ρύθμισης των ανοσολογικών αποκρίσεων στην αυτοανοσία, τις αλλεργίες και τον καρκίνο. Από το 2011 έως το 2018, πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο εργαστήριο της ερευνήτριας Β’ του IIBEAA, Βασιλικής Πανουτσακοπούλου. Κατά τη διάρκεια της μεταδιδακτορικής του έρευνας στο IIBEAA έχει συμμετάσχει σε πολλά project (ERC Grant 243322) που διερεύνησαν μηχανισμούς ανοσολογικής ρύθμισης στην προσαρμοστική ανοσία εστιάζοντας στα ρυθμιστικά Τ λεμφοκύτταρα. Πλέον, το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει 20 δημοσιευμένες μελέτες σε κορυφαία, παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης περιοδικά του επιστημονικού του πεδίου (PNAS, Journal of Immunology, Nature Communications, Journal of Clinical Investigation κλπ).
Έχει μακρόχρονη πείρα στην ανάλυση και τον διαχωρισμό κυττάρων με κυτταρομετρία ροής και, τα τελευταία χρόνια, και στην κυτταρομετρίας μάζας (τεχνολογία CyTOF). Το 2019 απέκτησε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα στην οργάνωση κλινικών μελετών και στη Βιοστατιστική στο Παν/μιο Θεσσαλίας στη Λάρισα. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος χειριστής και λειτουργός της μονάδας κυττατομετρίας μάζας του ΙΙΒΕΑΑ.

Δρ. Σιαπάτη Έλενα

Η Δρ. Έλενα Σιαπάτη (BSc, MSc, PhD) είναι Βιολόγος απόφοιτος του University College London της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο ‘Εφαρμοσμένη Μοριακή Βιολογία και Βιοτεχνολογία’ από το University College London, και Διδάκτωρ Ανοσολογίας του University of London. Έχει πολυετή ερευνητική εμπειρία στο πεδίο της γονιδιακής θεραπείας και αιματολογίας τόσο στη Μεγάλη Βρετανία (Institute of Child Health, Cancer Research UK) όσο και στην Ελλάδα (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών) με πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε ἐγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Μοριακής Ιατρικής’ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (2011-2015) και έχει διατελέσει Υπεύθυνη του προγράμματος Biomedical Sciences του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το διάστημα 2013-2021. Το 2021 ανέλαβε ως Επικεφαλής του Τομέα Υγείας στο Μητροπολιτικο Κολλέγιο.

Δρ. Σιαπέρας Παναγιώτης

Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ελληνικών πανεπιστημίων, έχει διαρκή παρουσία σε  διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια είτε ως ομιλητής είτε ως μέλος επιστημονικής επιτροπής. Από το 2012  ακαδημαϊκός υπεύθυνος  και διδάσκων του τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

Δρ. Σιδερίδου Μαρία

H Δρ. Μαρία Σιδερίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ως προπτυχιακή φοιτητρια εργάστηκε στο Τομέα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας (ΕΚΠΑ) και το Εργαστήριο Κυτταρογενετικής στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Εκπόνησε τη Διπλωματική της Διατριβή στο Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής του Ινστιτούτου Βιολογίας, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αργότερα ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με υποτροφία στο Ινστιτούτου Βιολογίας, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Εκπαιδεύτηκε στα Εργαστήρια Βιοχημείας (Μελέτη Κυτταρικής Γήρανσης), Κρυσταλλογραφίας, (Έκφραση ανθρώπινου μεταγραφικού παράγοντα BRCA1 στο βακτήριο E.coli) και Μοριακής Γενετικής (Ανάλυση Δομής και Λειτουργίας του μεταφορέα προλίνης του μύκητα Aspergillus nidulans). Εργάστηκε ως επιστημονικό προσωπικό  στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας ΙΜΒΒ (ΙΤΕ Ηράκλειο Κρήτης), όπου εκπαιδεύτηκε στη μελέτη έκφρασης γονιδίων και οργάνωσης χρωματίνης. Επί δεκαετίας εργάστηκε ως επιστήμονας στην Ομάδα Μοιακής Καρκινογένεσης (Εργαστήριο Ιστολογίας – Εμβρυολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ). Έχει συμμετάσχει Διεθνή, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια, με θέματα οργάνωση χρωματίνης και καρκίνος, ενώ στο ενεργητικό της έχει την συγγραφή άρθρων δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει εργαστεί  σε ευρωπαϊκά προγράμματα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής. Από το 2015 διδάσκει για τα Προγράμματα BSc (Hons) Biomedical Science και BSc (Hons) Dietetics στο ΑΚΜΗ Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Δρ. Σκενδέρη Αικατερίνη

Η Δρ. Σκενδέρη είναι διδάκτωρ Βιοχημείας-Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ. ‘Έχει 18 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα Βιοχημείας, Διατροφής και Μεταβολισμού μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών και Διατροφής και Άσκησης. Εργάζεται επίσης ως λέκτορας και εδικός επιστήμων στην Ελλάδα (αναθέσεις από Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής και Πανεπιστήμιο Αιγαίου), με ερευνητικό έργο 35 και πλέον δημοσιεύσεων. Επίσης, έχει πλούσιο συγγραφικό και συμβουλευτικό έργο. Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Συνέδρια με παραπάνω από 60 ανακοινώσεις. Είναι μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής (ACSM) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Χημείας και Κλινικής Βιοχημείας.

Δρ. Σουλιώτης Ανδρέας

Ο Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης είναι Υπεύθυνός Διασφάλισης Ποιότητας στην αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης ΟΚ! ΑΝΥΤΙΜΕ ΜΑRKETS Α.Ε. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, έχει μεταπτυχιακό ΜSc in Quality Management του πανεπιστημίου West of Scotland και διδακτορικό στο food safety benchmarking στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής. Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής από το IRCA συστημάτων EN ISO 22000:2005 & ISO 9001:2015 και επιθεωρητής των GFSI προτύπων IFS, BRC, FSSC στον φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS. Εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων και στο Μητρώο Εκπαιδευτών Συναρμόδιων Φορέων και Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Ανήκει στην επιστημονική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.), έχει 8 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 9 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια

ΔΡ. Στεργιάννης Παντελής

Ο Δρ Στεργιάννης Παντελής γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής, της σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της ίδιας σχολής. Το 2012 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εργασιακή του εμπειρία εστιάζει στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις ανασκοπικών και πρωτότυπων ερευνητικών μελετών σε ελληνικά και διεθνή αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος «Ο Ρυθμός της Υγείας» και του επιστημονικού περιοδικού «Health and Research». Έχει διατελέσει εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών και έχει κάνει διαλέξεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών σε συνεργασία με το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως νοσηλευτής στη Πανεπιστημιακή ΜΕΘ του ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι» συμμετείχε ενεργά στη κλινική άσκηση φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών: Εντατική και Επείγουσα Νοσηλευτική. Είναι μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και Αντιπρόεδρος Β του πρωτοβάθμιου ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ. Τέλος, είναι Υπεύθυνος Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης και Triage στο ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Δρ. Στουπή Σταυρούλα

Η Δρ. Στουπή είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας (2004) του Πανεπιστημίου του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και κάτοχος MSc του Πανεπιστημίου του Birmingham (UK), με τίτλο Food Safety, Hygiene & Management (2005) με ειδίκευση στο τομέα της Ανάλυσης Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP). Ολοκλήρωσε το έτος επαγγελματικής κατάρτισης στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κλινικής Διατροφής (Public Health & Clinical Nutrition, ΕΤΤΚ), στο πανεπιστήμιο του Kuopio (University of Kuopio, 2002-2003), της Φινλανδίας, με Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης (Distinction).  Στη συνέχεια της δόθηκε υποτροφία τεσσάρων (4) ετών από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση (6ο ΠΠ) για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (PhD) σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Nestlé της ελβετίας (Nestlé Research Centre, Lausanne, Switzerland, 2005-2009) με κατεύθυνση «Διατροφή και Μεταβολισμός». Παράλληλα εκπαιδεύτηκε λαμβάνοντας πιστοποιητικό στη Κλινική Έρευνα (Certificate in Basic Clinical Research & GCP), από τη Διεθνή Ακαδημία Υγείας και Έρευνας του Brookwood της Μεγάλης Βρετανίας (Brookwood International Academy of Health Care Research, UK).  Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει Διεθνή, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια, με σύγχρονα θέματα της διατροφής και υγείας, ενώ στο ενεργητικό της έχει την συγγραφή άρθρων δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

Δρ. Τακούση Μαρία

Η Δρ. Μαρία Τακούση είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας του  University of Hertfordshire, με εξειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας και πιστοποιημένη Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια (COSCA). Η εμπειρία της προέρχεται τόσο από το χώρο της συμβουλευτικής υποστήριξης στον τομέα της ψυχικής υγείας, όσο και από τον χώρο της έρευνας και της διδασκαλίας.  Έχει δημοσιεύσει ποσοτικές, ποιοτικές και μικτής μεθοδολογίας μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε προγράμματα υγείας και ανθρωπιστικών επιστημών όπως Φυσικοθεραπείας, Διαιτολογίας, Λογοθεραπείας και Ψυχολογίας. Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι μέλος της διδακτικής ομάδας της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Δρ. Τερζοπούλου Ευαγγελία

Η Δρ. Ευαγγελία Τερζοπούλου είναι διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας, Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Heriot-Watt του Ηνωμένου Βασιλείου (με υποτροφία της Ε.Ε.) και προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. Έχει 10 και πλέον έτη ερευνητικής και διδακτικής εμπειρίας σε θέματα ανάλυσης περιβαλλοντικών δειγμάτων, πράσινων καυσίμων και τροφίμων για τον προσδιορισμό οργανικών ενώσεων, μετάλλων και θρεπτικών, σε μελέτες αξιολόγησης οικοτοξικολογικού κινδύνου, στην ανάπτυξη και επικύρωση αναλυτικών μεθόδων, στην ανάλυση χαρακτηριστικών μικροαλγών ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και στην αποσύνθεση θρεπτικών με τεχνητό και ηλιακό φως. Έχει εργαστεί σε αναλυτικά εργαστήρια διαπιστευμένα με ISO 17025 και στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ε.Ε. στο τμήμα των Χημικών. Έχει μακρές συνεργασίες με ερευνητικές ομάδες του εσωτερικού και εξωτερικού. Η εμπειρία της αποτυπώνεται σε πάνω από 15 δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Δρ. Τζαναβάρη Θεοδώρα

Η Δρ. Θεοδώρα Τζαναβάρη έχει αποκτήσει πτυχίο (BSc Hons) από το τμήμα Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας του University of Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Μοριακή και Γενετική Ιατρική από το University of Sheffield και Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του University of Liverpool. Έχει πολυετή ερευνητική εμπειρία στους τομείς της αναπτυξιακής βιολογίας και της φυσιολογίας και μεταβολισμού της καρδιάς, τόσο στο εξωτερικό (University of Edinburgh), όσο και στην Ελλάδα (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, ΙΙΒΕΑΑ), όπου έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά κι Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ως μεταδιδακτορικός επιστήμονας. Για τις επιστημονικές της μελέτες έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή και Γαλλική Καρδιολογική Εταιρεία, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία κι έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα των εργασιών της σε διεθνή κι Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία μαθημάτων σε διάφορους τομείς της Σχολής Υγείας και, από τον Σεπτέμβριο του 2021, είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος BSc (Hons) Biomedical Sciences στο campus του Αμαρουσίου.

Δρ. Φωτίου Αναστάσιος

Ο Αναστάσιος Φωτίου είναι Κοινωνιολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex (Η.Β.) και διδακτορικό στην Κοινωνική Ιατρική, Ψυχιατρική-Νευρολογία από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2001, κύριος ερευνητής στο Κέντρο Επιδημιολογικών & Ψυχοκοινωνικών ερευνών και υπεύθυνος του Τομέα Επιδημιολογίας στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ)—Κέντρα με έδρα το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών & Ιατρικής Ακρίβειας (ΕΠΙΨΥ). Ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την εκπόνηση μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικών ερευνών στον πληθυσμό, καθώς και στη σύσταση συστημάτων βιο-συμπεριφορικής επιτήρησης για ειδικούς πληθυσμούς (π.χ., άτομα που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών). Στα γνωστικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μεθοδολογία της έρευνας και οι συμπεριφορές που προάγουν ή επιβαρύνουν την υγεία, με έμφαση τους εφήβους. Έχει ενεργή συμμετοχή στο ερευνητικό, συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο του ΕΠΙΨΥ, καθώς και σε ομάδες εργασίας, συμβούλια εμπειρογνωμόνων για ειδικά θέματα επιδημιολογίας και έρευνας. Επιπλέον συμμετέχει σε συνέδρια και άλλες διεθνείς συνεργασίες. Ανήκει στο ειδικό διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Κύπρου όπου διδάσκει Μεθόδους και Ποσοτική Ανάλυση. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Δρ. Φάππα Ευαγγελία

Η Δρ. Ευαγγελία Φάππα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας με κατεύθυνση Κλινική Διαιτολογίας, από το ίδιο τμήμα. Επίσης, έχει διδακτορικό τίτλο σπουδών, τον οποίο απέκτησε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο ίδιο τμήμα, στον τομέα της διατροφικής συμπεριφοράς. Έχει 14 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια με 16 ανακοινώσεις και 9 ομιλίες. Έχει αποτελέσει μέλος διεπιστημονικών ερευνητικών ομάδων στο πλαίσιο υλοποίησης 7 εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι συ-συγγραφέας δύο ακαδημαϊκών συγγραμμάτων. Έχει διατελέσει διδακτικό προσωπικό στα τμήματα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, του ίδιου Πανεπιστημίου. Επί του παρόντος, αποτελεί επισκέπτρια διδάσκουσα στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ερευνητική συνεργάτιδα σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ από το 2019, είναι υπεύθυνη του προγράμματα σπουδών Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο Campus της Αθήνας.

Δρ. Φραγκιουδάκης Κώστας

Ο Δρ. Κώστας Φραγκιουδάκης γεννήθηκε το 1971 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1995). Εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή του στο Εργαστήριο Καυσίμων και Λιπαντικών του ΕΜΠ (1999) με υποτροφία του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του ΕΜΠ, με θέμα την επίδραση υποκατάστατων πετρελαϊκών προϊόντων στη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Παράλληλα ήταν ερευνητικός συνεργάτης στο ίδιο εργαστήριο σε διάφορα ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Leicester (2003).
Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει διατελέσει στέλεχος σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε βιομηχανίες και παράλληλα ήταν μελετητής περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 2016 είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων και ασχολείται με την μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή Ευρωπαϊκά και Ελληνικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει 10 τεχνικά-επιστημονικά άρθρα. Από το 2020 διδάσκει για τα Προγράμματα BSc (Hons) Βiomedical Sciences και BSc (Hons) Dietetics στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Campus του Ηρακλείου.

Δρ. Χαϊδά Ανθή

H Δρ. Χαϊδά είναι διδάκτωρ γλωσσολογίας – φωνητικής. Έχει 7 έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα γλωσσολογίας, γλωσσικής ανάλυσης και φωνητικής. Είναι επιστημονική συνεργάτις του Εργαστηρίου Φωνητικής και Υπολογιστικής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (έρευνα, διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων, επίβλεψη εργασιών φοιτητών). To ερευνητικό της έργο αριθμεί 20 και πλέον δημοσιεύσεις. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ακαδημία Αθηνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ αποτελεί μέλος της οργανωτικής επιτροπής διεθνών συνεδρίων πειραματικής γλωσσολογίας.

Δρ. Χατζοπούλου Μαριάννα

Η Δρ. Χατζοπούλου είναι διδάκτωρ στον τομέα γλωσσολογίας Νοηματικών Γλωσσών (Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, τομέας Γλωσσολογίας Νοηματικών Γλωσσών).Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία το 1985, εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση του κωφού παιδιού και το 1996 πήρε το δεύτερο πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Εκπαίδευσης στην Προσχολική Αγωγή (ΤΕΑΠΗ). Το 1989-1990 ειδικεύτηκε στη διερμηνεία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Από το 1986 έχει υπηρετήσει ως ειδική παιδαγωγός σε Ειδικά Σχολεία Κωφών και άλλες δομές του Υπουργείου Παιδείας (ΚΕΔΔΥ). Από το 2011 είναι διευθύντρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης.Έχει διδάξει σε πρόγραμμα τα Μετεκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής (1996-2009), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» κατεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Τ.ΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2007) και σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων και εξειδίκευσης εκπαιδευτικών.Με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών συνεργάζεται από το 2000 και από το 2012 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Κολλεγίου. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει σχετικά με την εκπαίδευση του κωφού παιδιού και την ανάπτυξη της γλώσσας σε περιοδικά και βιβλία. Έχει γράψειμια μονογραφή στα αγγλικά και το βιβλίο «Μπορώ και με τα Μάτια μου», στις εκδόσεις Καστανιώτη.

Δρ. Χατζησταματίου Θεοφάνης

O Δρ. Θεοφάνης Χατζησταματίου είναι Βιοχημικός, κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Από το 2003 δραστηριοποιείται στον τομέα των Κυτταρικών Θεραπειών. Συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξή της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και την πιστοποίησή της από διάφορους διεθνείς οργανισμούς. Παράλληλα, ανέπτυξε τις ερευνητικές δραστηριότητες της Ελ.Τ.Οπ.Α., οι οποίες οδήγησαν στη δημιουργία της πρώτης (παγκοσμίως) Τράπεζας Μεσεγχυματικών Βλαστικών Κυττάρων καθώς και την ανάπτυξη διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών κυτταρικής θεραπείας.
Πιο πρόσφατα, ως Διευθυντής του Κέντρου Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος και Ερευνών του Ντουμπάι (Dubai Cord Blood & Research Center), έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Κέντρου και στην αναδιοργάνωσή του με γνώμονα τα σύγχρονα πρότυπα ποιότητας. Το 2018 επέστρεψε στην Ελ.Τ.Οπ.Α. για να αναλάβει την εποπτεία του Εργαστηρίου Ανοσογενετικής και Ιστοσυμβατότητας με στόχο την εισαγωγή νέων τεχνικών, την αύξηση του φάσματος δραστηριοτήτων και υπηρεσιών και την ανάπτυξη καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων.

Δρ. Χίου Μιχάλης

Ο Δρ. Χιου είναι διδάκτωρ θεωρητικής γλωσσολογίας, με ειδίκευση στη Σημασιολογία, Πραγματολογία και στις διεπαφές τους με την Συντακτική ανάλυση της γλώσσας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (BA Hons) και του τμήματος Γλωσσολογίας του πανεπιστήμιου του Reading (MA, PhD). Έχει εργαστεί στο University of Hertfordshire και στο University of Cambridge και από το 2014 εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως υπεύθυνος του Κέντρου Ακαδημαϊκής Υποστήριξης αλλά και ως καθηγητής στη σχολή Υγείας. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια.

Δρ. Χιώνα Ασημίνα

Η Δρ. Xιωνά Ασημίνα είναι Διδάκτωρ Βιοχημείας/Μοριακής Βιολογίας του University of Florida των Ηνωμένων Πολιτειών με ειδίκευση στο πεδίο της Μιτοχονδριακής Βιολογίας, και συγκεκριμένα στις Μεταλλάξεις του Μιτοχονδριακού DNA, Μιτοχονδριακά προερχόμενου Οξειδωτικού Στρες, και Γήρανσης σε μοντέλα τρωκτικών. Σαν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών ειδικεύτηκε περαιτέρω στη Βιολογία των Εμβρυονικών Βλαστοκυττάρων. Η ερευνητική της εμπειρία ξεπερνά τα 10 έτη, με συμμετοχές σε πολυάριθμα προγράμματα του Εθνικού Οργανισμού Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών (Νational Institute of Health/National Institute of Aging) και με 10 και πλέον δημοσιεύσεις σε ἐγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε ακαδημαικό επίπεδο, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα.

Εφραιμίδου Κάλλη

Η κυρία Κάλλη Εφραιμίδου είναι πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου (Ιωάννινα). Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στις σχιστίες στο University of Sheffield. Στο ενεργητικό της έχει παρουσιάσεις και εισηγήσεις σε ομιλίες και ημερίδες, καθώς και δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία σε δημόσιο φορέα και σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών. Πλέον εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες παιδιών κι ενηλίκων με διαταραχές επικοινωνίας, υποστηρίζοντας σχολικά μεθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αποκτώντας γνώση κι εμπειρία σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως η θεραπευτική ιππασία.

Ζάνια Μαρία

Η κ. Ζανιά Μαρία είναι απόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. θεσσαλονίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλωματος στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(Πανεπιστημίο Θεσσαλίας) και Νοσηλευτικής Χειρουργικής Ειδικότητας. Πολυετή κλινική εμπειρία στη φροντίδα παιδιών και ενηλίκων. Την τελευταία διετία είναι pροϊσταμένη του τμήματος Επειγόντων και Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Γ.Ν.Θεσσαλονίκης .Γεννηματάς». Έχει δεκαετή διδακτική εμπειρία ως εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Νοσηλευτικής, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ως εκπαιδεύτρια σε δημόσια Ι.Ε.Κ. του νομού Θεσσαλονίκης και στην εκπαιδευση ενηλίκων σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Έχει παρακολουθήσει και  συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε Ελληνικά Συνέδρια Νοσηλευτικής. Είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Μελός της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος.

Ζαραβίνου Μαρία

Η Ζαραβίνου Μαρία γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές της με την απόκτηση του τίτλου του Διαιτολόγου- Διατροφολόγου επίσης από το ΤΕΙ Κρήτης. Στη συνέχεια απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα «Δημόσια Υγεία- Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» με κατεύθυνση «Δημόσια Υγεία- Επιδημιολογία» από το Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην αρχή της σταδιοδρομίας της εργάστηκε ως Νοσηλεύτρια στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών και Καρδιοχειρουργικής της ιδιωτικής κλινικής Creta Interclinic και ΠΑΓΝΗ. Στη συνέχεια μετατάχθηκε στο Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης σε θέση Διαιτολόγου- Διατροφολόγου και από το 2015 έως και σήμερα έχει θέση προϊσταμένης Τμήματος.

Εκτός από τις Διοικητικές αρμοδιότητες που απορρέουν από τη θέση ευθύνης, συμμετέχει στην ομάδα θρέψης του Τμήματος Διατροφής κάνοντας διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και σε ασθενείς που παρακολουθούνται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΠΑΓΝΗ.

Τέλος, είναι επιθεωρήτρια Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων που ακολουθούν το πρότυπο ISO 22000:2018 και υπεύθυνη ΣΔΑΤ του Τμήματος Διατροφής ΠΑΓΝΗ από το 2015 έως σήμερα.

Ζερβακάκη Ελένη

Η κα Ζερβακάκη είναι υποψήφια διδάκτωρ κινητοποίησης νευρικού συστήματος και τεχνικών manualtherapy στην Ιατρική σχολή Αθηνών. Έχει εξειδίκευση στο musculoskeletalmanipulativephysiotherapy μέσω μεταπτυχιακού διπλώματος στο Kaltenborn- Evjenth concept και MAppSc από το πανεπιστήμιο της Νοτίου Αυστραλίας. Έχει 12 και πλέον χρόνια διδακτικής εμπειρίας στο ΑΤΕΙ της Αθήνας, σε μεταπτυχιακά σεμινάρια και σε προγράμματα δικαιόχρησης Βρετανικών πανεπιστημίων, σε θέματα μυοσκελετικών παθήσεων, musculoskeletal manual physiotherapy, ανατομίας, κλινικού συλλογισμού. Έχει συμμετοχή στη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία, δύο δημοσιευμένες παρουσιάσεις σε πανευρωπαϊκά συνέδρια  και πλήθος εισηγήσεων σε συνέδρια στην Ελλάδα.

Ζούγρος Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Ζούγρος είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού «Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική» του τμήματος Βιολογίας και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτητής εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής, όπου σήμερα συνεχίζει ως υποψήφιος διδάκτορας. Αντικείμενο της έρευνας του αποτελεί η μελέτη σηματοδοτικών μονοπατιών στην καρκινογένεση του παχέος εντέρου. Έχει εργαστεί ως βιολόγος στο τμήμα μοριακής διαγνωστικής του Α’ Εργαστήριου Παθολογικής Ανατομικής καθώς και στο Ανοσοϊστοχημικό τμήμα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του 401 ΓΣΝΑ. Έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια ενώ έχει δημοσιεύσει μέρος της έρευνας του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ζηλιασκοπούλου Δέσποινα

Η κα Δέσποινα Ζηλιασκοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και υποψήφια διδάκτωρ. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην ψυχολογία της Υγείας (City University, London) και στην Κοινωνική/ Κλινική ψυχολογία (Α.Π.Θ.). Είναι πιστοποιημένη EABCT γνωστική- συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια. Έχει εργαστεί σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και σε ψυχοεκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ερευνητικές της εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Στα ερευνητικά της ενδιαφέρονται περιλαμβάνονται οι χρόνιες ασθένειες, η σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών, οι ποιοτικές μέθοδοι έρευνας και η ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Διαθέτει πλούσια κλινική εμπειρία και εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων.

Ηλιούδη Χριστίνα

Η Κα Χριστίνα Ηλιούδη είναι διδάκτωρ Νευροψυχολογίας. ‘Έχει 9 και πλέον έτη διδακτικής – ερευνητικής (UniversidadAutónomade Μadrid, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και κλινικής εμπειρίας σε θέματα διαταραχών ύπνου, νευροψυχολογικής εκτίμησης και αποκατάστασης επίκτητων εγκεφαλικών βλαβών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως νευροψυχολόγος σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές (κέντρα αποκατάστασης, μονάδες διάγνωσης ανοϊκών συνδρόμων) της Ισπανίας και της Ελλάδας. Ήταν αποδέκτης του Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού Προγράμματος Marie Curie με θέμα την «Εκπαίδευση στην Έρευνα για τον Ύπνο και την Ιατρική Ύπνου». Έχει επισκεφθεί και συνεργαστεί με διάφορα ευρωπαϊκά εργαστήρια ύπνου και νευροψυχολογίας. Επίσης, έχει πλούσιο συγγραφικό και συμβουλευτικό έργο μέσω συνεργασιών με διάφορα ιδρύματα αποκατάστασης και εργαστηρίων ύπνου. Είναι Μέλος της της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εταιρειών για τις Νευροεπιστήμες (FENS) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Εταιριών Ύπνου (ESRS).

Θανασά Γεωργία

Η κα Θανασά Γεωργία είναι νοσηλεύτρια με μεταπτυχιακό τίτλο του Πανεπιστημίου Αθηνών τμήματος Ιατρικής στην Αγωγή και Προαγωγή Υγείας και κλινική εξειδίκευση στην Παθολογική Νοσηλευτική. Έχει 15ετή εμπειρία στη διδασκαλία ενηλίκων και πολυετή κλινική εμπειρία στη Νεφρολογική Νοσηλευτική και Έλεγχο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Έχει διατελέσει επί σειρά 6 ετών εκλεγμένο μέλος και Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του European Dialysis and Transplantation Nurses Association/European Renal Care Association. Τα τελευταία 8 έτη σχεδιάζει, υλοποιεί και αξιολογεί προγράμματα πρόληψης και Αγωγής Υγείας ενώ συστηματικά ασχολείται με την έρευνα συμμετέχοντας σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών ομάδων και συναντήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Θειάσπρας Λουκάς

Ο Θειάσπρας Λουκάς είναι απόφοιτος Ποδιατρικής του πανεπιστημίου Salford – Manchester U.K (1998), με μεταπτυχιακές σπουδές (PgCert) και πρακτική στην Γλασκώβη (Glasgow Caledonian School of Podiatric Medicine) στους τομείς «Διαβητικό πόδι» και «Ποδοπαιδιατρική», με έμφαση σε θέματα διαταραχής της βάδισης στα παιδιά, στο Σύνδρομο Turner και ιδιαίτερα στην Νεανική Ρευματοειδή αρθρίτιδα (Glasgow Children’s Hospital) (2003-2005). Οι μεταπτυχιακές σπουδές του (PgCert) είναι πάνω στο αντικείμενο της «Επούλωσης Ελκών και ιστικής Βιωσιμότητας», στο Πανεπιστήμιο ιατρικής Cardiff – Wales (2008-2011). Επιπλέον, κατέχει Master in Gait & Motion Analysis (MSc) απο το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Dundee (2018-2021).Απο το (2016) είναι υπότροφος του Royal College of Physicians & Surgeons of Glasgow (FFPM RCPS Glasg).
Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διαβητικού ποδιού του Τζανείου Νοσοκομείου (1998-2007), καθώς και στους Ολυμπιακούς αγώνες στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού (2004). Έχει δώσει πληθώρα ομιλιών / διαλέξεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Μαρόκο, Ιερουσαλήμ, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Ρωσία) και έχει διακριθεί με έπαινο και βραβείο απο τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για ερευνητική του εργασία (2005), ενώ έχει κάνει κριτική αναθεώρηση σε εργασίες πρός δημοσίευσης για το διεθνούς φήμης Αμερικανικό περιοδικό “Diabetes Care”.  Έχει παρακολουθήσει δεκάδες ολοκληρωμένα σεμινάρια μεταξύ των οποίων Βελονισμού, Ωτοβελονισμού, Kinesio Tape, Foot Mobilisation, Sotai exercises, Meziers method, Running Injuries κ.α. Διατηρεί ενεργή συμμετοχή σε θέματα εκπαίδευσης ασθενών και αρθρογραφεί για ποδιατρικά θέματα, σε ένθετα, εξειδικευμένα sites και media.

Καλυβιώτης Μάριος

Ο κος Καλυβιώτης είναι φυσικοθεραπευτής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη νευρολογική αποκατάσταση από το Brunel University του Λονδίνου. Παράλληλα με την εκπόνηση του μεταπτυχιακού, απέκτησε κλινική εμπειρία σε νευρολογικούς ασθενείς, σε δομές υγείας στο αγγλικό σύστημα υγείας. Τα τελευταία οχτώ χρόνια εργάζεται ως κλινικός φυσικοθεραπευτής σε κέντρα αποκατάστασης στην Αθήνα. Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι προϊστάμενος φυσικοθεραπείας σε κέντρο αποκατάστασης. Παράλληλα με την κλινική του εμπειρία έχει πέντε έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα νευρολογικής φυσικοθεραπείας.

Καντάκου Παρασκευή - Φωτεινή

H Καντάκου Παρασκευή-Φωτεινή είναι Φιλόλογος και λογοθεραπεύτρια. Περάτωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων και μετέπειτα εισήχθη στη Σχολή Λογοθεραπείας. Είναι πιστοποιημένη γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του Συστήματος Τυφλών Braille. Τα τελευταία χρόνια εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται ως λογοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη σε αναπτυξιακές διαταραχές, κυρίως στην πρώιμη παρέμβαση. Είναι εκπαιδευμένη σε διάφορες μεθόδους παρέμβασης και αποκατάστασης. Είναι επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας (ΙΕΕΛ) και έχει συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια.

Καραγεωργίου Ευστράτιος

O Καραγεωργίου Ευστράτιος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έχει τόσο επαγγελματική, όσο και διδακτική εμπειρία. Εργάζεται σε συνεργασία με φυσικοθεραπευτήρια για θεραπείες ασθενών. Είναι προϊστάμενος της Επιστημονικής Επιτροπής στο Π.Χ.Π.Θ «Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο παρελθόν διατηρούσε Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας ενώ έχει συνεργασθεί με αθλητικούς συλλόγους και σωματεία πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης. Έχει ειδικευτεί στις βασικότερες μυοσκελετικές προσεγγίσεις, όπως το Manual Therapy, Μέθοδος Μηχανικής Διάγνωσης και Θεραπείας (McKenzie), Μέθοδος Mulligan, Νευροδυναμική, και έχει παρακολουθήσει πλήθος άλλων σεμιναρίων ειδίκευσης. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και Χειροθεραπευτών (ΠΣΦΧ). Είναι κλινικός υπεύθυνος Φυσικοθεραπείας BSc στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια University of East London και Queen Margaret University.

Κέλμαλη Ειρήνη

Η κα Ειρήνη Κέλμαλη είναι απόφοιτος τουΤμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επεξεργασία Λόγου και Ομιλίας από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Ο τίτλος του διδακτορικού της είναι «Ακουστική ανάλυση των ελληνικών για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την εκπαίδευση και τη λογοθεραπεία». Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη φωνητική και την αυτόματη αναγνώριση ομιλίας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ερευνήτρια και διδάσκει γλωσσολογία.

Κεχαγιάς Πέτρος

Ο κος Πέτρος Κεχαγιάς είναι ψυχολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Γνωστική ψυχολογία και τη Νευροψυχολογία και Υποψήφιος Διδάκτωρ του τομέα των Νευροεπιστημών του τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ., ερευνητικός συνεργάτης του TrinityCollegeDublin και μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας. Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία θεμάτων νευροψυχολογίας, αναπτυξιακής ψυχολογίας, ψυχομετρίας και κλινικής αξιολόγησης. Τέλος, ασχολείται με την κλινική και θεραπευτική πράξη στους τομείς της νευροψυχολογικής αξιολόγησης, της γνωστικής αποκατάστασης, της μαθησιακής παρέμβασης και της ψυχοθεραπείας.

Κοζόνης Αθανάσιος

Ο Κοζόνης Αθανάσιος είναι υποψήφιος διδάκτωρ Ιατρικής στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη διατριβή του μελετά την επίδραση του λιπιδαιμικού προφίλ και των νευροορμονών στην εκδήλωση της επιθετικότητας και τη συσχέτιση με τα διαπροσωπικά δυσπροσαρμοστικά στοιχεία της προσωπικότητας. Οι προπτυχιακές του σπουδές ήταν στο τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και, στη συνέχεια, στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στη Διασυνδετική Ψυχιατρική. Στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης έχει λάβει επιπρόσθετες πιστοποιήσεις στον τομέα των Οικονομικών και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές έρευνες με κεντρικό θέμα την καρδιολογία, τις διαταραχές προσωπικότητας και τη διαχείριση του στρες, ενώ, σε ερευνητικό επίπεδο, ασχολείται με τη διατροφή νεογνού και το μητρικό θηλασμό. Μιλά και διαθέτει πτυχίο σε 4 ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και ρωσικά. Επίσης, έχει παρακολουθήσει και συνεχώς ενημερώνεται με επιμορφωτικά σεμινάρια, κλινικά φροντιστήρια και συνέδρια στα οποία και συμμετέχει ενεργά με αντίστοιχες ανακοινώσεις. Έχει εργαστεί σε Καρδιολογική Κλινική-Στεφανιαία Μονάδα και, επιπλέον, ως εκπαιδευτής σε δημόσια ΙΕΚ και ως κλινικός εκπαιδευτής σε νοσοκομεία. Από το 2017 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Midwifery και, από το 2019, στο BSc (Hons) Dietetics.

Κομισόπουλος Χρήστος

Ο Χρήστος Φ. Κομισόπουλος είναι Φυσικοθεραπευτής με πλέον των 15 ετών διδακτική εμπειρία στα αντικείμενα της Κινησιολογίας και Εμβιομηχανικής, της Νευρολογικής Αποκατάστασης και της Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας, Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης συμμετέχει σε πολυάριθμες επιστημονικές εκδηλώσεις και είναι ενεργό μέλος διεθνών και ελληνικών επιστημονικών φορέων. Είναι πιστοποιημένος OTAGO Cascade Trainer και εθελοντής επιστημονικός συνεργάτης του Συλλόγου Μυοσκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ».  Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις βλάβες του περιφερικού νευρικού συστήματος, την χρήση της ηλεκτροθεραπείας, την αποκατάσταση της άκρας χείρας, την νευροαποκατάσταση, την μελέτη των πτώσεων και την κινησιοθεραπεία ως μέσο πρόληψης και προαγωγής της μυοσκελετικής υγείας.

Κομνηνός Δημήτριος

Ο κος Κομνηνός είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας το 2007 και εξειδικευμένος χειροθεραπευτής (MSc) από το University of Birmingham το 2012.  Έχει 3 έτη διδακτική εμπειρία σε θέματα μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας και ανατομίας προσανατολισμένη για φυσικοθεραπευτές. Από το 2014 είναι Teaching Fellow στο Coventry University. Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον βασίζεται στoν νευρογενή πόνο και χρήση νευροδυναμικών χειρισμών αλλά και στην αποκατάσταση έπειτα από χειρουργεία σπονδυλικής στήλης. Στην κλινική του πορεία μετρά συνεργασίες με ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια, φυσικοθεραπευτής στην Εθνική ομάδα Rugby, φυσικοθεραπευτής εξωτερικών ασθενών στο ΚΑΑ ‘’Φιλοκτήτης’’ και στην ‘’Ευρωκλινική Αθηνών’’. Κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάστηκε σαν  Specialist Musculoskeletal Physiotherapist στα νοσοκομεία Cardiff University Hospital, στο West Suffolk Primary Care Center New Market και στο R.A.F Cosford Medical Centre Wolverhampton.Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πληθώρα ελληνικών και διεθνών συνεδρίων συμπεριλαμβανομένου και του παγκόσμιου συνεδρίου οργανωμένο από το WCPT. Είναι μέλος των βρετανικών συλλόγων Chartered Society of Physiotherapy (CSP) και του αναγνωρισμένου κύρους Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists (MACP) εκ των οποίων και έλαβε αντίστοιχο αριθμό υποτροφιών για την πραγματοποίηση ερευνητικού έργου.

Κοντάκης Αντώνιος

O κ. Κοντάκης Αντώνιος είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικοθεραπείας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Brunel University στο Λονδίνο από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στον τομέα της Νευρολογικής Αποκατάστασης. Εξειδικεύτηκε στη Νευροεξελικτική Αγωγή (ΝDT-Bobath) για ενήλικες, παιδιά και βρέφη. Παρακολουθεί σεμινάρια εφαρμογής της μεθόδου pilates στον νευρολογικό ασθενή. Η διδακτική του εμπειρία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο αφορά στους τομείς της νευρολογικής αποκατάστασης, της έρευνας και της κλινικής συλλογιστικής ενώ παράλληλα διδάσκει στο σεμινάριο της εξειδίκευσης στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία το κομμάτι της παιδιατρικής ογκολογίας. Εργάζεται ταυτόχρονα στο φυσικοθεραπευτήριο του το οποίο εξειδικεύεται στην παιδιατρική και τη νευρολογική αποκατάσταση. Είναι μέλος του συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Ελλάδας και της Ελληνικής εταιρίας Νευροεξελικτικής Αγωγής.

Κοντοπίδου Ειρήνη

Η κα Ειρήνη Κοντοπίδου, αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Έπειτα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχοντας στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή». Εργάζεται ως διαιτολόγος και διατηρεί νόμιμο διαιτολογικό γραφείο, με νόμιμη Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου. Αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του ομίλου σούπερ μάρκετ Μασούτη. Ακόμη, κατέχει τη θέση της Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης (Programme Leader) στον Τομέα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργάζεται ως εκπαιδεύτρια σε δημόσια Ι.Ε.Κ. του νομού Θεσσαλονίκης και στις επαγγελματικές σχολές του Ο.Α.Ε.Δ.. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει παρουσιάσει μέρος από το ερευνητικό της έργο σε επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε περιοδικά ποικίλης ύλης καθώς και στο διαδίκτυο. Επίσης, είναι τακτικό μέλος της επιτροπής για θέματα εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής (Δ.Ε.Δ.Υ.Τ.).

Κορδούλη Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Κορδούλη είναι υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχο-/Νευρογλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και επιστημονική συνεργάτης της B’ Νευρολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Η έρευνά της εστιάζει στη λεξική και μορφολογική επεξεργασία των σύνθετων λέξεων σε νευροεκφυλιστικές νόσους με προβλήματα στο λόγο, όπως η Πρωτοπαθής Προοδευτική Αφασία, η Μετωποκροταφική Άνοια και η νόσος Alzheimer. Έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γλωσσολογία αλλά και του Πανεπιστημίου Πατρών για τις διδακτορικές της σπουδές στο πλαίσιο του προγράμματος Καραθεοδωρή. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση σε συνεργασία με το Max Planck Institute for Psycholinguistics και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα αποτελέσματα των ερευνών της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, και το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Κορωνάκης Κωνσταντίνος

Ο κος Κορωνάκης είναι φυσικοθεραπευτής με Master of Scienceστην Κλινική Εργοφυσιολογία κ Αποκατάσταση από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης . Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα μυοσκελετικής και καρδιοαναπνευστικής φυσικοθεραπείας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αποκατάσταση καρδιαγγειακών και αναπνευστικών παθήσεων. Την τελευταία 10ετία εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με αντικείμενο την ενδονοσοκομειακή φυσικοθεραπεία. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων άσκησης και αποκατάστασης σε δημόσια και ιδιωτικά αθλητικά κέντρα.

Κοτζαμανίδου Μαριάνα

Η Δρ. Κοτζαμανίδου Χ. Μαριανα είναι απόφοιτη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας με Αριστεία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών , αριστούχος απόφοιτη του Σ.Ε.Φ.Α.Α-Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Ειδική Φυσική Αγωγή – Θεραπευτική Άσκηση και δευτερεύουσα ειδικότητα Αεροβική Γυμναστική –Διατροφή. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc του Πανεπιστήμιου Manchester Metropolitan University UK και Διδάκτωρ Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ με θέμα διδακτορικής διατριβής. Το ερευνητικό της έργο την τελευταία 15ετία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Manchester Metropolitan University, European Space Agency, International Aquatic Therapy Faculty Switzerland αφορά θέματα ανθρώπινης απόδοσης, αρχιτεκτονικής του μυός, νευρομυϊκού ελέγχου, γηριατρικής, εμβιομηχανικής ανάλυσης ατόμων με ειδικές ανάγκες και τεκμηρίωσης μεθόδων υδροθεραπείας σε χρόνιες παθήσεις και παιδιατρικά προβλήματα. Έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με το Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Α.Π.Θ. και την Α΄ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική Α.Π.Θ. (Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης). Η ερευνητική της δραστηριότητα παρουσιάζεται σε πληθώρα εισηγήσεων και παρουσιάσεων σε συνέδρια και σεμινάρια, όπως επίσης σε συγγραφικό έργο 15 και πλέον δημοσιεύσεων. Επίσης, έχει οκταετή εμπειρία διδασκαλίας σε θέματα Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Φυσικοθεραπείας σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Ι.Ε.Κ., Α.Ε.Ι. – σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο). Είναι ιδρύτρια και υπεύθυνη του τμήματος Υδροθεραπείας και Θεραπευτικής Άσκησης AllΑbout Aquatics Greece&Cyprus. Υπεύθυνη Υδροθεραπείας και Κολύμβησης του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κύκλος και της κατασκήνωσης ΑμΕΑ Yuppi Camp. Είναι πιστοποιημένη Υδροθεραπεύτρια και Aqua Fitness Instructor επίσημη εκπρόσωπος του International Aquatic Therapy Faculty Switzerland και BECO Aqua College στη Ελλάδα έχοντας πιστοποιήσει εδώ και 11 χρόνια πάνω από 100 επαγγελματίες υγείας και άθλησης. Είναι συνεργάτης και εκπαιδεύτρια της International Aqua Therapy Association China. Είναι πιστοποιημένη φυσικοθεραπεύτρια στις μεθόδους PNF, Κinesio Tape, Bobath, Αqua PNF-Bad Ragaz, Clinical Ai Chi, Aquatic Motor Control, Water Specific Therapy- Halliwick Advanced, Halliwick Basic. Είναι εγγεγραμμένο μέλος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (ΕΓΒΕ), του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών(ΠΣΦ), της Ελληνικής Εταιρείας Εμβιομηχανικής(ΕΛΕΜΒΙΟ) και της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.) Η Παγκόσμια Συνομονσπονδία Φυσικοθεραπείας την έχει ορίσει από το 2011 υπεύθυνη και επίσημη εκπρόσωπο για το Aquatic Physical Therapy στην Ελλάδα. Διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης από το 2011 στη Σχολή Φυσικοθεραπείας BSc QMU, BScUEL, MSc UEL και BSc Sports Coaching and Physical Education..

Κυριαζής Κυριάκος

Ο Κυριάκος Κυριαζής είναι λογοθεραπευτής και εργοθεραπευτής με εξειδίκευση στη συμπεριφορική ψυχολογία και σπουδές σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία. Έχει κλινική εμπειρία 8 ετών σε Ελλάδα, Σουηδία και Μεγάλη Βρετανία σε ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιολογικών διαταραχών. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς και στην ανάπτυξη συμπεριφορικών θεραπευτικών προγραμμάτων για παιδιά με αυτισμό και σχετιζόμενες αναπτυξιολογικές διαταραχές.

Κυριάζου Αγγελική

Η Αγγελική Κυριάζου είναι απόφοιτη του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία και Μοριακή Διαγνωστική του τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ και είναι υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ στην μοριακή ενδοκρινολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τη θεραπεία του καρκίνου και ειδικότερα των λευχαιμιών και από το 2015 ασχολείται ερευνητικά με τη μοριακή βάση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ. Είναι υπότροφος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος από το 2016, ενώ στο παρελθόν έχει εργασθεί και ως τοξικολόγος στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε αντικείμενα παραϊατρικών ειδικοτήτων καθώς εργάζεται από το 2014 ως εκπαιδευτικός στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Διαθέτει 5 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας από το 2014 έως το 2017, καθώς και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Πανελληνίου Forum Νέων Επιστημόνων ΕΕΒΜΒ.

Κυριακίδης Σάββας

O κος Σάββας Κυριακίδης είναι καθηγητής φυσικοθεραπείας. ‘Έχει επτά (7) έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα φυσικοθεραπείας, ανατομίας και έρευνας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως φυσικοθεραπευτής σε οίκους ευγηρίας, ιδρύματα ατόμων με αναπηρία καθώς και σε ομάδα ποδοσφαίρου. Έχεικάνειμεταπτυχιακόστο University of East London.

Κωνστάντζου Κατερίνα

Η Κατερίνα Κωνστάντζου είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση γλωσσολογίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ψυχογλωσσολογία και Νευρογλωσσολογία από το University of Essex (UK) και διδάκτωρ Ψυχογλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Κατάκτηση χρόνου και ρηματικής όψης: Ενδείξεις από πειραματικές δοκιμασίες παραγωγής και κατανόησης» εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης» (επιστημονικός υπεύθυνος: Στέλλα Βοσνιάδου). Από το 2012 διδάσκει στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια γλωσσολογίας και γλωσσικών διαταραχών, ενώ έχει δημοσιεύει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την τυπική γλωσσική ανάπτυξη, καθώς και τις αναπτυξιακές διαταραχές.

Κωνσταντινίδου Σοφία

Η κ. Σοφία Κωνσταντινίδου είναι ποδίατρος – ποδολόγος. Εχει σπουδάσει στο Σαουθάμπτον της Μ. Βρετανίας (2003 με 2007) με τίτλο BSc hons Podiatry και έχει εργαστεί σε νοσοκομεία και κλινικές της χώρας στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης (St Mary’s hospital-Isle of Wight, Southampton podiatry clinic, St George London hospital, Portsmouth podiatry clinic).Εργάστηκε τρία χρόνια (2007-2010) σαν υπεύθυνη σε μεγάλο ποδολογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και από το 2010 εως σήμερα εργάζεται ιδιοτικά στο προσωπικό της ποδολογικό κέντρο. Ασχολείται με το διαβητικό πόδι, με αθλητές και με ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Λαδά Μίρκα

Η κα Λαδά είναι Εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος  Εργοθεραπείας του  ΤΕΙ Αθηνας.  Ειναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών,  στην Γνωστική & Κινητική Ανάπτυξη με ειδίκευση στα κινητικά ορόσημα της ανάπτυξης από βρέφος μέχρι την ενηλικίωση, του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του  Παιδαγωγικού Τμήματος  Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί στο κέντρο κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής για έξι χρόνια και συνεχίζει να εργάζεται ιδιωτικά με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις τόσο σε Ελληνικά όσο και σε Ευρωπαϊκά συνέδρια Εργοθεραπείας. Επίσης, υπήρξε μέλος οργανωτικής επιτροπής της ομάδας συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών, στην οποία είναι και ενεργό μέλος. Από το 2014 διδάσκει στο τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

Λαζαρίδης Γεώργιος

Ο κος Λαζαρίδης (Bsc, Msc, MBA) έχει 14 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα βιολογικών επιστημών. Στο παρελθόν έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην φαρμακευτική εταιρεία CANA και στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ν. Κορινθίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσιεύοντας επιστημονικές εργασίες. Σήμερα κατέχει τη θέση του υποδιευθυντή στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Αγίου Στεφάνου και διδάσκει σε προγράμματα δικαιόχρησης Βρετανικών Πανεπιστημίων.

Λαΐου Μαρία

Η κυρία Μαρία Λαΐου είναι καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει 27 έτη διδακτικής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα όπoυ έχει διδάξει μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Τα τελευταία 20 έτη έχει εξειδικευθεί στη διδασκαλία ενηλίκων επιπέδων B2, C1, C2 καθώς και του IELTS. Κατά την διάρκεια αυτών των ετών έχει σχεδιάσει και αναπτύξει μία τράπεζα διδακτικού υλικού που περιλαμβάνει δραστηριότητες και φύλλα εργασίας για τις εξετάσεις των επιπέδων αυτών . Έχει επίσης σχεδιάσει την διδακτέα ύλη (syllabus) για τάξεις των παραπάνω επιπέδων που περιλαμβάνει εξάσκηση όλων των γλωσσικών δεξιοτήτων (Listening, Speaking, Reading and Writing). Έχει παρακολουθήσει όλα τα ετήσια συνέδρια TESOL Macedonia-Thrace καθώς και διεθνή συμπόσια Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας. Τον Δεκέμβριο του 2013 πιστοποιήθηκε ως Differentiated Instructor (Διαφοροποιημένος Δάσκαλος) από την εταιρεία “the ariston project” με έδρα την Μεγάλη Βρετανία.

Λιάπη Ειρήνη

Η κα Λιάπη είναι φυσικοθεραπεύτρια, υποψήφια διδάκτωρ του ΔΠΘ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος “Άσκηση και Υγεία” του ΠΘ, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και υποτροφία, ενώ το ερευνητικό της έργο είχε ως θέμα την αποκατάσταση του παιδιατρικού πληθυσμού. Έχει επίσης τελειώσει και δεύτερο  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  Σπουδών στο ΔΠΘ, “Άσκηση και Ποιότητα Ζωής” και μένει η εκπόνηση της διατριβή της. Τομέας ερευνητικού και εργασιακού ενδιαφέροντος αποτελεί η παιδιατρική φυσικοθεραπεία, όπου από το 1995 έως σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος του παιδιατρικού εργαστηρίου φυσικοθεραπείας που διατηρεί στην Κατερίνη, ενώ έχει εργαστεί και στη Μέριμνα του Παιδιού και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Έχει εξειδικευτεί σε διάφορες μεθόδους –προσεγγίσεις αποκατάστασης κι αξιολόγησης παιδιών, βρεφών και νεογνών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (NDT, SI, PNF, GMFM, Bayleys I & II, Halliwick, CIMT, Clinical Gait Analysis, Therasuit, BSPTS Schroth Method, κτλ). Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ επίσης είναι συν-συγγραφέας κεφαλαίου βιβλίου με κύριους συγγραφείς καθηγητές Πανεπιστημίων των ΗΠΑ. Υπήρξε μέλος της διδακτικής εκπαιδευτικής ομάδας σεμιναρίων εξειδίκευσης στη Νευροεξελικτική Αγωγή (NDT-Bobath), προσκεκλημένη εισηγήτρια του Nova Southeastern University των ΗΠΑ. Έχει συμμετάσχει στη μετάφραση επιστημονικών βιβλίων φυσικοθεραπείας. Υπήρξε γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής (ΕΕΝΑ), κι είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Λούη Σοφία

Διδάσκουσα στα τμήματα λογοθεραπείας, παιδαγωγικών και ειδικής αγωγής (Ba και Ma Sen). Υπεύθυνη πρακτικής άσκησης στο τμήμα ειδικής αγωγής και υπεύθυνη του Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών, υπηρεσία του κέντρου Ακαδημαϊκής Υποστήριξης φοιτητών. Πτυχιούχος γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του York στο Ηνωμένο Βασίλειο και υπ. διδάκτωρ του προγράμματος σπουδών Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη, στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διδακτορική της διατριβή εξετάζει το ρόλο της μορφολογίας στην επεξεργασία των λέξεων της ελληνικής γλώσσας. Έχει διδακτική εμπειρία στην δημόσια και ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση σε γνωστικά αντικείμενα όπως Γνωστική Ψυχολογία, Γλωσσολογία- Ψυχογλωσσολογία, Μεθοδολογία έρευνας, Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσα στα πλαίσια της Πράξης του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης». Έχει επίσης εργαστεί ως ειδική παιδαγωγός σε γενικά και ειδικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αναπαράσταση και επεξεργασία των σύνθετων μορφολογικά λέξεων της ελληνικής γλώσσας στο νοητικό λεξικό, στην αναπαράσταση του ρήματος και του ουσιαστικού στο νοητικό λεξικό και στον ρόλο της σημασίας και της ορθογραφίας στην επεξεργασία των ελληνικών λέξεων.

Λυρίτσης Μάρκος - Βαλσάμης

Ο Μάρκος-Βαλσάμης Λυρίτσης είναι Πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία. ‘Έχει δώδεκα (12) έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα φυσικοθεραπείας, μάλαξης και θεραπευτικής γυμναστικής. Επίσης, έχει δεκατέσσερα (14) έτη κλινικής εμπειρίας στη φυσικοθεραπεία. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπότροφος σε Ερευνητικό Πρόγραμμα του Τομέα Ιατρικής της Άθλησης και έχει βραβευτεί με το 1ο Ειδικό Βραβείο Νέου Επιστήμονα στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικής Κινητικής (2009). Έχει παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης στη Νευροψυχολογία καθώς και πολλά σεμινάρια φυσικοθεραπευτικών και οστεοπαθητικών τεχνικών, έχοντας ειδικευτεί στη Χειροθεραπεία (Manual Therapy). Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Φυσικοθεραπευτής στο δικό του Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης. Είναι Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Μέλος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kinesio Taping, Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάλαξης Κεντρικής Μακεδονίας και της Εταιρίας Εφαρμοσμένης Ενοποιητικής Ολιστικής Θεραπείας.

Μάγκλαρη Ελίζα

Η κα Μάγκλαρη είναι παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας, υπότροφος του Ίδρυματος «Α. Ωνάσης». Επίσης, είναι κάτοχος  Bachelor’s of Science και  Advanced Master’s of Science στην παιδιατρική και σχολική εργοθεραπεία του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Buffalo. Έχει πιστοποίηση στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία από τον Αμερικανικό Σύλλογο Εργοθεραπείας, ενώ παράλληλα έχει ποικίλες ειδικεύσεις όπως στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και το SIPT, στη μέθοδο Bobath για παιδιά και βρέφη,  στη Κρανιοϊερή Θεραπεία και  στη Μυοπεριτονιακή Λύση, μεταξύ άλλων. Έχει κλινική εμπειρία από το 1985 σε ιδιωτικά και δημόσια πλαίσια στις  Η.Π.Α. και  στην Ελλάδα  όπως σε  μονάδες προώρων και νεογνών και σε μονάδες για παιδιά και εφήβους  με αναπτυξιακές, κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες. Έχει διδακτικό έργο ως επισκέπτρια  καθηγήτρια Εργοθεραπείας στο Touro College της Νέας Υόρκης, ως εκπαιδεύτρια της μεθόδου Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης του Sensory Integration International (SII-ΗΠΑ A. J. Ayres) από το 1994 έως το 2001  και ως συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από το 2013. Είναι επιστημονική συνεργάτης της αναπτυξιακής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και συμμετέχει ως οργανώτρια αλλά και με  προφορικές ανακοινώσεις σε  ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει συγγραφικό έργο σε βιβλία και περιοδικά, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά  εγχειρίδια θεραπευτικών προσεγγίσεων. Έχει  ερευνητικό έργο σε ΗΠΑ και Ελλάδα και είναι υποψήφια  διδάκτωρ.

Μακρυγιάννης Νικόλαος

Ο Νικόλαος Μακρυγιάννης αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (UoC), ως Μοριακός Βιολόγος (2012). Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του (MSc) στη Βιολογία, στο Ludwig Maximilians Universität München (LMU), με εξειδίκευση στην Γενετική ανθρώπου και φυτών (2015). Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τον εγκέφαλο των θηλαστικών και τον ρόλο της μετανάστευσης ενδονευρώνων στην ανάπτυξη και τη συμπεριφορά (έρευνα που εκπονήθηκε στο IMBB FORTH στο Ηράκλειο Κρήτης υπό την Δρ. Δόμνα Καραγωγέως), όπως επίσης και με τη δυνατότητα απεξάρτησης καλλιεργειών από αζωτούχα λιπάσματα, χάρη στη φυσιολογική συμβίωση ρίζας-αζωτοδεσμευτικών μικροοργανισμών (έρευνα που εκπονήθηκε στο Institute of Genetics, LMU, υπό τον Dr. Martin Parniske).

Εκτός της ερευνητικής ενασχόλησης με την κυτταρική βιολογία και την γενετική, ασχολείται με την Συμβουλευτική, όντας αναγνωρισμένος Life Coach (από International Association of Certified Coaches (IACC) και Life Coach Training Institute (LCTI)), και την διδασκαλία πειθούς (παρουσίαση, ρητορική, διαλεκτική, γλώσσα του σώματος, μνήμη και μάθηση) στο πλαίσιο Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, αλλά και των προγραμμάτων σπουδών στα οποία συμμετέχει. Από το 2019 αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, διδάσκοντας σε προγράμματα σπουδών της Σχολής Επιστημών Υγείας (BSc Dietetics του Queen Margaret University (QMU), Edinburgh, και BSc Biomedical Sciences του University of East London (UEL).

Μαγκούνη Χάιδω

Η κα. Χάιδω Μαγκούνη είναι λογοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη δυσφαγία. Είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Πατρών από όπου αποφοίτησε το 2011. Το 2013 αποφοίτησε απο το Trinity College στο Δουβλίνο. Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια σε ιδιωτική πρακτική και είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Λογοθεραπευτών (ΣΕΛΛΕ).

Μανές Χρήστος

Ο Δρ. Χρήστος Μανές αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.. Έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Παθολόγου. Μετεκπαιδεύτηκε στο Σακχαρώδη Διαβήτη στη Γερμανία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία, όπου εξειδικεύθηκε στις παθήσεις του Διαβητικού ποδιού. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ..Έλαβε επίσημα την εξειδίκευση στη Διαβητολογία το έτος 1994.Το έτος 2004 ορίσθηκε ως υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου του Γ.Π.Ν. «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Παθολογικού Τμήματος και του Διαβητολογικού Κέντρου στο Γ.Π.Ν. «Παπαγεωργίου». Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδος και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά».Επίσης διετέλεσε μέλος επί πενταετία μέλος του Δ.Σ. του Diabetic Foot Study Group της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης για το Σακχαρώδη Διαβήτη . Ηταν δε ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου για το Διαβητικό Πόδι που οργανώθηκε στην Ελλάδα (2005) από το DFSGΕπίσης είναι στη συντακτική επιτροπή των κατευθυντήριων οδηγιών της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας για το Διαβητικό Πόδι και διαβητική Νευροπάθεια.Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ) καιεκπρόσωπος της Ελλάδος στη Διεθνή ομάδα εργασίας για το Διαβητικό Πόδι.Έχει πάνω από 60 δημοσιευμένες μελέτες σε Ελληνικά Ιατρικά περιοδικά και 55 δημοσιεύσεις σε Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά.Είναι κριτής εργασιών σε έγκυρα Ιατρικά διεθνή περιοδικά ,.

Μαρκόπουλος Γιώργος

Ο κος Γιώργος Μαρκόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτωρ Γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο University College London και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συλλογικούς τόμους, επιστημονικά περιοδικά κτλ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο διεπίπεδο φωνολογίας-μορφολογίας και στις ελληνικές διαλέκτους.

Μαστροκώστας Θανάσης

Ο Θανάσης Μαστροκώστας είναι Νοσηλευτής, απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής, με 20ετή κλινική εμπειρία. Είναι ειδικός Χειρουργικής Νοσηλευτικής και εξειδικευμένος στην Εντατική Νοσηλευτική στις Η.Π.Α, ενώ έχει μεγάλο αριθμό κλινικών πιστοποιήσεων. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία, από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και είναι επίσης υποψήφιος Διδάκτορας του Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με την έρευνα και τη Μεθοδολογία έρευνας, έχοντας επιστημονικό συγγραφικό έργο σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, καθώς και πλήθος παρουσιάσεων ερευνητικών εργασιών σε επιστημονικές εκδηλώσεις. Διδάσκει θέματα σχετικά με τη Μεθοδολογία της Έρευνας, την Πρακτική Βασισμένη σε Ενδείξεις, την Ιατρική Στατιστική και την Επιδημιολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε Ιατρικές και Νοσηλευτικές Σχολές, ενώ έχει οργανώσει και διδάξει σε πολλά σχετικά σεμινάρια σε επαγγελματίες και φοιτητές.

Μελαδάκης Πέτρος

Ο κος Μελαδάκης Πέτρος είναι Εργοθεραπευτής, αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη διαχείριση των διαταραχών της παιδικής ηλικίας (Master of Science in Management of Childhood Disability) τον οποίο έλαβε από το University of Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει εκπαιδευτεί στις θεραπευτικές προσεγγίσεις: Sensory Integration, TEACCH, PECS, MORE, MAKATON, DIR Floortime, κ.α.). Το 2001 ξεκίνησε να εργάζεται με οικογένειες, παιδιά και έφηβους με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές-αυτισμό, αισθητικοκινητικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, ψυχοσυναισθηματικές και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. Από το 2008 είναι διευθυντής ιδιωτικού κέντρου ειδικών θεραπειών για παιδιά. Από το 2015 διδάσκει στο τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Μήτσιου Βικτώρια

Η κα Βικτώρια Μήτσιου είνα ιΛογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου (Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων), και κατέχει το μεταπτυχιακό τίτλο «MSc Speech Difficulties» του Πανεπιστημίουτου Sheffield (United Kingdom). Έχει 2ετή διδακτική εμπειρία στο Akmi Metropolitan College (AMC) σε θέματα αναπτυξιακών διαταραχών ομιλίας και λόγου, και κλινικής θεωρίας και πράξης. Έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας και σε κλινική αποθεραπείας και αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετείχε εθελοντικά σε προγράμματα αποκατάστασης φωνής σε ασθενείς με τη νόσο του Parkinson, με τη χρήση της μεθόδου LSVT (Lee Silverman Voice Treatment) και σε προγράμματα παρέμβασης παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές ομιλίας και λόγου. Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και επαγγελματικής εξέλιξής της έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων και εργαστηρίων, που αφορούν τις διαταραχές κατάποσης και φώνησης, τον αυτισμό, τις σχιστίες, τον τραυλισμό κ.α. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) από το 2011.

Μιχαηλίδης Μιχάλης

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπείας (απόφοιτος BSc Queen Margaret University) με εξειδίκευση στην Αθλητιατρική (MSc Sports and Exercise Medicine) από το Queen Mary University of London. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και έχει παρουσιάσει προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον είναι αξιολογητής επιστημονικών εργασιών (reviewer) σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην πρόληψη αθλητικών τραυματισμών μέσω προγραμμάτων άσκησης. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα κλινικών σεμιναρίων. Είναι μέλος του Health and Care Professions Council της Μεγάλης Βρετανίας και έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων, αθλητικών κακώσεων και στην βελτίωση της αθλητικής απόδοσης.

Μιχελή Μαίρη

Η Μαίρη Μιχελή είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (2009). Στο πλαίσιο των προπτυχιακών σπουδών έχει ολοκληρώσει κλινική εκπαίδευση σε νοσοκομεία του νομού Αττικής. Έχει λάβει τίτλο μεταπτυχιακής ειδίκευσης (MSc) στη Δημόσια Υγεία, με κατεύθυνση «χρόνια νοσήματα και συμπεριφορές υγείας» από την πρώην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (2015). Έχει επιμορφωθεί σε δύο προγράμματα με ψυχοεκπαιδευτικά εργαλεία για την προσέγγιση ατόμων με δυσκολίες διαχείρισης της διατροφής ή του τρόπου ζωής τους (2010, 2017). Έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτης έρευνας και ανάπτυξης σε ιστότοπο ενημέρωσης σε θέματα διατροφής από το 2010 έως το 2015. Έχει υπάρξει επιστημονική επιμελητής εκδόσεων, τόσο επιστημονικού ενδιαφέροντος όσο και για το κοινό. Έχει εργαστεί σε δύο ενημερωτικές καμπάνιες θεμάτων διατροφής, για το μέγεθος των μερίδων και για την εικόνα σώματος.

Τόσο από την ακαδημαϊκή της πορεία όσο και από την επαγγελματική, έχει συμμετάσχει σε αρκετές έρευνες με αντικείμενα τη μεσογειακή διατροφή και την Τρίτη ηλικία, την εικόνα σώματος και τις διατροφικές συνήθειες, τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής οικογενειών με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Στο πλαίσιο της ερευνητικού της έργου έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ενώ συνεχίζει να μένει ενημερωμένη σε επιστημονικά θέματα παρακολουθώντας ημερίδες και συνέδρια του χώρου της υγείας. Έχει υπάρξει εκπαιδευτής εκπαιδευτών ΚΕΚ και εισηγήτρια σε ημερίδα επιμόρφωσης μεταπτυχιακών φοιτητών.

Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, υποστηρίζοντας ξενοδοχειακή μονάδα στον βιώσιμο και οικολογικό σχεδιασμό υπηρεσιών διατροφής και σίτισης, λαμβάνοντας βραβείο για το εγχείρημα (2016). Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Διαιτολόγου από το 2009. Διδάσκει στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Dietetics του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Μπακιρτζόγλου Παντελεήμων

Ο Δρ. Παντελεήμων Μπακιρτζόγλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στην Προπονητική από το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Η διδακτορική του διατριβή είναι στο Αθλητικό Μάνατζμεντ.Έχει 15 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στην Β’/θμια & Γ’/θμια εκπαίδευση, με πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.Από το 2013 εργάζεται στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης AMC, διδάσκει στο πρόγραμμα BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education.

Μπασλή Μαρία

H κα Μαρία Μπασλή είναι διδάκτορας του τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, (Ι.Κ.Υ.) και έχει 20 έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα πεζογραφίας, θεατρολογίας, εκπαίδευσης, και διδασκαλίας Αγγλικής γλώσσας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διδάσκουσα σε φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε μαθήματα λογοτεχνίας και ερευνητικής εργασίας, καθώς και σε σχολεία ξένων γλωσσών. Έχει συμμετοχές σε συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού, και είναι μέλος του HELAAS (HellenicAssociationforAmericanStudies ).

Μπεμπή Βίκυ

Η Βίκυ Μπεμπή είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με εξειδίκευση στην Μοριακή Βιολογία και Βιοτεχνολογία. Συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου ειδικεύτηκε στην Επιδημιολογία και το οποίο ολοκλήρωσε με Άριστα. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα της Επιδημιολογίας και Κλινικής Χημείας.

Από το 2017 εργάζεται ως επιδημιολόγος ερευνήτρια στην Ιατρική Σχολή, όπου είναι υπεύθυνη εργαστηρίου και βιοτράπεζας στην μοναδική μελέτη κοόρτης στην Ελλάδα, μελέτη μητέρας-παιδιού Κρήτης, Μελέτη Ρέα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Ευρωπαϊκά και Ελληνικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει και παρουσιάσει ερευνητικές εργασίες σε περισσότερα από 10 Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά Συνέδρια.

Μπογιατζή Μαρία

Εργάζεται κλινικά στην Ελλάδα από το 2000 ως θεραπεύτρια και εισηγήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για γονείς και επαγγελματίες. Αξιολογεί και δουλεύει θεραπευτικά με παιδιά με: διαταραχές αυτιστικού φάσματος, δυσκολίες συμπεριφοράς, ΔΕΠΥ, μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική καθυστέρηση, καθυστέρηση στην ομιλία, αγχώδεις διαταραχές, κ.λ.π.

Μπούρικα Κατερίνα

Η κα Μπούρικα είναι Εργοθεραπεύτρια, αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει  ειδίκευση στην παιδιατρική Εργοθεραπεία  με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc), από το University of East London του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει 15ετή κλινική εμπειρία σε Ελλάδα και Αγγλία στη θεραπεία παιδιών με: διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, αισθητηριοκινητικές δυσκολίες, νοητική ανεπάρκεια, ΔΕΠΥ, μαθησιακές και ψυχοκινητικές δυσκολίες. Είναι εκπαιδευμένη στις θεραπευτικές προσεγγίσεις: Sensory Integration, TEACCH, PECS, MORE, MAKATON, The Greek sign language. Ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον της αποτελεί η αξιολόγηση των δυσκολιών αισθητηριακής επεξεργασίας: έχει μεταφράσει και προσαρμόσει στα ελληνικά το αξιολογητικό εργαλείο ‘Sensory Profile’, εφαρμόζοντας το εργαλείο αυτό για πρώτη φορά σε ελληνικό πληθυσμό. Εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια με κύριο ενδιαφέρον τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και την παρουσίαση του «Αισθητηριακού Προφίλ». Από το 2007 είναι επόπτρια πρακτικής άσκησης φοιτητών Εργοθεραπείας και έχει διατελέσει εξωτερική συνεργάτης του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2013 διδάσκει στο τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Νεονάκη Ειρώνα

Η κα Νεονάκη είναι λογοθεραπεύτρια. Κατέχει Bachelor of Science with Honours in Longopaedics (Queen Margaret University, Edinburgh, 2004), Postgraduate Diploma in Speech and Language Therapy (City University, London, 2009) και Master of Science in Speech and Language Therapy (City University, London, 2013). Από το 2004 έχει εργαστεί ως κλινικός σε δημόσια και ιδιωτικά πλαίσια στην Αθήνα, το Λονδίνο και το Σάρεϊ με παιδιά και ενήλικες με διαταραχές ομιλίας, λόγου, ροής και επικοινωνίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επεξεργασία λόγου και ομιλίας, τη γλωσσική κατάκτηση, και τις διαταραχές ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας. Είναι μέλος των  Health and Care Professions Council (HCPC, UK), Royal College of Speech and Language Therapists (RCSLT, UK) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ, Ελλάδα).

Νταφούλης Βάγιος

Ο Κος Νταφούλης Βάγιος είναι παιδοψυχίατρος απόφοιτος Iατρικής σχολής εθνικού Kαποδιστριακού πανεπιστήμιου Αθηνών και Διδάκτωρ Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τέλεσε επιμελητής στο κέντρο Περιθάλψεων παίδων Αγ. Δημήτριος και επιστημονικά υπεύθυνος στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο Β. Ελλάδος. Τώρα είναι διευθυντής του παιδοψυχιατρικού τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης . Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με 10 δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά και 94 δημοσιεύσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε 150 συνέδρια και ημερίδες με Θεματολογία την υπερκινητικότητα την ψυχιατρική παίδων και εφήβων και τις διαταραχές διατροφής και ήταν πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής σε αρκετά από αυτά. Είναι μέλος της Παιδοψυχιατρικής εταιρίας Ελλάδος , της Ελληνικής Ψυχιατρικής εταιρίας της εταιρίας μελέτης της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) της Ελληνικής εταιρίας μελέτης διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο και της Ελληνικής εταιρία διαταραχών αναπτυξιακής αποκατάστασης.

Παΐζη Όλγα

Η κυρία Παΐζη είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση ψυχολογία. Έχει Μάστερ στην Εκπαίδευση (MASTER OF EDUCATION ) στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία – Ειδικές Ανάγκες, από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία και έχει πιστοποιήσεις για την παρακολούθηση σεμιναρίων και διαγνωστικών κλινικών στο πλαίσιο μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών για τον Αυτισμό και άλλες Εκτεταμένες Αναπτυξιακές   Διαταραχές   στην Ερευνητική Μονάδα Ανάπτυξης του Παιδιού ( Child Development Research Unit) στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ, στην Αγγλία καθώς και για παρακολούθηση κύκλου σπουδών που αναφερόταν σε διαγνωστικές τεχνικές και προγράμματα παρέμβασης για άτομα με νοητική υστέρηση στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (Αγγλία), στο Κέντρο για Έρευνα και Ενημέρωση για τις Διανοητικές Αναπηρίες ( Centre for Research and Information into Mental Disability) (τμήμα Ψυχιατρικής ). Έχει μετεκπαιδευτεί στην Συμβουλευτική στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Προσσέγγιση- Ελλάς (Αθήνα) και έχει αποκτήσει Πιστοποιητικό στη Συμβουλευτική (Certificate in Counselling) από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde (Σκωτία).

Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος

ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης του κλάδου φυσικοθεραπείας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του BrunelUniversityστην Νευροαπαοκατάσταση – MSc in Neurorehabilitation. Έχει δεκαπέντε χρόνια κλινική εμπειρία στο χώρο της νευρολογικής αποκατάστασης και εξειδικεύεται κυρίως στον χώρο της παιδιατρικής νευρολογικής αποκατάστασης και κατά δεύτερον σε νευρολογικά περιστατικά ενηλίκων. Έχει 6 χρόνια διδακτική εμπειρία στα πλαίσια των προγραμμάτων φυσικοθεραπείας που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με αγγλικά πανεπιστήμια. Είναι καθηγητής σε μαθήματα νευρολογικής αποκατάστασης, ενώ είναι μέλος και στην ομάδα διδασκόντων και σε άλλα μαθήματα προπτυχιακού επιπέδου. Από φέτος είναι μέλος της διδακτικής ομάδας και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει το Μητροπολιτικό ΚΟλλέγιο. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και της Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας με συνεχή παρουσία στα συνέδρια και των δύο φορέων. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στο επίσημο περιοδικό του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι τα ακόλουθα: εγκεφαλική παράλυση, κινητική εκμάθηση, πλαστικότητα, στάση & κίνηση, νευρολογική αποκατάσταση, εγχύσεις αλλαντικής τοξίνης & φυσικοθεραπεία κ.τ.λ.

Παπανικολάου Χριστίνα

Η Παπανικολάου Χριστίνα είναι πτυχιούχος εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη των Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, MSc of Advanced Occupational Therapy από το πανεπιστήμιο του Salford. Επικεντρώθηκε στην διερεύνηση του ερωτήματος, πως η αισθητηριακή ολοκλήρωση επιδρά στις κοινωνικές δεξιότητες παιδιών με αυτισμό. Στο ετήσιο συνέδριο του British Association of Occupational Therapists (2013) πραγματοπoίησε παρουσίαση για το ερώτημα αυτό. Εργάστηκε σε κέντρο αποκατάστασης αναπήρων παίδων και υπήρξε υπεύθυνη για την δημιουργία του τμήματος της υποστηρικτικής τεχνολογίας. Ασχολείται δέκα χρόνια στην παιδιατρική εργοθεραπεία και διατηρεί ιδιωτικό κέντρο εργοθεραπείας.

Σιλιπότι Ρομπέρτο

Ο Ρομπέρτο Σιλιπότι είναι κάτοχος BSc (Hons) στη Φαρμακολογία από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, με εξειδίκευση στην καρδιαγγειακή φαρμακολογία και φυσιολογία και MA στη Σχολική Ανάπτυξη από το University College του Λονδίνου. Εργάζεται ως καθηγητής Βιολογίας και Περιβαλλοντικής Επιστήμης στο Κολλέγιο Αθηνών. Επιπλέον, διδάσκει σε θερινά μαθήματα Βιολογίας στη Βιέννη και εποπτεύει τους μαθητές στο διαδικτυακό πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, Λίνκολν. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με θέμα τη διδασκαλία και τη μάθηση και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία A-Level Biology. Έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακά μαθήματα γραφής στις επιστήμες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο κ. Σιλιπότι είναι σύμβουλος στο παγκόσμιο συνέδριο νέων ηγετών του Envision Experience.

Σούλη Καλλιόπη

Η Σούλη Καλλιόπη είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Έχει κλινική εμπειρία, με εξειδίκευση στα νευρολογικά και στα παιδιατρικά περιστατικά. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει στα προγράμματα σπουδών Φυσικοθεραπείας, BSc (Hons) Physiotherapy και Εργοθεραπείας, BSc (Hons) Occupational Therapy, σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University.

Τέγου Τζωρτζίνα

Η Τζωρτζίνα Τέγου είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του ΤΕΙ Ιωαννίνων (2005) και κατέχει δυο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, MSc στην Ανθρώπινη Επικοινωνία (University College London- UCL, UK) (2007) και MSc στις Διαταραχές κατάποσης – Δυσφαγία (Trinity College Dublin, Ireland) (2012).  Από το 2010, συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για τη διδασκαλία μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών Λογοθεραπείας [BSc (Hons) Speech and Language Therapy)], στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Αποκατάσταση (MSc Rehabilitation), αλλά και ως επόπτρια κλινικής πρακτικής, σε εργαστήρια και κλινικά πλαίσια. Έχει υπάρξει εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Λογοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πατρών, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, ενώ από το 2011 έως το 2015 δίδασκε στο Τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου θεωρητικά, εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως εισηγήτρια. Είναι ειδικευμένη, μεταξύ άλλων, στη Μέθοδο LSVT για άτομα με Νόσο Πάρκινσον, καθώς και στη μέθοδο του Νευρομυϊκού Ηλεκτρικού Ερεθισμού (NMES) για την αποκατάσταση των διαταραχών κατάποσης.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, συγγραφικά και ερευνητικά στις διαταραχές κατάποσης (δυσφαγία), αφασικές διαταραχές, και νευρογενείς διαταραχές επικοινωνίας.

Τσιόρτου Ποπιάννα

Η Ποπιάννα Τσιορτού είναι υποψήφια διδάκτωρ Νευροανοσολογίας στο Τμήμα Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού «Μοριακή Ιατρική», με εξειδίκευση στη Νευροβιολογία και πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Έλαβε υποτροφία από το ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, ενώ είναι εξωτερικός συνεργάτης στο ΙΙΒΕΑΑ (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών). Ασχολείται με τη μελέτη αυτοάνοσων νευρολογικών συνδρόμων και την έρευνα νέων φαρμακευτικών στόχων για τη θεραπεία τους.

Τσιφιντάρης Μαργαρίτης

Ο Μαργαρίτης Τσιφιντάρης είναι απόφοιτος του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (ΜΒΓ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). To 2019, ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Μοριακή Βιολογία στο τμήμα ΜΒΓ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη γενωμική, μεταγονιδιωματική και μεταγραφωμική ανάλυση δεδομένων που προέρχονται από αλληλούχιση επόμενης γενιάς (NGS).

Από το 2018 μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα με επιστημονικό αντικείμενο, είτε τη μελέτη νευροψυχιατρικών νοσημάτων, είτε τη δημιουργία εργαλείων και ροών εργασίας για εθνικές υποδομές βιοπληροφορικής.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 10 εργασίες που έχουν παρουσιαστεί σε Συνέδρια, καθώς και σε 5 εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά με κριτές. Από το 2020, διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στη Θεσσαλονίκη, σε αρκετά προγράμματα σπουδών της Σχολής Υγείας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας με γνωστικό αντικείμενο/επιστημονική περιοχή την βιοπληροφορική.

Φουντουλάκη Μαρία

Η Μαρία Φουντουλάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας (2005) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Midwifery (2011) από το Middlesex University του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως μαία στο Λονδίνο για 12 χρόνια. Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως μαία σε οργανική θέση σε δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Διαθέτει εκτενή κλινική εμπειρία διότι έχει εργαστεί σε όλα τα μαιευτικά τμήματα και κατείχε θέση προϊσταμένης μαίας σε αίθουσα τοκετών. Επίσης, έχει εμπειρία σε διοικητικό επίπεδο καθώς έχει εργαστεί ως project manager στο NHS σε διάφορα projects (GAP project, project ανανέωσης & επικυροποίησης πρωτοκόλλων/ κατευθυντήριων οδηγιών νοσοκομείων κτλ.)

Έχει εξειδίκευση στην εξέταση νεογνού (examination of the newborn) και ταυτόχρονα είναι κάτοχος τίτλου Supervisor of Midwives (SOM). Ως υπέρμαχος της δια βίου μάθησης, έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εργάζεται στο Μητροπολιτικό κολέγιο ως υπεύθυνη προγράμματος Μαιευτικής, BSc (Hons) Midwifery, από τον Ιούλιο του 2020.

Χατζαντώνης Γιώργος

Ο Γιώργος Χατζαντώνης έχει αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης. Κατόπιν μετέβη στη Γερμανία όπου ξεκίνησε την άσκηση της ειδικότητας της Χειρουργικής ακτινολογικό τμήμα της κλινικής τραύματος και αποκατάστασης στο Μουρνάου της Βαυαρίας και στη συνέχεια της Γενικής Χειρουργικής στο κρατικό Νοσοκομείο της πόλης Φροϊντενστατ. Έχοντας λάβει μέρος ως πρώτος και ως δεύτερος χειρουργός σε πάνω από 2.000 προγραμματισμένα και επείγοντα χειρουργεία, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη γενική χειρουργική και ειδικότερα στην χειρουργική παθήσεων της κοιλιακής χώρας, τόσο με την ανοιχτή όσο και με τη λαπαροσκοπική μέθοδο. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας της γενικής χειρουργικής εκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο στην ορθοπεδική και χειρουργική τραύματος, πραγματοποιώντας επεμβάσεις σε κακώσεις κυρίως της ποδοκνημικής άρθρωσης και του άκρου ποδός. Το 2016 αφού απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Γενικής-Γαστρεντερικής Χειρουργικής, ξεκίνησε να εργάζεται ως ειδικευόμενος Αγγειοχειρουργός στην κλινική Αγγειοχειρουργικής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής καθώς και στο κέντρο Διαβητικού Ποδιού – το μεγαλύτερο στη Γερμανία- στο διακονικό-εκκλησιαστικό νοσοκομείο της πόλης Σπαϊγερ.

Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού από την επαναιμάτωση μέχρι την αποκατάσταση ελκών με πρωτοποριακές τεχνικές, που αφορουν στην επιδιόρθωση των παραμορφώσεων στον άκρα πόδα διαβητικών ατόμων. Αφού απέκτησε και την ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής ανέλαβε χρέη επιμελητή Β με συνολικές επεμβάσεις ως Αγγειοχειρουργός (Α΄ χειρουργός) να ξεπερνούν τις 2.000. Τέλος στα πλαίσια συνεργασίας με την κλινική Πλαστικής Χειρουργικής έλαβα μέρος σε πολλές συνδυασμένες επεμβάσεις πλαστικής αποκατάστασης ελλείμματος μαλακών μορίων σε διαβητικούς ασθενείς με κρημνούς, βοηθώντας στην αγγειακή αποκατάσταση είτε με την τεχνική loop είτε straight. Έπειτα από πολυετή χειρουργική εκπαίδευση και πορεία στο εξωτερικό, συνεχίζει την καριέρα του και προσφέρει τις υυπηρεσίες του στην Ελλάδα ως αγγειοχειρουργός – ενδαγγειακός χειρουργός και χειρουργός διαβητικού ποδιού. Παράλληλα, είναι Επιμελητής Β΄ στην Ά Αγγειοχειρουργική Κλινικη του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, διαπιστευμένος υπερηχογραφιστής περιφερικών αγγείων και γαστρεντερικός χειρουργός. Παράλληλα, διδάσκει στο τμήμα Ποδιατρικής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο Campus Αθήνας.

Χατζηβασιλείου Θάλεια

Η Θάλεια Χατζηβασιλείου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιταλική Φιλολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές Λογοθεραπείας. Είναι κάτοχος πτυχίου Λογοθεραπείας από το Queen Margaret University και μεταπτυχιακού τίτλου στις Γλωσσικές Διαταραχές από το τμήμα Γλωσσολογίας του University of Essex. Έχει κλινική πείρα σε διαταραχές επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας, κυρίως σε παιδιατρικό πληθυσμό, και στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της είναι η εκπαίδευση στην επικοινωνία παιδιών με βαρηκοΐα και κώφωση. Συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολέγιο από το 2010 ως επόπτρια φοιτητών στην κλινική πρακτική τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ