13.03.2024
ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Workshops για τους φοιτητές Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με το ΘΑΛΠΟΣ

Φοιτητές από το Τμήμα Ψυχολογίας παρακολούθησαν εκπαίδευση με θέμα το φαινόμενο του burnout.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον φορέα “ΘΑΛΠΟΣ – Ψυχική Υγεία”, φοιτητές από το Τμήμα Ψυχολογίας και το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology συμμετείχαν σε κύκλο ψυχοεκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια βιωματική εκπαίδευση, που αποτελείται από δύο συναντήσεις διάρκειας 3 ωρών, με κεντρικό θέμα το στρες και το φαινόμενο του Burnout που προκαλείται στα σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα. Με τη συμμετοχή τους στο εξειδικευμένο workshop, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με ένα από τα προβλήματα ψυχικής υγείας που επηρεάζει την ψυχολογία και αποδοτικότητα των εργαζομένων στη σύγχρονη εποχή.

Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του φορέα ΘΑΛΠΟΣ-Ψυχική Υγεία.

Μέσω της συνεργασίας με τον φορέα “ΘΑΛΠΟΣ – Ψυχική Υγεία” οι φοιτητές της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχουν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, ενίσχυσης γνώσεων και επαγγελματικής εμπειρίας.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν για τους τρόπους διαχείρισης του φαινομένου από τη μεριά του θεραπευτή, παρακολουθώντας παρουσιάσεις πάνω στις εξής θεματικές ενότητες:

  • Τρόποι Διαχείρισης του Στρες
  • Τρόποι Αναγνώρισης και Πρόληψης του Burnout
  • Ψυχική Ανθεκτικότητα

Στη συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποίησαν σειρά από βιωματικές ασκήσεις οι οποίες τους έδωσαν την ευκαιρία να δουν την πρακτική εφαρμογή όσων διδάχτηκαν ενώ ακολούθησε συζήτηση.

Η δεύτερη φάση του κύκλου ψυχοεκπαίδευσης περιλαμβάνει παρουσιάσεις με θέμα τη σημασία του Work-Life Balance (ισορροπία προσωπικής – εργασιακής ζωής) για την ψυχική υγεία και ασκήσεις πάνω στους τρόπους οριοθέτησης, διαχείρισης χρόνου και φόρτου εργασίας.

Η παρακολούθηση σεμιναρίων από έγκυρους φορείς και έμπειρους επαγγελματίες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας των φοιτητών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Λίγα λόγια για το Θάλπος – Ψυχική Υγεία: 

Ο φορέας «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2005 με ενεργητικό ρόλο στην παρέμβαση και ενημέρωση για την ψυχική υγεία και στη διαχείριση προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας. Όραμα του οργανισμού είναι η βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές παρέχοντάς τους επαρκείς και ποιοτικούς πόρους, σωστή κατεύθυνση και κατάλληλη υποστήριξη.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει πρόγραμμα σπουδών στην Ψυχολογία,
πιστοποιημένο από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων -British Psychological Society (BPS),
σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London. Περισσότερα εδώ.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ