MSc Real Estate Investment Finance
Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πτυχίο από κορυφαίο Διεθνές Πανεπιστήμιο

1

Τίτλος σπουδών Master of Science από το Oxford Brookes University.

Ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών

2

Δυνατότητα φοίτησης πλήρως στα ελληνικά.

Μαθήματα σε εξειδικευμένα εργαστήρια

3

Εκπαίδευση σε λογισμικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στη διαχείριση ακινήτων.

Δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης RICS

4

Προετοιμασία για την επαγγελματική πιστοποίηση στην εκτιμητική ακινήτων, από το Βρετανικό Royal Institute of Chartered Surveyors.

Μέλος ΕΒΕΝ

5

Το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής – ΕΒΕΝ.

Επαγγελματική δικτύωση

6

Παρακολούθηση εξειδικευμένων σεμιναρίων από στελέχη και επενδυτές της αγοράς ακινήτων.

Ευέλικτες ώρες μαθημάτων

7

Ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Αναγνωρισμένες σπουδές

8

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων βάσει των κείμενων διατάξεων, όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
(FULL-TIME)
1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
(PART-TIME)
2
ΓΛΩΣΣΑ
gr

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διαχείριση Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, MSc Real Estate Investment Finance, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών ικανών να διοικήσουν και να διαχειριστούν όλες τις μορφές επενδύσεων ακίνητης περιουσίας.

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη μετάβαση του φοιτητή από τη θεωρητική κατανόηση των μηχανισμών αγοράς ακίνητης περιουσίας στην απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων που καλύπτουν όλο το φάσμα σύλληψης, σχεδιασμού, αλλά και αξιολόγησης επενδύσεων στο δυναμικό κλάδο του real estate.

Η ραγδαία αύξηση των επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία έχει δώσει σημαντική ώθηση στην προσπάθεια ανασύνταξης της ελληνικής οικονομίας. Επενδύσεις οι οποίες εστιάζουν στην εκμετάλλευση ακινήτων σε επίπεδο βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb), μακροχρόνιων μισθώσεων, αλλά και στην ανέγερση νέας οικοδομής, είναι πτυχές αυτού του τομέα που, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία. Το MSc Real Estate Investment Finance, το μοναδικό Master που προσφέρεται στην Ελλάδα με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, έρχεται να καλύψει το κενό εκπαίδευσης αυτού του κλάδου.

Οι μαθησιακοί στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται με χρήση προηγμένων λογισμικών στα εργαστήρια της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από ακαδημαϊκούς με πολυετή επαγγελματική εμπειρία και κατόχους διακεκριμένων θεσμικών θέσεων στον χώρο της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και της εκτιμητικής ακινήτων.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος διαθέτουν όλο το απαραίτητο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο προκειμένου να αναπτύξουν τις τεχνοκρατικές τους δεξιότητες στη διαχείριση βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb), μακροχρόνιων μισθώσεων, εκτίμησης ακινήτων και διαχείρισης χαρτοφυλακίου ακίνητης περιουσίας.

περισσότερα +

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

1
 • Αγορά Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας
 • Νομικό και Θεσμικό Πλαίσιο Ακίνητης Περιουσίας
 • Εφαρμοσμένη Εκτίμηση Ακίνητης Περιουσίας
 • Μέθοδοι Έρευνας στη Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας
 • Χρηματοοικονομική και Επενδύσεις Ακίνητης Περιουσίας
 • Διπλωματική Εργασία

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Real Estate Investment Finance προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στη διοίκηση και διαχείριση όλων των μορφών επενδύσεων ακίνητης περιουσίας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποκτούν όλες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να εργαστούν ως:

 • στελέχη εταιρίας διαχείρισης ακινήτων,
 • ανεξάρτητοι εξειδικευμένοι Σύμβουλοι διαχείρισης ακίνητης περιουσίας,
 • διαχειριστές χαρτοφυλακίου επενδύσεων ακίνητης περιουσίας,
 • ανεξάρτητοι εκτιμητές ακινήτων έχοντας λάβει την πιστοποίηση του Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS).

Επιπλέον, διαθέτουν όλα τα εφόδια για να διοικήσουν, να αναπτύξουν και να αξιολογήσουν τις δικές τους επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία ανεξαρτήτως μορφής επένδυσης (αγορά/πώληση ακινήτων, εκτίμηση ακινήτων, επενδύσεις σε ακίνητα με σκοπό τη βραχυχρόνια μίσθωση, επενδύσεις σε ακίνητα με σκοπό τη μακροχρόνια μίσθωση, εκτιμήσεις ακινήτων)

2

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το μεταπτυχιακό MSc Real Estate Investment Finance απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες, που επιθυμούν να εργαστούν/εξελιχθούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate, αλλά και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν το απαραίτητο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο προκειμένου να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις δικές τους επενδύσεις ακίνητης περιουσίας.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πρώτο πτυχίο σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο, από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού (κάτοχοι Επαγγελματικής Πιστοποίησης στη Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας σε επίπεδο αντίστοιχο με εκείνο του Πτυχίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι δεν κατέχουν Πτυχίο Πανεπιστημίου, ενδέχεται να γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα)
 • Επαγγελματική εμπειρία (επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη για την εισαγωγή στο πρόγραμμα)
 • Δύο Συστατικές Επιστολές
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ