11.03.2024
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Greek Food Workshop από τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για φοιτητές του Pennsylvania State University

Σκοπός του Workshop ήταν η γνωριμία με την ελληνική κουλτούρα και γαστρονομία.

Διατηρώντας σταθερή επαφή με διεθνή Πανεπιστήμια για την ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσεων μεταξύ ακαδημαϊκών και φοιτητών, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε ομάδα φοιτητών από το Pennsylvania State University. Πρόκειται για το καθιερωμένο εκπαιδευτικό ταξίδι που διοργανώνει η Σχολή Τουρισμού & Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου προκειμένου οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία. Τους φοιτητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους, Ruth Ann Bast και Jeff Heim.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Campus Αθήνας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου όπου οι φοιτητές συμμετείχαν σε μια διαδραστική, βιωματική εμπειρία γνωριμίας με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Το Greek Food Workshop έλαβε χώρα στα εργαστήρια της Σχολής Τουρισμού του Campus Αθήνας και έδωσε στους φοιτητές την ευκαιρία να γνωρίσουν στην πράξη τις ελληνικές γεύσεις, μαθαίνοντας να φτιάχνουν χωριάτικη σαλάτα, υπό την καθοδήγηση του σεφ Μιχαήλ Ζάχαρη.

Μετά το πέρας του workshsop, ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο του Campus Αθήνας όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα όπως κοτόπουλο με πατάτες, ελληνική σαλάτα με ρεβύθια και μπακλαβά με παγωτό.

Η επίσκεψη των φοιτητών Διοίκησης Τουριστικών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ευθυγραμμίζεται με το όραμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές του συνεργασίες και να δημιουργήσει δεσμούς με διεθνή Πανεπιστήμια.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εργαστήρια της Σχολής Τουρισμού και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της. Η συμμετοχή των φοιτητών από το Penn State University διοργανώνεται ετησίως από τη Σχολή Τουρισμού & Φιλοξενίας του ίδιου του Πανεπιστημίου και εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στην Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα, να έρθουν σε επαφή με την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας και τις χαρακτηριστικές γεύσεις της εγχώριας γαστρονομίας. Το ταξίδι τους συμπεριλαμβάνει εμπειρίες γευσιγνωσίας, επισκέψεις σε μουσεία, πολιτιστικούς περιπάτους και επισκέψεις σε αρχαιολογικά μνημεία.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ