11.11.2020
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνδιοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Παιχνίδι

Στηρίζοντας ενέργειες που προάγουν την επιστήμη και την ερευνητική δράση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνδιοργανώνει το Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση». Το Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, στις 14-15 Νοεμβρίου, με έδρα την Αθήνα.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και για τη διοργάνωσή έχουν συνεργαστεί οι παρακάτω εκπαιδευτικοί φορείς: το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, το Εργαστήριο Ψυχοπαιδαγωγικών Εφαρμογών στην Προσχολική Αγωγή Laboratory for Research on Early Childhood Psychopedagogy του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Greek Cultural Institute και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει το εκπαιδευτικό παιχνίδι, τόσο στην τυπική εκπαίδευση, όσο και στη μη τυπική. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες, εισηγήσεις και εργαστήρια πάνω σε θέματα όπως το παιχνίδι στην προσχολική, στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η παιγνιώδης μορφή διδασκαλίας, τα έμφυλα στερεότυπα στο παιχνίδι, τα ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, ο ρόλος της τέχνης στο παιχνίδι και πολλά άλλα.

Καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι από το Τμήμα Παιδαγωγικών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (προγράμματα σπουδών Προσχολικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής), θα συμβάλλουν στο πρόγραμμα του Συνεδρίου και μέσα από ομιλίες, εισηγήσεις, ερευνητικές εργασίες και πτυχιακές, θα παρουσιάσουν νέα επιστημονικά δεδομένα του κλάδου.Πιο συγκεκριμένα, η Δρ. Καλλιόπη Εικοσπεντάκη, Επικεφαλής του Τμήματος Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, θα απευθύνει χαιρετισμό ενώ η Δρ. Δανάη Γιαμπίλη θα είναι μια από τους κεντρικούς ομιλητές του Συνεδρίου. Το θέμα της ομιλίας της είναι: «Αποδρώντας από τα τετριμμένα: Η εκπαιδευτική αξιοποίηση δωματίων απόδρασης (escape rooms)». Επιπλέον, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα παρουσιαστούν οι παρακάτω επιστημονικές θεματικές από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, μουσειολόγους, μουσειοπαιδαγωγούς, βιβλιοθηκονόμους, φοιτητές, σπουδαστές, ερευνητές, εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται για τις θεματικές του.Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τζάνι Ροντάρι, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση» μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του, conferencedu.weebly.com.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ