19.06.2019
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Architecture “End of Year Show 2019” στο Toms Flagship από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής, BA (Hons) Architecture,BA (Hons) Architecture, της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης εγκαινίασε για 8η συνεχή χρονιά την ετήσια έκθεση END OF YEAR SHOW των φοιτητών Αρχιτεκτονικής. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Toms Flagship, παρουσία πλήθους κόσμου – κυρίως φοιτητών, αποφοίτων και επαγγελματιών μηχανικών και αρχιτεκτόνων.

Αναμφισβήτητα η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στη συνείδηση των αρχιτεκτόνων ανά τον κόσμο. Αυτό επηρέασε και την έμπνευση των φοιτητών αφού σε αρκετές εργασίες του End of year Show 2019 παρουσιάστηκαν νέες προσεγγίσεις για τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο σύγχρονος αρχιτέκτονας απέναντι στην κοινωνία. Οι νέοι αρχιτέκτονες αποτελούν ένα ευαίσθητο δέκτη των επερχόμενων αλλαγών και οι προτάσεις τους συνιστούν μια κριτική προσέγγιση στο «καθιερωμένο» και μία παρέμβαση στα νέα δεδομένα. Η πρωτοτυπία, ο πειραματισμός, η επινοητικότητα και ταυτόχρονα η σύγχρονη διάθεση που διέπνεε τις προτάσεις τους ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των έργων που παρουσιάστηκαν.

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του, ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος αφού περιηγήθηκε στους χώρους του Toms, συνεχάρη τους φοιτητές για την καλή δουλειά τους, ανέφερε το κοινό παρελθόν του μιας και ο ίδιος υπήρξε πολιτικός μηχανικός και τόνισε τη σημασία του να ασχολείσαι με την αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με ιστορία μεγαλύτερη των 2.500 χρόνων που διαθέτει κτίρια -αριστουργήματα άλλων εποχών αλλά και μερικά κλασικά του αιώνα που τέλειωσε.

Δείτε εδώ το βίντεο από τα εγκαίνια του End of Year Show 2019 στη Θεσσαλονίκη 

Ο κ. Ζέρβας μάλιστα, βράβευσε τους δύο φοιτητές που ξεχώρισαν μέσα από τα έργα τους αλλά και το συνολικό τους εκπαιδευτικό προφίλ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Αυτοί ήταν ο Θέμης Χαλάς και η Ειρήνη Στύλου.

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές των εγκαινίων ήταν και η εμπνευσμένη ομιλία του κ. Νίκου Π. Τσινίκα, Ομότιμου Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο ΑΠΘ, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό σκέψεις του μέσα από την μακρόχρονη διαδρομή του στην αρχιτεκτονική και τον ακαδημαϊκό χώρο, μίλησε για ιδιαίτερα επίκαιρες ιδέες, όσον αφορά στη σύγχρονη προσέγγιση της αρχιτεκτονικής, γύρω από την έννοια της διαφορετικότητας, τον τρόπο με τον οποίο νοείται η κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, τονίζοντας την ανάγκη για έναν διαθεματικό διάλογο μεταξύ των επιστημών, συνοδευόμενες από σύγχρονους «μύθους», ιστορίες και παραμύθια της αρχιτεκτονικής.

Θυμίζουμε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει τα πρώτα και μοναδικά Bachelor & Master Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένα από το RIBA (Royal Institute of British Architects). Πιο συγκεκριμένα με το RIBA Part 1 για το προπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής BΑ (Hons) Architecture με πιστοποίηση και με το RIBA Part 2 για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής MArch Architecture & Urbanism (Αρχιτεκτονική & Αστικός Σχεδιασμός). Αυτή η διάκριση καθιστά το Κολλέγιο 1 από τα 7 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και 1 από τα 25 εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς και διασφαλίζει την υψηλή εκπαιδευτική ποιότητα του προγράμματος καθώς και την επαγγελματική καταλληλότητα των αποφοίτων.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ