29.09.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«Το ταξίδι της Γραφής»: συλλογή με διηγήματα από τους πρώτους απόφοιτους του ΜΑ Creative Writing

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο Campus Αθήνας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Το Τμήμα του μεταπτυχιακού στη Δημιουργική Γραφή -MA Creative Writing διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Το ταξίδι της Γραφής», της συλλογής που συγκεντρώνει τα διηγήματα των φοιτητών -και πλέον αποφοίτων- του μεταπτυχιακού.

Στην παρουσίαση, η οποία έλαβε χώρα στο εστιατόριο Taste Gallery του Campus Αθήνας, παρόντες ήταν και οι δάσκαλοι τους και καθηγητές του MA Creative Writing: Δρ. Γιάννης Μπασκόζος,Ακαδ. Υπεύθυνος του μεταπτυχιακού, οι συγγραφείς Χρήστος Κυθρεώτης και Μανίνα Ζουμπουλάκη, καθώς και η Dean της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας, κα Ρεμούνδου Μάγδα.

Δείτε στο βίντεο τις απόφοιτες Μαρία Ρόζα Θέμελη, Στεύη Τσούτση και Χριστίνα Καρπούζα,
στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε για την παρουσίαση του βιβλίου, στο Campus Αθήνας. 

Το βιβλίο «Το ταξίδι της Γραφής» συγκεντρώνει και τις 9 ιστορίες, αποτελώντας μια επιβράβευση για το αξιόλογο συγγραφικό έργο του καθενός.

Στη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών τους, ως μέρος του προγράμματος σπουδών, οι φοιτητές του Master στη Δημιουργική Γραφή κλήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους διήγημα. Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται διηγήματα των:
Ναταλία Αθηναίου, Δέσποινα Δήμα, Μαίρη Ρόζα Θέμελη, Ιωάννης Ευθυμίου, Χριστίνα Καρπούζα, Ευγενία Κούγια, Ναυσικά Παπαδασκαλοπούλου, Στεύη Τσούτση και Ασημίνα Χαχούλη.

Το βιβλίο «Το ταξίδι της Γραφής» αποτελεί μια συλλογή των διηγημάτων τους και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Κάπα Εκδοτική”.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συγχαίρει θερμά τους πρώτους απόφοιτους του μεταπτυχιακού ΜΑ Creative Writing για την ακαδημαϊκή τους πορεία, τη στοχοπροσήλωση και το συγγραφικό τους επίτευγμα!

Το ΜΑ Creative Writing προσφέρεται από τη Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University και προσανατολίζεται στην παραγωγή δημιουργικής γραφής έναντι της θεωρίας.

Απόσπασμα από την κριτική του Literature.gr για τα διηγήματα των αποφοίτων του μεταπτυχιακού ΜΑ Creative Writing:

«Μικρά μυθιστορήματα γεμάτα από ποίηση, λέξεις που τυραννούν και ευλογούν, που θυμούνται και αγγίζουν, που λυτρώνουν και αποκαλύπτουν πληγές. Καύματα κυνικά που αφήνουν σημάδια για να έρθουν αργότερα οι λέξεις να τα ιατρέψουν. Ιστορίες προικισμένες με τα αναγκαία μέσα της εκλέπτυνσης, της τρυφερότητας και της συγχώρεσης φιλοξενούνται σε αυτήν την φρέσκια έκδοση. Αφηγήματα που αφήνουν τα χνάρια τους πάνω στις πέτρες του δρόμου, πάνω στις ψυχές με τις βαθιές τους ανάγκες, εκείνες που σιγοκαίνε κάτω από τα δέρματα, πίσω από τα μάτια. Λέξεις που δεν ακολουθούν ευθύγραμμη πορεία και δηλώνουν αθεράπευτη υπακοή στον ρεαλισμό της ζωής».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Literature.gr.

 

 

Μάθετε περισσότερα για το μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή εδώ: MA Creative Writing.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ