MSc Information Security and Digital Forensics
Μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ψηφιακή Εγκληματολογία

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πτυχίο από κορυφαίο Διεθνές Πανεπιστήμιο

1

Τίτλος σπουδών Master of Science από το University of East London, με διεθνή αναγνώριση.

Μαθήματα σε εργαστήρια

2

Πολυάριθμες ώρες διδασκαλίας στα εξειδικευμένα και με υπερσύγχρονο εξοπλισμό ιδιόκτητα εργαστήρια Η/Υ και εκπαίδευση σε ειδικά υπολογιστικά εργαλεία.

Ευέλικτες ώρες μαθημάτων

3

Ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Πιστοποιημένο από CISCO

4

Το 1ο ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο πιστοποιημένο κέντρο από τη CISCO και προσφέρει στους φοιτητές Πληροφορικής τη δυνατότητα απόκτησης των πιστοποιήσεων CISCO κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Partner του EC-Council Academia

5

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι επίσημος Partner του EC-Council Academia, του μεγαλύτερου οργανισμού πιστοποιήσεων στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων στον κόσμο, για την παροχή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκών προγραμμάτων στην Ασφάλεια Πληροφοριών (Cybersecurity).

Μέλος της ORACLE

6

Μέλος του Oracle University Workforce Development Program, προσφέρει στους φοιτητές Πληροφορικής τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιήσεων της Oracle κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Μέλος του ΣΕΠΕ

7

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι Μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ)

Μέλος της SAP

8

Μέλος του διεθνούς δικτύου SAP University Alliances, προσφέρει στους φοιτητές Πληροφορικής εξειδικευμένα σεμινάρια από την κορυφαία εταιρεία στον χώρο της Πληροφορικής SAP κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Συνεργασία με Microsoft

9

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι συνεργάτης της κορυφαίας εταιρίας τεχνολογικών λύσεων Microsoft.

Μέλος του BCS

10

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το 1ο Κολλέγιο στην Ελλάδα το οποίο έχει λάβει “Academic Membership” από το British Computer Society.

Ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών

11

Δυνατότητα φοίτησης πλήρως στα ελληνικά.

Αναγνωρισμένες σπουδές

12

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, βάσει των κείμενων διατάξεων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
1
ΓΛΩΣΣΑ
gr

Το μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ψηφιακή Εγκληματολογία, MSc Information Security and Digital Forensics, είναι το μοναδικό master που προσφέρεται στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Το εξειδικευμένο αυτό μεταπτυχιακό παρέχει συνδυαστικά θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο στην αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών σε υπολογιστικά συστήματα, δίκτυα και το διαδίκτυο.

H ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος στο διαδίκτυο και στα πληροφοριακά συστήματα απαιτεί εξειδικευμένους επιστήμονες του τομέα της Πληροφορικής, με ικανότητες και γνώσεις για τη θωράκιση των πληροφοριακών συστημάτων καθώς και τη διαχείριση των ευρημάτων εγκληματολογικών ενεργειών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ψηφιακή Εγκληματολογία, MSc Information Security and Digital Forensics, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο τεχνολογικά, νομικά και διαχειριστικά θέματα δίνοντας στους φοιτητές ολοκληρωμένη και σφαιρική αντίληψη του αντικειμένου των σπουδών τους. Εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων θωράκισης των πληροφοριακών συστημάτων μέσω εφαρμογής κατάλληλων προληπτικών μέτρων και σκοπεύει στην έγκαιρη αναγνώριση πιθανών αδυναμιών. Εστιάζει, επίσης, στη συλλογή, εξόρυξη και ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων, με σκοπό την πλήρη εγκληματολογική ανάλυση κακόβουλων ενεργειών.

Η εγκληματολογική ανάλυση επιτυγχάνεται με χρήση προηγμένων λογισμικών, όπως το EnCase και το Forensic ToolKit, που χρησιμοποιούνται από σχετικές αρχές και οργανισμούς ηλεκτρονικής ασφάλειας παγκοσμίως. Δίδεται επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξοικείωση των φοιτητών με τα βασικά νομοθετικά θέματα που σχετίζονται με τον χώρο των πληροφοριακών συστημάτων.

περισσότερα +

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

1
 • Διαχείριση Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων
 • Ασφάλεια Υπολογιστών
 • Νομοθεσία Τεχνολογίας Πληροφοριών και Διαδικτύου
 • Ψηφιακή Εγκληματολογία
 • Γνωστικός Εμπλουτισμός & Επαγγελματική Σταδιοδρομία (Διπλωματική)

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ψηφιακή Εγκληματολογία, MSc Information Security and Digital Forensics, προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον κλάδο των Δικτύων Η/Υ, των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής γενικότερα.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να:

 • Σταδιοδρομήσουν ως μεσαία και ανώτερα στελέχη σε:
  εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, εταιρίες κατασκευής λογισμικού ή τεχνικού εξοπλισμού ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, κυβερνητικές αρχές ηλεκτρονικής ασφάλειας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
 • Δραστηριοποιηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες αναλαμβάνοντας παροχή υπηρεσιών στους τομείς ειδίκευσής τους (π.χ. εξιχνίαση ηλεκτρονικών εγκλημάτων, αποτίμηση ασφάλειας τοπικών πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων κ.λπ.).
 • Αποκτήσουν από τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους φορείς CDFS (Consortium of Digital Forensics Specialists) και BCS (British Computing Society).
 • Εργαστούν ως εξειδικευμένοι σύμβουλοι στον τομέα της ηλεκτρονικής ασφάλειας
2

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριών και της ηλεκτρονικής εγκληματολογίας.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πρώτο πτυχίο Πληροφορικής ή συναφούς αντικειμένου, από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού
 • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών στο αντικείμενο (επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη για την εισαγωγή στο πρόγραμμα)
 • Συστατικές Επιστολές
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται)
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ