01.10.2020
ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο 4o Συνέδριο Κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ

Συμβαδίζοντας με τα μεγαλύτερα γεγονότα του κλάδου της Πληροφορικής, η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ για τον Ναυτικό Τομέα. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής και Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MSc Information Security & Digital Forensics, Δρ. Εμμανουήλ Σερρέλης ήταν ένας από τους ομιλητές στη φετινή διοργάνωση.

Στο πλαίσιο του NATO Cybersecurity Conference, παρουσίασε ερευνητική εργασία με θέμα τις κυβερνοεπιθέσεις στη Ναυτιλία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η έρευνα αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον απόφοιτό του μεταπτυχιακού MSc Information Security & Digital Forensics, κ. Μιχάλη Σάμιο. Για την ακρίβεια, πρόκειται για επέκταση της εργασίας του κ. Σάμιου που είχε εκπονήσει στη διάρκεια της μεταπτυχιακής του φοίτησης στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο με θέμα τα κενά ασφαλείας στη χρήση IoT συσκευών στην Πολιτική προστασία (σεισμολογικές κ.α.).

Το Συνέδριο Κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ για τον Ναυτικό Τομέα πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να ενθαρρύνει τη διεπιστημονικότητα ανάμεσα σε ερευνητές, επαγγελματίες, ναυτικό προσωπικό, μέλη σχετικών ενώσεων, πανεπιστημίων, ναυτιλιακών εταιρειών, φορέων τυποποίησης και, γενικά, δημόσιων και ιδιωτικών διεθνών οργανισμών από τους κλάδους της Ναυτιλίας και των ναυτικών επαγγελμάτων. Οι ομιλίες και οι έρευνες που παρουσιάζονται αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στον ναυτικό και ναυτιλιακό τομέα.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ