13.01.2020
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Yachting Talks: Nέος θεσμός από τη Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Η Ακαδημία Superyacht του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καινοτομεί για ακόμη μία φορά εγκαινιάζοντας τον θεσμό Yachting Talks. Η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει στόχο να αναδείξει τρέχοντα θέματα που αφορούν στο Yachting, έναν από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς της Nαυτιλίας. Στο πλαίσιο αυτό, δίνει την ευκαιρία και το βήμα σε εξέχουσες προσωπικότητες να αναπτύξουν τις απόψεις τους σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο του yachting.Ο θεσμός ξεκίνησε δυναμικά με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (Round Table) με θέμα “The Future of Superyachts in Greece and the Essential Role of the Crew on a Charter Yacht” με ομιλητές 5 κορυφαίους καπετάνιους σε πολυτελείς θαλαμηγούς με βαθιά γνώση και πολυετή εμπειρία στο χώρο.
Στο πλαίσιο αυτό, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε στο Campus Πειραιά τους Καπετάνιους Μανώλη Αντωνόπουλο, Παναγιώτη Δανόπουλο, Δημήτρη Λοΐζο, Θάνο Βουρβόπουλο και Πάνο Ζώρζο. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Σύμβουλος Διοίκησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Ρωμανός Ροδόπουλος. Τον συντονισμό ανέλαβε ο Σύμβουλος Ανάπτυξης της Ακαδημίας Superyacht, Καπετάνιος Γιώργος Παρίσης. Στη διάρκεια του πρώτου μέρους, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Μεσόγειο για ταξίδια τόσο με σκάφη αναψυχής όσο, και με κρουαζιερόπλοια. Στο δεύτερο μέρος, κεντρικό θέμα αποτέλεσαν τα πληρώματα των σκαφών αναψυχής και τρόπους βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν εν πλω.Δείτε εδώ φωτογραφίες από την 1η στρογγυλή τράπεζα του θεσμού Yachting Talks:
Λίγα λόγια για τη Ναυτική Ακαδημία & την Ακαδημία Superyacht του Μητροπολιτικού Κολλεγίου: 
Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου – σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης Warsash School of Maritime Science & Engineering του Solent University στο Southampton – αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Ναυτιλιακής & Ναυτικής Εκπαίδευσης στη Ν. Ευρώπη. Με έδρα της το υπερσύγχρονο campus 3,500m² του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην καρδιά του Πειραιά, παρέχει προγράμματα σπουδών διεθνών προδιαγραφών καλύπτοντας όλο το εύρος της Ναυτικής [Πλοίαρχοι & Μηχανικοί Εμπορικού Ναυτικού] και Ναυτιλιακής εκπαίδευσης [bachelors & masters σε Maritime Business, Maritime Law, Shipping & Port Management, Maritime Transport & International Logistics]. Eπιπλέον, η Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει υψηλής ποιότητας προγράμματα εκπαίδευσης αξιωματικών και πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, σε συνεργασία με τη Warsash Superyacht Academy (τμήμα του Solent University, Southampton), τη Βρετανική Ακτοφυλακή (MCA), τη Royal Yachting Association (RYA) και την International Association of Maritime Institutions (IAMI).Επιπρόσθετα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει αναγνωριστεί ως κέντρο εκπαίδευσης από την RΥΑ και προσφέρει τα προγράµµατα ναυτικής εκπαίδευσης του παγκοσµίως αναγνωρισµένου οργανισµού, τα οποία καλύπτουν όλες τις πτυχές ασφαλούς χειρισµού και πλοήγησης σκαφών αναψυχής. Βασικός στόχος όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στον κλάδο του Yachting είναι να παρέχουν στους συμμετέχοντες προηγμένες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν σε μια εξαιρετικά απαιτητική και ανταγωνιστική βιομηχανία.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ