22.11.2023
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 22ο Navigator- The Shipping Decision Makers Forum

Το Navigator Forum αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του ναυτιλιακού κλάδου.

Γνωρίζοντας εις βάθος τον κλάδο της Ναυτιλίας και την αγορά εργασίας του κλάδου, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στο 22ο “Navigator- The Shipping Decision Makers Forum”, με θέμα #NavigateTheChange. 

Διαθέτοντας ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ναυτιλιακής και ναυτικής εκπαίδευσης στη Ν. Ευρώπη, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε σε πάνελ σχετικά με την αποτελεσματικότητα των νέων τεχνολογιών στις εφαρμογές της σύγχρονης ναυτιλίας. Συγκεκριμένα η Business Development Executive της Σχολής Ναυτιλίας & Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κα Αποστολοπούλου Βίκυ, ανέλαβε τον ρόλο του συντονιστή στις ομιλίες και συζητήσεις του 3ου πάνελ της διοργάνωσης με τίτλο “Smart Shipping“.  To συγκεκριμένο πάνελ εστίασε στις νέες τεχνολογίες Smart Shipping στη Ναυτιλία, σε συνάρτηση με τον ανθρώπινο παράγοντα.

Μερικά από τα συμπεράσματα που διεξήχθησαν από το συγκεκριμένο πάνελ συνοψίζονται ως εξής:
Αν η “έξυπνη ναυτιλία” εφαρμοστεί επιτυχώς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των λειτουργικών διαδικασιών και να βελτιώσει τα επίπεδα ασφάλειας. Αυτά τα οφέλη, ωστόσο, δεν έρχονται χωρίς τις προκλήσεις που, αναγκαστικά, ενέχει η διαδικασία ψηφιοποίησης. Επιπλέον, ενώ οι νέες τεχνολογίες του Smart shipping επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των πλοίων, δεν υπάρχει -ακόμα- η αντίστοιχη απαιτούμενη τεχνική εμπειρία στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού. Κατά συνέπεια, και καθώς η εκπαίδευση, οι δεξιότητες και οι ικανότητες που απαιτούνται από τους τωρινούς και μελλοντικούς επαγγελματίες του τομέα της ναυτιλίας, αναδιαμορφώνονται συνεχώς από τις τεχνολογικές εξελίξεις, η βιομηχανία της ναυτιλίας καλείται να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του ναυτικού και, παράλληλα, να προχωρήσει στην εκ νέου κατάρτιση και την ανάπτυξη των τωρινών επαγγελματιών.

Με συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα γεγονότα του κάθε κλάδου, η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παραμένει συντονισμένη με τις εξελίξεις.

Δεδομένου ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι γεμάτα προσκλήσεις και διλήμματα, η φετινή διοργάνωση επιχείρησε να συγκεντρώσει ιδέες και προοπτικές για το σημερινό τοπίο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Έτσι, το φετινό φόρουμ συμπεριέλαβε συζητήσεις που είχαν στόχο να εξετάσουν τις οικονομικές πτυχές του κλάδου, τις τεχνολογικές τάσεις και τις καινοτομίες στον κόσμο της ναυτιλίας.

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο το οποίο έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρευρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Μανώλης Κουτουλάκης, Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο George J. Tsunis, Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε στόχο να φέρει σε επαφή ηγέτες του κλάδου και φορείς λήψης αποφάσεων για να οραματιστούν τη “ναυτιλιακή βιομηχανία της επόμενης 20ετίας”.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Σχολής Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου εδώ.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ