25.05.2023
ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ and ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Δημιουργικές δραστηριότητες με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» Λάρισας από τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσαν και συντόνισαν δημιουργικές δραστηριότητες για τα άτομα του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» Λάρισας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία «Πρόσβαση» Λάρισας, τα Τμήματα Εργοθεραπείας, Προπονητικής, Παιδαγωγικών (Προσχολικής Εκπαίδευσης) και Ψυχολογίας επιμελήθηκαν, για 2η συνεχή χρονιά, ένα γεμάτο πρόγραμμα για τη δημιουργική απασχόληση των ατόμων του κέντρου.

Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε δραστηριότητες με ομαδικό χαρακτήρα, όπως κηπουρική, αισθητηριακά και κινητικά παιχνίδια, ώστε να ενισχύουν την ταυτόχρονη και συνεργατική συμμετοχή των ατόμων από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση». Οι δραστηριότητες έλαβαν χώρα στο Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα, υπό την επίβλεψη των Ακαδημαϊκών Υπεύθυνων των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διατηρεί σταθερές και μακροχρόνιες συνεργασίες με κλινικά πλαίσια και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, τόσο για τη στήριξη τους, όσο και για την πρακτική άσκηση των φοιτητών των Σχολών Υγείας και Ψυχολογίας σε φορείς που στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στόχος της συνέργειας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ήταν τόσο η πρακτική εξάσκηση των φοιτητών μέσω της άμεσης επαφής τους με τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους ενός κλινικού πλαισίου, όσο και η στήριξη του έργου του φορέα.

Οι φοιτητές από κάθε πρόγραμμα σπουδών ανέλαβαν να διοργανώσουν δραστηριότητες σχετικές με το γνωστικό τους αντικείμενο.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Παιχνίδια από το Τμήμα Εργοθεραπείας – BSc (Hons) Occupational Therapy  

 1. Επιδαπέδιο παιχνίδι «Ας παίξουμε με τις αισθήσεις μας!»:
  Το παιχνίδι αυτό είχε στόχο την ενίσχυση της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της διαδοχικής μνήμης. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και, για τους σκοπούς του παιχνιδιού, χρησιμοποιήσαν τις αισθήσεις, της αφής, της όσφρησης και της γεύσης. Τελικός στόχος η ανεύρεση των υλικών χωρίς τη βοήθεια της όρασης.
 2. «Τροχός της Τύχης» στον τοίχο:
  Ο Τροχός της Τύχης βασίστηκε στο σχολικό παιχνίδι Κρεμάλα. Στη διάρκειά του, τα παιδιά προσπάθησαν να μαντέψουν τις λέξεις-γρίφο, βρίσκοντας γράμματα που, προηγουμένως,  οι φοιτητές/ριες είχαν κρύψει μέσα σε θάμνους του Campus. Αφού επέλεγαν το γράμμα που επιθυμούσα, το τοποθετούσαν στο τοίχο μέχρι να σχηματιστεί η σωστή λέξη η οποία ήταν: “ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ”. Το παιχνίδι υλοποιήθηκε σε τοίχο του Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Παιχνίδια από το Τμήμα Προπονητικής & Φυσικής Αγωγής – BSc (Hons) Sports Coaching & Physical Education

 1. «Κίνηση μέσα από το πολύχρωμο αλεξίπτωτο»
  Για το συγκεκριμένο παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο αλεξίπτωτο. Στόχος ήταν η βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
 2. «Γίνε ολυμπιονίκης!»
  Γνωριμία με το παραολυμπιακό άθλημα Boccia, δημιουργία αγωνιστικής ομάδας και παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση των φοιτητών του Τμήματος Προπονητικής.

Παιχνίδι από το Τμήμα Ψυχολογίας – BSc (Hons) Psychology και Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης – BA (Hons) Early Childhood Education

 1. «Οι σπόροι της συνεργασίας»
  Η τελευταία δράση στόχευε στην ανάπτυξη της συνεργασίας και την ανάδειξη της σημασίας της ομαδικής προσπάθειας. Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», με τη βοήθεια των φοιτητών, φύτεψαν σπόρους από διάφορα λουλούδια μέσα σε μικρά γλαστράκια, τα οποία πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό της ημέρας. Επιπλέον, τα γλαστράκια αυτά αποτελούν μια αφορμή για ανανέωση του ραντεβού των φοιτητών του Campus Λάρισας με τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΗ»ώστε να ανακαλύψουν ποιο λουλούδι – έκπληξη θα καταφέρει να ανθίσει.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ