Σχολή Ψυχολογίας

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Καλώς ήρθατε στη Σχολή που φιλοδοξεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο!

Η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών–Bachelors, Masters & Διδακτορικό- με έντονο ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο, σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικεύσεων του κλάδου της Ψυχολογίας που έχουν ως βασικό γνώμονα τον άνθρωπο και τη γενική συμπεριφορά του στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο: Κλινική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Εργασίας, Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και Coaching, Παιδοψυχολογία.

Αποστολή της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η ανάπτυξη άρτιων επαγγελματιών ψυχικής υγείας ικανών για ψυχολογική υποστήριξη και για επιστημονική έρευνα. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται να καταγράφουν, να κατανοούν και να ερμηνεύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις εκφάνσεις της, αλλά και να εντοπίζουν τους διάφορους παράγοντες από τους οποίους αυτή επηρεάζεται. Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται σε συνεργασία με το -κορυφαίο στις σπουδές Ψυχολογίας- Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London και έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Μερικά από τα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι η θεωρητική κατάρτιση των φοιτητών, η εξοικείωσή τους στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και η επιστημονική έρευνα.

Η επιστημονική υποδομή των φοιτητών ενισχύεται από την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω της πρακτικής άσκησης, δίνοντας στους απόφοιτους τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

περισσότερα +

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Μέλος σε Εταιρίες Ψυχολογίας

1

BACP.

Πιστοποιήσεις από Διεθνείς Οργανισμούς

2

BPS και EMCC.

Αναγνωρισμένες Σπουδές

3

Δυνατότητα εγγραφής στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS).

Πρακτική Άσκηση

4

Απόκτηση εμπειρίας σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας.

Επαγγελματική Δικτύωση

5

Παρακολούθηση σεμιναρίων από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες ψυχολόγους.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Λευκοθέα Πήλιου

Απόφοιτη BSc (Hons) Psychology & ΜSc Clinical & Community Psychology

“Ως φοιτήτρια Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, συνεργάστηκα με αξιόλογους και άριστα καταρτισμένους καθηγητές, αποκομίζοντας εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εμπειρίες! Από αυτές ξεχωρίζω την περίοδο της πρακτικής άσκησης, στη διάρκεια της οποίας βίωσα τη θεραπευτική διαδικασία και εξασκήθηκα σε αληθινά περιστατικά”

Δήμητρα Λιόντου

Απόφοιτη BSc (Hons) Psychology

«Πίσω από το πτυχίο μου κρύβεται το δικό μου όνειρο: να μπορώ να δίνω το χέρι της γνώσης σε όσους το έχουν ανάγκη, βοηθώντας τους να αγκαλιάσουν κάθε πτυχή του εαυτού τους και να γίνουν η καλύτερη τους εκδοχή».

Ιωάννα Γκέρτσου

Φοιτήτρια Professional Doctorate in Psychology with Counselling Practice

«Αυτό που χαρακτηρίζει τις σπουδές μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι η συνέπεια, η λεπτομέρεια, η ακρίβεια. Επιπλέον, ως άνθρωπος με βλάβη στην όραση, έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη από το κομμάτι της αποδοχής, της συμπερίληψης και της πρόσβασης».

Ευαγγελία Σταυροπούλου

Τελειόφοιτη BSc (Hons) Psychology Υπότροφος Seleni Scholarship for Maternal Mental Health Professionals

«Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με τους άψογα καταρτισμένους καθηγητές, τις σύγχρονες υποδομές και το διεθνώς αναγνωρισμένο επίπεδο, ήταν η καλύτερη επιλογή!»

Ανθή Σουμπενιώτη


Φοιτήτρια BSc (Hons) Psychology

«Η επαφή με τους καθηγητές είναι άμεση, οποιοδήποτε πρόβλημα επιλύεται μέσω ειδικού ψυχολόγου μέσα στο Κολλέγιο. Επιπλέον, μέσω των Συνεδρίων, μας δίνεται η ευκαιρία συνεργασίας και συζήτησης με σπουδαία ονόματα του κλάδου, καθώς και ένα υψηλού επιστημονικού επιπέδου πτυχίο».

Φένια Κυριάκου

Φοιτήτρια MSc Clinical & Community Psychology

«Χάρη στην άριστη εμπειρία που είχα από τις προπτυχιακές σπουδές μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο πρόγραμμα σπουδών Ψυχολογίας, αποφάσισα να συνεχίσω εδώ τη μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση. Το MSc στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που μας δίνει τα “φτερά” για να απογειώσουμε την καριέρα μας ως Ψυχολόγοι».

Ζέφη Παπαγιάννη

Φοιτήτρια MSc Business Psychology

«Η εμπειρία μου από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι εξαιρετική. Το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθώ με βοηθά να αναπτυχθώ τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Σε αυτό συμβάλλει, αναμφισβήτητα, και το άψογα καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό που μεταγγίζει τις γνώσεις του με κάθε επιτυχία».

Ιωάννα Σκλιάμη

Φοιτήτρια BSc (Hons) Psychology

«Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, η οργάνωση και οι καθηγητές, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας προσφέρουν γνώσεις και εφόδια για το μέλλον, με κάνουν να νιώθω οικεία και να χαίρομαι την κάθε στιγμή της φοιτητικής μου ζωής».

Ειρήνη Καλογεροπούλου

Φοιτήτρια MSc Psychology

«Η κριτική σκέψη και δημιουργικότητα είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου προσφέρουν οι σπουδές μου. Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την έρευνα πάνω στη γνωστική ψυχολογία».

Ιωάννα Μαρμάρου

Φοιτήτρια ΜSc Clinical and Community Psychology

«Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, παράλληλα με τις σπουδές μου, έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια εξειδίκευσης ενώ χάρη στα #μαθήματα στην αγγλική γλώσσα, έχω διδαχτεί και την παγκόσμια ορολογία της Ψυχολογίας και έτσι μπορώ να εργαστώ και στο εξωτερικό».

Κωνσταντίνος Τάτσης


Φοιτητής MA Counselling & Psychotherapy

«Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ήταν η πρώτη μου επιλογή για να ξεκινήσω το «ταξίδι» μου στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Οι εγκαταστάσεις των Campus παραπέμπουν σε Κολλέγια του εξωτερικού. Επίσης, διαθέτει υπερσύγχρονες αίθουσες, ενημερωμένη και ευρύχωρη βιβλιοθήκη και -το πιο σημαντικό απ ‘ όλα- καθηγητές που κρατούν το ενδιαφέρον στους φοιτητές και προωθούν την έρευνα ως μέσο εξέλιξης»

Αργυρώ Καθέρη

Απόφοιτη MSc Business Psychology

«Το πρόγραμμα σπουδών που επέλεξα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο με βοήθησε να καθορίσω με τι ακριβώς επιθυμώ να ασχοληθώ μέσα στον τεράστιο κλάδο που λέγεται “επιχειρείν”. Οι σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο σού δίνουν πολλές και σημαντικές γνώσεις, που αν τις αξιοποιήσεις σωστά, βγαίνεις πολύ κερδισμένος».

Στέλλα Ρούσσου

Φοιτήτρια ΜSc Business Psychology

«Εκτός του ότι οι σπουδές μου είναι σε συνεργασία με το διεθνούς εμβέλειας University of East London, θεωρώ πώς το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει ένα εξαίρετο διδακτικό προσωπικό. Με τη συνδρομή των καθηγητών μου, απέκτησα εφόδια και ήρθα σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων που, πλέον, μού προσδίδουν γνώσεις, αυτοπεποίθηση και επαγγελματική αξιοπιστία».

Chua Hui Ting

Τελειόφοιτη BSc (Hons) Psychology

«Το να αποκτώ γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που αγαπώ και να διδάσκομαι από τόσο εξαιρετικούς καθηγητές, είναι το πιο ευχάριστο κομμάτι των σπουδών μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο!».

Μαρία Καλύβα

Φοιτήτρια ΜΑ Counselling & Psychotherapy

«Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εκπαίδευσης με πολύ εξειδικευμένα εργαστήρια και πρακτικές ασκήσεις που μας προετοιμάζουν άρτια και με δεοντολογικό τρόπο για το επάγγελμα μας. Στο πλαίσιο των σπουδών μου, είχα την ευκαιρία να κάνω την πρακτική μου άσκηση στην ψυχιατρική κλινική του Στρατιωτικού Νοσοκομείου – μια εμπειρία μοναδική για την οποία είμαι ευγνώμων!»

Ασημίνα Ισούφη

Φοιτήτρια BSc (Hons) Psychology

«Η μέχρι στιγμής εμπειρία μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο μου αποδεικνύει ότι ήταν μια καταπληκτική επιλογή για τις σπουδές μου στην Ψυχολογία. Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση με την πρακτική εξάσκηση ενώ, υπεύθυνοι και ακαδημαϊκοί του Κολλεγίου, φτιάχνουν μια ομάδα που ο καθένας συμβάλλει καθοριστικά ώστε οι φοιτητές να πετύχουν τους στόχους τους».

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ