24.04.2023
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Σεμινάριο για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στο Campus Λάρισας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το Σεμινάριο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Τι, πώς και ποια τα οφέλη για τις εμπορικές επιχειρήσεις;» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας.

 

 

Ακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις και με στόχο να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής στη Θεσσαλία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε με επιτυχία επιμορφωτικό σεμινάριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εμπορικών επιχειρήσεων, για φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων, ιδιώτες, αλλά και επιχειρήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί πλέον μια ανάγκη για όλους τους οργανισμούς, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις του εμπορίου.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί πλέον μια ανάγκη για όλους τους οργανισμούς, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις του εμπορίου. Ειδικά η χρήση των έξυπνων κινητών (smartphones) έχει συμβάλει στην αύξηση της διαθέσιμης πληροφορίας, μέσω της υψηλής επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Το σεμινάριο διοργάνωσε η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας και η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Campus Λάρισας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Φιλοξενώντας ομιλίες πάνω σε θεματικές όπως «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ή ψηφιακή προσαρμογή;», «Πληροφοριακά συστήματα για εμπορικές επιχειρήσεις» και «Marketing εμπορικών επιχειρήσεων στην πράξη», το σεμινάριο αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμο και εκπαιδευτικό.

Τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο υποδέχτηκε η Διευθύντρια του Campus Λάρισας, κα Ελίζα Κωνσταντινίδου. Καλωσορίζοντας τους αναφέρθηκε στα σύγχρονα προγράμματα σπουδών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και εξασφαλίζουν μια επιτυχή επαγγελματική αποκατάσταση.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, κος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Κολλεγίου για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσε: «Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι θεμέλιο της κοινωνίας της χώρας και άρα μπορεί να δώσει το δικό της αποτύπωμα στο ψηφιακό μετασχηματισμό και να γίνει η αιχμή του μέλλοντος της ελληνικής οικονομίας. Ως έμποροι δεν θα πρέπει να φοβηθούμε αυτή τη ψηφιακή πρόκληση, αλλά αντίθετα να την αντιληφθούμε ως μία μεγάλη ευκαιρία. Η ψηφιακή εποχή δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για την εμπορική δραστηριότητα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Αναπόφευκτα οι εξελίξεις αυτές, επηρεάζουν τη καθημερινότητα των επιχειρήσεων μας, επιτείνουν την ανάγκη για αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εμπόρων και εργαζομένων και δημιουργούν νέα πεδία ευκαιριών αλλά και ανταγωνισμού. Το μέλλον είναι μπροστά μας και θα πρέπει να μας ανήκει.»

Το επιμορφωτικό μέρος του σεμιναρίου εμπλούτισαν με τις εισηγήσεις τους οι κ.κ.:

  • Τάσος Γούσιος, Επιστημονικός συνεργάτης Μητροπολιτικού Κολλεγίου Campus Θεσσαλίας
  • Άρης Παπακώστας, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Τμήματος Πληροφορικής Μητροπολιτικού Κολλεγίου Campus Θεσσαλίας
  • Δημήτρης Ραΐλης, Καθηγητής Πληροφορικής Μητροπολιτικού Κολλεγίου Campus Θεσσαλίας & Φίλιππος Χούτας, Web developer & Social Media expert

Οι ομιλητές παρουσίασαν αναλυτικά τη φιλοσοφία, τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τα εργαλεία καθώς και τους τρόπους αξιοποίησης του διαδικτύου για επικοινωνία και προώθηση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωταπαντήσεις όπου και επισημάνθηκε η ανάγκη για τέτοιου είδους επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία συμβάλλουν στην επιμόρφωση των επιχειρηματιών.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ