23.06.2020
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

“Κάν’ το όπως ο Πικάσο!”: το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεργάζεται με το ΚΠΙΣΝ

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, διατηρώντας μια εγγενή σύνδεση με την κουλτούρα του αστικού τοπίου, εκτός από την αρχιτεκτονική του, συμμετείχε στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με τίτλο «#snfccAtHome: Κάν’ το όπως ο Πικάσο!».

Πιο συγκεκριμένα, η καθηγήτρια του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Έλλη Παξινού, ανέλαβε μέρος του σχεδιασμού και της υλοποίησης της εν λόγω δράσης δημιουργώντας ένα σύντομο βίντεο στο οποίο δείχνει πώς μπορεί κάθε ένας να πειραματιστεί με απλά, καθημερινά υλικά και να συνθέσει το δικό του κολάζ με βάση τις αρχές του κυβισμού, ένα κίνημα το οποίο αναπτύχθηκε χάρη στους διάσημους ζωγράφους Πάμπλο Πικάσσο και Ζωρζ Μπρακ, με τις γνωστές γεωμετρικές συνθέσεις τους.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που σχεδίασε και υλοποίησε εδώ:

 

 

Ο Πικάσο και ο Μπρακ εξέλιξαν περαιτέρω την κυβιστική οπτική τους, αξιοποιώντας την τεχνική του κολάζ. Οι καλλιτέχνες κολλούσαν πραγματικό χαρτί (papier collé), αλλά και άλλα υλικά πάνω στην επιφάνεια του καμβά τους, δημιουργώντας ποικίλες συνθέσεις χρωμάτων, σχημάτων, υλικών και μορφών.

Λίγα λόγια για την εκπαιδευτική δράση “Κάν’ το όπως ο Πικάσο!”
Η εκπαιδευτική δράση, η οποία θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι το τέλος Μαίου 2020, έχει στόχο να κινητοποιήσει μαθητές και ανθρώπους όλων των ηλικιών, στην ιδιαίτερη τεχνοτροπία ζωγραφικής του μεγάλου καλλιτέχνη Πικάσο. Η δράση εκτελείται ψηφιακά και μοιράζεται μέσω των κοινωνικών δικτύων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Stavros Niarchos Foundation.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ