Πολυτεχνική Σχολή

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ
Καλώς ορίσατε στη Σχολή που κατασκευάζει το αύριο!

Η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η πρώτη και πληρέστερη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή στην Ελλάδα. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων και επιστημών, προσφέροντας σύγχρονα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών -Bachelors, Integrated Masters & Masters- προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας των κατασκευών. Διαθέτει Τμήμα Αρχιτεκτονικής, καθώς και Τμήματα στις ειδικότητες Πολιτικών, Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών και Μηχανολόγων Μηχανικών. Επιπλέον, προσφέρει σπουδές στη Γραφιστική και στον Σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων.

Αποστολή της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η μελέτη, η καταγραφή και η πρόβλεψη των τεχνολογικών αλλαγών και εξελίξεων στον κλάδο των κατασκευών και του περιβάλλοντος. Η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των φοιτητών και η αξιοποίηση της τεχνολογικής εξέλιξης στην υπηρεσία του ανθρώπου και του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελεί τον πυρήνα της βασικής φιλοσοφίας και των μαθημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής. Βασικό χαρακτηριστικό των προγραμμάτων είναι η συνεχής αναβάθμιση και επικαιροποίησή τους ώστε να ανταποκρίνονται στις πιο πρόσφατες εξελίξεις των πολυτεχνικών επιστημών.

Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται σε συνεργασία με τα, παγκοσμίου κύρους, Βρετανικά Πανεπιστήμια Oxford Brookes University και University of East London. Σημαντικό πλεονέκτημα για τους απόφοιτους της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί η πιστοποίηση από το Royal Institute of British Architects (RIBA) Part 1 & Part 2. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο 1 από τα 7 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και 1 από τα 25 εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς που έχουν πιστοποιημένα προγράμματα από το RIBA.

Μεγάλο εύρος εργαστηριακών ασκήσεων για την πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων πραγματοποιείται στα σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα, ιδιόκτητα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένα σύμφωνα με τις υψηλές απαιτήσεις του κάθε προγράμματος και τις προδιαγραφές των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων.

Ο απώτερος στόχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού είναι η ενίσχυση της αγοράς με νέους, άριστα καταρτισμένους επιστήμονες, ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών μας. Με γνώμονα αυτό, οι απόφοιτοι των προγραμμάτων της Πολυτεχνικής Σχολής διαθέτουν σοβαρή επιστημονική υποδομή, αλλά και τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να έχουν πλήθος ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης στην υλοποίηση μελετών και σχετικών projects τα οποία θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του κλάδου στη χώρα μας.

περισσότερα +

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Πιστοποίηση RIBA

1

1 από τα 7 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και 1 από τα 25 εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς, με πιστοποίηση από το Royal Institute of British Architects (RIBA).

Εξειδικευμένα εργαστήρια

2

Μαθήματα σε σύγχρονα εργαστήρια για κάθε πρόγραμμα σπουδών, με τεχνολογικό εξοπλισμό και μηχανήματα αιχμής.

Year show

3

Ετήσια έκθεση με τα έργα των φοιτητών, ανοιχτή στο κοινό και τα media, στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Επαγγελματική Δικτύωση

4

Σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εν εξελίξει, μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Κορυφαίες συνεργασίες

5

Το μοναδικό Κολλέγιο ARM Certified CPDE Training Partner, στη Νότια Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διεθνείς προοπτικές

6

Πλήθος ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης εντός και εκτός Ελλάδας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Φοιτητής BEng (Hons) / MEng Civil Engineering and Construction (Πολιτικών Μηχανικών)

«Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της φοίτησής μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το “οικογενειακό” κλίμα μεταξύ φοιτητών και καθηγητών και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια και αίθουσες H/Y όπου κάνουμε πρακτική και πειράματα».

Valera

Φοιτητής BArch (Hons) Architecture (Αρχιτεκτονική)

«Για εμένα αυτό που ξεχωρίζει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το σύστημα εκπαίδευσης και ο τρόπος διδασκαλίας. Οι καθηγητές μας μαθαίνουν να σκεφτόμαστε “out of the box”».

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ