Innovation Management & Corporate Entrepreneurship

Το κορυφαίο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών από μία από τις καλύτερες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ευρώπη, για 1η φορά στην Ελλάδα.
INNOVATION

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

2η θέση στη Μ. Βρετανία

1

Warwick Business School: πρόκειται για μία από τις καλύτερες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ευρώπη, έχοντας τη 2η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη 16η στην Ευρώπη, στην κατάταξη Πανεπιστημίων European Business Schools (2022) των Financial Times.

Στο παγκόσμιο Top 40 των καλύτερων Σχολών Διοίκησης

2

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Warwick συγκαταλέγεται στο Top 40 των καλύτερων Σχολών Διοίκησης στον κόσμο, κατέχοντας την 37η θέση στη λίστα Executive Education Rankings 2022 των Financial Times.

Επαγγελματική ανάπτυξη

3

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει στελέχη να αναπτύξουν το απαραίτητο πνεύμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για να εξελιχθούν και να εξελίξουν την εταιρία για την οποία εργάζονται.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ
17/5
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ
Δια ζώσης
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
en
ΓΛΩΣΣΑ 

Επιλέξτε αυτό το κορυφαίο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών Επιχειρήσεων μιας από τις καλύτερες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Αναβαθμίστε την καριέρα σας, αναπτύσσοντας μια στρατηγική προσέγγιση στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα εντός της επιχείρησής σας.

Η δυναμική της αγοράς και οι ρυθμοί με τους οποίους αλλάζει, η ταχύτητα με την οποία θα προσαρμοστεί κάθε εταιρία, ο έντονος ανταγωνισμός, η παγκοσμιοποίηση και οι τεχνολογικές αλλαγές, αυξάνουν τη δυσκολία, ακόμα και στους πιο συντηρητικούς κλάδους.

Με φόντο αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο, η επαγγελματική ευημερία απαιτεί αυξημένες ικανότητες προσαρμογής. Η καινοτομία, από κριτήριο διάκρισης, γίνεται κριτήριο επιβίωσης. Ακόμα και μια οικονομική κρίση και δυσπραγία μπορεί να αποδειχτεί πρόκληση και ευκαιρία για ανάπτυξη για τους επικεφαλής των οργανισμών. Πώς ενσωματώνετε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην επιχείρησή σας;

«Αυτό το πρόγραμμα θα σας εκπαιδεύσει να αναπτύξετε μια στρατηγική προσέγγιση στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα μέσα στην εταιρία στην οποία εργάζεστε, προσφέροντας σας πρακτικά εργαλεία που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα στη δουλειά σας. Επιπλέον, θα σας δώσει την ικανότητα να αναγνωρίζετε τις πιο σημαντικές μεταβλητές και επιδραστικούς παράγοντες ώστε να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιβάλλον και κουλτούρα που θα σας επιτρέψει να φτιάξετε ή να επαναπροσδιορίσετε την εταιρία σας ως έναν οργανισμό που τον χαρακτηρίζει το καινοτόμο και επιχειρηματικό πνεύμα».

James Hayton, Professor of Innovation and Entrepreneurship

Υπεύθυνος Προγράμματος & Εισηγητής

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης “Innovation Management & Corporate Entrepreneurship” διαρκεί 3 ημέρες μέσα στις οποίες προσφέρει συμπυκνωμένη εξειδικευμένη γνώση. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει τεχνογνωσία, πρακτικά εργαλεία και άμεσα εφαρμόσιμες μεθόδους ανάπτυξης που θα σας μάθουν να σκέφτεστε, να προτείνετε και να πράττετε με κριτήριο την καινοτομία.

Η εκπαίδευση που θα παρακολουθήσετε δίνει έμφαση στην απομυθοποίηση του ρίσκου μέσα από μικρά πειράματα και περιπτώσεις αποτυχίας και ανάκαμψης. Παράλληλα με τη διαδικασία εισαγωγής και ένταξης μια πρωτοποριακής ιδέας, θα μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα σύστημα επιβράβευσης για την καινοτομία, ενισχύοντας τις δεξιότητες των ομάδων και των διευθυντών που εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες.

Το πρόγραμμα εστιάζει τόσο στη θεωρία, όσο και στην πράξη, σε συνάρτηση με τους προσωπικούς σας στόχους και πρωτοβουλίες. Ο τρόπος με τον οποίο θα εκπαιδευτείτε, θα σας δώσει την ικανότητα να επιφέρετε συγκεκριμένα αποτελέσματα στην εταιρία σας και περιλαμβάνει:

■ Πρωτοποριακές μελέτες περίπτωσης
■ Εκπαίδευση σε διαδραστικά εργαλεία και αποτελεσματικές μεθόδους
■ Συζητήσεις με στελέχη του κλάδου σας

ΗΜΕΡΑ 1

 • Building strategic ambidexterity
 • Adopting an ‘entrepreneurial orientation’
 • Exploring your innovation value chain
 • Seeing into the future(s)

 

 

 

ΗΜΕΡΑ 2

 • Design thinking for better solutions
 • Neutralise organisational ‘antibodies’
 • Lean start-up for Corporate Entrepreneurs

ΗΜΕΡΑ 3

 • Navigating new opportunities
 • Building a holistic culture
 • Creating an innovation supportive organisation
1

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Παρακολουθώντας το 3ήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης “Innovation Management & Corporate Entrepreneurship”:

 • Θα μάθετε τα βήματα της διαδικασίας που οδηγεί στον σχεδιασμό μιας στρατηγικής καινοτομίας και στην αποτελεσματική υλοποίηση της.
 • Θα ανακαλύψετε όλα τα σύγχρονα εργαλεία για να αναπτύξετε μια νέα ιδέα και να εκτιμήσετε κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για την επιχείρησή σας.
 • Θα διερευνήσετε τι είναι στην πράξη έννοιες όπως το “user-centric design” στον σχεδιασμό ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.
 • Θα μάθετε πώς η ηγεσία και οι διοργανωτικές δεξιότητες διαμορφώνουν την ικανότητα μιας επιχείρησης να αναπτύσσει, να προωθεί και να υλοποιεί καινοτόμες ιδέες.
 • Θα αποκτήσετε γνώση εφαρμοσμένων μεθόδων και πρακτικών εργαλείων για τη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων σχετικά με τις προοπτικές καινοτομίας των οργανισμών και των εταιριών.
 • Θα αναλύσετε το οργανωτικό πλαίσιο (στρατηγική, διαδικασίες και λογική) μιας καινοτόμα ιδέας
2

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης “Innovation Management and Corporate Entrepreneurship” απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ή στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν κάνουν την εταιρία τους πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για Διοικητικά στελέχη και Υπεύθυνους Τμημάτων που εργάζονται σε:

• Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (50+ υπαλλήλων)
• Μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις
• Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φορείς δημοσίου δικαίου

3

Εξειδικευμένη ομάδα

Με τις εξελίξεις να κινούνται σε όλο και ταχύτερους ρυθμούς, η ανάγκη των επιχειρήσεων για καινοτόμες ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Παράλληλα, καθώς διανύουμε την περίοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, οι δεξιότητες επιχειρηματικότητας γίνονται όλο και πιο περιζήτητες ώστε μια εταιρία να επιβιώσει και να ξεχωρίσει στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Warwick έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την πρωτοπόρα ερευνητική της δράση η οποία δημοσιεύεται σε κορυφαία περιοδικά. Η ακαδημαϊκή ομάδα απαρτίζεται από εξαιρετικούς καθηγητές που έχουν μάθει να αμφισβητούν τα δεδομένα και τα συμβατικά όρια, να στηρίζουν την ποικιλομορφία, τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις και προοπτικές.

 • Μάθετε περισσότερα για το Τμήμα Entrepreneurship and Innovation του Warwick Business School εδώ.
 • Μάθετε περισσότερα για την ερευνητική δράση Digital Innovation and Entrepreneurship Research Theme εδώ.
4

Επιπλέον πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προγράμματα εκπαίδευσης Στελεχών του Warwick Business School, επισκεφτείτε τη σελίδα https://www.wbs.ac.uk/courses/executive-education/

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

James Hayton, Καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας

Η έρευνα του James Hayton επικεντρώνεται στις πρακτικές Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και στον τρόπο που ενισχύουν την ικανότητα ενός οργανισμού για επιχειρηματικότητα και στρατηγική αναβάθμιση. Επιπλέον, ασχολείται με την επίδραση των πολιτισμικών και ψυχολογικών παραγόντων στην επιχειρηματική συμπεριφορά. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά έντυπα όπως Journal of Business Venturing, Entrepreneurship Theory & Practice, Strategic Entrepreneurship Journal, Human Resource Management, Organizational Research Methods, Multivariate Behavioral Research, R&D Management και πολλά ακόμα περιοδικά και βιβλία.

Ο James Hayton είναι αρχισυντάκτης στο Human Resource Management, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά περιοδικά διοίκησης των Financial Times. Επιπλέον, είναι συντάκτης στο Entrepreneurship Theory & Practice, καθώς και μέλος των συντακτικών ομάδων στα Journal of Business Venturing, Journal of Management Studies, Human Resource Management Review και Journal of Chinese Human Resource Management. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης (American Psychological Association) και ενεργό μέλος της Ακαδημίας Διοίκησης (Academy of Management). Το 2009, έλαβε Βραβείο Διάκρισης από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources Division) της Ακαδημίας.

Επιστημονικά ενδιαφέροντα:

(1) The applied psychology of entrepreneurship and intrapreneurship, particularly the intersections among culture, dispositions, motives, and cognitions with respect to entrepreneurial action. Η εφαρμογή της ψυχολογίας στην επιχειρηματικότητα και την ενδοεπιχειρηματικότητα, με έμφαση στις συνδέσεις μεταξύ κουλτούρας, κινήτρων και γνωστικών σχημάτων σε σχέση με την επιχειρηματική δράση.

(2) Στρατηγικές Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού με έμφαση στην εφαρμογή πρακτικών Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων επιχειρηματικότητας σε έγκριτους οργανισμούς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ