13.11.2019
ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος των προγραμμάτων Sports Management του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε Διεθνές Συνέδριο Αθλητισμού

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Αθλητισμού, της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, συμμετείχε ως ομιλητής στο 25ο Συνέδριο “IASL International Sports Law” το οποίο διοργανώθηκε από την International Association of Sports Law.

Το Συνέδριο είχε θέμα “Professionalism in Sports Activities, International Sports Rules / Sports Law Code” και ο κ. Κωνσταντινίδης πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με την διαφθορά στον αθλητισμό. Ένα από τα βασικότερα θέματα της ατζέντας του ήταν το ζήτημα της αθλητικής διαφθοράς και της χειραγώγησης των αγώνων ως αποτέλεσμα της ηθική συλλογιστικής που ακολουθούν οι εμπλεκόμενοι κατά την διαδικασία λήψης απόφασης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε πιθανούς τρόπους πρόληψης του φαινομένου. Καταλήγοντας τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης του προβλήματος, τονίζοντας το εξής:«…το πρόβλημα της αθλητικής διαφθοράς είναι πρόβλημα ηθικό και η αντιμετώπισή του απαιτεί την δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου με ισχυρή κυρωτική λειτουργία το οποίο θα προλαμβάνει τις ανήθικες συμπεριφορές πριν αυτές μετατραπούν σε παράνομες πράξεις».

IMG 2811 1

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ