02.10.2019
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«Ανάλυσέ το!»: Η επιτυχημένη συνεργασία των Τμημάτων Ψυχολογίας και Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Η δράση «Ανάλυσέ το! Η Ψυχολογία στον Κινηματογράφο» είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ευρηματικά διατμηματικά projects του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Φοιτητές από το Τμήμα Σκηνοθεσίας της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας και από το Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών παρακολουθούν κλασικές κινηματογραφικές δημιουργίες με σκοπό, μετά την προβολή, να ακολουθήσει διάλογος.

Οι ταινίες οι οποίες έχουν επιλεχθεί με σκοπό το περιεχόμενο τους να συζητηθεί από τους συμμετέχοντες. Κάθε τμήμα αναλαμβάνει να ερμηνεύσει την ταινία με βάση το δικό του επιστημονικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Από τη μία, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Ψυχολογίας αναλύουν το ψυχολογικό περιεχόμενο της ταινίας και, από την άλλη, οι φοιτητές Σκηνοθεσίας αναλαμβάνουν να επισημάνουν την σκηνοθετική προσέγγιση υλοποίησης του σεναρίου, καθώς και τα ευρήματα που υποβοηθούν τον τρόπο που ξεδιπλώνεται ένας κινηματογραφικός χαρακτήρας. Κάπως έτσι προκύπτει ένας συνδυαστικός και ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος που ενισχύει τις γνώσεις και την κριτική ικανότητα των φοιτητών. Οι προβολές λαμβάνουν χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αθήνας [Ακαδημίας 42].

Στο βίντεο οι φοιτητές και οι ακαδημαϊκοί των Τμημάτων Ψυχολογίας και Σκηνοθεσίας αφηγούνται την εμπειρία τους από το project.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ