Σχολή Πληροφορικής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Καλώς ορίσατε στη Σχολή που συνδέει τους φοιτητές με το μέλλον της τεχνολογίας!

Η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει δημιουργηθεί με στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου τεχνολογικού γίγνεσθαι. Ακολουθώντας την αέναη ροή των εξελίξεων στον τομέα της Πληροφορικής,προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών –Bachelors και Masters- στις πιο σύγχρονες και με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, εξειδικεύσεις: Πληροφορική, Δίκτυα, Τεχνολογία Πληροφοριών, Ασφάλεια Πληροφορικής & Ηλεκτρονική Εγκληματολογία, Data Science, Games Development.

Βασικός πυρήνας της Σχολής Πληροφορικής είναι η μελέτη, η καταγραφή και η πρόβλεψη των τεχνολογικών αλλαγών και εξελίξεων. Με γνώμονα αυτό, προσεγγίζει τόσο τη θεωρητική, όσο και την εφαρμοσμένη διάσταση της Πληροφορικής. Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται σε συνεργασία με τα διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια, Oxford Brookes University και University of East London και εστιάζουν στη μετατροπή των τεχνολογικών αλλαγών σε εφαρμοσμένη ακαδημαϊκή γνώση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διεθνή διάσταση των εξελίξεων σε επίπεδο τεχνολογίας και έρευνας, γεγονός που οδηγεί σε διαρκή αναπροσαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα νέα διεθνή δεδομένα ώστε να καλύπτουν τις νέες κατευθύνσεις της επιστήμης και να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις παραγωγικές και επιχειρησιακές ανάγκες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα εργαστήρια με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λογισμικά τελευταίας γενιάς, τα οποία διαμορφώνονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε προγράμματος και τις προδιαγραφές των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων.

Ο απώτερος στόχος της Σχολής Πληροφορικής είναι να μεταδώσει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε, σε πρώτη φάση, να τους βοηθήσει να αναπτύξουν κριτικό πνεύμα στην πρόοδο της επιστήμης και, σε δεύτερη φάση, να ενταχθούν και να σταδιοδρομήσουν στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας του κλάδου της τεχνολογίας.

περισσότερα +

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Πιστοποίηση CISCO

1

Το 1ο ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο πιστοποιημένο κέντρο από τη CISCO.

Μέλος Oracle UWDP

2

Ως συνεργάτης του Oracle University Workforce Development Program στην Ελλάδα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιήσεων της Oracle.

Κορυφαίες Συνεργασίες

3

Εκπαίδευση στελεχών της INTRASOFT International σε θέματα Cybersecurity.

Μέλος EC-Council Academia

4

Academic Partner του μεγαλύτερου οργανισμού πιστοποιήσεων Cyber Security στον κόσμο, EC-Council.

Συνέδριο Πληροφορικής ISDF

5

Διοργάνωση ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Πληροφορικής “Information Security and Digital Forensics”.

Εξειδικευμένα Εργαστήρια

6

Μαθήματα σε πλήρως εκσυχρονισμένα, εξειδικευμένα εργαστήρια Η/Υ.

Μέλος GitHub Education

7

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί μέλος της δημοφιλούς πλατφόρμας GitHub Education.

Μέλος του ΣΕΠΕ

8

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι Μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Επαγγελματική Δικτύωση

9

Σεμινάρια και εκδηλώσεις από διακεκριμένα στελέχη Πληροφορικής.

Διεθνείς προοπτικές

10

Πλήθος ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης εντός και εκτός Ελλάδας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Στέφανος Νάστος

Απόφοιτος BSc Hons Computer Science + MSc Information Security & Computer Forensics

«Νομίζω πως το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα Κολλέγια και Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Από τα προγράμματα σπουδών, και τους καθηγητές μέχρι τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια, είναι όλα εξαιρετικά».

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ