Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλώς ορίσατε στη Σχολή που διαμορφώνει το μέλλον της δημιουργικότητας!

Η Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων και παραστατικών τεχνών, με βασικό γνώμονα τη δημιουργία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό. Προσφέροντας πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών -Bachelors και Masters- σε τομείς όπως Δημοσιογραφία, Σκηνοθεσία, Μουσική Τεχνολογία, Δημιουργική Γραφή και Υποκριτική, έχει στόχο να διαμορφώσει το εγχώριο και διεθνές πολιτιστικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι και να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για όσους επιθυμούν μια καριέρα σε αυτό.

Βασικό χαρακτηριστικό του πολιτισμού μιας χώρας είναι οι συνεχείς μεταβολές και αλλαγές. Την ίδια κατεύθυνση ακολουθούν και τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας. Έχοντας έντονο το ανθρωποκεντρικό στοιχείο στο περιεχόμενο τους, απώτερος στόχος είναι να προσφέρουν τα κατάλληλα ερεθίσματα σε κάθε φοιτητή ώστε να οξύνουν το πνεύμα του, να τον βοηθήσουν να ανακαλύψει την ταυτότητά του και να αναδείξει τα ταλέντα του μέσω της δημιουργίας.

Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται σε συνεργασία με τα διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια, Oxford Brookes University, Queen Margaret University και University of East London. Έτσι, το επίπεδο σπουδών που παρέχεται στους φοιτητές είναι εφάμιλλο των μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικάνικων σχολών επικοινωνίας και τεχνών, προσαρμόζοντας τις ελληνικές ανάγκες στα διεθνή μοτίβα.

Συνδυάζοντας την υψηλή ακαδημαϊκή προσέγγιση, με τις ανάγκες του εργασιακού περιβάλλοντος του ευρύτερου χώρου της επικοινωνίας και των παραστατικών τεχνών, αποτελούν τον προθάλαμο για τις πιο αναβαθμισμένες μεταπτυχιακές σπουδές στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια Τεχνών του κόσμου.

Οι απόφοιτοι της Σχολής διακρίνονται τόσο για την ισχυρή υποδομή και τις επαγγελματικές δεξιότητες τους, όσο και για την ευρυμάθεια και την πολιτιστική ταυτότητα τους.

περισσότερα +

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Βραβεία και διακρίσεις

1

Οι ταινίες φοιτητών και αποφοίτων Σκηνοθεσίας συμμετέχουν και διακρίνονται σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Εξειδικευμένα εργαστήρια

2

Hands-οn εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε εργαστήρια επαγγελματικών προδιαγραφών.

Διοργάνωση προβολής ταινιών

3

Ετήσια εκδήλωση με προβολή ταινιών μικρού μήκους των αποφοίτων Σκηνοθεσίας.

Επαγγελματική Δικτύωση

4

Εκπαίδευση, παράλληλα σεμινάρια και εκδηλώσεις από έμπειρους εκπροσώπους του κάθε τομέα.

Διεθνείς προοπτικές

5

Πλήθος ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης εντός και εκτός Ελλάδας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Ελένη Κουκιά

Απόφοιτη ΒΑ in Media Production/Journalism

«Χάρη στην αφοσίωση των καθηγητών μου και την πλήρη στήριξή τους, κατάφερα να αντιμετωπίσω όλα τα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία και να έρθω με πολύ ομαλό τρόπο ένα βήμα πιο κοντά στο πτυχίο μου. Επόμενο βήμα; Να παρακολουθήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Digital Marketing».

Θάνος Δημητρίου

Απόφοιτος BA (Hons) Music Technology and Production

«Στο πλαίσιο του μαθήματος Professional Practice ετοίμασα μια σειρά διαδραστικών βιβλίων που βοηθά τα παιδιά να μπουν στον κόσμο της μουσικής μέσα από τη Φυσική, τα Μαθηματικά, τη Μηχανική, την Τεχνολογία»

Θανάσης Νεοφώτιστος

Απόφοιτος BA in Media Production/ Film Directing

«Με εξαιρετικούς καθηγητές στον τομέα τους που με ενέπνευσαν και με καθοδήγησαν, δίνοντας χώρο ακόμα και για δημιουργικές διαφωνίες, νομίζω ότι το αποτέλεσμα των σπουδών μου αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πτυχιακή μου ταινία, Προσευχή, που έλαβε το βραβείο του Χρυσού Διόνυσου στο Φεστιβάλ Δράμας».

Μαρία Αγγελοπούλου

Απόφοιτη ΒΑ in Media Production/Journalism

«Θεωρώ ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα πανεπιστήμια του εξωτερικού Το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθώ δίνει έμφαση στα Νέα Μέσα που είναι το μέλλον στη δημοσιογραφία. Χάρη στις εργασίες που κάνουμε, λαμβάνουμε ουσιαστική γνώση ενώ οι καθηγητές μας είναι πάντα πρόθυμοι να μας βοηθήσουν.»

Κατερίνα Μουστάκη

Απόφοιτη ΒΑ in Media Production/Journalism

«Εδώ εκπαιδευόμαστε στην πράξη. Χάρη στις πρακτικές ασκήσεις και εργασίες έχω αποκτήσει πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου».

Λουκάς Δαμιανάκος

Απόφοιτος BA (Hons) Music Technology and Production

«Οι τρόποι διδασκαλίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμφωνούν με τα μοτίβα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και αυτό κάνει τη φοίτησή μου ξεχωριστή».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ