04.04.2024
ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ and ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού 2024: μεγάλα ονόματα του Αθλητισμού στην εκδήλωση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Οι Σχολές Αθλητισμού και Νομικής διοργάνωσαν Ημερίδα με ομιλίες και συζητήσεις για το φαινόμενο της βίας στον αθλητισμό.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, η Σχολή Αθλητισμού και η Σχολή Νομικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσαν με επιτυχία εκδήλωση με θέμα το φαινόμενο της βίας στον αθλητισμό.

Η εκδήλωση «Η βία στον αθλητισμό: κοινωνικές και νομικές προεκτάσεις» φιλοξένησε ομιλίες και συζητήσεις από σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, καθώς και διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου. Μέσα από παρουσιάσεις και συζητήσεις, οι καλεσμένοι εισηγητές μίλησαν για τις διαρκείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητές όπως τις φυσικές συγκρούσεις στο πεδίο του αγώνα και τοποθετήθηκαν σχετικά με τις κοινωνικές και νομικές επιπτώσεις του φαινομένου της βίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στα Campuses Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας και, παράλληλα, μεταδόθηκε μέσω live-streaming, στα υπόλοιπα Campuses (Αμαρουσίου, Πειραιά, Λάρισας, Κρήτης και Ρόδου), δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα παρακολούθησης στο σύνολο της φοιτητικής κοινότητας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε όλη την Ελλάδα. 

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο Campus Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το Campus Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο. Μετά το χαιρετισμό του Dean της Σχολής Αθλητισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Δρ Γεωργίου Σοφιανίδη και του Δρ Σκολιανού Μιχαήλ Aκαδημαϊκού Υπεύθυνο του προγράμματος σπουδών Νομικής του Campus Θεσσαλονίκης,  ο Δρ Ευάγγελος Κονταξάκης, Διευθυντής του Campus της Θεσσαλονίκης και Vice-Principal Research & Innovation του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έθεσε το κοινωνιολογικό πλαίσιο της εκδήλωσης, ενώ ακολούθησε η Σοφία Σπανίδου, καταξιωμένη νομικός στο Αθλητικό Δίκαιο, με την τοποθέτησή της σχετικά με τις νομικές προεκτάσεις της βίας στον αθλητισμό.
Συνέχεια είχαν οι ομιλίες από καταξιωμένους αθλητές. Συγκεκριμένα, ο κος Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς, Αντιπεριφερειάρχης εξωστρέφειας Ν. Θεσσαλονίκης και η κα Κυριακή Γιαννακίδου Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, συνέδεσαν το θεωρητικό πλαίσιο της εκδήλωσης με βιωματικές εμπειρίες και γεγονότα από τον χώρο του αθλητισμού, απαντώντας και σε διάφορα ερωτήματα που έθεσε το κοινό.

 

 

 Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο Campus Πάτρας

Εξίσου μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Campus Πάτρας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Campus Πάτρας, κ. Μπενετάτο Θεόδωρο. Τους καλεσμένους εισήγαγε στο θέμα της εκδήλωσης η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος στην Προπονητική και Φυσική Αγωγή, BSc Sports Coaching, κα Σκλάβου Δήμητρα.
Ακολούθησαν ομιλίες και συζήτηση από τους καλεσμένους αθλητές της εκδήλωσης, διακεκριμένες φιγούρες από το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Συγκεκριμένα ο κ. Πετρόπουλος Κώστας (πρώην διεθνής παίκτης και προπονητής μπάσκετ), ο κ. Πετρόπουλος Παναγιώτης (πρώην παίκτης και προπονητής μπάσκετ και Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου) και ο κ. Ντάγιος Ιωάννης (ΚΦΑ και υπεύθυνος των ακαδημιών του Προμηθέα BC), μίλησαν για τις κοινωνικές και νομικές προεκτάσεις της βίας στον αθλητισμό και μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες από την πορεία τους στον κλάδο, απαντώντας παράλληλα στις ερωτήσεις του κοινού.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Campus Αθήνας

Η εκδήλωση που διεξήχθη στο Campus Αθήνας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσέλκυσε πληθώρα φοιτητών και ενδιαφερομένων. Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε με χαιρετισμό ο Δρ Γιώργος Στεφάνου, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Campus ενώ το θέμα της εκδήλωσης προλόγισε η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Προπονητικής για το Campus Αθήνας, κα Κλαίρη Καρποδίνη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Χρήστο Ηλιάδη, Αντιπρόεδρο της Διαρκής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), ο οποίος μαζί με τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο , καταξιωμένο νομικό με εξειδίκευση στο Διεθνές & Ευρωπαϊκό δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έθεσαν το κοινωνιολογικό και νομικό πλαίσιο της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, ακολούθησαν ομιλίες από εκπροσώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλίας Κυριακίδης, Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου ΠΑΕ ΑΕΚ και ο κος Νικόλαος Γεωργέας, Υπεύθυνος Λειτουργίας της Ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσαν το στίγμα με εμπειρίες από τα επαγγελματικά τους βιώματα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη καθιερώθηκε με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου. 

Με όχημα τον αθλητισμό, μια παγκόσμια γλώσσα προσέγγισης και συνεννόησης των λαών, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επιχειρεί να εμπνεύσει και να συμβάλει αποφασιστικά στην ουσιαστική διάδοση και αφομοίωση των αξιών του σεβασμού της διαφορετικότητας, της ανοχής και της συμμετοχής, εργαλεία που αποτελούν σύμμαχο στην καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ