tourism iconbigΣχολή Τουρισμού

Αποστολή της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών ικανών να σταδιοδρομήσουν στη ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία, μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες για την χώρα μας. Η ανάγκη για καλά εκπαιδευμένους επαγγελματίες τόσο στην τοπική όσο και την παγκόσμια αγορά Φιλοξενίας και Τουρισμού έχει γίνει πλέον επιτακτική. Ως εκ τούτου, οι προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης είναι λαμπρές για τους αποφοίτους της Σχολής, τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Οι τίτλοι σπουδών που απονέμονται σε συνεργασία με το Queen Margaret University είναι διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης. Τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν σύγχρονα μαθήματα με πρακτική διάσταση και εξειδικεύουν τους φοιτητές σε περιζήτητες ειδικότητες της σύγχρονης βιομηχανίας του τουρισμού. Η Σχολή Τουρισμού στελεχώνεται από διακεκριμένους καθηγητές, που διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών. Στην πλειοψηφία τους κατέχουν θέσεις μεσαίων και ανώτερων στελεχών σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου βραβεύθηκε ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» στα Greek Hospitality Awards 2016, 2017, 2018, 2019 και 2020. Η εξαιρετική αυτή διάκριση αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο τουριστικών σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καθώς και τις άριστες υπηρεσίες για την εύρεση πρακτικής άσκησης ή την επαγγελματική αποκατάστασή των φοιτητών στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ξενοδοχείων. Επίσης, έχει τιμηθεί με το Bronze Award στα Tourism Awards 2020 για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης και Εξειδίκευσης  που προσφέρει σε συνεργασία με Διεθνή Πανεπιστήμια, καθώς και τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.
Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP) ενώ παράλληλα αποτελεί τον μοναδικό Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI) στην Ελλάδα. Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) –Εξειδικευμένο Όργανο του ΟΗΕ.

Ο όμιλος της Ecole hôtelière de Lausanne, σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον τουριστικό κλάδο προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης VET BY EHL.Το μεγαλύτερο Κολλέγιο στην Ελλάδα υποδέχεται τη Νο1 στον κόσμο Ξενοδοχειακή Σχολή - βάσει του Διεθνούς Πίνακα κατάταξης Πανεπιστημίων QS 2019 – με στόχο την προσφορά σπουδών υψηλού επιπέδου με την εγγύηση της Ελβετικής παράδοσης και υπεροχής στην τουριστική εκπαίδευση.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα(*)
Please type your full name.

Επώνυμο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κινητό(*)
Invalid Input

Περιοχή Κατοικίας
Invalid Input

Επιθυμητή Περιοχή Φοίτησης(*)
Invalid Input

Προγράμματα Σπουδών(*)
Invalid Input

Σχόλια
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

Mentors Speak


Εκπρόσωποι από τα ξενοδοχεία του δικτύου πρακτικής μιλούν για τη συνεργασία τους με τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

thanasisAndrianako3011

Θανάσης Ανδριανάκος

People & Development Co-Ordinator, Soho Roc House (Μύκονος)

«Η συνεργασία μας με το Μητροπολιτικό Κολέγιο είναι άψογη. Τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο των Ημερών Καριέρας Τουρισμού που διοργανώνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, μάς έχει δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλούς εξαιρετικούς φοιτητές. Κάθε φορά καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στους μελλοντικούς επαγγελματίες που σπουδάζουν την ξενοδοχειακή τέχνη. Η τελική επιλογή αποτελεί πάντα μια πρόκληση και μέχρι σήμερα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τις επιλογές μας. Όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση στο ξενοδοχείο μας, έχουν εργαστεί και έχουν μάθει δίπλα στο έμπειρο προσωπικό μας, επιδεικνύοντας άριστη διαγωγή. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και τα επόμενα χρόνια με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για να σμιλεύσουμε τους εκκολαπτόμενους επαγγελματίες του κλάδου του Τουρισμού και να βελτιώσουμε, από κοινού, το επίπεδο φιλοξενίας και εξυπηρέτησης πελατών».

 

Gallery Σχολής


 

 

Τα Νέα της Σχολής


 

   

COLLEGE ENTYPO SXOLIS                               COLLEGE ENTYPO KOLEGIOU                            1EGKATASTASEIS sxolis                            KATHIGITES sxolis