Σχολή Υγείας

ΥΓΕΙΑ
Καλώς ήρθατε στη Σχολή που δημιουργεί τους θεραπευτές του αύριο!

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου περιλαμβάνει το μεγαλύτερο εύρος τμημάτων με σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα επιστημών υγείας -Bachelors & Masters- σε καινοτόμες και περιζήτητες στην αγορά εργασίας εξειδικεύσεις: Νοσηλευτική, Μαιευτική, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Διαιτολογία, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Ποδιατρική, Ιατρική Γενετική και Αποκατάσταση.

Αποστολή της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η ανάπτυξη νέων επαγγελματιών και επιστημόνων υγείας, ικανών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να συμβάλουν στις επιστημονικές εξελίξεις.

Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται σε συνεργασία με τα κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια: Queen Margaret University, Oxford Brookes University και University of East London.

Αναβαθμίζονται σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και στηρίζονται στην εφαρμογή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων με τη χρήση νέας τεχνολογίας και διαγνωστικού εξοπλισμού νέας γενιάς, που διαθέτουν τα άρτια εξοπλισμένα, ιδιόκτητα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν κλινική πρακτική σε πολυάριθμους οργανισμούς υγείας, με τους οποίους συνεργάζεται το Κολλέγιο, με στόχο να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για την επαγγελματική τους εξέλιξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

περισσότερα +

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πιστοποιήσεις από Διεθνείς Οργανισμούς Υγείας

1

ENPHE, ΕΝΟΤΗΕ , WFOT, ΙBMS.

Διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων

2

Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης.

Ίδρυση ΙΝΕΕΑΠ

3

Ινστιτούτο Επιστήμης του Έργου και Αποκατάστασης για την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και τη συμβολή στην προαγωγή της επιστήμης.

Mέλος του World Rehabilitation Alliance

4

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί πιστοποιημένο μέλος του World Rehabilitation Alliance (WRA), όργανο που εποπτεύεται και συντονίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization), ως επιβράβευση για το έργο που επιτελεί το ΙΝΕΕΑΠ.

Σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια

5

Ιδιόκτητα εργαστήρια με εξοπλισμό νέας γενιάς.

Αναγνωρισμένες Σπουδές

6

Οι απόφοιτοι αποκτούν ιδιότητα μέλους HCPC.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Ειρήνη Πιθακάκη

Απόφοιτη BSc (Hons) Occupational Therapy

«Στα 4 έτη σπουδών μου είχα την χαρά να συνεργαστώ με αξιόλογους και άριστα καταρτισμένους καθηγητές. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σού δίνει την δυνατότητα να γνωρίσεις εκ των έσω την επιστήμη της εργοθεραπείας προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω της πρακτικής άσκησης».

Νεφέλη Γεωργίου

Απόφοιτη BSc (Hons) Dietetics

«Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ένα μεγάλο σχολείο. Το υψηλό επίπεδο σπουδών ήταν μεγάλη πρόκληση για εμένα, αλλά οι καθηγητές μου με βοήθησαν να το καταφέρω! Εκτός από σωστοί επαγγελματίες ήταν πάνω από όλα άνθρωποι που ήξερα ότι μπορώ να εμπιστευτώ».

Κωνσταντίνος Ζήκος (πρωταθλητής Ελλάδος 60 & 100μ.)

Φοιτητής BSc (Hons) Physiotherapy

«Επέλεξα το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γιατί έχει τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα και σου δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσεις σε ένα διεθνές πανεπιστήμιο, από την πόλη της Λάρισας»

Κατερίνα Αρανίτη

Απόφοιτη BSc (Hons) Occupational Therapy

«Οι σπουδές μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο με βοήθησαν πολύ να αναπτύξω συλλογιστική σκέψη, να αναζητώ στοιχεία από έγκυρες μελέτες, αλλά και να διεξάγω τη δική μου έρευνα! Με αυτές τις βάσεις κατάφερα να ανταπεξέλθω στο μεταπτυχιακό με το οποίο επέλεξα να συνεχίσω τις σπουδές μου».

Άγγελος Μαντάς

Αποφοιτος BSc (Hons) Occupational Therapy

«Οι καθηγητές μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο με έμαθαν να αναζητώ σωστά, οργανωμένα και με πειθαρχία τη γνώση. Επίσης, μού διδαξαν τη σημασία της διεπιστημονικότητας προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο για τον κάθε ασθενή».

Ξένια Χατζιλλάρι

Τελειόφοιτη BSc (Hons) Nursing

«Εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό προσομοίωσης, διεπαγγελματική εκπαίδευση σε επαφή με πληθώρα κλάδων υγείας, παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων, αλλά και κλινική πρακτική σε νοσοκομεία της Αθήνας. Όλα αυτά συνέβαλαν στην απόκτηση γνώσεων και ικανοτήτων, αλλά και στη διάκρισή μου ως “Best Undergraduate student on an overseas programme” του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου Queen Margaret University».

Μάριος Νικολόπουλος

Απόφοιτος BSc (Hons) Occupational Therapy

«Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο γνώρισα ανθρώπους που με βοήθησαν να μάθω και να τους εμπιστευτω για την εξέλιξη μου ως φοιτητής και μετέπειτα ως επαγγελματίας. Επιπλέον, σπουδάζοντας, κατά κύριο λόγο, στα Αγγλικά, απέκτησα ευχέρεια στη γλώσσα και μπορούσα να αποδώσω καλύτερα ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο εξωτερικό».

Αιμιλία Ζαμπέλη

Απόφοιτη BSc (Hons) Occupational Therapy - Εργοθεραπεύτρια στο Νοσοκομείο North Middlesex University Hospital NHS Trust (Λονδίνο)

«Σπουδάζοντας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ένιωθα -το λιγότερο- τυχερή που είχα την τιμή να διδάσκομαι από τόσο μεγάλα ονόματα του χώρου της Εργοθεραπείας. Χάρη σε όσα μου έμαθαν και έχοντας ήδη αποκτήσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, διεκδίκησα μια θέση εργασίας σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου».

Εμμανουέλα Κανετάκη

Φοιτήτρια BSc (Hons) Occupational Therapy

«Από το 1ο έτος σπουδών μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο μού δίνεται η ευκαιρία να παρευρεθώ σε κλινικά πλαίσια και να δω την εφαρμογή της Εργοθεραπείας στην Ελλάδα».

Πένυ Σπανού

Φοιτήτρια ΒSc (Hons) Biomedical Sciences

«Σπουδάζοντας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχα τη δυνατότητα να κάνω την πρακτική μου Γενικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου ήρθα σε επαφή με επιτυχημένους επιστήμονες από στον χώρο της ιατρικής. Σήμερα, κάνω το μεταπτυχιακό μου με τίτλο “Reproductive and Developmental Biology” σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, το Imperial College, στο Λονδίνο».

Παναγιώτης Σαρδέλλης

Απόφοιτος ΒSc (Hons) Biomedical Sciences

«Οι εγκαταστάσεις και οι εργαστηριακές υποδομές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου -απαραίτητες για τις σπουδές στις βιοϊατρικές επιστήμες – είναι εξαιρετικές ενώ χάρη στις σπουδές μου είχα την ευκαιρία να κάνω πρακτική άσκηση στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός, όπου ήρθα σε επαφή με την κλινική πλευρά του τομέα μου και αποφάσισα να γίνω γιατρός».

Γιάννης Μαρκόγιαννης

Απόφοιτος BSc (Hons) Podiatry

«Είναι μεγαλειώδες αν σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα έχει δική της σχολή Ποδιατρικής. Οι σπουδές μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ήταν ανώτερες των προσδοκιών μου. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους καθηγητές μου, που πραγματικά έσκυψαν από πάνω μας και μάς μεταβίβασαν τη γνώση και την εμπειρία τους, βοηθώντας μας να καλλιεργήσουμε κριτική σκέψη».

Στέφανος Ντίμπλερ

Φοιτητής BSc (Hons) Nursing

«Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο μαθαίνω από επαγγελματίες με πολύ μεγάλη εμπειρία και πάθος γι’ αυτό που κάνουν! Επιπλέον, είναι τόσο καλά οργανωμένο ώστε, ακόμα και την περίοδο της διαδικτυακής εκπαίδευσης, μπορούμε να επικοινωνήσουμε ανά πάσα στιγμή με τους καθηγητές μας ή το Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης για τυχόν προβλήματα ή δυσκολίες».

Άκης Καρράς

Φοιτητής BSc (Hons) Physiotherapy

«Σπουδάζω Φυσικοθεραπεία με στόχο να βελτιώσω την ποιότητα ζωής ατόμων που χρήζουν φυσικοθεραπευτικής φροντίδας. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οι καθηγητές όχι μόνο μάς μεταδίδουν πολύτιμη γνώση, αλλά μας βοηθούν στο μέγιστο να εκπληρώνουμε τις ακαδημαϊκές μας υποχρεώσεις».

Μιχαήλ Άγγελος Τσίτουρας

Φοιτητής BSc (Hons) Physiotherapy

«Η οργάνωση, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και οι μέθοδοι διδασκαλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τελική μου απόδοση στις σπουδές και αργότερα στην επαγγελματική μου πορεία».

Βαγγέλης Αλεξίου

Φοιτητής BSc (Hons) Physiotherapy

«Αυτό που μου αρέσει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ότι οι καθηγητές μας ενθαρρύνουν να δουλεύουμε σαν ομάδα».

Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου

Τελειόφοιτη BSc (Hons) Speech & Language Therapy

«Κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο απέκτησα γνώσεις, κριτική σκέψη και ερευνητικό πνεύμα! Το πρόγραμμα σπουδών Λογοθεραπείας είναι απόλυτα σύγχρονο και προσφέρει πρακτική άσκηση μέσω της οποίας έρχεσαι σε επαφή με την πραγματικότητα του επαγγέλματος».

Ελένη Γκοντούρα

Απόφοιτη BSc (Hons) Speech & Language Therapy

«Ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο που μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, αλλά και στους καθηγητές μου που με στήριξαν σε ό,τι χρειάστηκα».

Ευδοκία Βουβούση

Απόφοιτη BSc (Hons) Speech & Language Therapy

«Τα κατάφερα! Έχοντας διανύσει ένα δρόμο γεμάτο θυσίες, χαρές, αγωνίες, κλάματα, είμαι επίσημα Λογοθεραπεύτρια. Ενα μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα και το συναίσθημα πληρότητας δεν συγκρίνεται! Φυσικά, όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα χάρη στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το αξιόλογο πρόγραμμα Λογοθεραπείας».

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ

Κόκκαλη Αναστασία

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

«Το Κ.Α.Α. Θεσσαλονίκης “Η Αναγέννηση” συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Kολλέγιο στη Θεσσαλονίκη – και συγκεκριμένα με τους φοιτητές του Τμήματος Διαιτολογίας – για την κλινική τους άσκηση. Η συνεργασία κυλά σε ένα αρμονικό κλίμα και με άριστη συνεννόηση με τους υπευθύνους. Στη διάρκεια των πρακτικών, δημιουργείται ένα φιλικό κλίμα με τους φοιτητές, οι οποίοι τελειώνοντας την πρακτική τους φεύγουν ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι, έχοντας αποκομίσει άφθονες γνώσεις πάνω στη σωστή επικοινωνία με τους ασθενείς. Παράλληλα, καθώς το κέντρο μας απασχολεί ένα εύρος ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι), οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μεγάλο εύρος κλινικών περιστατικών με την αντίστοιχη διατροφική τους αντιμετώπιση».

Θάλεια Ζολώτα

Λογοθεραπεύτρια

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να εκπαιδεύω παιδιά από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε έναν χώρο σαν την “ΑΝΑΠΛΑΣΗ”, όπου μπορούμε να τους μεταδώσουμε τις γνώσεις μας και τις εξελίξεις στη Λογοθεραπεία, ώστε αύριο να είναι επάξιοι συνεχιστές της επιστήμης. Δουλεύουμε ομαδικά και οι φοιτητές έχουν δει πάρα πολλά περιστατικά και όλες τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης. Ταυτόχρονα, παίρνουμε κι εμείς πολλά από τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ευχή μας είναι το Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να βγάλει πολλούς ακόμα συναδέλφους άξιους και ικανούς που θα συνεχίσουν αργότερα και σε μεταπτυχιακά προγράμματα και, ακόμη καλύτερα, θα διδάξουν την επιστήμη μας στις νέες γενιές».

Λαμπρινή Βασιλάκη

Γενική Διευθύντρια ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση από τη συνεργασία μας με τους Υπεύθυνους υλοποίησης της Πρακτικής Άσκησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπως επίσης και με τους φοιτητές σας που διεκπεραιώνουν το πρόγραμμα κλινικής άσκησης στο Κέντρο μας. Θεωρούμε ότι οι φοιτητές σας έχουν την κατάλληλη θεωρητική εκπαίδευση ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργασιών που τους ανατίθενται. Η πρακτική άσκηση βοηθά στη βελτίωση των γνώσεων, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών και στην εύρεση εργασίας στο μέλλον. Στην ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α.Ε. οι φοιτητές μαθαίνουν να συνεργάζονται, να λειτουργούν σαν ομάδα και να παίρνουν εμπειρίες από ένα οργανωμένο και εξειδικευμένο περιβάλλον στον χώρο της αποθεραπείας και αποκατάσταση».

Γιαννουλάκη Παρθένα

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

«Στα πλαίσια της πρακτικής και κλινικής άσκησης των φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολεγίου στο Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για το επάγγελμα του κλινικού διαιτολόγου μέσω της παρατήρησης της καθημερινής κλινικής πρακτικής και να έρθουν σε επαφή με μεγάλο και διαφορετικό εύρος κλινικών περιστατικών που θα τους βοηθήσει να δουν στην πράξη τη σωστή επικοινωνία και τη διατροφική αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Επίσης, έχουν την ευκαιρία να δουν τη λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής γευμάτων, καθώς και την τροφοδοσία και διανομή φαγητού στις κλινικές, κάτι που θεωρούμε σημαντικό για το μέλλον των φοιτητών ως επαγγελματίες διαιτολόγοι».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ