17.02.2020
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διάλεξη από τον κορυφαίο κριτικό κινηματογράφου Χρήστο Μήτση στους φοιτητές της Σχολής Πολιτισμού

Φοιτητές από τα τμήματα Δημοσιογραφίας και Σκηνοθεσίας της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη από τον κριτικό κινηματογράφου, Χρήστο Μήτση.O καταξιωμένος κριτικός κινηματογράφου, συντάκτης στο περιοδικό Αθηνόραμα, επισκέφτηκε το Campus Αθήνας προκειμένου να μιλήσει για τη φύση και τις ιδιαιτερότητες του επαγγελματος του μεταδίδοντας πολύτιμες εμπειρίες από τη μακρόχρονη πορεία που έχει διαγράψει ως κριτικός κινηματογράφου (αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Μήτσης έχει τελέσει αρχισυντακτης και διευθυντης του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, αλλά και Υπευθυνος γενικού προγράμματος του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας). Στη διάλεξη τον συνόδευσε ο κριτικός κινηματογράφου και σκηνοθέτης, Κωστής Θεοδοσόπουλος ο οποίος μίλησε για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται μια νέα ταινία τόσο με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, όσο και με την ιδιότητα του κριτικού κινηματογράφου. Τη συζήτηση συντόνισε η Επικεφαλής της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας, κα Μάγδα Ρεμούνδου. Το 2019 ο Κωστής Θεοδοσόπουλος ολοκλήρωσε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, «Ρουζ». Η ταινία «Ρουζ» απέσπασε 3 Βραβεία (Βράβειο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Βραβείο Μακιγιάζ και Βραβείο Σεναρίου) στο 42ο Φεστιβάλ Δράμας και είναι υποψήφια και για τα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Ιρις στην κατηγορία «Μικρού μήκους μυθοπλασίας».

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τη διάλεξη του κ. Μήτση και του κ. Θεοδοσόπουλου στο Campus Αθήνας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου:

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας, των στο πλαίσιο των guest lectures-συμπληρωματικών διαλέξεων που διοργανώνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, συστηματικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με εισηγητές διακεκριμένους εκπροσώπους του κάθε κλάδου. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ενημέρωση των φοιτητών για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου τους, η ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, καθώς και η επαφή με νέα ερεθίσματα και επαγγελματίες που αφενός, διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και, αφετέρου, συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός δικτύου επαφών.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ