Συμπόσιο Εργοθεραπείας για 5η συνεχή χρονιά από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο 

sump ergo1

Το Συμπόσιο Εργοθεραπείας που διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με πρωτοβουλία του Τμήματος Εργοθεραπείας αποτέλεσε, για 5η συνεχή χρονιά, ένα γεγονός-σταθμό για τους επαγγελματίες Υγείας. Με κεντρικό θέμα «H Διεπιστημονικότητα στο Γήρας και στη νόσο Alzheimer» ανέδειξε θεματικές που αφορούν κάθε σύγχρονο επαγγελματία Υγείας προσελκύοντας πλήθος φοιτητών και ειδικών. Δεδομένης της διεπιστημονικής φύσης της φετινής διοργάνωσης, στο 5ο Συμπόσιο μίλησαν επιστήμονες από τους κλάδους όχι μόνο της Εργοθεραπείας, αλλά και της Νευρολογίας, της Λογοθεραπείας της Φυσικοθεραπείας.

Στη διάρκεια των ομιλιών παρουσιάστηκε τόσο ο τομέας της πρόληψης, όσο και αυτός της αποκατάστασης του γηριατρικού ασθενή, με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση του από τον περίγυρο μέσα στο οικιστικό του περιβάλλον.

Η ενημέρωση πάνω στις επιστημονικές εξελίξεις στη ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες σχετικά με την αυτονομία του ηλικιωμένου στο σπίτι, καθώς και η συμβολή του νευρολόγου και του κατάλληλου φροντιστή στην αντιμετώπιση και φροντίδα του, κατέστησαν το Συμπόσιο άκρως ενδιαφέρον και χρήσιμο τόσο για τους επαγγελματίες Υγείας, όσο και για τον απλό ενδιαφερόμενο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του Φυσικοθεραπευτή και καθηγητή της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Χρήστου Κομισόπουλου, πάνω στις εξειδικευμένες ασκήσεις του προγράμματος Otago για την πρόληψη των πτώσεων στην τρίτη ηλικία. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 5ου Συμποσίου Εργοθεραπείας ΕΔΩ

Με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και τις προσωπικές μαρτυρίες τους, οι ομιλητές που τίμησαν το Συμπόσιο κατάφεραν, όχι μόνο να ενημερώσουν το ακροατήριο τους, αλλά και να δημιουργήσουν ένα δυναμικό διάλογο μαζί του συζητώντας πάνω στην πρόληψη και τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από τις ομιλίες και παρουσιάσεις των ομιλητών του Συμποσίου

simposioergotherapeias20192
simposioergotherapeias20191
simposioergotherapeias20194
simposioergotherapeias20193
simposioergotherapeias20195
simposioergotherapeias20197
simposioergotherapeias20198
simposioergotherapeias201910
simposioergotherapeias201911
simposioergotherapeias201915

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.