Σχολή Τουρισμού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Καλώς ορίσατε στη Σχολή που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τη φιλοξενία!

Η πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθώς προσφέρει σύγχρονα Πανεπιστημιακά Προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων - Bachelors, Masters και Diplomas- σε περιζήτητους τομείς της σύγχρονης βιομηχανίας του τουρισμού.

Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται σε συνεργασία με τα κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια: Queen Margaret University, Oxford Brookes University και Ecole hôtelière de Lausanne και οδηγούν σε πανεπιστημιακά πτυχία διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης. Καλύπτουν εξειδικεύσεις που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση όπως: Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων,  καθώς και Διεθνής Φιλοξενία και Οργάνωση Εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ecole hôtelière de Lausanne, τη Νο1 στον κόσμο Ξενοδοχειακή Σχολή, η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον τουριστικό κλάδο προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης VET BY EHL.

Αποστολή της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών ικανών να σταδιοδρομήσουν στη ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία, μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες για την χώρα μας. Τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν σύγχρονα μαθήματα με πρακτική διάσταση που έχουν στόχο να εξοικειώσουν και να εκπαιδεύσουν τους φοιτητές με τη ζωή, τη δράση και τον πολυεθνικό, εξελισσόμενο χαρακτήρα των τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Η ανάγκη για καλά εκπαιδευμένους επαγγελματίες τόσο στην τοπική όσο και την παγκόσμια αγορά Φιλοξενίας και Τουρισμού γεννά λαμπρές προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης για τους αποφοίτους της Σχολής, τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει βραβευθεί ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» στα Greek Hospitality Awards 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 και 2023. Επίσης, έχει τιμηθεί 4 φορές στα Tourism Awards (2020, 2021, 2022, 2023) για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Επιπλέον, είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) – εξειδικευμένο Όργανο του ΟΗΕ και μέλος ΣΕΤΕ και EURHODIP. Παράλληλα, αποτελεί τον μοναδικό Global Academic Partner του AHLEI στην Ελλάδα.

περισσότερα +

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πλήθος διακρίσεων

1

Η Σχολή Τουρισμού έχει βραβευθεί 8 φορές ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider) στα Greek Hospitality Awards και έχει τιμηθεί 4 φορές στα Tourism Awards (2020, 2021, 2022, 2023) για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Μέλος UNWTO

2

Το μοναδικό κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) – εξειδικευμένο Όργανο του ΟΗΕ.

Μέλος ΣΕΤΕ

3

Μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Global Academic Partner AHLEI

4

Ο μοναδικός Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI) στην Ελλάδα.

Θεσμός HoTEL OPEN FORUM

5

Σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις από εξέχουσες προσωπικότητες του ξενοδοχειακού κλάδου.

Αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση

6

Οι φοιτητές εκπαιδεύονται στην πράξη σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας.

Ελβετικά Διπλώματα Πιστοποίησης (Swiss Diploma)

7

Συνεργασία με τον όμιλο Ecole Ηôtelière de Lausanne για τα διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης VET BY EHL.

Υπερσύγχρονα εργαστήρια

8

Πλήρως και πολυτελώς εξοπλισμένα εργαστήρια που προσομοιάζουν την πραγματική λειτουργία ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Career Day Tourism

9

Διοργάνωση Ημερών Καριέρας Τουρισμού για τη διασύνδεση φοιτητών/αποφοίτων με την αγορά.

Μέντορες

10

Καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου.

Διεθνείς ευκαιρίες καριέρας

11

Εκμάθηση ξένων γλωσσών και επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Ναταλία Αθανασοπούλου

Φοιτήτρια BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management

«Έχω το προνόμιο να σπουδάζω στο μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με τέτοιες προδιαγραφές στην Πάτρα! Από το πρόγραμμα σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ξεχωρίζω τη δυνατότητα που μάς δίνει να παρακολουθούμε πολλά και διαφορετικά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενό μας».

Γιώργος Μουρέλλος

Απόφοιτος BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management

«Η αλληλεπίδραση με τους καθηγητές ήταν πραγματικά μοναδική, αφού εκτός από εξειδικευμένες γνώσεις, μας δίδαξαν να κυνηγάμε τις καινοτόμες ιδέες καθώς εμείς είμαστε η επόμενη γενιά της επιτυχίας!».

Τριανταφυλλιά Παπαγεωργίου

Απόφοιτη Hotel Administration Diploma (VET BY EHL

«Νιώθω τιμή και υπερβολικά τυχερή που, χάρη στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, είμαι κομμάτι της πιο σπουδαίας ξενοδοχειακής σχολής παγκοσμίως, Ecole hôtelière de Lausanne. Εκτός από τις γνώσεις που αποκόμισα, με βοήθησε να αναπτυχθώ τόσo επαγγελματικά, όσο και προσωπικά, οξύνοντας τη δημιουργικότητά μου και βελτιώνοντας τις κοινωνικές μου δεξιότητες».

Φλώρα Παππά

Φοιτήτρια BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management

«Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μας δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουμε στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις. Σε μια από αυτές, έκλεισα την πρακτική μου σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας».

Θάνος Τσαμαλής

Φοιτητής BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management

«Οι σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχουν υπερβεί τις προσδοκίες μου. Η Σχολή Τουρισμού διοργανώνει δράσεις που μας δίνουν την ευκαιρία για συμμετοχή στα μεγαλύτερα συνέδρια του κλάδου και δικτύωση με κορυφαίες εταιρίες».

Ελευθερία Δάντου

Φοιτήτρια BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management & Hotel Administration Diploma | VET BY EHL

«Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος χωρίς σύνορα. Ακόμα και την περίοδο της καραντίνας, οι σπουδές δεν έπαψαν να είναι η προτεραιότητά μου αφού τα μαθήματα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεχίστηκαν με τον πληρέστερο τρόπο».

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ