26.04.2021
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει για δεύτερη φορά σε Διεθνή Ψυχολογική Μελέτη για τις επιπτώσεις του Covid-19

Με στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού και πιστό στην αποστολή του για προαγωγή της έρευνας και της επιστήμης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει σε μια ακόμα διεθνή ψυχολογική έρευνα. Πρόκειται για μελέτη η οποία διεξάγεται από μια ομάδα επιστημόνων, ειδικευμένων στη συμπεριφορά, από διάφορα πανεπιστήμια στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ και συντονίζεται από το King’s College του Λονδίνου.
Η έρευνα έχει τίτλο «Επίδραση του COVID-19 στην καθημερινότητα και αντιλήψεις σχετικά με το εμβόλιο: Μια διεθνής έρευνα» και σκοπός της είναι η μελέτη του τρόπου με τον οποίο ο COVID-19, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, έχει επηρεάσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων σχετικά με την καθημερινότητα, αλλά και τον εμβολιασμό. Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί της Σχολής Υγείας και της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν η Δρ. Βίκυ Γκόλτση, Dean of Faculty of Psychology, η Δρ. Ειρήνη Μανάρα, Dean of Faculty of Health & Rehabilitation Sciences και η Τατιάνα Ξένου, Senior Lecturer, Faculty of Psychology.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα δεδομένα συλλέγονται ανώνυμα μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει και να συμβάλει στα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο πατώντας εδώ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με διεθνή πανεπιστήμια για την υλοποίηση αντίστοιχης έρευνας. Η πρώτη συνεργασία ήταν στη διεθνή Ψυχολογική Μελέτη για τις επιπτώσεις του Covid 19, με τίτλο «Η σχέση μεταξύ των αντιλήψεων κινδύνου, της πρόσβασης σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές πηγές και της ανεύρεσης οφέλους στο COVID-19: μια διεθνής έρευνα». Η έρευνα αυτή είχε πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου και άλλα διακεκριμένα Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, .

Λίγα λόγια για τη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου:
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει, σε συνεργασία με τα κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια Queen Margaret University, University of East London και Oxford Brookes University, προπτυχιακά προγράμματα (Bachelors) σε 8 καινοτόμες και περιζήτητες στην αγορά εργασίας εξειδικεύσεις: Νοσηλευτική, Μαιευτική, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Διαιτολογία, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Ποδιατρική.
Επιπλέον, προφέρει 4 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Masters) για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους, να εξειδικευτούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στους εξής τομείς: Φυσικοθεραπεία, Αποκατάσταση, Διατροφή Αθλητισμού & Άσκησης, καθώς και Ιατρική Γενετική & Γονιδιωματική.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ερευνητικές δραστηριότητες διεθνούς εμβέλειας και να πάρουν μέρος σε επιστημονικά συνέδρια, καθώς και να κάνουν κλινική πρακτική σε πολυάριθμους οργανισμούς υγείας, με τους οποίους συνεργάζεται το Κολλέγιο, με στόχο να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για την επαγγελματική τους εξέλιξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου:
Η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει, σε συνεργασία με το κορυφαίο University of East London, προπτυχιακό πρόγραμμα (Bachelor) Ψυχολογίας με την πιστοποίηση του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS accredited), καθώς και 6 μεταπτυχιακά προγράμματα (Masters) σε σύγχρονες εξειδικεύσεις με ζήτηση στην αγορά εργασίας, όπως Κλινική Ψυχολογία, Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, Ψυχολογία Εργασίας, Θετική Ψυχολογία & Coaching και Ψυχολογία Παιδιών. Επιπλέον, προσφέρει Διδακτορικό στη Ψυχολογία με κατεύθυνση στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (Level 8) το οποίο συνδυάζει θεωρία, έρευνα και πρακτική κλινική εφαρμογή και εποπτεύεται από ομάδα ακαδημαϊκών του Μητροπολιτικού Κολεγίου και του University of East London. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ερευνητικές δραστηριότητες διεθνούς εμβέλειας, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες του κλάδου και να αντιμετωπίσουν πραγματικά περιστατικά μέσω της πρακτικής τους άσκησης στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων, δομών και πλαισίων, που διαθέτεi το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ