11.04.2024
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ and ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Ενίσχυση γνώσεων και επαγγελματικής εμπειρίας για τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Εκπαιδευτικές δράσεις και επισκέψεις που διοργάνωσαν, πρόσφατα, οι Σχολές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε όλη την Ελλάδα.

Με στόχο την απόκτηση εμπειρίας στο πεδίο και την επαφή με το γνωστικό τους αντικείμενο, οι Σχολές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου εμπλουτίζουν το πρόγραμμα των μαθημάτων των φοιτητών διοργανώνοντας εκπαιδευτικές δράσεις και επισκέψεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σχετικούς με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Ξεπερνώντας τα όρια της θεωρίας, οι εμπειρίες στο πεδίο επιτρέπουν στους φοιτητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε πραγματικά περιστατικά και πρακτικές καταστάσεις. Επιπλέον, επιτρέπουν στους φοιτητές να αλληλεπιδράσουν με επαγγελματίες του τομέα τους και να αναπτύξουν επαγγελματική αντίληψη.

Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, εκπαιδευτικές δράσεις αποτελούν ζωτικό μέρος της φοιτητικής εμπειρίας, ενισχύοντας τόσο τις ακαδημαϊκές όσο και τις επαγγελματικές δεξιότητες και εμπειρίες των φοιτητών, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία που εμπλουτίζει το ακαδημαϊκό portfolio του κάθε φοιτητή.

Ακολουθούν μερικές από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες από διάφορες Σχολές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε όλη την Ελλάδα.

Το Τμήμα Εργοθεραπείας του Campus Πειραιά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Δαφνί

Φοιτητές Εργοθεραπείας, από το 2ο και 3ο έτος του προγράμματος σπουδών BSc Occupational Therapy που προσφέρεται στο Campus Πειραιά, επισκέφθηκαν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Δαφνί. Αφού περιηγήθηκαν στα εργαστήρια Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (εργαστήρια Εργοθεραπείας), είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομαδικές συνεδρίες θεραπευόμενων και να συνομιλήσουν μαζί τους. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης είχαν πρόσβαση στο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών, όπου νοσηλεύονται άτομα στην οξεία φάση της ψυχικής νόσου.
Εκεί οι φοιτητές γνώρισαν επαγγελματίες υγείας από τους οποίους έλαβαν εκτενή ενημέρωση σχετικά με τον ρόλο διαφόρων ειδικοτήτων όπως αυτές του ψυχολόγου, του εργοθεραπευτή, της κοινωνική λειτουργού και του ψυχιάτρου, καθώς και για τη συνεργασία της διεπιστημονικής ομάδας στην αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου.
Τους φοιτητές συνόδευσε η καθηγήτρια τους, κα Ελένη Σιέττου.

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Campus Θεσσαλονίκης στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Τμήματος BSc (Hons) Psychology, δευτεροετείς φοιτητές Ψυχολογίας από το Campus Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι. Τους φοιτητές υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, κ. Ηλίας Δροσάκης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις σύγχρονες πρακτικές παιδικής προστασίας, όπως αυτές συντονίζονται και υλοποιούνται από έναν διεθνή οργανισμό.
Επιπλέον, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του φορέα σχετικά με το φάσμα των ευκαιριών σταδιοδρομίας, εργασίας και εθελοντισμού.
Τους φοιτητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ.κ.: Κατερίνα Νίκου, Μάρα Μπαξεβανίδου και Δημήτρης Σιδεράς,

 

 

Το Τμήμα Προπονητικής του Campus Πειραιά στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να πλησιάζουν, η Σχολή Αθλητισμού διοργάνωσε επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο για τους φοιτητές του προγράμματος σπουδών BSc Sports Coaching.  Οι πρωτοετείς φοιτητές Προπονητικής από το Campus Πειραιά επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων». Μέσα από εκθέματα των μουσείων τα οποία “διηγούνται” την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, οι φοιτητές ήρθαν σε επαφή με την ιδέα του Ολυμπισμού αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες και εικόνες.

Το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Campus Αμαρουσίου στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens

Με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Σχολής Τουρισμού, φοιτητές από το πρόγραμμα σπουδών BA International Hospitality & Tourism Management του Campus Αμαρουσίου επισκέφτηκαν ένα από τα πρώτα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, το  Electra Palace.
Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους αλλά και τα δωμάτια του ξενοδοχείου από τη Guest Relations Manager, κα Κυπουροπούλου Σοφία. Επιπλέον, παρακολούθησαν σεμινάριο με θέμα τις πρακτικές βιώσιμης γαστρονομίας που ο όμιλος ELECTRA εφαρμόζει στα εστιατόρια των ξενοδοχείων του.
Τους φοιτητές συνόδευσε η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος από το Campus Αμαρουσίου, κα Αθηνά Βασιλάκη.

Το Τμήμα Παιδαγωγικών του Campus Κρήτης στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου

Φοιτήτριες από το 1ο έτος του προγράμματος BA (Hons) Early Childhood Education που προσφέρεται στο Campus Κρήτης (Ηράκλειο) ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να γνωρίσουν την ιστορία της.
Η βιβλιοθηκονόμος, κα Αμανάκη Μαρία, μοιράστηκε πληροφορίες  για τη λειτουργία του Εργαστηρίου Συντήρησης Παλαιοτύπων που στεγάζεται στον χώρο, το εκδοτικό έργο της βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις του Οπτικοακουστικού Τμήματος, του Αναγνωστηρίου και του τρόπου λειτουργίας του δανειστικού τμήματος.
Συγκεκριμένα, οι φοιτήτριες ξεναγήθηκαν στο Τμήμα Αρχείων, όπου φυλάσσονται σπάνια ιστορικά έγγραφα στην πρωτότυπη τους μορφή, εφημερίδες και περιοδικά τόσο της Κρήτης, όσο και όλης της Ελλάδας.
Τις φοιτήτριες συνόδευσε η καθηγήτρια Παναγιωτάκη – Ρώμα Ασπασία

Η συμμετοχή των φοιτητών σε δράσεις σχετικές με το γνωστικό πεδίο τους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ