23.09.2022
ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Ανοιχτή Ημερίδα για την περιγεννητική ψυχολογία από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η Ημερίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία γεμίζοντας την αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Έχοντας διαχρονικά στο επίκεντρο τη στήριξη πρωτοβουλιών που βελτιώνουν την ψυχική υγεία και την ποιότητα ζωής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργάνωσε την Ημερίδα «Περιγεννητική Ψυχολογία: Σύγχρονες Προκλήσεις» για μητέρες, μέλλουσες μητέρες, καθώς και κάθε επαγγελματία υγείας και ψυχικής υγείας με ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας. Εμπειροι και διακεκριμένοι επαγγελματίες έδωσαν ομιλίες σχετικά με σημαντικά θέματα περιγεννητικής ψυχολογίας. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν τις δυσκολίες που μπορεί να εμφανιστούν πριν, κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, καθώς και μετά τον τοκετό, παρουσιάζοντας παράλληλα σχετικά εργαλεία και μεθόδους που μπορούν να τις βοηθήσουν να τις ξεπεράσουν. Απώτερος στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους όσον αφορά τη γονική μέριμνα και τη σχέση τους με το μωρό.

Η Ημερίδα ήταν ανοιχτή προς το κοινό, προσελκύοντας πλήθος κόσμου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου έλαβε χώρα. 

Την εκδήλωση άνοιξαν απευθύνοντας χαιρετισμό ο Μανόλης Καλαμπόκας, Μαιευτήρ – Χειρουργός Γυναικολόγος, MSc, PhD, Ειδικός στη Γυναικολογική Ογκολογία (RCOG) Ακαδημαϊκός Υπότροφος Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική, Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Αντιδήμαρχος Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Αθηναίων, και ο Δρ. Τριάντ Φλουρής, Vice Principal Academic Affairs του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ