30.01.2020
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Υποψήφια για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η ταινία “Yazidi” του απόφοιτου Σκηνοθεσίας του Κολλεγίου, Έκτορα Σακαλόγλου

Ο Έκτωρ Σακαλόγλου, απόφοιτος του προγράμματος Σκηνοθεσίας BA Media Production/Film Directing που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Queen Margaret University, αν και στην αρχή της πορείας του ως σκηνοθέτης, έχει ήδη καταφέρει να διανύσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σκηνοθετική πορεία.Με όχημά του την ταινία μικρού μήκους Yazidi (Γιαζίντι), την οποία δημιούργησε στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας, μετράει -μέχρι στιγμής- 15 προβολές, 12 συμμετοχές σε τελικούς φεστιβάλ και 4 βραβεία. Ύστερα από τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Δράμας, τις Νύχτες Πρεμιέρας, δύο βραβεία στο Άμστερνταμ για τα European Cinematography Awards και το Φεστιβάλ Φλωρεντίας, στοχεύει στα 11α βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία Yazidi διαγωνίζεται ως υποψήφια σε δύο κατηγορίες των βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας:Α. Καλύτερη Ταινία Μικρού ΜήκουςΒ. Πρωτοεμφανιζόμενου ΣκηνοθέτηΤα βραβεία Ίρις αποτελούν τον μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο θεσμό βραβεύσεων στην χώρα καθώς πέρα από την επισημότητα της Ελληνικής Ακαδημίας, διαθέτουν και τηλεοπτική κάλυψη.Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι επόμενες προγραμματισμένες, επίσημες προβολές της ταινίας θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, στην Λάρισα, στο πλαίσιο του International Film Festival of Larissa και τον Αύγουστο στο 7th International Documentary Festival of Ierapetra, στην Κρήτη.Η αφίσα με την -μέχρι στιγμής- πορεία της ταινίας:

Σύνοψη ταινίας:«Ο Σαμάν φτάνει στην Ελλάδα ως πρόσφυγας πολέμου. Ανήκει στην εξαφανισμένη φυλή Γιαζίντι του Βόρειου Ιράκ. Στην Ελλάδα επιβιώνει κάνοντας το μοναδικό πράγμα που γνωρίζει, παλεύοντας. Παρακολουθούμε την τελευταία μέρα του στις πολύ χαμηλές στημένες κατηγορίες πυγμαχίας πριν συνεχίσει το ταξίδι του για την κεντρική Ευρώπη. Το ταξίδι του δε θα κυλήσει όπως το περιμένει γνωρίζοντας νέους χαρακτήρες και φανερώνοντας πτυχές του σκοτεινού παρελθόντος του».

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ