MA Counselling and Psychotherapy
Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πτυχίο από κορυφαίο Διεθνές Πανεπιστήμιο

1

Τίτλος σπουδών Master of Arts από το University of East London, με μακρά παράδοση στη Συμβουλευτική και κατέχοντας την 1η θέση για το ερευνητικό του έργο στη Μ. Βρετανία.

Μέλος του BACP

2

Ως μέλος της Βρετανικής Ένωσης Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (BACP), το μεταπτυχιακό πληροί παράλληλα και τις προϋποθέσεις εγγραφής σε αυτήν κατόπιν αίτησης.

Κλινική πρακτική

3

Πλήρως εποπτευόμενη κλινική πρακτική άσκηση (τουλάχιστον 100 ωρών) σε συνεργαζόμενα κλινικά και συμβουλευτικά πλαίσια του Κολλεγίου (Ιδιωτικά κέντρα ψυχικής υγείας, Νοσοκομεία, Ιατρεία κ.α.).

Σύγχρονο μεταπτυχιακό

4

Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στο συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας, την πιο σύγχρονη τάση στην Ψυχοθεραπεία (προσωποκεντρική, γνωσιακή, ψυχοδυναμική, υπαρξιακή προσέγγιση).

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

5

Eργαστήρια πρακτικής εφαρμογής και εκμάθησης των δεξιοτήτων της Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας.

Βιωματικά Εργαστήρια

6

Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη μέσω βιωματικών εργαστηρίων.

Αναγνωρισμένες σπουδές

7

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, βάσει των κείμενων διατάξεων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.

Ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών

8

Δυνατότητα φοίτησης πλήρως στα ελληνικά.

Διακεκριμένο διδακτικό προσωπικό

9

Ακαδημαϊκά καταξιωμένοι και κλινικά έμπειροι καθηγητές απαρτίζουν το διδακτικό προσωπικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Ευέλικτες ώρες μαθημάτων

10

Ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Υποστήριξη φοιτητών

11

Οι φοιτητές λαμβάνουν πληροφόρηση, εκπαίδευση και βοήθεια πριν την πρακτική τους άσκηση στην προετοιμασία βιογραφικού και στη διεξαγωγή της συνέντευξης.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
(POSTGRADUATE DIPLOMA)
2
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
(MA)
3
ΓΛΩΣΣΑ
gr

Το Master στην Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία, MA Counselling & Psychotherapy είναι σχεδιασμένο με προσανατολισμό στην πράξη. Παρέχει στους φοιτητές τη γνώση και τις δεξιότητες να ασκήσουν με ασφάλεια και δεοντολογικά το επάγγελμα του σύμβουλου/ψυχοθεραπευτή. Αποτελεί το μοναδικό ελληνόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με κρατικό Βρετανικό πανεπιστήμιο.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει θεωρητικά και πρακτικά στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία με τρόπο κατάλληλο για την ασφαλή, δεοντολογική και αποτελεσματική πρακτική εφαρμογή. Ένας ακόμα στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν ένα τίτλο σπουδών που πληροί τα κριτήρια εγγραφής στο British Association for Counselling & Psychotherapy (BACP) και μπορεί να τους οδηγήσει στην απόκτηση πιστοποίησης θεραπευτή από το British Association for Counselling & Psychotherapy.

Παράλληλα προσφέρει στους αποφοίτους την ευκαιρία για ακαδημαϊκή αλλά και επαγγελματική εξέλιξη στην επαγγελματική κοινότητα των συμβούλων/ψυχοθεραπευτών. Τέλος, Παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής στη Βρετανική Ένωση Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών, BACP κατόπιν ολοκλήρωσης 2 ετών εκπαίδευσης (PGDip) και 100 ωρών εποπτευόμενης συμβουλευτικής πρακτικής. Η εγγραφή ως Member γίνεται κατόπιν ατομικής αίτησης.

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευθούν στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία σε πανεπιστημιακό πρόγραμμα. Βασίζεται στην παραδοχή ότι λόγω του ότι ο άνθρωπος είναι πολύπλοκο ον, είναι ριψοκίνδυνο να επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε τη συμπεριφορά του με βάση μόνο μια θεωρία-προσέγγιση. Κατά αυτόν τον τρόπο, το πανεπιστημιακό πρόγραμμα MA Counselling and Psychotherapy παρέχει εκπαίδευση στο συνθετικό μοντέλο, την τελευταία τάση στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Το θεραπευτικό μοντέλο που διδάσκεται στο πρόγραμμα είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο μοντέλο του Egan, με προσανατολισμό στην άμεση επίλυση ενός θέματος.

περισσότερα +

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

1
 • Προσωπική Ανάπτυξη, Δεξιότητες και Θεωρία 1
 • Προσωπική Ανάπτυξη, Δεξιότητες και Θεωρία 2
2
 • Σύνθεση και Εφαρμογή 1
 • Σύνθεση και Εφαρμογή 2
3
 • Μεθοδολογία Ερευνας 1
 • Μεθοδολογία Ερευνας 2

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, MA Counselling and Psychotherapy οδηγεί στην επαγγελματική εξέλιξη όσων ασκούν επάγγελμα του Συμβούλου ή / και του Ψυχοθεραπευτή.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να:

 • Ασκήσουν ιδιωτικά το επάγγελμα Συμβούλου/Ψυχοθεραπευτή.
 • Εργαστούν ως σύμβουλοι/θεραπευτές σε φορείς παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και ψυχοκοινωνικής στήριξης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κοινωνικές Υπηρεσίες, ΜΚΟ, Κέντρα Φροντίδας Ειδικών Πληθυσμών).
 • Να συνεχίσουν την κατάρτιση τους και να γίνουν οι ίδιοι κλινικοί εκπαιδευτές ή/και επόπτες νέων συμβούλων/θεραπευτών.
2

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρεία γκάμα πτυχιούχων και επαγγελματιών Ανθρωπιστικών – Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας, που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού (στις προαναφερόμενες ή συναφείς ειδικότητες)
 • Προηγούμενη εμπειρία και εκπαίδευση στο αντικείμενο ή/και εμπειρία από προσωπική θεραπεία (επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη για την εισαγωγή στο πρόγραμμα)
 • Συστατικές Επιστολές
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται)
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ