05.10.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Υποτροφίες από τo διεθνές ίδρυμα Seleni για φοιτητές και απόφοιτους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Συνεργασία με μία από τις, παγκοσμίως, μεγαλύτερες ΜΚΟ ψυχικής υγείας.

Με στόχο τη γνωστική ενδυνάμωση φοιτητών και αποφοίτων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στην αγορά εργασίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο  συνεργάζεται με το διεθνές ίδρυμα Seleni και δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και απόφοιτους προγραμμάτων υγείας και ψυχικής υγείας του Κολλεγίου να διεκδικήσουν υποτροφία, σε ένα από τα πιο δυναμικά και επίκαιρα προγράμματα εξειδίκευσης, μέσω του προγράμματος Seleni Scholarship for Maternal Mental Health Professionals.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 100 πλήρεις υποτροφίες των 10.000 δολαρίων για το πρόγραμμα εξειδίκευσης με τίτλο “Maternal Mental Health Intensive for Young Parents: Perinatal Mood and Anxiety Disorders”. Η εκπαίδευση αφορά σε θέματα διαχείρισης ψυχικής υγείας γυναικών πριν, στη διάρκεια ή μετά από περίοδο κύησης και απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και της ψυχικής υγείας. Τις υποτροφίες μπορούν να διεκδικήσουν φοιτητές και απόφοιτοι των προγραμμάτων σπουδών Ψυχολογίας, Μαιευτικής και Νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Το ίδρυμα Seleni είναι μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται γύρω από την ψυχική υγεία των γυναικών σχετικά με το θέμα της κύησης, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τις υπηρεσίες της σε γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες, που κυοφορούν ή που έχουν γεννήσει πρόσφατα.

Πολύ συχνά, θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία αυτών των γυναικών δεν διαγιγνώσκονται ή τυγχάνουν ακατάλληλης μεταχείρισης. Έχοντας εντοπίσει αυτό το κενό στη γνώση και κατανόηση των αιτιών που πυροδοτούν προβλήματα ψυχικής υγείας, η ΜΚΟ Seleni, έχει θέσει σαν στόχο να εξοπλίσει τους επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και απαιτήσεις ενός ολοένα αυξανόμενου κοινού: δηλαδή γυναίκες σε διαδικασία να αποκτήσουν τη δική τους οικογένειες ή μητέρες και τις οικογένειες τους.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και
να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, επικοινωνήστε με τη Δρ. Παπουτσή στέλνοντας email στο  apapoutsi@mitropolitiko.edu.gr
(ισχύει μόνο για φοιτητές, τους αποφοίτους και το προσωπικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου).

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ