29.10.2019
ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Δύο κορυφαίοι επιστήμονες συζητούν στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο “Συνείδηση, Ψυχή, Ελεύθερη Βούληση: Πραγματικότητα και Αυταπάτη”

paxinos2019 eventΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχει την τιμή να φιλοξενήσει δύο διεθνώς κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες τον Ακαδημαϊκό κ. Γιώργο Παξινό [Πανεπιστήμιο Νέας Νοτίου Ουαλίας] και τον Ακαδημαϊκό κ. Αθανάσιο Φωκά [Πανεπιστήμιο Cambridge] σε μία ενδιαφέρουσα επιστημονική συζήτηση με θέμα: “Συνείδηση, Ψυχή, Ελεύθερη Βούληση: Πραγματικότητα και Αυταπάτη”. Τη συζήτηση την συντονίσε ο κ. Τάσος Γερμενής, Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Οι δύο παγκοσμίου φήμης Ακαδημαϊκοί, βρίσκονταν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου – στις 18:00 – στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα [Ακαδημίας 42].Κατά τη διάρκεια της συζήτησή τους, οι ομιλητές θα επιχειρήσαν να διαλευκάνουν τις έννοιες της ψυχής και της ελεύθερης βούλησης. Συμφώνησαν ότι το περιβάλλον λαξεύει τον χαρακτήρα μας από το γεννητικό μας προίκισμα, όπως ο Πραξιτέλης λάξεψε τον Ερμή από μάρμαρο. Επίσης, δέχονται ότι η συνείδηση δεν είναι άυλη αλλά δύναται να εξερευνηθεί από το τρίπτυχο νευροεπιστήμες – λειτουργικές απεικονιστικές τεχνικές – γνωστική ψυχολογία. Με την ολοκλήρωση της συζήτησης ήταν διαθέσιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού.Ο κ. Γιώργος Παξινός είναι Ακαδημαϊκός, NHRMC Fellow, του Neuroscience Research Australia και Καθηγητής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.
O κ. Αθανάσιος Φωκάς είναι Ακαδημαϊκός με Έδρα μη Γραμμικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ