17.10.2023
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

To Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνδιοργανωτής στην Ημερίδα της Ένωσης Διατροφολόγων Κρήτης

Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής 2023.

Με ενεργό ρόλο στη μετάδοση του μηνύματος για την αξία της σωστής διατροφής στην προαγωγή της υγείας, το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από το Campus του Ηρακλείου Κρήτης συμμετείχε ενεργά στην επιτυχή διοργάνωση και διεξαγωγή της Ημερίδας «Θωράκισε την Υγεία σου με Κρητικά Super Foods».

Πρόκειται για την 3η στη σειρά Ημερίδα η οποία πραγματοποιείται, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής. Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Κρήτης και διοργανώνεται σε συνεργασία με το πρόγραμμα BSc (Hons) Dietetics που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Η εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών σε διοργανώσεις σχετικές με το γνωστικό αντικείμενό τους ενισχύει το κίνητρο τους για εξέλιξη και καλλιεργεί το ερευνητικό τους ενδιαφέρον.

Η ενημερωτική εκδήλωση έλαβε χώρα στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, γεμίζοντας την αίθουσα «Καστελλάκη» με φοιτητές, επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και οικογένειες με παιδιά που επιθυμούσαν να λάβουν ενημέρωση και καθοδήγηση προκειμένου να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησαν με ομιλίες η Υποψήφια Διδάκτωρ, κα Ιωάννα Πευκιανάκη, και η κα Μαρία Ζαραβίνου. Αμφότερες ανήκουν στην ακαδημαϊκή ομάδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για το πρόγραμμα σπουδών στη Διαιτολογία και, στη διάρκεια της Ημερίδας, παρουσίασαν τη μελέτη τους πάνω στους ξηρούς καρπούς και την σταφίδα. Η παρουσίασή τους αφορούσε σε αναλυτική παρουσίαση του κάθε καρπού με ιστορική αναδρομή, τη σημασία συμπερίληψής τους διατροφή χάρη στη θετική επίδραση τους στη συνολική υγεία, αλλά και πιθανές συνέπειες από την υπερκατανάλωσή τους.

Με αναφορά σχεδόν σε όλες τα ευεργετικές για την υγεία κρητικές τροφές, οι υπόλοιποι ομιλητές της Ημερίδας επικεντρώθηκαν σε άλλα ακόμα τοπικά προιόντα όπως το μέλι, το ελαιόλαδο, το χαρούπι, τα δημητριακά.

 

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: 

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής εορτάζεται ετησίως στις 16 Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε το 1980 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, και συγκεκριμένα από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, με διττό στόχο: αφενός τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη και αφετέρου, τη διάδοση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών ως καθοριστικό παράγοντα προάσπισης της ατομικής υγείας και ως βασικό συντελεστή προαγωγής της Δημόσιας Υγείας. Υπό αυτό το πρίσμα, η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί υπενθύμιση πως η τροφή δεν είναι προνόμιο, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα. Παράλληλα, μας υπενθυμίζει οτι χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με την υπερβολική κατανάλωσή της. Προς επίτευξη των παραπάνω, το κλειδί είναι η διατροφική παιδεία.

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ