MA Special Educational Needs (SEN)
Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πτυχίο από κορυφαίο Διεθνές Πανεπιστήμιο 

1

Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών Master of Arts από το University of East London.

Ισχυρές συνεργασίες

2

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας και είναι χορηγός της European Dyslexia Association (EDA).

Εργαστηριακά μαθήματα 

3

Εκπαίδευση στο πρωτοποριακά σχεδιασμένο Εργαστήριο Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, με προσομοίωση επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών 

4

Δυνατότητα φοίτησης πλήρως στα ελληνικά.

Πρακτική άσκηση

5

Εφαρμογή θεωρίας στην πράξη στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δομών, φορέων και σχολείων ειδικής αγωγής του Κολλεγίου.

Ευέλικτες ώρες μαθημάτων 

6

Ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Επαγγελματική δικτύωση 

7

Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων από καταξιωμένους ειδικούς παιδαγωγούς.

Αναγνωρισμένες σπουδές

8

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, βάσει των κείμενων διατάξεων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
2
ΓΛΩΣΣΑ
gr

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ειδική Αγωγή, MA Special Educational Needs (SEN), στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, προσφέρει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δεξιότητες στην επιστήμη της Ειδικής Αγωγής, με κύριο στόχο την εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο και στην κριτική αξιολόγηση. 

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κατανοήσουν  εις βάθος τις αξίες και τις πρακτικές της επιστήμης της Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα, σκοπός του μεταπτυχιακού είναι να τους διδάξει εξειδικευμένες δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν στο μέλλον να εφαρμόσουν κατά την ενασχόλησή τους με άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, MA Special Educational Needs (SEN), ενθαρρύνει τους φοιτητές να εφαρμόσουν τα θεωρητικά μοντέλα Ειδικής Αγωγής που θα διδαχθούν και στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, εστιάζει στην κοινωνική διάσταση της Ειδικής Αγωγής, γεγονός το οποίο καθιστά τους απόφοιτους ικανούς να μεταδώσουν κοινωνική, συναισθηματική και ακαδημαϊκή παιδεία, καθώς και να παρέχουν εξειδικευμένη και ουσιαστική υποστήριξη σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρεία γκάμα πτυχιούχων και, κυρίως, σε απόφοιτους ειδικούς παιδαγωγούς, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους, σε επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και λογοθεραπευτές αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εμβαθύνει και να επεκτείνει τη γνώση του στην Ειδική Αγωγή.

Ένα από τα πρόσθετα οφέλη του μεταπτυχιακού προγράμματος, είναι η συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολεγίου με πλήθος δομών, φορέων και σχολείων ειδικής αγωγής όπου οι φοιτητές μπορούν να έρθουν σε επαφή με το μελλοντικό τους επάγγελμα, κάνοντας την πρακτική τους άσκηση.

περισσότερα +

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

1
 • Κριτικές Προσεγγίσεις στην Ενταξιακή Εκπαίδευση
 • Εξερευνώντας τις δυσκολίες γραπτού λόγου και Δυσλεξίας: θέματα και προοπτικές
 • Διερεύνηση της Συμπεριφοράς: θεωρίες και πρακτικές προσέγγισης
 • Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις
2
 • Μεθοδολογίες Έρευνας και Πτυχιακή Εργασία
 • Μάθημα Πρακτικής

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Special Educational Needs (SEN) προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής.

Οι απόφοιτοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να εργαστούν σε: 

 • ειδικά σχολεία,
 • κέντρα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης,
 • βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία,
 • ιδρύματα/συλλόγους και φορείς που ασχολούνται με την υποστήριξη του παιδιού,
 • φορείς και οργανισμούς όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία και ενασχόληση επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής (νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κ.λπ.).
2

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρεία γκάμα πτυχιούχων και επαγγελματιών πλήθους ειδικοτήτων (Νηπιαγωγοί, Βρεφονηπιοκόμοι, Παιδαγωγοί Ειδικής Αγωγής, Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Καθηγητές Ξένων Γλωσσών, Ψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι, Λογοθεραπευτές κ.α.) που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού (ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου)
 • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών στο αντικείμενο (επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη για την εισαγωγή στο πρόγραμμα)
 • Συστατικές Επιστολές
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ