31.07.2020
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τελειόφοιτος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου δημιουργεί πρωτοποριακή σειρά παιδικών βιβλίων μουσικής τεχνολογίας

Ο τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Παραγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Θάνος Δημητρίου, στο πλαίσιο της εργασίας του για το μάθημα Professional Practice, δημιούργησε τη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων S.T.E.M.A. (Science, Technology, Engineering, Mathematics, Arts). Πρόκειται για βιβλία μουσικοπαιδαγωγικής τα οποία εισάγουν παιδιά (από 4 χρονών και άνω) στον κόσμο της μουσικής τεχνολογίας με τους πιο διαδραστικούς τρόπους. Η φιλοσοφία του S.T.E.M.A. στηρίζεται στην ιδέα ότι κάθε αγώγιμο υλικό, από την πλαστελίνη και το νερό μέχρι το ίδιο μας το σώμα, μπορεί να παράξει ήχο.

Τα γνωστικά αντικείμενα που συμπεριλαμβάνει η παιδαγωγική μέθοδος S.T.E.M.A. είναι: Φυσική (κίνηση, ενέργεια, φυσικά φαινόμενα, δυνάμεις), Τεχνολογία (αισθητήρες, αλγοριθμική αντίληψη, ψηφιακή νοημοσύνη), Μηχανική (κατασκευή, συναρμολόγηση, ευστάθεια, 3D), Μαθηματικά (αναλογίες, μεγέθη, γωνίες, εμβαδά, περίμετρος), Τέχνες (μουσική, εικαστικά).Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα από μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος και λειτουργεί ως επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο.

Στο stemamusictechnology.com μπορεί κανείς να βρει μαθήματα μουσικής παιδαγωγικής που επιτρέπουν στα παιδιά, ως άλλοι επιστήμονες-καλλιτέχνες, να ζωγραφίζουν, να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν, να παίζουν και να μαθαίνουν μουσική.

Επιστέγασμα της παραπάνω διαδικασίας είναι η αφομοίωση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητάς τους. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος τρόπος εκμάθησης βοηθά τα παιδιά να αποκτούν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και ενισχύει την ικανότητά να συμμετέχουν αποτελεσματικά σε ομαδικές δράσεις.Η σειρά βιβλίων S.T.E.M.A. απευθύνεται σε παιδαγωγούς και παιδαγωγούς Ειδικής Αγωγής και το πρώτο βιβλίο της σειράς αναμένεται να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο.Ο Θάνος Δημητρίου εργάζεται επαγγελματικά ως στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής.

Το πρόγραμμα σπουδών BA (Hons) Music Technology & Production- Μουσική Τεχνολογία & Παραγωγή προσφέρεται στην Ελλάδα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London. Στη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν πλήρη πρόσβαση στα studios του Κολλεγίου τα οποία διαθέτουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τεχνική υποστήριξη για την παραγωγή των μουσικών projects. Για την επιτυχή ολοκλήρωσή του είναι υποχρεωτική η δημιουργία πτυχιακής εργασίας – μουσικού project, το οποίο αποτελεί το διαβατήριο για την είσοδο στην αγορά εργασίας.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ