10.04.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

H Corporate Αcademy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμπληρώνει έναν χρόνο επιτυχούς λειτουργίας

Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, η συνεχής εκπαίδευση, κατάρτιση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.Με γνώμονα τα παραπάνω και ως Οργανισμός που σέβεται και επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει, το Νο1 Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, πρωτοπορεί και είναι το πρώτο Κολλέγιο στην Ελλάδα που δημιουργεί εταιρική ακαδημία εκπαίδευσης του προσωπικού.

Πρόκειται για ένα κεντρικό εσωτερικό εκπαιδευτικό κέντρο διαρκούς επιμόρφωσης που δίνει την ευκαιρία σε ακαδημαϊκά και διοικητικά στελέχη να παρακολουθήσουν προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης, που βελτιώνουν με μετρήσιμο τρόπο την επίδοση και την παραγωγικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα συντελούν στη βελτίωση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τους φοιτητές του Κολλεγίου.Φέτος, η Corporate Academy, αυτός ο στρατηγικής σημασίας θεσμός για την ανάπτυξη των στελεχών του Κολλεγίου κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας (2019-2020). Στο διάστημα αυτό έχουν υλοποιηθεί 292 σεμινάρια ανάπτυξης πάνω σε 57 θεματικές ενότητες.
Μέσα σε 1.114 ώρες εκπαίδευσης, 830 μέλη του προσωπικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρακολούθησαν μια ευρεία γκάμα σεμιναρίων και μετεκπαιδεύσεων. Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάστηκε με διεθνείς φορείς μεγάλου βεληνεκούς.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τα Βρετανικά Πανεπιστήμια Queen Margaret University, University of East London και Solent University, οργανώθηκαν δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης του ακαδημαϊκού προσωπικού πάνω σε θεματικές που αφορούν τους σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης, την αξιολόγηση και ανάπτυξη των φοιτητών και με τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών διασφάλισης της ποιότητας στην παροχή των πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε συνεργασία με Queen Margaret University, δεκάδες καθηγητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου απέκτησαν το Postgraduate Certificate (PGCert) in Professional and Higher Education, μετεκπαίδευση που αφορά διδακτικές μεθόδους για εκπαίδευση ακαδημαϊκού επιπέδου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας, κάποια μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού συνέχισαν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο.Ακόμα μια μεγάλη σύμπραξη της Corporate Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι με το Microsoft Educator Center της Μιcrosoft για την απόκτηση της πιστοποίησης Microsoft Innovative Educator (ΜΙΕ). Πρόκειται για μια πιστοποίηση που αφορά εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας με ενδιαφέρον να καλλιεργήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες των φοιτητών/μαθητών τους αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Επιπλέον, μέσω της βέλγικης start-up Wooclap, πολλοί καθηγητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου εκπαιδεύτηκαν στην ομώνυμη διαδικτυακή πλατφόρμα αλληλεπίδρασης για τη διδασκαλία, η οποία ενσωματώνεται στις παρουσιάσεις κάθε εκπαιδευτικού.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ