12.11.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενεργά στο πλευρό του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και η πρώτη δράση αφορά στην ενημέρωση και πρόληψη για την ανδρική υγεία, στο πλαίσιο του κινήματος Μοvember.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς» και του κοινωνικού οράματος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για πολλαπλή υποστήριξη της κοινωνίας και των ανθρωπιστικών φορέων που προσφέρουν στις ευπαθείς ομάδες, ξεκίνησε ένα εκτενές πρόγραμμα δράσεων που έχει σκοπό τη στήριξη των μελών, και όχι μόνο, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας. 

Το πρόγραμμα πλαισιώνει το Σύμφωνο Συνεργασίας και Συναντίληψης που υπέγραψαν η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, κα Ιωάννα Καραβάνα και η Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα, κα Ελίζα Κωνσταντινίδου.  Η υπογραφή του Συμφώνου έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα.

Στο Σύμφωνο αυτό προβλέπονται, μεταξύ άλλων, δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με σκοπό την πρόληψη, καθώς και ενέργειες που υποστηρίζουν όσους βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας. 

Νοέμβριος: μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την ανδρική υγεία

Η πρώτη δράση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και αφορά την εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας των ανδρών, καθώς ο Νοέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη της ανδρικής υγείας. Πρόκειται για το παγκόσμιο κίνημα Movember το οποίο, ξεκίνησε στις αρχές του 2000, και από τότε, κάθε Νοέμβριο, αναλαμβάνει να ενημερώσει και να κινητοποιήσει σχετικά με θέματα ανδρικής υγείας.  Στόχος του κινήματος, του οποίου ο όρος προκύπτει από τις λέξεις “Mustache” και “November”,  είναι να αναδείξει την ανάγκη του προληπτικού ελέγχου και της εγρήγορσης απέναντι στον καρκίνο των όρχεων, τον καρκίνο του προστάτη και τις ψυχικές ασθένειες.

Με τη σύμπραξη αυτή σηματοδοτείται η συμμετοχή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ως πυλώνας στήριξης της τοπικής κοινωνίας και η έμπρακτη συμβολή στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των πολιτών. Οι ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς» του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, μέρος του οποίου είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για θέματα υγείας, καθώς και η ενίσχυση του έργου των οργανώσεων που προσφέρουν συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε άτομα με καρκίνο και τα μέλη των οικογενειών τους.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ